Diskusija o UIQ3 telefonima (M600, W950, P990 i P1i)

Pravila foruma
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
MotorolaSony Ericsson
Odgovori
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Uzeh M600 za 155ε sve u fulu, bez tragova neke mreze (i na telefonu i na originalnoj kutiji, bez holograma, naravno- garant ga maznuli iz neke germanske zemlje koja nije ni nemacka, a ni austrija, sudeci po uputstvu :) ) sa sve rezervnom baterijom, 10kg uputstva, cd-om, slusalicama... sta jos ima... USB, memorijska 64, punjac.
Kupio sam mu jos i 1GB memorije i zastitnu foliju... Ne volim te folije, ali ipak je ovo ekran na dodir...
Utisci: Posto je ovaj telefon planiran da popuni prostor izmedju kupovine dva jaca modela, resio sam da probam nesto potpuno drugacije- bez kamere, smartphone, qwerty, ekran na dodir i odusevio sam se... Qwerty i ekran na dodir, su nesto bez cega ne znam kako sam mogao do sada!
E, sada... Nedostatak kamere je ono sto ce me naterati da ovo ipak bude prelazan model, ali jako jako zanimljiv i veoma veliko osvezenje u odnosu na klasicne telefone, sto mu daje jos jedan plus... Pozdrav i preporuka.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Lobachewsky lepo da te služi 8)
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Lobachewsky, možda iz Lihtenštajna :D :D :D

Ako, da te lepo služi, u zdravlju i veselju i da ga dobro zavaljaš kad stigne stipendija i da se uzme nešto još bolje :wink:

Iskreno i ja se pitam kako si ti mogao sa w810 toliko dugo da izdržiš :? E sad, ta qwerty je užasno dobra stvar, samo oni koji je imaju neće koristiti TS tastaturu, a meni je ona užasno zgodna, ali kada se kuca poruka u prevozu sve je bolje od toga :cry:

Venom, to za bateriju se slažem. I meni uspeva po 3 dana kad ne slušam Walkman. Bez obzira koliko je tu razgovora i SMSova. Jednom je izdržao 4,5 dana :blinky: uz skromno korišćenje.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

Pre neki dan mi se desilo nesto sasvim cudno, prikacio sam telefon na racunar, mass storage mod, i prilikom auto play-a NOD32 se aktivirao i prijavio virus na mem. kartici a pri tom sam imao instaliran anti-virus program, koji naravno nije prijavio nista, evo i slike kako je to izgledalo:
Slika
I svaki put kad hocu da pristupim mem. kartici preko racunara on meni izbaci to obavestenje, jedini nacin za pristup je bio da desnim klikom kliknem na nju i onda OPEN. Kad sam obrisao virus sa mem.kartice telefon je poceo da baguje i sporo je dizao sistem, tako da sam bio prinudjen da reinstaliram fw i formatiram mem. karticu, i sad sve odlicno radi.
Da li ovo znaci da postoje virusi za 9.1 symbian telefone(posto, kolko sam ja cuo ne postoje)?
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

možda si ga zakačio sa kompa.postoje neki virusi koji usb flaš odmah nasele sa kompa koji je prethodno bio inficiran drugim flešom.e sada možda ti je tvoja kartica zahvatila tako nešto jer većina AV i ne prepoznaje to čudo od virusa.samo te strefi odjenom...
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

luckyyy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 23. Jan 2008. 19:32

Post od luckyyy »

Lobachewsky : u kojoj radnji si uzeo M600i? Ako hoces mozes i na lale77vr@hotmail.com. Bas mi je hitno, jer planiram da probam ovo cudo... ;)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

kljun, znas sta je jos moguce... Da to uopste i nije bio virus, vec neki sistemski fajl na memorijskoj koga je tvoj AV greskom prepoznao kao da je... A desava se i to. I onda samo format kartice pomaze...
luckyyy, pogledaj pp.
Poslednja izmena od Lobachewsky u Pet, 25. Jan 2008. 16:35, izmenjeno 1 put ukupno.

