Windows 10 Mobile - generalna diskusija
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Kernek: Stock 3.4.0
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Zile995,
kad sam ja tako potpaljivao na forumu?

kad sam ja tako potpaljivao na forumu?

-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sre, 21. Jan 2015. 17:49
- :: Nokia Lumia 735
Da li sve aplikacije koje sad koristim na 8.1, mogu da koristim i na w10? Vidim da ste podeljeni po pitanju da li i dalje koristiti 8.1 ili preci na 10-ku. Da li neko moze da napravi presek dobrih/losih strana ovih sistema. Cisto da znamo sta dobijamo,a sta gubimo imajuci jedan,a nemajuci drugi. Hvala.
Sve aplikacije rade. Sta dobijas? Hmmmm, dobijas vizuelno ljepsi interface, prosiren action centar sa recimo stock opcijom za flashlight i vise opcija dostupnih odmah, da ne lutas po settings. Ja ne volim kad moram da instaliram hrpu aplikacija tipa flashlight, kompas i slicno. Dobijas smart dialer koji meni ne prepoznaje pola brojeva i poprilicno je spor. Kalendar i mail su bolji, s tim da mail lose skalira kao i edge na nekim stranicama. Galerija je bolja. U globalu su nativne aplikacije ljepse i bolje uradjenje, al meni ne rade bas fluidno. Aplikacije koje su pisane za w10 su korektne, one za 8.1 meni se cesto ruse, zabadaju...
Gubis od juna here mape. Meni ove msftove ne valjaju pet para. Em mi ne rade offline kako treba, em su spore.
Rekoh vec, po meni tek sljedece godine ce sistem biti konkurentan. Da li ce korisnici cekati? Tesko. Vjerovatno ja prvi necu.
Edit:
Store je los, spor, ne priiazuje aplikacije, nema obavijesti za update...
Ako si insider, neke od ovih stvari su uspravljene, al onda imas druge probleme.
Gubis od juna here mape. Meni ove msftove ne valjaju pet para. Em mi ne rade offline kako treba, em su spore.
Rekoh vec, po meni tek sljedece godine ce sistem biti konkurentan. Da li ce korisnici cekati? Tesko. Vjerovatno ja prvi necu.
Edit:
Store je los, spor, ne priiazuje aplikacije, nema obavijesti za update...
Ako si insider, neke od ovih stvari su uspravljene, al onda imas druge probleme.
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sre, 21. Jan 2015. 17:49
- :: Nokia Lumia 735
Hvala ti na iscrpnom odgovoru. Koliko sam skontao bolje da predjem na w10 i da istrpim bagove.
Tvoj savet?

