Diskusija o UIQ3 telefonima (M600, W950, P990 i P1i)

Pravila foruma
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
MotorolaSony Ericsson
Odgovori
PsyMan
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 29. Jun 2007. 10:00

Post od PsyMan »

kljun, Pazi brate, kod W950i imam SAMO "Fast File Transfer mode" i "Normal Mode". U fast File Transfer modu na kompu vidi SAMO internu karticu od 4gb-a!(uradio sam to shto si mi reko ali je opet isto). U normal modu prikazuje i memoriju u telefonu(sistemsku karticu) ali u tom modu mi nedozvoljava da ishta ubacujem na nju. Ja sam napravio na internoj kartici folder Resource i ubacio ikone ali je promenio samo neke ikone u main meni-ju i nigde vishe.!!
I GOT NEED FOR SPEED

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

PsyMan jel ti promenio samo:
"Multimedia, Entertainment, Phone, Office, Tools" ikone?
ako jeste onda je to sasvim normalno, jer pri menjanju ikona samo se te ikonice menjaju.
mogu i sve ikone da se promene, al moras da menjas CDA na Poljski, i onda ubacujes iPhone ikone.
imas ovde iPhone ikone ako te interesuju(al nece ti sve ikone promeniti, nego samo one koje vidis na slici):
viewtopic.php?t=12809
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Posle kratkog koriscenja M600i imam par pitanja i sva su ovde :oops:

1. Baterija mi se puni veoma brzo (manje od sat) ali se tako i prazni (manje od dan) jel to normalno i jel ima jaca baterija. Kad stavim osvetljenje na 60% onda drzi mnogo duze ali mi je ekran nekako taman :(
2. Jel moze da se snima razgovor sa ovim fonom?
3. Koliko SMS poruka moze da stane u fon?
4. Jel regularna cena za M2 karticu 25e?
5. Jel moze umesto gramofona u playeru da stoji albumart kao na W950 ili je on tu radi popunjavanja prostora (ubacivao sam albumart i preko Winamp-a i preko RealPlayer-a i nista)?
6. Zar je ona igrica asphalt 2 toliko zahtevna da moram da zatvorim sve aplikacije da se startovala :? i zasto kada krenem drugu trku izbaci greska ta i ta i zatvori igricu :( Jel se desavalo nekom ovo? Jel to do igrice?
7. Skinuo sam sa sajta za UIQ telefone NFS koji je zipovan a unutra se nalazi .gba fajl pa me interesuje sta snjim?

Izvinjavam se na kolicini :oops: Hvala unapred
Poslednja izmena od LittlePrince u Pon, 28. Jan 2008. 20:40, izmenjeno 1 put ukupno.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

LittlePrince1. dobri su punjači i brzo se puni ali sačekaj da info pokaže 100%-e da isklljuči 3g i trajaće duže.meni cepoa sa slanjem poruka i zvanjem ono oko 5min i 6 sms dnevno po 6 dana.
2. verovatno ima neki program...možda ga i ja imam a ne znam za to
3.video sam m2 1gb za nekih 1300din ali treba da proverim
4.ne znam
5.malo rama
6. gba ti je extenzija za game boy advance igre i treba ti emulator.to radi na pc ali za m600 nisam još čuo
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od LittlePrince »

VeNoM
1. Ne mogu da nadjem to za iskljucivanje 3G a i mislim da je to iskljuceno posto kod mene jos uvek nema 3G.
3. Javi na pp gde ima da ne bacam pare ipak je razlika 10e
6. Igrica stojala izmedju silnih simbijan i java igrica, mozda zalutala :wacko:

Ako neko zna jel moze umesto gramofona u playeru da stoji albumart kao na W950 i koliko SMS poruka staje u fon?
Poslednja izmena od LittlePrince u Uto, 29. Jan 2008. 01:11, izmenjeno 1 put ukupno.

Yuba
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Maj 2006. 22:08

Post od Yuba »

Moze li mi neko ukratko reci sta se dobija ubacivanjem najnovijeg softvera u P1,da li se prilikom ukucavnja slova u imeniku prilikom pretrage trazi onako kako smo ukucali na tastaturi ili trazi kao da su imena ukucana cerilicno,posto je to recimo bio problem kod k750i,ja ukucam m a on mi izbacuje neko deseto ime u imeniku koje ne pocinje upste sa m,da li ga drzati na srpskom meniju,ili ne,i da li preporucujete da updatujem,posto mi je sada na verziji CXC 162037 R9G007

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

LittlePrince, da iskljucis 3G:
Udjes u Glavni meni -> Tools -> Control Panel -> Connections -> Mobile Networks ->
Tu ti se nalaze modovi Automatic i Manual. Pipnes na 'more' -> GSM/3G NETWORK -> GSM ONLY.
Poz.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

LittlePrince broj sms koji staje ti je oko 100000 ali još niko nije stigao do tog broja :P
to sam zaboravio napisati
3g ikonica je po deafultu uključena a nalazi se pored signala i liči na neko jaje a sisa bateriju samo tako.
nije tajna gde može da se nadje ta kartica
preko puta beogradjanke gde staju trole ima prodavnica mobilne opreme znači samo oprema.e tu ima.
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Hvala VeNoM i Lobachewsky, mislio sam zbog reklame da ne sme da se pisu prodavnice. Ulazio sam u nju ali mi nije palo na pamet da kliknem na "More" :oops:

Nasao sam da na UIQ3 telefonima moze da se igraju .gba igre samo treba da se instalira emulator. Cim kupim karticu instaliram NFS koji je celih 8MB. Bas me kopka kako izgleda i sta ima od opcija kad je 8MB.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

LittlePrince ništa posebno vožnja kao vožnja i to je to .

