Windows 10 Mobile - generalna diskusija
- srđan obradović
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
- :: microsoft lumia 532
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
pa mislim stvarno, da li stvarno mislite da ce viber, skype, whatsapp, fb, messenger izgubiti podrsku win10. zasto bi to radili? kolilo miliona korisnika imaju ove aplikacije i radice na wp dok se i poslednji preziveli wp ne pokvari. zasto bi oni uskratili njima podrsku. pa to su najmasovnoje aplikacije. whatsapp radi na nokiama s40, a i viber moze da se ubudzi. vidjacemo jos par godina mi wphonove makar neke stare oguljene. druga stvar su neke izvorne aplekacije koje je proizveo sam m$ pa ih gasi.
Sent from lumia532ds
Sent from lumia532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa
- TosaNS
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
- :: Xiaomi Mi 9 lite
- :: Huawei p10 lite
Da li ti 1808 znaš razlog zbog čega su te aplikacije uklonjene? Ili samo kopiraš naslove sa portala? Nisi mi odgovrio koji imaš telefon? Ili je to dobro čuvana tajna 
Vidim da se 1808 trudi da malo zakuva kako bi se tema zaključala .... ili se varam

Vidim da se 1808 trudi da malo zakuva kako bi se tema zaključala .... ili se varam
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Isto tako osim tog brisanja aplikacija MSFT je izjavio da njihov upliv u mobilne vode nije bio radi rasta već strateški radi uopšte bivstvovanja u ovom segmentu. Vrlo glupavo, ako smem da primetim, jer ovaj segment im samo pravi gubitke, koje oni ipak mogu sebi da dozvole.
Iskreno mislim da im je jedina šansa da naprave x86(64) uređaj, ili da omasove UWP aplikacije. Verujem da će ovo da urade s malim zakašnjenjem, i da će to da bude to.
Ako sve ostane ovako, mislim da ću da se vrnem na iOS iduće godine, ako novi iPhone bude revolucija, a nadam se da hoće.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Iskreno mislim da im je jedina šansa da naprave x86(64) uređaj, ili da omasove UWP aplikacije. Verujem da će ovo da urade s malim zakašnjenjem, i da će to da bude to.
Ako sve ostane ovako, mislim da ću da se vrnem na iOS iduće godine, ako novi iPhone bude revolucija, a nadam se da hoće.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Ovo se baš uklapa sa informacijom koja kaže „Microsoft uklonio više od 170 hiljada aplikacija“гари napisao:...EDIT: I slažem se sa Tošom, za sad se broj aplikacija na Windows 10 Mobile samo povećava.
Dakle, UKLONJENE. Nema ih više. Pa ti sad to tumači kako tebi odgovara, a uskoro će i nova godina pa će deda mraz da ti donese paketić ako budeš dobar.

- TosaNS
- Mobil stručnjak
Povećava se u odnosu na neko prošlo vreme ...
@1808 ne sekiraj se ti za deda mraza stiže on na vreme
nego nisi mi još odgovorio koji imaš telefon? Možda će ipak deda mraz pre doći do tebe da te počasti ako budeš dobar ....
hahah ako ništa drugo možda ti čika Velja da jednu bonu ...
@1808 ne sekiraj se ti za deda mraza stiže on na vreme

hahah ako ništa drugo možda ti čika Velja da jednu bonu ...
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Slažem se sa konstatacijom.TosaNS napisao:Vidim da se 1808 trudi da malo zakuva kako bi se tema zaključala .... ili se varam

