Diskusija o UIQ3 telefonima (M600, W950, P990 i P1i)
Pravila foruma
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Motorola ● Sony Ericsson ●
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Motorola ● Sony Ericsson ●
- LesaTheGreat
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 01:32
LJudi imam jedno pitanje. Stvarno ne da mi se da namestim GPRS i MMS na SE P990i.
Prvo da kazem da sam juce kupio P990 i da sam i dosao u vase drustvo. Telefon je odlican, ali imam problem sa internetom. Pozvao sam m:ts i oni su me pitali za koji telefon trazim podesavanja, i kada sam im rekao oni su rekli da nemaju podesavanja za taj telefon i opet su me pitali koja je oznaka u pitanju jer ne misle da postoji taj model. A cuo sam za drugu opciju da se preko SE sajta skinu podesavanja, al kad odaberem tamo Serbia i Montenegro on mi medju ponudjenim mrezama samo izbacuje Pro Monte i Monet. Molim Vas pomozite...
Inace internet mi je neophodan. Izvinjavam se ako je odgovor postojao i ranije, al ga ja nisam nasao iako sam pretrazio veci deo ovog foruma....

Prvo da kazem da sam juce kupio P990 i da sam i dosao u vase drustvo. Telefon je odlican, ali imam problem sa internetom. Pozvao sam m:ts i oni su me pitali za koji telefon trazim podesavanja, i kada sam im rekao oni su rekli da nemaju podesavanja za taj telefon i opet su me pitali koja je oznaka u pitanju jer ne misle da postoji taj model. A cuo sam za drugu opciju da se preko SE sajta skinu podesavanja, al kad odaberem tamo Serbia i Montenegro on mi medju ponudjenim mrezama samo izbacuje Pro Monte i Monet. Molim Vas pomozite...

Uskoro: P990i + 2 GB
Pa, jednostavno, predji na telenor... Evo, danas je moja sestra uzela w580(odlican telefon, jako prijatno sam iznenadjen), i isto nisu imali podesavanja...
Probaj da ih zoves opet, jer neki nemaju, a neki imaju, pa kog dobijes... Meni je uspelo iz treceg puta, i poslali su podesavanja, a pre sam probao na sve nacine...
Inace, ja koristim telenor, koji je sto puta organizovaniji, i kod njih sam sebi posaljes konfiguraciju, a ne ovako da se zajebavas kao kod ovih majmuna(moja sestra je 064)
Probaj da ih zoves opet, jer neki nemaju, a neki imaju, pa kog dobijes... Meni je uspelo iz treceg puta, i poslali su podesavanja, a pre sam probao na sve nacine...
Inace, ja koristim telenor, koji je sto puta organizovaniji, i kod njih sam sebi posaljes konfiguraciju, a ne ovako da se zajebavas kao kod ovih majmuna(moja sestra je 064)
iPhone + CX300
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
Pa kakve veze to ima sto nemaju za p990 i w580??
Za sve telefone su podesavanja ista, samo se mozda neke opcije izmestene...
Nije za w880 jedan user i pass, pa za w850 drugi... Odabere se na sajtu mts manuelna podesavanja, otvorite za k700 ili k500 i sve lepo pise...

