Trend pljuvanja Lumija od korisnika koji "imaju" isti
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: Trend pljuvanja Lumija od korisnika koji "imaju" isti
Auuu koliko "iskustava", dobrih i losih... Sve sto pricam odnosi se na 8.1 koji koristim, Win10 je jos uvek TP, sto ce reci bugovi su normalna stvar. Svi bugovi spomenuti na Win10, ne moraju nuzno da se vide na 8.1. Licno na 930, nemam nijedan problem.
Ajmo redom:
mbanking je pomenut - ima aplikacija nasih banaka, ja sam video komercijalnu, raiffeisen koju i sam koristim, intesu, aik banku...
FB - ne znam sta je nekome problem, meni zvanicna Fb aplikacija radi posao, notifikacije sve stizu. E sad, za neke dogadjaje nema zvuka, i posebne notifikacije, samo se pojavi broj obavestenja, a za neke ima. To je do podesavanja, a i neke stvari ne mogu da se ukljuce da za sve signaliziraju. Mislim da je i na drugim platformama to tako. Sto se FB pages managera tice, nemam pojma, ne koristim, ali ako bas treba da isprobam, neka mi neko da svoj nalog, pa da vidimo kako fercera. Da pravim nesto, ne pada mi na pamet.
Instagram - ima nekoliko razlicitih aplikacija, 6tag se najvise hvali. Rudy huyn nije dobrotvorna organizacija, nego programer. i ovo sve sto je napravio, odraz je njegove dobre volje. Opet, ne koristim, pa ne bih znao da kazem.
Smart Dialer - nije mi jasno sta je tu smart? Po meni, People je sjajno resen, tapnem lupu i krenem da kuckam necije ime, i odmah mi izbaci tu osobu, i sa sledecim tapom mogu da zovem, ili saljem poruku, zovem na Skype... Ne razumem sta bi to jos trebalo da bude? E sad, ne znam za tudje navike ubacivanja kontakata u telefon, ali unazad 9 godina su mi svi sredjeni pod imenom i prezimenom, a sada kad vidim da neko ubacuje u smartphone kao Brat mob1, brat mob2... najezim se i utroba mi se okrene. Zar u vreme pametnih telefona, kada mozes da ubacujes sve brojeve za jedan kontakt pod jedno ime i prezime... Ali sto se kaze, covek moze da ode iz sela, ali selo iz njega nikada (bez namere da ikoga vredjam)
FLAC - ovo je neki audio koliko znam, dolazi sa sledecom iteracijom, iako iskreno pojma nemam cemu sluzi, da mi je trebalo verovatno bih znao.
Attachments - ovo se cesto pominje... Uglavnom primao sam svega i svja preko maila, i istodobno slao - jedino ne one file-ove koje uredjaj ne prepoznaje. Isle su slike, muzika, office fileovi, pdf, zip, rar... Sta jos treba?
Sto se omrazenog mi sistema tice, u koji ovde retko ko sme da dirne, osim na najjacim i najskupljim uredjajima, gde je korisnicko iskustvo jos i Boze pomozi, ovo ostalo je samo za reciklazu (da bude ekologican), mada bih ja pre upotrebio tenkove (doduse i na korisnicima).
Na kraju, ja ne znam sta je tu lose, ili nefunkcionalno, neka ogranicenja slazem se da postoje, ali nije bas tako kako se predstavlja. Smem uvek i svakome da stanem na crtu sa svojim uredjajima, i da pokazem i dokazem da mnoge stvari nisu takve kakvima se predstavljaju.
Ajmo redom:
mbanking je pomenut - ima aplikacija nasih banaka, ja sam video komercijalnu, raiffeisen koju i sam koristim, intesu, aik banku...
FB - ne znam sta je nekome problem, meni zvanicna Fb aplikacija radi posao, notifikacije sve stizu. E sad, za neke dogadjaje nema zvuka, i posebne notifikacije, samo se pojavi broj obavestenja, a za neke ima. To je do podesavanja, a i neke stvari ne mogu da se ukljuce da za sve signaliziraju. Mislim da je i na drugim platformama to tako. Sto se FB pages managera tice, nemam pojma, ne koristim, ali ako bas treba da isprobam, neka mi neko da svoj nalog, pa da vidimo kako fercera. Da pravim nesto, ne pada mi na pamet.
