Diskusija o UIQ3 telefonima (M600, W950, P990 i P1i)

Pravila foruma
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
MotorolaSony Ericsson
Odgovori
VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

araphel verovao ili ne ja za alarm koristim p910 i nikada me do sada nije izneverio.znači to je rešenje :oops:
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

LesaTheGreat
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 01:32

Post od LesaTheGreat »

Molim vas da mi neko kaze kako da nadjem u W950 da li je UMTS ukljucen ili ne,gde se to nalazi???Trazim ga ali mi ne ide...

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

LesaTheGreat ideš na konekcije pa na mobile networks pa na more pa tu nadji 3g i to je to .
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 25. Sep 2007. 07:10

Post od stefgi »

Ljudi poceo sam da se tripujem...a mozda i nisam :blinky: :o :shock: Desava mi se da ne cujem sagovornika,kao da se stisa slusalica i to neprihvatljivo. Znaci ako sam napolju na ulici ja ne mogu nikoga da cujem. A sada se kao vratilo...mene izgleda zeza ovaj fw. Imam jos neke bagove ali nemam (da ne kazem sta) da uradim update a i rekli su mi ovi gde sam kupio tel da to ne radim. Da zamalo da zaboravim P1i je u pitanju. Koliko je sigurno raditi update? Ima jos jedna stvar,kada sam probao prosli put da odradim update stigao sam do onog koraka kada program prepoznaje koji je telefon u pitanju i tu mi je rekao SonyEricsson P1i German-to me brine,sta ako je bio kodiran pa posle flasha da mi se zakljuca...inace full je kutija nema nista ono kao skidano sa mreze i to vec mi je sve u kutiji (uputstva neke reklame)na nemackom. Sta da radim?

LesaTheGreat
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od LesaTheGreat »

VeNoM@Hvala, nisam provalio da treba a se ide na "more"! Opet imam problem, sada onaj koji me najvise nervira. Od kako sam kupio telefon to mi se desava. Svaki cas mi pise EMERGENCY CALLS ONLY!!! Sta da radim??? Da li da ga nosim tamo gde sam ga kupio da reklamiram ili postoji drugo resenje. Sa drugim telefonima nisam imao tih problema.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

LesaTheGreat već sam postavio slična pitanja da bi ti dao odgovor na dato pitanje ali hajde i ovde da nešto pokušamo.reci mi da li ti je kartica možda izguljena ili tome slično?

LesaTheGreat
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od LesaTheGreat »

Na sva pitanja sam ti odgovorio,ali ajde opet cu...Na MTS-u sam (064),podeseno je automatsko trazenje mreze,iskljucen mi je 3G,ukljuceno je samo Only GSM,telefon nije update-ovan, a software mi je R9G007. Kartica mi je malo ostecena,ali na drugim telefonima (T610 i Nokia 3310) nisam imao tih problema,a nemam ih ni sada kada je ubacim u jedan od njih! Ovaj W950 sam kupio 30.10.2007. i nije mi pao,cuvam ga kao oci u glavi,devojka mi je ljubomorna sto ga pazim vise nego nju :oops: ,
a ti problemi su poceli pre recimo 3-4 dana. Nisam nista petljao u podesavanjima,pocelo je samo od sebe. Sta mi je ciniti????
Jos da dodam...Primetio sam da se to desava kada je telefon neaktivan,znaci kad ga ne drndam. Moze da se desi za 5 minuta a moze i za 3 sata ili u toku noci. Kao da kada ispadne sa mreze ne moze da se vrati. Ne znam.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

LesaTheGreat ovako probaj prvo da ubaciš drugu karicu koja je novijeg datuma pa proveri.možd je to nikada se ne zna
dalje ne bi bilo loše da uradiš update za svaki slučaj mada to nema toliko veze
treće da je možda i samo možda otiša malo predajnik ali i to je teško
probaj za početak sa drugom karticom.

LesaTheGreat
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od LesaTheGreat »

VeNoM,koliko je uopste star ovaj moj software,da li znas? Evo sad prebacujem pesme sa kompa,znaci telefon je aktivan i sve vreme lepo stoji YU MTS i ono dole gde me hvata na koju antenu...Probacu pa ti javljam,mislim postovacu ovde.
Hvala ti

axi
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 15. Avg 2007. 20:16

Post od axi »

Samo da vam se pohvalim i aktivno pridruzim ovoj temi, kupio sa danas m600 i to beli (imao sam malo srece.. ) i za sad sam jako zadovoljan, moj prvi TS :)
Galaxy S4,iPhone 4 16 gb 5.1.1 & iPad retina

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

axi dobrodošao u klub.
LesaTheGreat probaj ako ti nije teško i sa drugom karticom pa da vidimo šta će se desiti

