Windows kao protivteža Androidu

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Zaključana tema
Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Re: Windows kao protivteža Androidu

Post od Evindzer »

knezevic76 napisao:Od androida v1.6 pa do lolipopa najlepše je WP doba ;)
Brate, mogu li da ti ukradem foru, da zezam ortake koji su na Androidu? :lol: :D :lol:
Mada, i sam imam Android, tako da će zez biti delimično i na moj račun. :lol: :lol:
Vlada Zem napisao:Ovaj impresivan komentar, "WP je go..o", i korišćenje istog, još x2, fuj, pa pusti vodu, tako se to radi.
Nemam želju da se svađam ili prepirem (koristim oba sistema, za one koji ne znaju), ali Vlada je u pravu - da sam toliko razočaran nekom bitnom komponentom telefona (kao što je sistem), odmah bih ga prodao i uzeo nešto od čega neće glava da me boli.
Vlada Zem napisao:Udrite jače, neki sex možda, pada gledanost :D
E, ovo je već genijalština! :lol: :lol: :lol:

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Jbg, nekad su meta pljuckanja bili Jabučari, a sad se pojavila nova crna ovca. :D Istorija se ponavlja, a čak su i neke zamerke iste. :roll:

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Samo procenat korisnika iOS i wp nije isti :)
Huawei

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ćuti ti tamo i ne kvari mi zabavu! :P

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

bata bogdan, psyhound, :lol: :D :lol: :D :lol: :D
Sad odoh na spavanje. Nadam se da će i sutra imati koječega lepog da se pročita u ovoj temi. 8) :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ne, pljuckaju se ljudi koji odbijaju da budu mainstream, koji su drugaciji, i drugacije razmisljaju... Ja sam na svoju borbu s vetrenjacama potpuno navikao, isto sam se ovako borio protiv dzihadisrickog Androidizma dok sam imao iPhone, da bi mnogi od tih krivovernika, presli u pravu veru, i sada koriste iPhone.
Uplaseni od toga sta 3% moze da uradi njima, racunaju da je bolje da pljuju.... Iskreno me inace zanima koliki je procenat WP u Srbiji, jer u Italiji je 10%. To je vec znacajna sila, tamo se ocekuje uveliko rat da pocne izmedju pravovernih i krivovernih kojih ima samo 7x vise....
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

miodrage napisao:Iskreno me inace zanima koliki je procenat WP u Srbiji, jer u Italiji je 10%.
To ne znači da je WP dobar nego da je italijanska ekonomija u krizi i da kupuju jeftine uređaje.
A građanska svest u Srbijci je na nivou Pinka i ljudi rade za 250-300€ a nose telefone od 300+€ jer je to moderno.
Tako da dok se WP ne progura u mainstream, neće se povećati % korisnika u Srbiji.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Kako se pokazala 1520?Android polako ali sigurno pocinje da mi ide na zivce
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Sačekaj 10ku prvo, nije sad vreme za kupovinu Lumija .
Sam hardver je odličan.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

1520 je na papiru najjaci wp. Od hardverskih problema su navodili probleme sa skrolom. Navodno neki dio se vremenom odvoji u vezi ekrana.
K'o sto ti rekose, pricekaj 10ku. Sve nove opcije bi trebale raditi na njemu.

~Arkan~
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
:: Xiaomi Mi A1
:: Gsmart Aku A1
Kontakt:

Post od ~Arkan~ »

Ova tema je baš zanimljiva... :D
Ja sam koristio Lumiu 620, telefon radi brzo odprilike kao Motorola RAZR/Alcatel Ot Idol koje sam takođe imao, aplikacije su tada bile vidno lošije u odnosu na Android apk (Viber, Instagram), ali je WP zanimljiv, samo ima još puno da se radi na njemu. Da imam para nabavio bih neki low budget WP s 1gb ram-a kao sporedni uz moj S3 Neo, čisto da pratim razvoj, jer sam na Android i WP osuđen do daljnjeg, nema se za Jabuku. [emoji14]

jovackopolje
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 28. Apr 2015. 16:23
:: LG G3
:: Huawei P6

Post od jovackopolje »

Kad sam pre pola godine kupovao telefon bio sam se baš zagrejao za L830 a trebao i L640xl da izađe tih dana i zamalo da kupim jedan od njih. Ali sam ipak previše navikao na android a imam i 20-ak kupljenih aplikacija i na kraju ipak uzeh G3.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Samsung S2+ sa 4 instalirane aplikacije i odrađenim hard resetom pre 7 dana
radi minimum 2 puta sporije i lošije u odnosu na moju ex Lumiju sa 512 rama i 15 appova na njoj.
S2 pobeđuje u kameri i aplikacijama (mada ne smem ni da pomislim kako bi očajno radio sa još app instaliranih).

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

^ Šta je tu čudno? Lumia 520 ima čipset Qualcomm MSM8227, dual-core Krait procesor i GPU Adreno 305. To je skoro duplo bolji hardver od onog koji je integrisan u S2+, Broadcom BC28155, Cortex A9 i GPU Broadcom VideoCore IV.

Ta Lumia 520 je imala neverovatno dobar hardver za svoju cenovnu klasu. Microsoft je tu svesno ugurao bolji hardver u osnovni model (prodajući ga ispod realne cene) kako bi pokazao da WP iz osnovne cenovne klase može da radi veoma brzo. Kasnije su odustali od takvog pristupa, pa su tako pustili naslednika L530 koji je imao slabiji hardver od svog prethodnika (Snapdragon 200, Cortex A7, Adreno 302).

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Nije 520 nego 625, ali svejedno.

Svaka čast Androidu da je od onakvog skoro pa neupotrebljivog telefona dospeo tu gde je sad,
tuga kako loše radi derivat poznatog i popularnog S2.

Da dodam i ovo da je devojka koristila S2 i da je u zaštiti od prvog dana
a ivice su mu iskrzane i leđa imaju par riseva,
a moja Lumija je prodata kao nova bez znakova upotrebe, kvalitetnije je urađena od S2+ za medalju.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

cvoruga, Koliko god da Windows zaostaje za Androidom po pitanju aplikacija i jos nekih stvari, nasuprot tome Nokija je uvek bila top sto se tice izrade. Dok sam koristio L520 pala mi je sa metar i nesto na plocice, nigde pukotine, ogrebotine, ekran i ostalo sve normalno radilo, dok je drugar u dzepu drzao S3 i kljuceve i nekako je zaradio ogrebotinu po ekranu a na L520 ja tih situacija nisam imao uprkos tome sto ima neku fabricku zastitu od grebanja. Isto kao i kod tebe, prodat je telefon bez tragova koriscenja.
Festina lente.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

cvoruga napisao:Nije 520 nego 625, ali svejedno.
Kako svejedno, pa 625 je imao još bolji hardver (čipset Snapdragon 400, procesor dual-core Krait 300). Sa takvim hardverom S2+ ne može da se poredi.

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

Jes vala, meni isto skoro izlete 520 na plocice u kuhinji (bez futrole, mat folija na ekranu) i geknu pravo na ekran, vec sam se oprostio od njega kad ostade citav. Zna i telefon da sam beda od coveka pa se sam cuva :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Odavno sm pisao da je 520 kao tenk. Nema ni gorilu, a ekran otporan kao da je od kevlara. Probajte tako da ispustite 930.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Meni je 930 tresnuo sa 2m na beton, srecom na cosak, alu ram se u jednoj tacki iskrzao i to je to. Mislio sam da je ekran gotov...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Zaključana tema