Windows 10 Mobile - generalna diskusija
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
m@c|-|oR, ovako, kako je sugarcoated_ass i rekao, do jednog momenta mozes da odbijas install, ali u jednom moemntu (pise i u kom) telefon ce sam da se resetuje i instalira to sto je skinuto. Kraj price.
Sto se tice svega, ako instaliras zadnji build 10586.29 ili .36 ne bi trebalod a imas vecih problema. Sitni bugovi u radu ce se neminovno javljati, ali nista krucijalno. Ako nesto nakon instalacije ne radi, posto je svakako islo sve od nule, pukni mu hard reset, nista neces da izgubis. Ako i dalje zeza, vracanje na 8.1 preko WPRC i onda samo vrnes backup.
Sto se tice svega, ako instaliras zadnji build 10586.29 ili .36 ne bi trebalod a imas vecih problema. Sitni bugovi u radu ce se neminovno javljati, ali nista krucijalno. Ako nesto nakon instalacije ne radi, posto je svakako islo sve od nule, pukni mu hard reset, nista neces da izgubis. Ako i dalje zeza, vracanje na 8.1 preko WPRC i onda samo vrnes backup.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Krenuo instalaciju...
Videćemo šta će biti.
Proverio sam da su mi kontakti sinhronizovani, što je dobro, za ostalo cu se snaći.
Videćemo šta će biti.
Proverio sam da su mi kontakti sinhronizovani, što je dobro, za ostalo cu se snaći.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- knezevic76
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
- Kontakt:
Odmah uradiš po instalaciji HR, pa će verovatno ponuditi još neko ažuriranje.
Posle dok se dogovori sa prodavnicom oko app koje si imao i koje će da skine, proći će malo vremena. E onda kad uradiš neka podešavanja, tražiće restart i onda bi trebalo sve da bude OK.
Posle dok se dogovori sa prodavnicom oko app koje si imao i koje će da skine, proći će malo vremena. E onda kad uradiš neka podešavanja, tražiće restart i onda bi trebalo sve da bude OK.
- m@c|-|oR
- Expert
Instalirano. Urađen Hard reset. Aplikacije vraćene. Sutra podešavam i testiram. Na prvi pogled lepo deluje.
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Aj' pa srećno! 
EDIT
https://twitter.com/GabeAul/status/680561818603925504
https://twitter.com/GabeAul/status/680603256318377985
Toliko o zvaničnom bildu u januaru...

EDIT
https://twitter.com/GabeAul/status/680561818603925504
https://twitter.com/GabeAul/status/680603256318377985
Toliko o zvaničnom bildu u januaru...

- m@c|-|oR
- Expert
Ovaj insider wp10 uopšte nije loš. Samo što instalacija traaaaaajeeeee....
Vizuelno lepši, tile-ovi lepši i brži.
Podešavanja opet ispreturana, treba naći ono što ti treba.
Signal, veza, zvuk, isti kao i pre.
Stabilnost dobra, nijedna aplikacija mi se nije zaglupljivala.
Za prvi dan zadovoljan. Isplatilo se strpljenje.
Videćemo za dalje.
Vizuelno lepši, tile-ovi lepši i brži.
Podešavanja opet ispreturana, treba naći ono što ti treba.
Signal, veza, zvuk, isti kao i pre.
Stabilnost dobra, nijedna aplikacija mi se nije zaglupljivala.
Za prvi dan zadovoljan. Isplatilo se strpljenje.
Videćemo za dalje.
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
-
- Sertifikovani Trol
Polako... I meni je radio skoro mesec dana kako treba... skoro kako treba. 
E sad, da li je meni počeo da pravi problem možda upgrade sa .26 na .36? To mi je sad palo na pamet...