Miodrage, ma koliko neko želeo x86 ili x64 telefon, tom istom prilikom su izjavili da misle da će ARM biti važan u budućnosti, i da iz tog razloga žele da budu i na tom polju prisutni, jer kad se bude radilo na povratku imaće sve gotovo, što je na kraju ipak bolje a i jeftinije nego da u toj nekoj budućnosti na vrat na nos ponovo nešto od nule razvijaju. Samo je nejasno ostalo da li pod time mislili na fokusiranje na telefone u budućnosti, ili na nešto drugo, ili je u pitanju neka uopštena priča.
I nije tačno ni da je ljudima toliko potreban x86 telefon, pogotovo ako ti procesori troše više energije. Meni ne treba ako nisam zainteresovan da koristim Continuum - bitnije mi je duže trajanje baterije od mogućnosti x86...
Azimuth, ovo je očigledno da je 1808 došao da podbada i troluje. Evo njegov post iz 21:08, tu se nešto zeza, baca nam neke linkove, objasnimo da to nije ono što je on mislio (a možda je i dobro odmah shvatio taj tekst, ali mu je dosadno, pa je došao u ovu temu da zeza narod), i on nastavlja po svome da se sp*da.
Nece ukinuti Viber ali ukidaju KakaoTalk koji je veoma popularan u Koreji za dopisivanje.
Ne radi,nazalost ali od poslednjeg azuriranja mapa,radi ali na engleskom,mada je sve podeseno na srpski.Na fast insideru sam,mozda bi mi radilo na srpskom da nisam,ko znacvoruga napisao: pitaj Enemoona radi li njemu srpski u navi.

Čudi me da jos nisu povukli Word, Excel i ostale Office programe .. Ipak su oni zastupljeniji na androidu, ovako MS samo gubi vreme sa Windows platformom.
Malo moja želja da kupim telefon koji ima još uvek podršku u opremi,noviji,delimično zahvaljujući prodavcu kome je trebala večnost da se javi na jednom sajtu,nisam kupio 730 nego 640 dual.Naravno sve "fercera" lepo,već je apdejtovan na 10,ali jedan problem.Pretpostavljam da nije za ove stranice ovde,ali da pitam...pristupne tačke,mts...ništa.Dajte pomoć.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Gari, ne slažem se da je x86 nepotreban, zamisli da imaš istu app sa kompa, i još da su u syncu, to je fantastičan potencijal, zamisli šta sve od programa ljudi imajuu svojim kompovima, i zamisli da to sve isto možeš da pokrenes na svom fonu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
I Lumia 640 je super telefon. Mada nisam siguran šta je tačno problem? Pristupne tačke na besplatan wifi svog operatera ili tako nešto?
Jeste, Miodraže, ali problem je ipak baratati sa tim programima na telefonu sa manjim ekranom. Nekako imam utisak da bi to bilo zgodno koristiti samo u Continuumu. Super je to mogućnost i za telefon sam za sebe, ali nekako mislim da bi bilo nezgodno. ALI, ako bi razvijači imali alat od Microsofta kojim bi napravili UWP program od svog program koji bi prilagođavao svoj interface manjem ekranu, moglo bi onda ti biti bolje. To sad samo "razmišljam naglas", možda i grešim. A svakako se slažem da bi nekima to i na manjem ekranu blaga vredelo. Eh, baš se setio i jednog programa koji bi i meni nekad dobro došao na telefonu za posao.
Sent from mTalk on Windows 10 phone
Jeste, Miodraže, ali problem je ipak baratati sa tim programima na telefonu sa manjim ekranom. Nekako imam utisak da bi to bilo zgodno koristiti samo u Continuumu. Super je to mogućnost i za telefon sam za sebe, ali nekako mislim da bi bilo nezgodno. ALI, ako bi razvijači imali alat od Microsofta kojim bi napravili UWP program od svog program koji bi prilagođavao svoj interface manjem ekranu, moglo bi onda ti biti bolje. To sad samo "razmišljam naglas", možda i grešim. A svakako se slažem da bi nekima to i na manjem ekranu blaga vredelo. Eh, baš se setio i jednog programa koji bi i meni nekad dobro došao na telefonu za posao.

ma jok apn pristupne tačke,celular data.To mi treba.Nadam se da me razumeš...
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Kod mene je to sve samo po sebi bilo podešeno, i stoji mi default apn odabran. Evo screenshotovi.
.

.

.

.

Jbt...proradilo,samo od sebe,a dobijao sam poruku da treba da kontaktiram provajdera... 