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

Pazi kljun, ja sam zakacio virus na ipodu?!?!?Radio je na fazon, sta god da otvoris, on napravi folder, ali sa ekstenzijom "txt" sa imenom tog fajla ili foldera koji si otvorio.I to se sve desavalo na ipodu.
U fazonu, kada sam prebacivao sa nekog levog kompa neku muziku,zakacio sam virushchinu, ali nije bio heavy, pa ga je nod sredio.Provereno se tebi desilo nesto slicno.

ivanovicm
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 25. Jan 2008. 19:58

Post od ivanovicm »

CAO dobri ljudi.iImam m600i.Da li neko mozda zna za neki program pomocu kojeg mogu da zakljucavam ili da sakrivam neke privatne foldere na telefonu?Unapred sam vam zahvalan.POZDRAV

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

ivanovicm, ne moras da pitas svuda po se forumu za program ima raznoraznih varijanti nijedna ne valja barem ja one koje sam probao...nemoj ni slucajno da probasz neku od java varijanti zato sto poremete fon nacisto..ako nadjem nesto javicu ti jer ni ja na nesto dobro po tom pitanju nisam naleteo!
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

kljaja ima onaj safe program i još jedan sličan njemu. stavio sam to kod sebe čusti da probam da vidim kako radi.i uninstall je pao-ja nemma šta da skrivam

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

VeNoM sigurno sam zakacio taj virus sa necijeg kompa, posto nosim telefon i prebacujem preko njega kao da mi je flash tako da sam ga sigurno zakacio od nekog racunara koji ima virus.
Lobachewsky uradio sam format i sad sve funkcionise odlicno.
cebzab i kod mene je NOD morao da intervenise, sigurno sam ga zakacio od necijeg racunara.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

ivanovicm
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 25. Jan 2008. 19:58

hvala Kljajo

Post od ivanovicm »

E hvala Kljajo.javi mi molim te ako naidjes na nesto.inace bas mi je bitan program tako da sam zato na hiljadu mesta postavio isto pitanje.A da li mi treba neki anti-virus program u telefonu ili nema virusa za UIQ 3?

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

ivanovicm odgovorio sam ti ovde:
viewtopic.php?t=11852&start=140
netreba ti anti-virus program jer je totalno ne upotrebljiv.

Miodrag N73
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Okt 2007. 23:26

Post od Miodrag N73 »

Ljudi,planiram da uzmem SE P1,pa me zanima koliko je brz,kakva mu je kamera,mp3?Da li programi za UIQ3 moraju da se sertifikuju,kao sto je slucaj sa Symbian s60 9.1?Unapred vam hvala.
Nokia N95 8gb Black

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

Miodrag N73 ok je brzine, kamera je ok, mp3 je ok, programi neki moraju da se sertifikuju i to je to.

PsyMan
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 29. Jun 2007. 10:00

Post od PsyMan »

E jel znate za neki File Manager za W950i da moze da menja sistemske foldere i fajlove, tachnije Resource folder??
I GOT NEED FOR SPEED

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

PsyMan sta tacno podrazumevas pod rec "menja", jel mislis na ubacivanje fajlova u taj folder, ili menjanje imena foldera?
folderu Resource mozes pristupiti preko Swiss Manager-a ili X-plore-a, kolko ja vidim ti hoces da promenis ikone, to mozes i da uradis i preko racunara.

PsyMan
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 29. Jun 2007. 10:00

Post od PsyMan »

kljun, Da tachno, ocu da menjam ikone, a aj mi samo objasni kako da pristupim tome preko kompa kada u Fast transfer modu vidi samo karticu, a preko Normal moda gde vidi i memoriju telefona nece nishta da kopira??!!
I GOT NEED FOR SPEED

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

PsyMan kad telefon prikacis na racunar, preko mass storage moda, udji u: Tools/Folder Options, pa View, i tu stavi da ti bude stiklirano:
Show hidden files and folders
i stavi da ti ne bude stiklirano:
Hide protected operating system files (Recommended).

Odgovori