Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od filip89x »

Isto nemam niti jedan problem vise... I kad ih je bilo ranije na starijim verzijama nisu bili tako elementarni kao sto postoje sada kod nekih...

Jedna stvar mi nije bash najjasnija i mislim da postoji softwersko tehnicki inzinjerski problem negde u korenu i hardver i softa... Zasto? Pa evo primer... Postoje ljudi kojima win 10 na 1020 lumiji radi besprekorno, a postoje i oni kojima ceo telefon radi kao razdrnadani traktor iako su na istom modelu 1020 iako su radili i Reset i sta ti ja znam... Isto je i sa 640 i sa mnogim drugim modelima... Gde je tu problem, sta je to sto utice na rad OS na desetki ne znam, ali mislim da je to jedan od razloga sto smo cekali ovoliko dugo na desetku i sto je i posle tolko vremena i dalje desetka za neke polugotov proizvod... :wink:

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

^ Upravo to je i moje mišljenje.
To je i razlog zbog koga još nisam nabacio 10-ku, a baš me kopka da to uradim, verujte mi.. :)

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Nije više čak ni smešno koliko laži i neispunjenih obećanja MSa ste prećutali i još čekate.
Neverovatno ......

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

Taman pohvalim W10M onda primetim da call history ne funkcioniše uvek. Recimo ne beleži mi svaki dolazni poziv i odlazne ako sam našao broj u history. Ništa od ovoga nije pravilo nego kako reši.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Zeznuli su se u startu kad su prerano najavili sistem. Mozda bi ispostovali rok da su se samo fokusirali na W10 mobile. Al ne, oni skacu s teme na temu. Ovako ce proci jos najmanje godina dana da sve nalegne na svoje mjesto. Da li ce korisnici imati strpljenja? Vjerovatno da hoce, al u tom slucaju mogu zaboraviti na rast trzisnog udjela.

NakaR
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Maj 2013. 13:23
:: Xperia T
:: W880i

Post od NakaR »

filip89x,
To sto ti pricas je subjektivni dojam. Na forumima sam nasao 95% kritika i 5% zadovoljnih. Ovih 5% ocito malo preteruju.

Windows 10 nije za poredjenje ni sa Android 2.3.

Jedna strasna mana je uvek hladni start svake aplikacije iako je ona vec otvorena u pozadini.
Tipa Viber. Pisem poruku, ostavim telefon na 30 sekundi, on ugasi ekran (tako sam podesio). Kada upalim ekran, crni ekran je jos jedno 10 sekundi, a onda se nekad iznova Viber pali ili pak vrati na sve poruke, nikako ne na onaj chat na kome sam ostavio telefon.
To vazi i za Edge. Svaki ponovni ulazak, pa cak i ono preko tabova ponovo pokrece stranicu od pocetka. To cak uvek kosta MB ako koristite mobilni internet.
FB aplikacija je uzasna, kasni za Android aplikacijom dve godine. I ne mogu da verujem da niko iz MS tima ne pogura malo FB, Instagram, Messenger, Viber i slicne firme da se malo ustreme i na WM.
Lag je takodje veliki i kad se ucitavaju fotografije. Imam 70 fotografija u albumu i ucitava haman jednu po jednu.

Ok, mozda nije za moj telefon WM (925), ali slicna situacija je bila i sa 830.
Ono sto su oni uspeli da puste u prodaju, moze se opisati kao da je npr. VW pustio Golf 8 u prodaju, sa manom da pri brzini vecoj od 120 otpada jedan tocak. Pa se korisnicima savetuje da ne prelaze tu brzinu, tj da se strpe.

Mene su iskreno razocarali. Niti su ga nasminkali do te mere da je ono woow pa da se pozivaju na to (kao znatno tezi sistem) niti su ga ubrzali u odnosu wp 8.1.

I jos jedna zanimljivost. Kolega ima 930, kaze updatovao je regulara. Prvo baterija jos slabija. Kaze puni je dva puta dnevno minimum. Nekad mu se aplikacije u radu restertuju. I kaze da se puno vise greje kod poziva, kaze nakon 15/20 minuta ili prekidam ili ubacujem slusalice i spustam ga negde jer je gotovo nemoguce obavljati duze razgovore. A do pre nekoliko dana ja sam hteo da kupim isti telefon za 250 eura, sto iskreno nije zanemarljiva svota novca.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

novak napisao:Zeznuli su se u startu kad su prerano najavili sistem.
Da, da.... malo su imali vremena, samo 15 meseci od najave do zvanične objave. :roll:
novak napisao:....al u tom slucaju mogu zaboraviti na rast trzisnog udjela.
Koji rast,... pa oni su na to odavno zaboravili, već dosta dugo idu u suprotnom smeru. :D

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Mazohizam... Svaka vama cast.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

NakaR napisao:Kolega ima 930, kaze updatovao je regulara. Prvo baterija jos slabija. Kaze puni je dva puta dnevno minimum. Nekad mu se aplikacije u radu restertuju. I kaze da se puno vise greje kod poziva, kaze nakon 15/20 minuta ili prekidam ili ubacujem slusalice i spustam ga negde jer je gotovo nemoguce obavljati duze razgovore.
Au kad ovo pročita Evindzer neće aBdejtovati nikad :) .

