Diskusija o UIQ3 telefonima (M600, W950, P990 i P1i)

Pravila foruma
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
MotorolaSony Ericsson
Odgovori
djurkash
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 26. Avg 2007. 19:04

Post od djurkash »

@Vlada Zem:
Na osnovu čega tvrdiš da se imenik ne moze pravilno prebaciti na komp. pa zatim na tel. ponovo. Godine iskustva ili nešto drugo? Meni je problem što mi ne vrati osnovni broj telefona na default lokaciju u imeniku, da li si nailazio na sličan problem?

@Krsta 31
Evo podešavanja za sva tri bitna accounta: (kojima pristupas na sledeći način: Main meny, Control panel, Connections, Internet accounts, pa ovde edit-uj postojeće, ili dodaj nove sa more, new account, data)

Account name: Mts wap
Address: gprswap
Username and password required: čekiraj
Username: mts
Password: 064

Account name: Mts 3G
Address: 3Gmondo

Account name: Mts mms
Address: mms

@DoolentijeTvoj bi problem mogao biti, ako su ti podešavanja ispravna, u redosledu konekcija, tj. prioritetu, a to proveravaš sa :Main meny, Control panel, Connections, Internet accounts, Groups(tab na vrhu), Internet, edit, i sada vidi koji ti je prioritet konekcija pa postavi Mts wap na prvo mesto.
djurkash

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

djurkash vidi greška autluka je u tome što je on pravljen za win mobove tj winmobovi su pralvjeni za njega.kao što vidiš tamo nema mogućnosti da se ubaci više brojeva kao mobilni ili pak kućni već ono work home i sl. mene je to zeznulo jednom e pa više neće i ne koristim outlook
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Doolentije
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 03. Mar 2006. 13:34

Post od Doolentije »

djurkash, предпоставио сам да је то проблем, али с обзиром да сам релативно нов са овим моделом, конкретно оперативним системом UIQ3, није ми пошло за руком да им заменим места... А постоји подешавање и за GPRS и MMS, само како их подесити да буду приоритет?
И још једно питање, тиче се софтвера, и побољшања у истом најновијем...? Које су новине и вреди ли инсталирати?
Хвала!

Поздрав! 8)

djurkash
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 26. Avg 2007. 19:04

Post od djurkash »

@VeNoM
A imaš li neki predlog po pitanju programa kompatibilnijeg sa symbianom ,a da ima sličnu funkcionalnost outlooku?

@dolentije

Kada uđeš u listu prisutnih account-a, preko path-a koji sam ti napisao u prethodnom postu, samo kliknes na određeni account i pojavi se broj koji označava njegov prioritet, pa klikom na strelicu unutar te liste dobijes padajući meni odakle biraš nov prioritet za odgovarajući account.
Nov firmware se uvek isplati instalirati, jer dobijaš brži rad telefona i razne ispravke po pitanju aplikaciija. Vodi računa da update radiš kablom, i da to po mogućstvu radiš na laptopu ili na kompu sa ups-om da ti ne nestane struja tokom update-a
djurkash

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

djurkash vidjao sam neke programe kao tipa ono za k750 ono što možeš i poruke da prebacuješ i slično koji imaju baš lepo uradjen kontakt menadžer.e sada da li može p/w na to čudo ne znam jer nisam isprobao
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

VeNoM trebalo bi da moze, jer je taj program sigurno java, jer je za k750, a p/w moze da pokrece i java programe, provereno.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 25. Sep 2007. 07:10

Post od stefgi »

Nece da se posalje sa 6233 na drugi telefon...tacnije nema tu opciju, a sad da me pitate kako nema-prosto nema a i kao nesto se i razumem u telefone pa je prosto nemoguce da ne vidim opciju ili se ja to varam?!

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

stefgi pa trebalo bi da ima, udjes u imenik pa kad vidis onako sve kontakte onda odes do kojeg oces i stisnes options pa bi trebalo da bude send, pa onda biras preko cega ce da salje, ja dosada nisam imao n6233 i neznam da li ovo moze al ovako bi trebalo da bude.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 25. Sep 2007. 07:10

Post od stefgi »

nece sigurno,pokusao sam. Ne verujem da nema opciju a spada u busines telefon,sad sto je kod nas postao nesto drugo to je druga stvar. Jedan matori k710 koji ima 40 mb memorije i jedva radio ima tu opciju koja radi besprekorno

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Ne može, nije mogla ni 6131 ni 6288, jedino preko outlook pa "ručno" sređivanje, copy/paste itd, moj stari w550 je to slao, "biznis" a? :wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Nisam se igrao s outlookom, ne bi mi se baš svidela varijanta da transfer krene u pogrešnom pravcu i pregazi staro ničim (iako lepo piše, al' eto.....), tako da sam sve kontakte iz e50 prebacio kao .vcf BT-om, a onda iz primljenih poruka sa po 3 klika morao da ih vadim u imenik i brišem. Malo je smor, ali mi je sve prebacio kako treba, sa sve difoltnim brojevima, business je sam prebacio u (w), verujem da bi i sličice da sam ih imao, i čak i čćšđž koje ovaj fon inače nema za unos.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

krsta31
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 05. Feb 2007. 16:45

Post od krsta31 »

vlada zem brata hvala najlepse, izgleda da je i kod mene bio problem u prioritetnom accountu i pocelo je da radi, samo jos kad bi pribavili podesavanja za mail bio bih ti vecno zahvalan ,tebi a i bilo kome ko moze da pomogne, ja vec imam setovanu adresu i to samo da u telefonu upisem sta treba!