Instagram - ima nekoliko razlicitih aplikacija, 6tag se najvise hvali. Rudy huyn nije dobrotvorna organizacija, nego programer. i ovo sve sto je napravio, odraz je njegove dobre volje. Opet, ne koristim, pa ne bih znao da kazem.
Smart Dialer - nije mi jasno sta je tu smart? Po meni, People je sjajno resen, tapnem lupu i krenem da kuckam necije ime, i odmah mi izbaci tu osobu, i sa sledecim tapom mogu da zovem, ili saljem poruku, zovem na Skype... Ne razumem sta bi to jos trebalo da bude? E sad, ne znam za tudje navike ubacivanja kontakata u telefon, ali unazad 9 godina su mi svi sredjeni pod imenom i prezimenom, a sada kad vidim da neko ubacuje u smartphone kao Brat mob1, brat mob2... najezim se i utroba mi se okrene. Zar u vreme pametnih telefona, kada mozes da ubacujes sve brojeve za jedan kontakt pod jedno ime i prezime... Ali sto se kaze, covek moze da ode iz sela, ali selo iz njega nikada (bez namere da ikoga vredjam)
FLAC - ovo je neki audio koliko znam, dolazi sa sledecom iteracijom, iako iskreno pojma nemam cemu sluzi, da mi je trebalo verovatno bih znao.
Attachments - ovo se cesto pominje... Uglavnom primao sam svega i svja preko maila, i istodobno slao - jedino ne one file-ove koje uredjaj ne prepoznaje. Isle su slike, muzika, office fileovi, pdf, zip, rar... Sta jos treba?
Sto se omrazenog mi sistema tice, u koji ovde retko ko sme da dirne, osim na najjacim i najskupljim uredjajima, gde je korisnicko iskustvo jos i Boze pomozi, ovo ostalo je samo za reciklazu (da bude ekologican), mada bih ja pre upotrebio tenkove (doduse i na korisnicima).
Na kraju, ja ne znam sta je tu lose, ili nefunkcionalno, neka ogranicenja slazem se da postoje, ali nije bas tako kako se predstavlja. Smem uvek i svakome da stanem na crtu sa svojim uredjajima, i da pokazem i dokazem da mnoge stvari nisu takve kakvima se predstavljaju.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Miodraze, problem kod vise brojeva na jednom kontaktu je taj jer kad saljes sms on automatski posalje prvom umemorisanom broju na tom kontaktu. A attachment u mejlu nikako nisam mogao da posaljem microsoft document fajl dok nisam seo za racunar.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
9R94, moze da se salje SMS na sve brojeve koji su oznaceni sa mobile (2,3.4...) samo se prvo tapne dole ikonica - znam i mene je malo smorilo, ali nije da ne moze.
Sto se slanja file-ova tice, kako si pokusavao? Iz same mail aplikacije ce tesko da ide. To se slazem da je lose napravljeno, ali odes na file koji zelis, tapnes na ... pa Share i imas email. Kad si ga tako ubacio u mail, otkucas jos poruku ako ima koja i to je to. Vrlo prosto sve, ne bas najlogicnije, moram da priznam, ali trubiti da ne moze, a ja provereno znam da moze... To je vec suludo.
Necu da zvucim prepotentno, ali, ako nesto ne znate, prvo pitajte one koji znaju
Sto se slanja file-ova tice, kako si pokusavao? Iz same mail aplikacije ce tesko da ide. To se slazem da je lose napravljeno, ali odes na file koji zelis, tapnes na ... pa Share i imas email. Kad si ga tako ubacio u mail, otkucas jos poruku ako ima koja i to je to. Vrlo prosto sve, ne bas najlogicnije, moram da priznam, ali trubiti da ne moze, a ja provereno znam da moze... To je vec suludo.
Necu da zvucim prepotentno, ali, ako nesto ne znate, prvo pitajte one koji znaju

- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
To za mejlove je prežvakana tema. Loše su uradili atačment u samom mejl klijentu, ali evo, upravo sam sâm sebi iz Ofisa na mejl poslao neki vord dokument - i stiglo je, zamislite!

A vidis meni poslalo na sluzbeni a ne privatni broj iz call log iako sam ga zvao na privatni, mozda moram direktno iz people. E to za mejl nisam pokusao jer sam slao cv za posao pa nisam tacan mejl kome treba da posaljem, nego mi je lakse samo reply ma mail i attachment al prc 

- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Pa da, to je ono što većini nas smeta kod mejla. Kažu da su ga popravili u 10-ci.
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
sada sam se setio još jedne stvari što je dobro ispravljena. na 8.1 je kontak mogao da ima samo dva moba. dok na 10 možeš 100 komada.
to mi je malo smetalo na 8.1 ali sada sa ovim betama ide super.
to mi je malo smetalo na 8.1 ali sada sa ovim betama ide super.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Intesa nema WP aplikaciju, sta pricas ti?miodrage napisao:Ajmo redom:
Mobile 2, 3, 4...miodrage napisao: moze da se salje SMS na sve brojeve koji su oznaceni sa mobile (2,3.4...) samo se prvo tapne dole ikonica - znam i mene je malo smorilo, ali nije da ne moze.
Kad slusam vas okorele, vi kao da koristite Windows 11... Kakav mobile 3, 4? Dva mobilna broja je maksimum.
Damir mi pusta neke nepostojece kodove, ti mi nabrajas nepostojece aplikacije, ja ne znam sta je ovo.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
Oboje ubačeno u 10ku, znači MS priznao grešku u 8.1 a ti i dalje pišeš u svom stilu, neverovatno.miodrage napisao: Smart Dialer
FLAC
Tebi smeta kako ko sređuje svoj imenik i upisuje kontakte,
a nećeš da priznaš da je WP manje funkcionalan od Androida, iOS nisam koristio pa ne znam.
Administracijo pod hitno uvedite ignore dugme i ocenjivanje + -.
- Lobachewsky
- Gatekeeper
cvoruga, ma nije windows nefunkcionalan nego mi sve pogresno radimo. 

- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Lobachewsky, Posfoji m-Intesa aplikacija za WP, ako je o tome rec.
Festina lente.
Lobachewsky, taj rad.
Kupiš 640XL i hoćeš da pogledaš na velikom ekranu seriju dok putuješ busom,
kad ono međutim, WP ne pušta sve codece i sve sub formate.
Smart, nema šta.
I onda kad kažu funkcionalniji, važi.
Kupiš 640XL i hoćeš da pogledaš na velikom ekranu seriju dok putuješ busom,
kad ono međutim, WP ne pušta sve codece i sve sub formate.
Smart, nema šta.
I onda kad kažu funkcionalniji, važi.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Za Intesu sam izgleda dao pogresnu infi, postoji sarajevska i neka italijanska, a smem da se kladim da je bila i nasa, ali je izgleda vise nema...
Cvoruga: Ok ubacili su. Napomenuo sam da ni ne znam sta je to, da mi je jako trebalo znao bih. Razlicito koristimo uredjaje.
Cvoruga: Ok ubacili su. Napomenuo sam da ni ne znam sta je to, da mi je jako trebalo znao bih. Razlicito koristimo uredjaje.
Nema to veze sa različitim korišćenjem uređaja, 8.1 nema mogućnost puštanja svih formata,
biće ubačeno u 10ku, znači da je greška što nema u 8.1, i sam MS je priznao to.
Android pušta sve odavno.
biće ubačeno u 10ku, znači da je greška što nema u 8.1, i sam MS je priznao to.
Android pušta sve odavno.
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Kod njega uvek sve radi, čak i ono što nema u sistemu.Lobachewsky napisao:Intesa nema WP aplikaciju, sta pricas ti?
... Kakav mobile 3, 4? Dva mobilna broja je maksimum.

A za ono što nema u sistemu primenjuje već viđenu taktiku, nije mana i nije važno što nema kad njemu ne treba
.

miodrage napisao:FLAC - ovo je neki audio koliko znam, dolazi sa sledecom iteracijom, iako iskreno pojma nemam cemu sluzi, da mi je trebalo verovatno bih znao.
miodrage napisao:Napomenuo sam da ni ne znam sta je to, da mi je jako trebalo znao bih. Razlicito koristimo uredjaje.
- Lobachewsky
- Gatekeeper
Apolo napisao:Lobachewsky, Posfoji m-Intesa aplikacija za WP, ako je o tome rec.

-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Ned, 14. Jun 2015. 12:05
- :: NOKIA E7
CVORUGA nije istina da android pusta sve, prije dva dana sam bio svedok da moj drugar na samsungu nije mogao da otvori mp4 video fajl a ja sam ga pustio na Nokiji E7 koja koristi simbian, nije sve kao na papiru.
Da li je argument da je android bolji to sto win10 ispravlja greske win 8.1? Roll_eyes
- Lobachewsky
- Gatekeeper
Koje spinovanje brate mili. A da li je argument da je WP 8.1 bolji od androida 5.1 zato sto ce windows 16 da bude bolji od lolipopa?