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Ljudi ne mogu da otvorim inbox poruka je
reason code USER
reason number 130
ne znam sta da radim.
Inace imao sam isntaliranu trial verziju swiss managera, i kada sam ga deinstalirao i izbrisao iz memorije ono mi pri svakom paljenju postavlja pitanje da li da ga instaliram.
Ja kazem YES i ono kao odradi paljenje i sve je uredu osim ovog inbox-a
Inace to mi se desava od kako mi je prsao probni period, ali mi je otvarao poruke.
STA DA RADIM. Imam garanciju ali mi se ne ide do servisa jer sam ih juce gnjavio za 3 kom EF81 da mi ih dekodiraju.
Isto tako mi se i radio ponekad gasi sam od sebe, pa ga moram ponovo gasiti i paliti.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

kefalo iz koje godine imaš SW??tj da li imaš najnoviji update ili pak neki stari ?

benkam
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 12. Mar 2007. 17:01

Post od benkam »

Kefalo samo formatiraj karticu i meni je tako izbacivao za Explore!Lepo sam formatirao karticu i nema problema!Ali taj problem sa inboxom nisam imao tako da ti tu nemogu pomoci!
miroslav

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

VeNoM,
Nikad nisam update radio, a za sofware ne mogu da kazem nista jer ga je sestra jutros uzela dok sam spavao, nema na svom fonu radio.
Ali mislim da ako je vec update problem to necu raditi jer nisam nikad vec cu polako do servisa.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

kefalo pazi obično akda počne da baguje radi se format ili pak update kao bolja verzija formata. .

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

koja je rezolucija ekrana na P990 kad se sklopi poklopac?
i koji program bi mogao da smanji rezoluciju java aplikacija(mislim da je bilo reci o ovome al nisam nista konkretno nasao ovde na forumu)?
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

Iako su mi neke stvari poznate, interesuje me sta ce se desiti ako na w950 uradim format media memori u odnosu na master reset.
Treba li da predhodno preko onog programa sa CD-a uradim backup, ako hocu da sacuvam kontakte i neke melodije.
Sad nemogu da sa liste aktivnih programa ugasim radio preko task managera.
Nikako da se nakanim da odem do servisa.
MOtorola roll again.

Yuba
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Maj 2006. 22:08

Post od Yuba »

Znam da sam ovaj post postavio vec u Servisiranju,no ne znam da li je adekvatno tamo,pa cu ga i ovde postaviti.......ako neko zna ...help

Problem,desava sa da prilikom cimanja,dakle kada mene neko zove a ja nedignem slusaliu cim doticni prekine poziv dolazi do restarta mog telefona,i posle napise da se restartovao da bi poboljsao performanse,i to radi svaki put,verzija softvera koji sam ubacio je CXC 162037 R9J005,napominjem da sam posle ubacivanja sofvtvera ubacio i fajl sa srpskim jezikom posto nije imao srpski,u cemu moze biti problem? u pitanju je P1

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od LittlePrince »

M600 je prosto neverovatan :x Koji telefon kada uradis master reset izbrise ceo imenik, pa naravno pametni M600 a manje vise i poruke spadaju u grupu stvari koje mogu da mu zabaguju softver pa aj i nih da brisne, od viska glava ne boli.

Inace problem je bio CorePlayer koi je nekako za sebe vezao odredjene tipove slika i zvog cega ja te iste nisam mogao da otvorim jer se ako kliknem na sliku startuje on. Slicna situacija sa video fajlovima samo kod njih nije vezao sve vec samo one koje sam mogao da pustim sa preinstaliranim plejerom ali ni to nije hte da pusti ako kliknem na fajl ali je hteo ako prvo otvorim coreplayer pa open file. A jos zesce je to sto je posle prve instalacije sve radilo v1.1.1. a kadam sam ubacijo 1.1.2. ode sve u... i ne pomaze vracanje na staru.
Jel znate neki drugi player koji otvara vecinu video fajlova (na papiru je ovaj otvarao sve koje znam sem .flv)
Jel postoji nacin da kada se instalira neka aplikacija istu veze neki tip fajla ili pak ta veza ponisti, kao u Windowsu kada se ode u proportis i iudje open with i izaberes sa cim zelis da otvoris fajl?

A upravo mi zabagovao buetooth. Kada probam da posaljem nesto na njega on stogne do 100% i izbaci greska ta i ta i niti je primi fajl niti ja mogu da iskljucim bloetooth dok ne restartujem fon. I da naglasim da kada zablokira bloetooth iako stoji ikonica da je ukljucen drugi telefon nemoze da ga nadje.
I sta sad da radim sa "pametnim telefon" :cry: :angry: :shock: :wacko: :x :cry:

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

LittlePrince update sw.ja nemam tih problema a slao sam od 20kb do celih 70mb .

Odgovori