Ima MS love na bacanje očigledno, izguraće oni sve ovo,
ali da tolika softverska kompanija izbacuje ovakve krševe to mi neverovatno.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Ne znam zasto izvlacis dijelove koji ti odgovaraju. Fino sam napisao da bi se rok i ispostovao da su se fokusirali samo na mobilni dio. Al od pocetka je fokus na sistemu za racunare a ovaj je isao onako usput, a ocito je da nije lagano uvezati vise platformi pod jednu + to raditi usput.
Sto se tice udjela; ne znam gdje sam napisao da rastu. Kazem da ako su se i nadali da ce porasti udio sistema da od toga nema nista radi njihove trapavosti.
Poslednja izmena od novak u Pon, 28. Mar 2016. 16:29, izmenjeno 1 put ukupno.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

cvoruga napisao:Au kad ovo pročita Evindzer neće aBdejtovati nikad :) .
'Oće, 'oće, ne brini ti za njega. :P :lol: :lol: :lol:
Poslednja izmena od Evindzer u Pon, 28. Mar 2016. 17:29, izmenjeno 1 put ukupno.

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

I posle toliko obecavanja i laganja od strane MS i po vašim komentarima da 10 je daleko ispod očekivanja, i vi verujete da će ms da to sve ispegla ? Ili će opet da svima maze oči da će sve to biti ok sa wp11?
Da se razumemo, niti sam koristio wp a niti sam korisnik, vec pratim temu i vidim sta većina piše...
Huawei

NakaR
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Maj 2013. 13:23
:: Xperia T
:: W880i

Post od NakaR »

Ja ne znam sta da ocekujem. Malo je falilo da uzmem 930, posto joj je kamera bez premca u tom cenovnom rangu a i nekako mi je gotivan WP 8.1. Ali, posto nema vise updatea aplikacija na WP 8.1. i sve krece ka WM 10 koji je tunjav. Dvoumim se, da li da cekam jos malo i dodam jos malo novca i uzmem Mate S.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Udeo je već opao zbog kašnjenja, ljudi prosto nisu imali strpljenja. Meni je i dalje wp lepši od Androida, subjektivno. Funkcionalnost je sada narušena na konto animacija ili bog te pita čega već. Tako je kako je, svima nam je jasno da su se trebali bazirati na aplikacije a manje na ulepšavanje, šta da se radi.
Festina lente.

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Mali off : sorry
Ako te sta zanima u vezi mate s, pitaj slobodno u temi...
Huawei

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

Cini mi se da su aplikacije opet najveci problem. Recimo mtalk je napravljen za win10 i radi dosta dobro, brzo ga otvara, ostaje u ram memoriji, ne ucitava ga ispocetka. E sad, hoce ponekad da se srusi :D Da su sve aplikacije prilagodjene win10 svi ti bagovi na sistemu ne bi toliko dosli do izrazaja. Ja se iskreno nadam da ce se situacija sa aplikacijama poboljsati. Meni nije problem da se nadam. Napravio sam pauzu od godinu dana, sad mogu ispocetka da cekam bolja vremena ali razumem one koji su frustrirani jer dve tri godine cekaju to bolje vreme.
Jos nesto, iako imam 1gb ram zauzece ne prelazi 550mb. Mnogo je neiskoriscenog rama. Bas me zanima kakva je situacija kod modela sa 2gb
Da ne bude da samo kudim, tastatura mi je fantasticna, kao i mogucnost odgovaranja na poruku iz notifikacije.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

NakaR, Nisi u pravu, tih 5% su korisnici mahom iz prve serije i to tadasnjih "hajend" lumia, a oni su i znali sta kupuju i sta hoce. A preteruju ti koji kukaju...

banet64
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Mar 2015. 12:32
:: Blackberry Passport
:: Lumia 640 DS

Post od banet64 »

Ne valja generalizovati,svojevremeno je Nexus 5 koji sam imao dobio verziju koja od 10 baga ima svih 10,a preko insajdera sam L830 podigao na W10 i umalo nisam bacio telefon dok nisam uradio hard reset,od tada je telefon kao mašina,napominjem da sam to uradio preko Insajdera

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

#bugoftheday :lol:

Slika

stefko
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 16. Feb 2016. 00:38
:: Microsoft Lumia 550

Post od stefko »

Ljudi, ajde vi meni lepo kazite kako da prebacim jednu najobicniju pesmu na telefonu, a pritom da mi ne zahteva internet konekciju??? I ako moze jos nesto, kako da podesim da kada se upali screen saver ne prekida muziku, klip, itd??? Unapred hvala svima koji mi pomognu!!! ;)

P.S. Da sam znao ranije da je WP komplikovan za koriscenje, nikada ga ne bih uzeo. Radije bih se bakcao sa android bagovima, nego sa ovim windows komplikovanim operativnim sistemom...

Odgovori