Diskusija o UIQ3 telefonima (M600, W950, P990 i P1i)

Pravila foruma
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
MotorolaSony Ericsson
Odgovori
Sony Ericsson
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 16. Sep 2005. 17:44

Post od Sony Ericsson »

Bas su super screen shootovi... Good work...VeNoM, ako imas para, p990 svakako...
Sony Ericsson is the best,specially w800

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Evo jednog pitanja:
Kupio sam igru Sky Force. Igra je fenomenalna, i kao sto meni rece Akki vredi svaku paru... Akki, hvala na jos jednom dobrom savetu... Medjutim, imam jedan problem... U 90% slucajeva kad udjem u igru, sve namestim i krenem da igram pise mi:

Reason code: KERN-EXEC
Reason number: 3

Pozdrav...
iPhone + CX300

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 08. Nov 2004. 22:49
Kontakt:

Post od Mikele »

Alien, za UIQ 2.1 ne postoji ni jedan virus, tako da, za UIQ 3 sigurno ne posotoji niti ce postojati --> ne treba ti anti-virus program na fonu....

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Ma izbrisacu ga, nije problem... Nego znate li nesto za ono gore napisano?
iPhone + CX300

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

"Reason code: KERN-EXEC
Reason number: 3"

To se i meni desava na m600i, mada nikad nista nisam kupio, samo crackovane programe, ali konstantno mi izbacuje poruke tog tipa!
:chytry:
...shit happens... keep d smile!

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Na stranom sajtu( www.my-symbian.com , valjda smem da ga napisem, posto je legalan), na kom sam kupio igru sam postavio pitanje, i dobio sam odgovor da je to do novog softwera, verovatno obojica imamo prvu verziju, i da ce biti ispravljeno novim softwerom... Ja cu moj uskoro updejtovati...
Akki, hajde ako ti nije problem napisi da li zadnja verzija ima bugove?(pretpostavljam da je ti imas)Kako radi telefon sa njom? Razmislam da iskoristim sad besplatan updejt softwera koji imam zbog videa, pa ako ovde nije ispravljeno da cekam novu verziju...
iPhone + CX300

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

pratio sam koliko sam mogao ovu temu al nisam detaljno pa se izvinjavam ako je spominjato a to je sledece:
inace sam u novinama citao da je jako spor w950 i eto sinoc sam na TV-u gledo nesto o njemi i sad je frajer objasnjavao kako je spor i pokazivao je neke slike na njemu al ne otvorene u krupnom planu nego ono, minimizirane po tri-cetri stanu na diplej (nadam se da sam jasan) eh sad, poceo ih je listat "tockicem" s leve strane i on onaj tockic okrene 2-3 puta i tek nakon sekundu-dve podje listat sto je neverovatno presporo..
sad ja pitam one koje imaju ovaj mob ili koji su ga koristili dali je to kod svakog w950, ili je do softvera ili sto je pretrpan (mislim da su mu mozda popunjena ta 4gb pa zapinje)

poz

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

To jeste kod svakog w950, i to nije do softwera, kao sto nije tacno da je spor... Evo objasnjenja:
Memorija na w950 je podeljena na dva dela, phone memory i NO NAME. E sad, u phone memory imas 62mb, a u NO NAME imas 3911mb. Ukoliko instaliras stvari u phone memory, telefon postaje jako spor, sto je bio slucaj na testu. Ukoliko nemas ni jednu aplikaciju na phone memory(osim onih vaznih), telefon je izuzetno brz, daleko brzi od svih nokia symbian telefona( ustvari, mozda je tu sa n73, ali mislim da je malo brzi, posto sam koristio oba...) Ukoliko se ta memorija popuni, vec na pola je jako spor, ali ako je puna onda je telefon *****[ovde stavite svoju najgoru rec]. Mislim da je na tom testu telefon bio jako spor iz tog razloga, jer je telefon inace jako brz..
Sto se tice NO NAME memorije, mislim da ona ne utice na brzinu telefona, bar ne bitno, jer ja sam pre jedno sat vremena ubacio oko GB podataka u telefon, i nisam primetio nikakvu razliku. Mislim da phone memory ne treba puniti, jer i bez nje imate 3911 megabajta, sto je i vise nego dovoljno, a uopste ne utice na brzinu aparata... Tako da je ovo jedan od retkih telefona(ako ne i jedini) koji se moze napuniti skoro 4GB, a da uopste ne koci...

Pozdrav...
iPhone + CX300

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Ljudi da li je w950 P&P? Mislim da ste pricali da w810 jeste, zakljucili smo i za Ipod da jeste....
E sad "Ipod" rec je verovatno zabranjeno spominjati na ovom forumu zbog teme koja je otisla u lock, ali danas sam video kako uzivo funkcionise shufle, preko Itunes smo prebacivali mp3 i cita samo te fajlove, mogu se podaci prebacivati i onako prosto s copy-paste ali ih uredjaj nece videti, bas me je odusevio ovaj sistem 8)
Dakle Alien, pojasni nam kako stvari stoje s w950? da li ga je moguce koristiti i kao flash?
Poslednja izmena od Masterokrata u Pet, 15. Dec 2006. 22:07, izmenjeno 1 put ukupno.
5130+Koss the plug....

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Alien, update-ovan je softver pre 10-tak dana. :|
Isti meni kao i na mom fonu (oni screenshotovi). E koliko ti drzi baterija majke ti!? Ja punim svako vece (do dushe po ceo dan radi, samo ga akam)

Masterokrata, govorim u ime m600i - moze se koristiti kao flash (preko kabla) ali je to veoma sporo, ne smem ni da pomislim kako bi bilo puniti 4gb na taj nacin. Nadam se da postoji bolji prenos na w950...