E sad, da li je meni počeo da pravi problem možda upgrade sa .26 na .36? To mi je sad palo na pamet...
- m@c|-|oR
- Expert
Ako sam dobro pročitao moj bild je xxx.29.
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
m@c|-|oR, poslednji insajder je .36 i to je to za 2015-u. Stavi na "fast" i apdejtuj, brzo ide, ne treba hardreset itd.
poz
poz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
I mene je radio 20 dana kao da je 8.1 al evo poslije mjesec dana počeo malo da zeza. Danas npr imao sam problema sa tac skrinome poslije restarta radi normalno,4 mjeseca je bio na 8.1 i samo jedan restart a evo nekih mjesec dana je na 10-tlu i vec ima 3-4 restarta. Al mi se opet nekako ne vraca na 8.1......nek me posluzi do ljeta a onda neki jaci da se uzme jer 640 je bas poslovni telefon 

Stvarno je fascinantno za 10-ku koliko ima različitih iskustava...
Onaj Review 950xl sa Pocketnow, Majkl Fišer, koji je po meni jedan od najboljih/najzabavnijih prezentera
. Test je onako "malo đonom" u WM10 što je od hejtera dočekano sa orgazmičkim oduševljenjem. Onda malo pročitaš komentare drugih korisnika i vidiš kao da koriste različite OS od cenjenog Majkla...
Zato eto pišite šta ne valja
Onaj Review 950xl sa Pocketnow, Majkl Fišer, koji je po meni jedan od najboljih/najzabavnijih prezentera

Zato eto pišite šta ne valja

-
- Sertifikovani Trol
Evo, sad ću da sklopim lepo sve što se meni dešavalo pa vidite. Znači, instalirao sam .26, odradio hard reset i vozao ga do nadogradnje na .36 posle čega nisam radio hard reset jer je bilo navedeno da nema potrebe za tim.
- Mešanje kontakata: Ako je isti broj sa različitim pozivnim ili je isti pozivni, a broj se razlikuje samo u jednoj cifri.
- Galerija zna da pukne kada hoću da uploadujem neku sliku na TTalk, 6tag, FB, Messenger i sl. Osim toga je veoma spora i kada brže skrolujem moram sačekati malo da učita tambnejlove da bih znao gde se nalazim u galeriji.
- Edge zna često da zvekne ili da back dugme umesto da me vrati na prethodnu stranu ga jednostavno ugasi. Neke sajtove ne renderuje baš najsrećnije, a ponekad kad hoću da sačuvam neku sliku ili fajl on prijavi da je sačuvao ali u stvari nije.
- Kamera app zna da bude problematična npr. da pukne kada se otvori ručno podešavanje fotografije ili pri okidanju i to da radi uzastopno dok ne restartujem telefon. Kada fotkam i hoću da vidim sliku treba i do 30s da bi sliku prikazao i samo stoji na "Adding finishing touches" čak i ako nije uključen Rich Capture. Osim toga, slike su nešto lošijeg kvaliteta.
- Nisam imao zvučna obaveštenja za mejlove šta god da sam namestio.
- Store kad ima neki apdejt aplikacija nije bilo baš nikakvih obaveštenja.
- Dešavalo mi se da prestanu da stižu obaveštenja za poruke i to samo za određene konverzacije. Brisanje istih je popravilo situaciju.
- Posle par dana korišćenja dođe do toga da telefon ne može da pokrene više od jedne applikacije odjednom. Pokretanje bilo koje druge aplikacije bi ugasilo onu koju sam ostavio u pozadini. Npr. pri slušanju muzike ako pokrenem neku drugu aplikaciju (Edge, 9gag, 6tag...) ugasila bi se muzika. Ako se vratim i ponovo pustim muziku ugasi se ona druga app. Restart telefona reši problem na neko vreme.
- Facebook aplikacija...
... nemam komentara.
Ima još nekih sitnica, ali ovo je mene najviše iritiralo.
- Mešanje kontakata: Ako je isti broj sa različitim pozivnim ili je isti pozivni, a broj se razlikuje samo u jednoj cifri.
- Galerija zna da pukne kada hoću da uploadujem neku sliku na TTalk, 6tag, FB, Messenger i sl. Osim toga je veoma spora i kada brže skrolujem moram sačekati malo da učita tambnejlove da bih znao gde se nalazim u galeriji.
- Edge zna često da zvekne ili da back dugme umesto da me vrati na prethodnu stranu ga jednostavno ugasi. Neke sajtove ne renderuje baš najsrećnije, a ponekad kad hoću da sačuvam neku sliku ili fajl on prijavi da je sačuvao ali u stvari nije.
- Kamera app zna da bude problematična npr. da pukne kada se otvori ručno podešavanje fotografije ili pri okidanju i to da radi uzastopno dok ne restartujem telefon. Kada fotkam i hoću da vidim sliku treba i do 30s da bi sliku prikazao i samo stoji na "Adding finishing touches" čak i ako nije uključen Rich Capture. Osim toga, slike su nešto lošijeg kvaliteta.
- Nisam imao zvučna obaveštenja za mejlove šta god da sam namestio.
- Store kad ima neki apdejt aplikacija nije bilo baš nikakvih obaveštenja.
- Dešavalo mi se da prestanu da stižu obaveštenja za poruke i to samo za određene konverzacije. Brisanje istih je popravilo situaciju.
- Posle par dana korišćenja dođe do toga da telefon ne može da pokrene više od jedne applikacije odjednom. Pokretanje bilo koje druge aplikacije bi ugasilo onu koju sam ostavio u pozadini. Npr. pri slušanju muzike ako pokrenem neku drugu aplikaciju (Edge, 9gag, 6tag...) ugasila bi se muzika. Ako se vratim i ponovo pustim muziku ugasi se ona druga app. Restart telefona reši problem na neko vreme.
- Facebook aplikacija...