Tvoj savet?
- knezevic76
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
- Kontakt:
Pređi na desetku, ne ujeda. Na 640 radi najnormalnije.Nemoj na redstone verziju. Ako ti se ne sviđa ti vrati na osmicu, nije smak sveta.
Ne sećam se kad sam imao neki problem sem sa Edge pregledačem, ali ništa strašno.
Ispravljeno je dosta stvari za zadnjih par meseci i sistem je vidljivo stabilniji.
Moram istaći da nemam nikakve probleme koje neki članovi navode, do čega je to ja ne znam, ali su sigurno prisutni a niko ne zna razlog zašto OS na istom modelu telefona kod nekog radi a kod nekog ne radi kako treba!?
Store - mi sam skida ažuriranja, ili kad uđem u prodavnicu vidim da je na čekanju npr.
Here mape - imam instalirano ali koristim Maps bez problema
Brzo biranje - ne vidim nikakvo kočenje ( imam negde i klip okačen sa prethodnom nadogradnjom i lepo se vidi kako sve radi)
Edge - jednostavno hoće nekad da slabije otvori zahtevniju stranicu, ili ne može
neku da skalira kako treba, mada sam poredio sa chrome na lolipopu i po brzini su tu negde, ali i chrome hoće da renderuje kao i edge već otvorenu starnicu
Mtalk, TT, fejs, instagram, rade normalno, s tim da TT hoće da se restartuje kad je u pozadini.
Viber- treba mu par sekundi da se učita i to je to, notifikacije mi stižu regularno
U principu sve aplikacije kad ostanu u pozadini se otvaraju posle momentalno.
Sistemske aplikacije rade fluidno i bez problema, mejlovi, kalendar, one note, drive, file explorer.
Kad sam prvi put instalirao insaider desetku bilo je dooostaa stvari da se dovrši, neke opcije nisu bile ni u najavi. Sad je to skroz druga priča.
Eto, to je moje iskustvo sa desetkom, pozdrav!
Ne sećam se kad sam imao neki problem sem sa Edge pregledačem, ali ništa strašno.
Ispravljeno je dosta stvari za zadnjih par meseci i sistem je vidljivo stabilniji.
Moram istaći da nemam nikakve probleme koje neki članovi navode, do čega je to ja ne znam, ali su sigurno prisutni a niko ne zna razlog zašto OS na istom modelu telefona kod nekog radi a kod nekog ne radi kako treba!?
Store - mi sam skida ažuriranja, ili kad uđem u prodavnicu vidim da je na čekanju npr.
Here mape - imam instalirano ali koristim Maps bez problema
Brzo biranje - ne vidim nikakvo kočenje ( imam negde i klip okačen sa prethodnom nadogradnjom i lepo se vidi kako sve radi)
Edge - jednostavno hoće nekad da slabije otvori zahtevniju stranicu, ili ne može
neku da skalira kako treba, mada sam poredio sa chrome na lolipopu i po brzini su tu negde, ali i chrome hoće da renderuje kao i edge već otvorenu starnicu
Mtalk, TT, fejs, instagram, rade normalno, s tim da TT hoće da se restartuje kad je u pozadini.
Viber- treba mu par sekundi da se učita i to je to, notifikacije mi stižu regularno
U principu sve aplikacije kad ostanu u pozadini se otvaraju posle momentalno.
Sistemske aplikacije rade fluidno i bez problema, mejlovi, kalendar, one note, drive, file explorer.
Kad sam prvi put instalirao insaider desetku bilo je dooostaa stvari da se dovrši, neke opcije nisu bile ni u najavi. Sad je to skroz druga priča.
Eto, to je moje iskustvo sa desetkom, pozdrav!
Kao sto ti kazu, predji, probaj, uvijek se mozes vratiti. I moram napomenuti da ja nisam radio hardreset nakon instalacije, pa je mozda u tome kljuc problema koje imam:)
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Postovi u vezi Win 10 za desktop su prebačeni u sledeću temu:
http://www.mobilnisvet.com/forum/viewto ... 93#p554993
http://www.mobilnisvet.com/forum/viewto ... 93#p554993
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- dachakragujevac80
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
- :: Iphone 11 pro
Pise da trazena tema ne postoji
.

-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Legao apdejt na .318. Sad navigaciona traka može svud da se skloni, čak i u Tubecastu. 
Sent from Microsoft Lumia 640 LTE via tapatalk

Drugar ima Lumiu 640 i hoce da predje na win 10. Jel moze detaljano kako to da uradi? 