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

axi, hajde bas kad se malo izigras sa telefonom,prenesi mi utiske o alarmu,ja sam svoj skoro nabavio i ne nalazim resenja za tih zvuk alarma :cry:

I naravno,dobrodosao,nadam se da ce ti se dopasti telefon,mada se meni ta bela varijanta manje dopada,ali bitno je ono sto je iznutra :wink:

Ja licno moram priznati da vidim neka jako velika softverska poboljsanja u odnosu na p910i,koji je meni bio fenomenalan,tako da.... :roll:

bambi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 24. Jan 2007. 13:05

Post od bambi »

stefgi

To što je nemača verzija nije toliko strašno, važno je da nije Germany Vodafon (cda /12 ). Uradi backup telefona i samo prati uputstva za instalaciju. Ja sam do sada 2x radio update fw-a i sve je prošlo bez problema

evo linka da vidiš koji je poslednji FW za tvoj P1

Kod: Obeleži sve

http://uiq3.sourceforge.net/wiki/index.php/CDA/P1i 
| E72 | Vivaz Silver | SE c902 |

machak
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 18:08

Post od machak »

axi, reci, pliz, gde si nasao beli! Gde god sam pitao, u preko 40 prodavnica u BG i NS rekli su mi da beli nikad nisu imali i da ga nema u nabavci... :cry:
Kada naiđeš na čoveka sa kojim vredi govoriti i sa njim ne govoriš, izgubio si ga. Kada naiđeš na čoveka sa kojim ne vredi govoriti i sa njim govoriš, izgubio si reči. Mudrac ne gubi ni čoveka ni reči. (Konfučije)

axi
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 15. Avg 2007. 20:16

Post od axi »

Hvala na dobrodoslici svima
araphel ovo je moj prvi UIQ telefon tako da nemam iskustva sa glasnocom predhodnih modela prenecu ti jedino moj subjektivni utisak za neki dan (dal' budi il' ne)
machak i ja sam trazio beli jeko dugo i kad sam se pomirio sa ti da cu kupiti crni naidjem na polovan beli i uzmem ga sinoc (inace sam i planirao da uzmem polovan, pa boze pomozi..., kao drugi telefon). Ne znam sta da ti kazem sem da su kao sto znas jako retki beli (jedan prodavac cak nije znao da se proizvode u beloj boji) Da i ovaj moj je made in france (predugo sam bio na nokiji i symbianu da ne znam dal to nesto znaci kod SE telefona
Koliko traje baterija na m600/w950 uz umereno koriscenje, kao sto sam rekao moj je polovan pa cisto da znam u kakvom je stanju baterija , veceras cu ga prvi put puniti pa cu videti koliko ce trajati.
I uskoro ce mi trebati pomoc oko sertifikovanja i ostlih UIQ stvari, pa cu vas malo smarati
Galaxy S4,iPhone 4 16 gb 5.1.1 & iPad retina

speed
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 30. Maj 2006. 09:25

Post od speed »

Shta mislite jel treba da updajtujem moj w950i sa R6D22 na R6E28? Mislim ima li nekih poboljshanja? Samo ukratko, znam da se puno pricalo o tome, ali ako nekog ne mrzi samo da mi kaze znaci proceduru i opremu znam shta mi treba, ali da proverim znaci ne brishe mi se imenik niti bilo koji sadrzaj na kartici i telefonu kada vrshim update, ili ipak ne? Hwala
Speed! Brzina je odlika velikih!
Pametan covek ne govori sve sto misli, ali misli sve sto govori!

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

speed meni se sve obrisalo sa telefona kad sam vrsio update, i imenik i poruke...
update vrsis preko SEUS programa, kojeg mozes skinuti sa oficijalnog se sajta, ima veoma jednostavno upustvo na engleskom jeziku i nije tesko. uradi update, nista te nekosta.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

speed
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 30. Maj 2006. 09:25

Post od speed »

aha pa dobro imenik cu na karticu, a poruke manje vishe... nego nece mi valjda formatirati i i eksternu memoriju?
a program za update vec imam...
Speed! Brzina je odlika velikih!
Pametan covek ne govori sve sto misli, ali misli sve sto govori!

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

speed nece nista cackati sa memorijskom, tako da nemas brige za to. samo preporucuje se brza internet konekcija (adsl, wirles), mozes uraditi backup pre update-a i onda samo kasnije posle update vratis imenik i poruke, i nisi u gubitku.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

pa moze i sa dial up(provereno) a imenik mozes backup na mem karticu. A moj savet ipak izvadi mem.karticu za svaki slucaj nikad se ne zna
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Odgovori