Diskusija o UIQ3 telefonima (M600, W950, P990 i P1i)

Pravila foruma
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
MotorolaSony Ericsson
Odgovori
insense
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 10. Avg 2007. 07:50

Post od insense »

Pozdrav svima u ovom delu foruma po prvi put! Od skoro sam vlasnik W950i (moj prvi UIQ) pa da i ja iznesem utiske posle kraceg vremena....
Kao prvo telefon izgleda odlicno, dizajn se razlikuje od svega do sada 8). Kvalitet izrade je solidan, i jedino sto mi smeta (pogotovo kod telefona ove klase) je ona linija koja se vidi ispod ekrana gde de pocinje tastatura :x Mislim da je to SE morao da resi malo bolje. Sama tastatura nije nista posebno i vise mi sluzi da ulepsa telefon nego njena funkcionalna strana. Procitao sam ovde neke komentare tipa najbolja tastatura do sada i sl. ali to je daleko od toga.... I jos jedna zamerka u dizajnu pozadinskog osvetljenja tastature (nije mi jasno kako konacno ne mogu da je osvetle ravnomerno, kad se setim samo Motorole V3 i njenog svetla :roll:) Ostalo je super. Softver je toliko prilagodljiv, da se sve svodi na individualno privikavanje na komande i koriscenje koje se razlikuje od klasicnog telefona (pogotovo touch screen). Zvuk ne treba komentarisati 8) Tako da sam za sada zadovoljan kupovinom... I kao sto neko rece za SE UIQ: nije telefon, vec PDA sa funkcijom telefoniranja :)

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

insense, pa to sa osvetljanjem je oduvek bilo tako primenjeno nekoliko diodica ispod tastature ravnomerno rasporedjenih...a ko motorole je drugacija i takve tastature se ne mogu porediti...pa moglo bi se reci da je SKORO kao PDA ali daleko je jos od toga....moze se reci sa nekim funkcijama preuzetih sa PDA...
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

insense samo pazi da u džepu slučajno nemaš ključ ili pak sitne pare.ogrebao sam malo oklop 1cm ali mi ta linija toliko upada u u oči da to nije normalno.
e ljudi ima li neko rešenje kako da ispoliram ono čudo od linije jer me mnogo nervira
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

insense
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 10. Avg 2007. 07:50

Post od insense »

VeNoM, u vezi pitanja za zakljucavanje koje si postavio... Mislim da to sto trazis mozes bez dodatnih programa: idi na tools->control panel->security->locks->inactivity lock. Ovim se tel. sam zakljucava posle 60sec, a pozive mozes normalno da primas.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

insense za tu šifru sam i pitao i bila je baš 4 0 a ja sam pokušavao sa 5 komada i sl. inače ogrebotina i dalje stoji
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ej ljudi, je l zna neko da li moze, na P990i, da se namesti da ona signalna lampica na ivici, zelena, trepce stalno, kao na ranijim ericsson modelima? sada se pali samo kada imam propusten poziv ili poruku a crveno svetli kad se baterija isprazni...ako neko zna...

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Slika Novi ponosni vlasnik w950i (a gde su Profili :lol: ). Zezam se, sjajan fon (malo prilagođavanja i to je to). Idemo na download Slika
Meni je tastatura OK, jedini problem je TS na uglovima ekrana i što je "back" postavljen glupavo
:)
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

Vlada Zem ima veoma brzo da se navikneš na back.posle je sve lako.a što se profila tiče možda jedna od najvećih mana ovog telefona a i p990 je što nema magic profila. :oops: :oops:

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od kljaja »

Pa sto se profila tice namestimo default ono sto najcesce koristimo a kad nam treba mir i tisina silent i to je to... :wink:

Extreme
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 11. Jan 2006. 14:42

Post od Extreme »

Ovako, jedno pitanje: posto burazer planira da kupi M600 (polovan), kako se ono bese na SE UIQ telefonima ulazi u onaj SE-ov service meni?