Za sve telefone su podesavanja ista, samo se mozda neke opcije izmestene...
Nije za w880 jedan user i pass, pa za w850 drugi... Odabere se na sajtu mts manuelna podesavanja, otvorite za k700 ili k500 i sve lepo pise...
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
- MilančeBGD
- Expert
Ovo je najosnovnije:
menu -> settings -> connectivity -> data comm. -> data accounts -> new account -> GPRS data
name: telekom (svejedno je koje ime, moze i pera, mika...) -> continue
APN: gprswap (gprsinternet)
Username : mts
password: 064 -> save
Pa zatim ovo
menu -> settings -> connectivity -> internet settings -> internet profiles -> new profile
name: telekom (svejedno je ime)
connect using: telekom -> save
sada morate da 'kliknete' na novonapravljeni profil da bi on bio aktivni profil tj. odete na profil i -> select. pa posle -> internet profiles
obelezimo profil -> more -> settings
internet mode : wap
gateway adrress: 172.017.088.198
menu -> settings -> connectivity -> data comm. -> data accounts -> new account -> GPRS data
name: telekom (svejedno je koje ime, moze i pera, mika...) -> continue
APN: gprswap (gprsinternet)
Username : mts
password: 064 -> save
Pa zatim ovo
menu -> settings -> connectivity -> internet settings -> internet profiles -> new profile
name: telekom (svejedno je ime)
connect using: telekom -> save
sada morate da 'kliknete' na novonapravljeni profil da bi on bio aktivni profil tj. odete na profil i -> select. pa posle -> internet profiles
obelezimo profil -> more -> settings
internet mode : wap
gateway adrress: 172.017.088.198
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
Sale2322, pokusaj opet preko SE sajta za dan-dva. Ocigledno imaju neki problem sa nekim serverom, jer se cesto ucitava stara verzija sajta gde kao drzavu imas Serbia and Montenegro, a pod operaterima nema mts-a. Medjutim, na novoj verziji, na koju ces sigurno natrcati za koji dan imas posebno Srbiju, i imas mts pod operaterima, i poruke koje ti stignu rade. Imao sam isti problem. Inace, poruke koje posalje mts mnogima ne rade, nisu ni meni.
Spyker, zasto mislis da je telenor organizovaniji? Seti se samo da pre mesec i po dana ceo dan nije bilo signala na njihovoj mrezi. I nikom nista. Ni izvinjenje, ni pismo ni razglednica. I onda ti posao, na primer, zavisi od tak'ih...
Spyker, zasto mislis da je telenor organizovaniji? Seti se samo da pre mesec i po dana ceo dan nije bilo signala na njihovoj mrezi. I nikom nista. Ni izvinjenje, ni pismo ni razglednica. I onda ti posao, na primer, zavisi od tak'ih...

Kada naiđeš na čoveka sa kojim vredi govoriti i sa njim ne govoriš, izgubio si ga. Kada naiđeš na čoveka sa kojim ne vredi govoriti i sa njim govoriš, izgubio si reči. Mudrac ne gubi ni čoveka ni reči. (Konfučije)
Aj kad smo kod operatera, da se nadovezem, sorry ako nije post za ovu temu.
Kakva su vam iskustva sa VIP-om? Moja su ocajna. Kupio sam prepaid karticu, i kad sam je stavio u fon i aktivirao, signal jedva da se popne na dve crte, tako stoji desetak sekundi i onda nestane potpuno, pa kroz par sekundi opet pojavi i tako u krug. Onda sam zvao tzv. "korisnicku podrsku", preko tri sata sam zivkao, uz stalno prekidanje veze zbog nestanka signala, cekajuci slobodnog operatera, ali ocigledno imaju operatera komada jedan... naucio sam napamet onu glupu pesmu aleksandre kovac kojom dodatno maltretiraju jadne korisnike. Na kraju nisam ni dobio operatera, pa se spremam da odem u neku ekspozituru da mi vrate pare.
Jel kod nekog radi taj VIP?
Kakva su vam iskustva sa VIP-om? Moja su ocajna. Kupio sam prepaid karticu, i kad sam je stavio u fon i aktivirao, signal jedva da se popne na dve crte, tako stoji desetak sekundi i onda nestane potpuno, pa kroz par sekundi opet pojavi i tako u krug. Onda sam zvao tzv. "korisnicku podrsku", preko tri sata sam zivkao, uz stalno prekidanje veze zbog nestanka signala, cekajuci slobodnog operatera, ali ocigledno imaju operatera komada jedan... naucio sam napamet onu glupu pesmu aleksandre kovac kojom dodatno maltretiraju jadne korisnike. Na kraju nisam ni dobio operatera, pa se spremam da odem u neku ekspozituru da mi vrate pare.