axi
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 15. Avg 2007. 20:16

Post od axi »

Imam jednu molbu za sve ljude dobre volje :)
Trebala bi mi najnovija verzija SW za m600i, a nemam kabl i imam dial up internet konekciju tako da ne mogu sam da odradim nadogradnju, SW je iz maja 2006 R1B01 i malo je spor i ima nekih bugova. E sad telefon nije brendiran, jel to znaci da mi nisu potrebni logovi, molim vas uputite me malo u to i eventualno ako ne uspem sam da odradim nadogradnju u koj servis da idem (mob sam uzeo polovan, nema garanciju)
fala vi puno
Galaxy S4,iPhone 4 16 gb 5.1.1 & iPad retina

Kuzman
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 22. Nov 2004. 22:16

Post od Kuzman »

Pre par strana sam pitao za help za budilnik koji se ne da iskljuciti...Dobih odgovor da uradim update sw-a.
Sad sam odradio, i idalje se javlja. Backup>update>restore. Koliko me secanje sluzi pre restore postupka nije bilo zvonce nacrtano... Sta da mu radim?
Black Sabbath!!!

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

axi, auh pa to ti je malo teze odraditi jer je potreban usb i dobra konekcija ako ne zelis da platis u servisu...jedna od opcja je da nadjes ortaka koji ima usb za SE i brz net i da to odradis kod nekoga jer je nemoguce drugacije(pitao me jedan lik da mu to narezem na cd???)....a drugo resenje je da odneses u bilo koji bolji servis da ti to odrade i neces puno platiti...pogledaj radnje koje se reklamiraju na sajtu... :wink:
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

krsta31, za šta se bre meni zahvaljuješ??? :lol: :wink: A za mail, ja i dalje koristim Gmail i Opera mini app (najjednostavnije mi), ovaj mail na mobu i ProfiMail (čini se da je najbolji, mogu ti pošaljem) nisam još ni probao.
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

Evo da se i ja uključim u priču :D
Oduševljen (uglavnom) onim što sam do sada pročitao o P1i, a u očekivanju da mu još malo padne cena rešim da u međuvremenu pazarim W950i, tek da malo osetim filing UIQ-a i touch screen-a.

Prvi utisak (o W950i): gora tastatura nije viđena još od ZX-81 (za one koji se toga sećaju :wink: ). stvarno je dno!!! Pored toga, užasno nedostaju komande za navigaciju levo-desno (džojstik je mila majka!) i nadam se da kod M600/P1 oni tasteri zaista tome i služe (* i #). Sve u svemu, aparat je jako teško koristiti jednom rukom, a naročito kada je čovek u pokretu.

Drugi problem je loš zvuk (razočaravajuće za jedan Walkman!!!). K750i (sa modovani drajverima) ima bolji zvuk i u slušalicama i preko spikerfona i preko pojačala. Dodatno, imbecilni ekvilajzer ima 11 fiksnih podešenja od kojih je 9 neupotrbljivo, i nema mogućnost manuelnog podešavanja!!!

Treći problem je stabilnost OS-a (onu poruku tipa "telefon se restartovao zato da bi popravio performanse" mogu da prodaju nekom drugom - telefon se restartovao zato što je puko sistem!!!). OK verovatno bi trebalo da uradim update software-a, pa eto i konkretnog pitanja:
Koja je aktuelna (ili preporučljiva) verzija SW za W950i? Koliko je dobra/loša/stara verzija R9EC001?
Verovatno je o ovome već pisano, ali (kao što je već primećeno) ova tema je (sa svojih 57 strana)odavno prestala da bude pregledna za nekog ko nije u njoj od početka!
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

axi
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 15. Avg 2007. 20:16

Post od axi »

Hvala kljaja, samo mi treba jos jedna informacija da li mi trebaju logovi ili mogu bez njih (nije brendiran telefon) da predjem. sa ove moje prastare verzije R1B01 na neku noviju R9....
Galaxy S4,iPhone 4 16 gb 5.1.1 & iPad retina

LesaTheGreat
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 01:32

Post od LesaTheGreat »

OPET PROBLEM SA W950!!! Nakon updatea i problema sa prijemom signala, pojavljuje se novi problem i to sam od sebe. Alarm mi extremno tiho zvoni! Kada slusam mjuzu ili kada isprobavam zvuk alarma cuje se extra glasno, medjutim kada mi zvoni alarm u odredjeno vreme jedva ga cujem i to do te mere da jutros nisam cuo kad je zvonio, tako da nisam otisao na razgovor za posao!!! Doslo mi da se upucam inace me probudi i najmanji sum. Kod dolaznih poziva jacina zvona je normalna. Danas dok sam pokusavao da provalim u cemu je stvar, primetio sam da se i radio jako slabo cuje. Proveravao sam sva zvona i sve je na max osim ringtone. U cemu je problem, da li neko zna??? Pomozite molim vas!

srkicom
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 15. Nov 2007. 00:25

Post od srkicom »

imam P1i.

primetoi sam da mi je kod prebacivanja imenika iz telefona u outlook i obrnuto doslo do greskice:
u pola brojeva mi se ubacilo prazno polje pr: 381 641234567.

ptanje:

kako da vidim sa kog broja me je neko zvao ili poslao poruku, kad ta osoba ima recimo vise telefona u kontaktu, izbaci mi samo ime ali nisam nasao opciju da vidim i broj, mogu da udjem u konntakt ali opet neznam sa kog broja me je zvao?

koja je poslednja verzija sowtvera za p1i.

Odgovori