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Avg 2006. 00:59

Post od Kamiondzija »

* gore * dole dole * dole *
Naravno, gore - dole radish sa Jog dial - om sa strane, pomerish ga samo za jedan "podeok", shto moze da ti predstavlja mali problem, ali to je jedini nachin da udjesh u Service Menu...
Zvezdice kucash standardno na tastaturi, naravno.
iPhone 4 16GB SIM Free

Extreme
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Extreme »

E odlicno, hvala puno. Znaci to je isto kao i na ostalim SE telefonima, samo se umesto > koristi Jog Dial

axi
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 15. Avg 2007. 20:16

Post od axi »

Ako neko ima sliku i ako ga ne mrzi, neka okaci sliku p990 bez numericke tastature, i pitanje za vlasnike: koliko je tesko skinuti tu tastaturu, kakva su Vasa iskustva i predlog sa ili bez numericke tastature... kako vam je bolje/lakse

To je vise pitanja al ajde
(mozda je bilo ranijih postova na ovu temu ali cini mi se da nisam video kompletan odgovor ...)
hvala

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Skidanje je jako lako, moze ga i mala beba uraditi... (ne bukvalno, ali samo treba odvrnuti dva srafa...)

Meni je daleko lepsi bez tastature. Iskustva su naravno super...
iPhone + CX300

Extreme
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Extreme »

Evo slika:
http://www.mobilmania.cz/Article/BigImg ... =%2F80.jpg

A sve sto treba da uradis je da odvrnes 2 srafa, otkacis tastaturu, stavis onu plocicu umesto nje i zavrnes ta 2 srafa. To je sve

edit: Video sam negde ovde (na sajtu ili bas forumu, ne secam se) link ili adresu i ime prodavnice gde ima da se kupe ili naruce folije za telefone, PDA i sl (neke 6-o slojne ili tako nesto), pa ako neko moze, nek' ostavi neki info (moze i na PM). Treba mi sad za burazerov M600 a mozda ce i meni trebati ako uzmem P1. Hvala i pozz

edit2: Nasao. Evo ako nekome jos treba: http://www.flatprotect.tk/
(ako ne sme da se ostavlja link, brisite slobodno)
Poslednja izmena od Extreme u Pet, 14. Sep 2007. 21:42, izmenjeno 1 put ukupno.

axi
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 15. Avg 2007. 20:16

Post od axi »

Spyker, slazem se da mnogo lepse izgleda bez tastature, uveliko razmisljam da predjem sa Symbiana na UIQ

Extreme, hvala za link, odlicna slika, ja sam mislio kad se tastatura skine da ostaje ona "budza" za koju se tastatura drzi (ako znate na sta mislim, bolje nisam mogao da objasnim) ali ovako je taj donji deo ravan ,bas mi se svidja.. uh nisam mislio da ce mi se svideti p990 kad sam ga prvi put video(glomazan,velik...) , ali juce ga cackao malo i gotovo pecen sam...
a i cena mu je sasvim OK

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

I ja sam izgleda dobio "tišu" verziju w950...mislim da mi je na w550 bio jači izlaz na sluškama.
Ali je dovoljno u home varijanti, jedini problem bi možda bio u bučnom gradskom prevozu i to samo ako se koriste neke druge sluške koje nemaju "fizičku" izolaciju (inear).
Što se tiče Profila, zezao sam se, naravno :wink:

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od kljaja »

Vlada Zem, ma promenis soft na noviji i sljaka super...meni se zvuk na drugarovom w95 svidja i cak je bio bolji nego na mom starom w800.
sto se odsrafljivanja tastature tice ima uputsvo koje stize u pakvanju zajedno sa poklopcem i srafcigero sa srafcicima jedino je zeznuto sto mogu da se igube srafcici(ko ima cevape a jos je i nespretan)...
te folije mi trebaju ko leba...gde ima kod nas?koliko kostaju?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

Vlada Zem w950 sam po sebi je tih.ja ne znam ko može da sluša muziku na 3/4 glasnoće kada oni čepovi udju u uši.ono probija opne bubne.

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Jeste, dovoljno je glasan, čak i sa normalnim sluškama koje više "rasipaju" zvuk.
Odličan i glasan zvuk i na zvučniku "slušalice" moba (za razliku od 6288, 6131...). Prebacio sam podatke sa bivšeg moba preko outlook i neke instalacije, sve radi jednostavno, savršeno :)

Odgovori