Jel kod nekog radi taj VIP?
Kada naiđeš na čoveka sa kojim vredi govoriti i sa njim ne govoriš, izgubio si ga. Kada naiđeš na čoveka sa kojim ne vredi govoriti i sa njim govoriš, izgubio si reči. Mudrac ne gubi ni čoveka ni reči. (Konfučije)
- MilančeBGD
- Expert
MilančeBGD, pa da, to ti ka'em, nesto se cudno desava, periodicno se pojavljuje cas Serbia cas Serbia & M., a isto je i sa operaterima. Ja sam im i mejl napisao i molio ih da nam priznaju i drzavu i operatere, ali i dalje zezaju. 

machak, machak, jer ti ovo forum o operaterima
To ako sam ja nesto rekao jer je trazio podesavanja, rekao sam mmu da je ovako lakse, sta mi ti sada lupetas ovde... I, ne secam se da nije bilo signala, ajde dosta vise o tome...
MilančeBGD, pa pazi, ja sam montirao gprs zbog track-id-a, i nije moglo po upustvima sa sajta... Posle kada sam dobio konfiguracionu poruku, bilo je ok

MilančeBGD, pa pazi, ja sam montirao gprs zbog track-id-a, i nije moglo po upustvima sa sajta... Posle kada sam dobio konfiguracionu poruku, bilo je ok

iPhone + CX300
Spyker, kratko ti nesto pamcenje... i selektivno...
Enivej, posto smatras da je lupetanje rezervisano samo za tebe, samo nastavi, ja cu se uzdrzati od daljih komentara.
Enivej, posto smatras da je lupetanje rezervisano samo za tebe, samo nastavi, ja cu se uzdrzati od daljih komentara.

- AnGeL oF LoVe
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
- :: Note 4
- :: Note 10 lite
Spyker, drago mi je da smo to resili...
Nego, da se uozbiljimo, sad pitanje za sve: setovao sam alarm na p990 da mi zvoni samo radnim danima (setovao sam i koji su), ali mi se pali i subotom i nedeljom! Koliko sam citao, mnogi se zale upravo na alarm na ovom fonu, da im se ne pali i sl. Je li i ovo jedan od tih bagova na alarmu? Moze li nekako da se to sredi?
Nego, da se uozbiljimo, sad pitanje za sve: setovao sam alarm na p990 da mi zvoni samo radnim danima (setovao sam i koji su), ali mi se pali i subotom i nedeljom! Koliko sam citao, mnogi se zale upravo na alarm na ovom fonu, da im se ne pali i sl. Je li i ovo jedan od tih bagova na alarmu? Moze li nekako da se to sredi?
- kljun
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
- Kontakt:
machak i ja sam namestio alarm da mi samo radnim danima zvoni (zbog skole) i zvoni samo od ponedeljka do petka, znaci ne zvoni subotom ni nedeljom, a za subotu i nedelju sam stavio poseban alarm. mozda je neka greska u tvom telefonu.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album
- Doolentije
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 03. Mar 2006. 13:34
Е људи, кад сте већ код подешавања за ММS и GPRS имам сличан проблем...
Поседујем апарат W950 и, за разлику од неких успео сам да добијем оператера (на VIP-у) али и научио песмицу такозване Ковач... Послаше ми подешавања, међутим... Од четири поруке, од којих би две требало да су информационог карактера и две конфигурационе поруке, мени стигну само две најобичније поруке са неким туц -муц речима... Предпостављам да бих требао те две поруке да сачувам али постоји проблем како???
Био бих захвалан ако би ми неко појаснио мало о чему се ту ради?
Хвала!
Поздрав!
Поседујем апарат W950 и, за разлику од неких успео сам да добијем оператера (на VIP-у) али и научио песмицу такозване Ковач... Послаше ми подешавања, међутим... Од четири поруке, од којих би две требало да су информационог карактера и две конфигурационе поруке, мени стигну само две најобичније поруке са неким туц -муц речима... Предпостављам да бих требао те две поруке да сачувам али постоји проблем како???
Био бих захвалан ако би ми неко појаснио мало о чему се ту ради?
Хвала!
Поздрав!

- kljun
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
- Kontakt:
Doolentije kako sam ja razumeo ti nisi dobio odgovarajuca podesavanja, kad dobijes podesavanja treba da ima opcija save i tako se sacuvaju podesavanja.
podesavanja za gprs i mms mozes poruciti odavde:
http://konfiguracija.vipmobile.co.yu/
nazalost nema w950 al zato ima p990, uzmi podesavanja za njega.
podesavanja za gprs i mms mozes poruciti odavde:
http://konfiguracija.vipmobile.co.yu/
nazalost nema w950 al zato ima p990, uzmi podesavanja za njega.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album