-
- Sertifikovani Trol
Ja sad više ne znam ni kako ide... da li i dalje ide prvo na .107 pa na noviji bild ili sad odmah dobija noviji... Zakomplikovali skroz.
Ono kako je ranije išlo je:
- Da bi izbegao neke probleme, najbolje je izvaditi SD kartici, isključiti sve šifre ili pinove koji bi sprečili mogućnost otključavanja ekrana i napraviti backup.
- Sa Store skine Upgrade Advisor i pokrene ga
- Ovaj će odraditi svoje i prijaviti da li je sve ok za nadogradnju
- Pokrene update iz Settingsa i tu sad ide igra čekanja dok ovaj poskida i pripremi instalaciju
- Kad pripremi instalaciju pukne mu reset i pojaviće se točkići koji će da se vrte, čini se, u nedogled
- kad se to završi bootovaće se pa onda opet čekanje da još nešto pozavršava
- kad najtad telefon dođe sebi, odradi se hard reset (settings - system - about - reset)
- uloguje se sa svojim nalogom, ne poziva backup već bootuje fresh sistem i pusti da store odradi sve nadogradnje koje treba i još koji put da proveri da nema još nešto
- onda opet update preko settingsa i tek tad ponudi zadnju verziju
- pusti ga da odradi svoje, kad se bootuje opet je najpametnije odraditi hard reset i posle toga može da povuče backup sa 8.1 bez problema
- pusti opet store da odradi nadogradnju svih app, zabode nazad karticu i može da šiba dalje normalno.
Zašto se vadi kartica? Zato što genijalni sistem uspe da instalira neke sistemske stvari (touch, eq, glance...) na karticu i onda se patiš da ih oživiš. Neke čaki izgubiš potpuno.
Ovako ih provereno instalira sve kako treba.
Ono kako je ranije išlo je:
- Da bi izbegao neke probleme, najbolje je izvaditi SD kartici, isključiti sve šifre ili pinove koji bi sprečili mogućnost otključavanja ekrana i napraviti backup.
- Sa Store skine Upgrade Advisor i pokrene ga
- Ovaj će odraditi svoje i prijaviti da li je sve ok za nadogradnju
- Pokrene update iz Settingsa i tu sad ide igra čekanja dok ovaj poskida i pripremi instalaciju
- Kad pripremi instalaciju pukne mu reset i pojaviće se točkići koji će da se vrte, čini se, u nedogled
- kad se to završi bootovaće se pa onda opet čekanje da još nešto pozavršava
- kad najtad telefon dođe sebi, odradi se hard reset (settings - system - about - reset)
- uloguje se sa svojim nalogom, ne poziva backup već bootuje fresh sistem i pusti da store odradi sve nadogradnje koje treba i još koji put da proveri da nema još nešto
- onda opet update preko settingsa i tek tad ponudi zadnju verziju
- pusti ga da odradi svoje, kad se bootuje opet je najpametnije odraditi hard reset i posle toga može da povuče backup sa 8.1 bez problema
- pusti opet store da odradi nadogradnju svih app, zabode nazad karticu i može da šiba dalje normalno.
Zašto se vadi kartica? Zato što genijalni sistem uspe da instalira neke sistemske stvari (touch, eq, glance...) na karticu i onda se patiš da ih oživiš. Neke čaki izgubiš potpuno.
Ovako ih provereno instalira sve kako treba.
Poslednja izmena od sugarcoated_ass u Uto, 10. Maj 2016. 23:42, izmenjeno 1 put ukupno.
sugarcoated_ass, hvala puno. Samo jos pitanje kako se bootuje sistem?
Ako ima jos neko nesto da doda neka napise.
Ako ima jos neko nesto da doda neka napise.

-
- Sertifikovani Trol
fannY, pa bootuje se sam... Znaš ono kad ti je isključen telefon pa pritisneš power dugme i onda se sistem bootuje. 

Windows 10 Mobile Cumulative Update for May is out
http://www.gsmarena.com/windows_10_mobi ... -18179.php
http://www.gsmarena.com/windows_10_mobi ... -18179.php
.
-
- Sertifikovani Trol
"Fix for a problem that could result in the phone to hang or restart when visiting certain web pages in Microsoft Edge."
Aha... Restartovao mi se telefon kad je Edge pokušao da otvori b92 sajt... Baš su ga popravili.
Aha... Restartovao mi se telefon kad je Edge pokušao da otvori b92 sajt... Baš su ga popravili.

Resio je sve. Hvala puno. 
Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
- :: Nokia808PureView
- :: Xiaomi Mi note 10
Kako prebaciti kontakte na Sim karticu??? Verovatno ne moze sto je boles. A da li mogu da ih prebacim na Gmail nalog? I kako?