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

blade_bre, znaci ide sporo,a? E a koji kabal koristis?
Ja znam da sam sa dock station na p910 imao problema s brzinom...jako je sporo islo. Trebalo je neka 2-3 minuta da prebaci mp3 fajl od otprilike 2.5-3mb, ma uzas.
Ali mozda je to kod W serije bolje uradjeno?
m600i podrzava Hot-swap kartica, zar ne? Ako podrzava problem je resen... citac kartica i krljaj 8)
5130+Koss the plug....

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Alien, hvala ti, nek sam i tu dilemu otklonijo

..poz

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Lako je reci citac katrica i krljaj... ne moze ta M2 direktno u chitach, treba adapter (premala je), a uz fon to nisam dobio, jedino kad budem kupio vecu...

Anw probao sam Plantronics Pulsar 590a bluetooth sluske i mogu vam reci da je bolje od vecine slusalica (zicnih) koje sam ikada probao... Fantazija kako radi! I narucio sam ih, valjda ce mi od nedelje stici... Znaci a2dp RuLeZzzZ

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Masterokrata, moze se w950 koristiti kao flash, samo ga prikljucis preko USB kabla, i on se pojavljuje kao novi hard disk, i onda samo copy/paste i to je to.... Ma sve radi super...

blade_bre, meni se taj problem sve redje i redje desava, ali neznam ni sam... Jedino ako je taj KERN-EXEC neki kodek ili tako nesto, pa da mora da bude instaliran na telefonu... Potrazicu kasnije vise informacija o njemu...

Pozdrav 8)
iPhone + CX300

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

Alien, a kako se igra Sky force i uostalom igrice na UIQ nemoj mi reci samo da je preko tastature...drug mi nema nista instalirano jer ga ne interesuje...pa me zanima...mozda nekim slucajem preko TS :D
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Masterokrata, tek sad sam video da ste spominjali USB, kao sto sam ranije rekao, w950 ima taj specijalni fast mode, gde salje 1mb/s , tako da nije problem... Ja sam 60 pesama prebacio za 4min... A gigabajt sam slao oko15min, tako da nije strasno, ima jako brz USB... I da ti kazem, niko na ovom forumu mi ne dosadjuje, pogotovo ako postavi pitanje koje je vezano za temu, znaci ovaj deo poruke slobodno izbrisi...
Masterokrata napisao:Alien, znam da sam smorio s ovim pitanjem posto to mi je prioritet kod svakog uredjaja.
Jones, upravu si, igra se preko TS-a. To ga odvaja od drugih, i daje mu velike prednosti sto se tice igrica... Inace sky force je fenomenalna igra, avion koji vozis se upravlja preko tuch screena...

blade_bre, Sky force ti kosta 9,9e na sajtu koji sam gore pomenuo ( www.mysymbian.com , mislim da smem da ga napisem, posto je na njemu kao i na ovom sajtu sve legalno), ako trazis igru, kupi je odmah, neces moci da verujes koliko je dobra... A na sajtu koji sam ti poslao na pp imas i igru Another ball game, imas ispod i crack, i ta igra je takodje super, nije kao SkyForce koja je bolja od pola kompjuterskih, ali zato je besplatna... Sto se tice baterije, sad treba da je punim, izdrzala mi je oko 2,5 dana... Ne znam zasto je USB spor kod m600, meni je na w950 mozda cak i vise od MB/s(sto sam gore napisao). Jedino ako nemas fast mode, posto je i meni kad koristim normal mode spor, ali takav je i na ostalim telefonima...

Ako vas nesto jos zanima, slobodno pitajte, ja cu vam odgovoriti cim budem mogao, naravno ako budem znao odgovor...

Pozdrav...
iPhone + CX300

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Alien, nemam nista u pp... :|

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

Jones, pa ti nisi video kako to ide na p910? Imao sam ja nekih par igrica na p910, ali to nisu bile neke akcione nego ono sah, jigsaw(ona obicna puzzle) i jako je interesantno igrati ih...
Posto verovatno necu biti u prilici da uzmem w950, moracu jos da se strpim, kontam ako uzmem m600 opet sam u buli posto treba naci m2 karticu po dobroj ceni....
blade_bre, kako covece nisi dobio adapter? Sto nisi trazio u radnji da ti nabave? Kao nema, a da si rekao da bez toga ne uzimas telefon odmah bi ga rodili, samo da utope fon.
5130+Koss the plug....

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

blade_bre, da li sad imas nesto u pp-u? :wink: Mislio sam na onaj sajt sto sam ti poslao pre par dana, ali nema veze... Sada sam ti napisao i kratko uputstvo, i dao jos jedan link koji je mozda i bolji... :wink:

Masterokrata, kupovina m600 je prava stvar... I on i w950 vrede svaku paru... Mislim da ce ti to i blade_bre potvrditi... A sto se tice M2 kartica, mozes naci 512mb za 49e( za mesto me kontaktiraj na pp), pa ako ti je to dovoljno memorije, a i cena nije prevelika, go for it... M600 i w950 su prave stvari, dok sam za p990 cuo da ima jako mnogo bugova :shock: :uhuh: ...

Kao sto rekoh, ako vas nesto interesuje, pitajte... :wink:

Pozdrav...
iPhone + CX300

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Alien, fala, evo sad sam dobio, idem da vidim.

Masterokrata, ma dobio sam ga jako jeftino, tako da nisam pitao ni za sta...

Odgovori