Za svaki dan koristim hpm82, jer mi ih nije žao, a posle kad se vratim na cx 300, to je kao prelazak iz tesnih i tvrdih cipela u patike s vazdušnim. Tastatura zaista ume da iznervira, a nekad je super, ali jebo tastaturu za koju treba da si odmoran i koncentrisan, tako da u tom segmentu glas za m600. Što se plejera tiče, čisto sumnjam da se uopšte hardverski razlikuju. Mislim samo da je u 950 lepo upakovan Walkman software, i stavljen equić sa čuvenim megabasom, za koji nije iskljčeno da vadi basove nekim softverom i pojačava ga. Stiče se utisak da takav bas ne bi mogao da se dobije običnim pojačavanjem basa (kad bi ta mogućnost postojala), jer je jači u megabasu, nego u nekom drugom sa basovima do kraja. Subjektivan osećaj je dobar, ali je blago obojen zvuk, i svakako kod samo malo lošije ripivanih MP3ja često nedovoljan, ali šta se to njih tiče, oni su pravili fon sa kojim treba politički korektno kupovati pesme s neta.
Matori su modeli i zato imaju popularnu cenu. Nego jel počinjemo lagano da razmišljamo i o X1?