Ima još nekih sitnica, ali ovo je mene najviše iritiralo.
Ovo za zvučna obaveštenja za mejlove je i mene zezalo, mora u samoj aplikaciji u setingsu da se čekira "play sound" i sve radi OK.
- knezevic76
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
- Kontakt:
@sugarcoated_ass
To je bez HR, a kad uradiš HR kakvo je onda stanje
To je bez HR, a kad uradiš HR kakvo je onda stanje
-
- Sertifikovani Trol
Pisano je da sa .26 na .36 ne treba HR. Sad sam opet vozdigao 10ku na i legao je .26, odradio HR, apdejtovao na .36 i odradio opet HR. Videću kako će raditi posle nekog vremena.
-
- Novajlija
- Pridružio se: Sre, 30. Jan 2013. 16:57
- :: Samsung galaxy mini2
- :: Nokia 6300
Inače nekada je kao glavna prednost WP uređaja navođeno da rade odlično out of the box, tj da im ne treba neko posebno podešavanje za razliku od androida kome root dobro dođe ali je funkcionalan i bez njega.
-
- Sertifikovani Trol
U teoriji je tako, a i može se reći da sa 8 i 8.1 i jeste, ali ovo je trenutno zezancija sa nedovršenim softverom i trenutno samo možemo da se nadamo da će i finalna verzija nastaviti taj trend... Za sada ko će da se zeza treba da bude spreman na fleshkanje i hard resete. 

Pisano je na drugim mestima da ne treba HR, ja nisam resetovao i radi normalno osim onih par stvari, spor refreš galerije, dialpad isto malo sporije fata, Edge zna da zakuca kod zahtevnijih stranica...
- m@c|-|oR
- Expert
Upravo sam doživeo random restart telefona.
Na moje oči! HM!

EDIT: Opet! Ovog puta u džepu! O čemu se radi?

Na moje oči! HM!

EDIT: Opet! Ovog puta u džepu! O čemu se radi?
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Lepo sam ti rekao

Vrati na 8.1.Baraba napisao:m@c|-|oR, ne čačkaj ništa, pokvarićeš, pusti seriju/film