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
To je on nešto sam tripovao onda valjda.
Inače, instalirao ti se build 14393.321, i sve aplikacije apdejtovao?
Čisto da se ne iznenadiš, moguće danas sutra da ti se desi da ti neka poruka koju ti neko pošalje stigne kasnije, ili da u nekom momentu budeš nedostupan, a da to nije slučaj - to je samo dok mu ne legne sve na svoje mesto. Barem je to za poruke bilo tako kod mene sad kad sam reinstalirao desetku na mom telefonu pre nedelju dana ili dve, i kod moje devojke u avgustu kad je kupila Lumiju 650. To nas malo zabrinulo, ali od onda sve radi super.
I sad kad si na Redstone, drži se najbolje zvaničnog kanala, bolje ne eksperimentiši sa Insajderom. Čak i na Release preview da odeš, pa pustiš se vratiš na zvanični kanal - nastaviš da dobijaš ažuriranje aplikacija kao da si na insajderu. Mislim da ni hard reset to ne leči, nego samo da ideš sa WRDT nazad na osmicu, pa opet desetku da instaliraš. Ako uradiš hard reset moguće je da prestane pločica kalendara da ti se automatski ažurira (mogla bi ručno tako što joj menjaš veličinu, ali to bi ti možda bio davež).
Namestiš da ti šljaka sve kako ti odgovara, i pribaj da ne eksperimentišeš previše.

Čisto da se ne iznenadiš, moguće danas sutra da ti se desi da ti neka poruka koju ti neko pošalje stigne kasnije, ili da u nekom momentu budeš nedostupan, a da to nije slučaj - to je samo dok mu ne legne sve na svoje mesto. Barem je to za poruke bilo tako kod mene sad kad sam reinstalirao desetku na mom telefonu pre nedelju dana ili dve, i kod moje devojke u avgustu kad je kupila Lumiju 650. To nas malo zabrinulo, ali od onda sve radi super.

I sad kad si na Redstone, drži se najbolje zvaničnog kanala, bolje ne eksperimentiši sa Insajderom. Čak i na Release preview da odeš, pa pustiš se vratiš na zvanični kanal - nastaviš da dobijaš ažuriranje aplikacija kao da si na insajderu. Mislim da ni hard reset to ne leči, nego samo da ideš sa WRDT nazad na osmicu, pa opet desetku da instaliraš. Ako uradiš hard reset moguće je da prestane pločica kalendara da ti se automatski ažurira (mogla bi ručno tako što joj menjaš veličinu, ali to bi ti možda bio davež).
Namestiš da ti šljaka sve kako ti odgovara, i pribaj da ne eksperimentišeš previše.

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Lenovo’s Windows phone is coming next week for Japanese users.
Ipak, iako su onda rekli da neće. Mada ovaj izgleda ipak neće nositi natpis Lenovo na sebi. Kontam da ako vide da ljude ovi telefoni lepo služe i da ih zanimaju, da mogu da odluče da prave i nešto za ostatak sveta. Ovo mi nekako deluje kao opipavanje terena, neće da se zaleću, idu polako i oprezno.
DOPUNA:
CUBE WP10 7-inch Windows 10 Mobile handset now much cheaper, on pre-order
Još jedna zanimljivost, telefončić sa 7" ekranom, 137$. Nisu bog zna kakve specifikacije, ali bliže nečemu što bi bilo za moj džep. SD210, 2GB RAMa, 5 i 2mp kamere... Dobro, ali teški kinez, i izgleda da će ga prodavati samo na AliExpressu, no ova cena je verovatno u skladu i sa tom činjenicom.
Ipak, iako su onda rekli da neće. Mada ovaj izgleda ipak neće nositi natpis Lenovo na sebi. Kontam da ako vide da ljude ovi telefoni lepo služe i da ih zanimaju, da mogu da odluče da prave i nešto za ostatak sveta. Ovo mi nekako deluje kao opipavanje terena, neće da se zaleću, idu polako i oprezno.
DOPUNA:
CUBE WP10 7-inch Windows 10 Mobile handset now much cheaper, on pre-order
Još jedna zanimljivost, telefončić sa 7" ekranom, 137$. Nisu bog zna kakve specifikacije, ali bliže nečemu što bi bilo za moj džep. SD210, 2GB RAMa, 5 i 2mp kamere... Dobro, ali teški kinez, i izgleda da će ga prodavati samo na AliExpressu, no ova cena je verovatno u skladu i sa tom činjenicom.
- TosaNS
- Mobil stručnjak
Video sam Gari te najave, videćemo za sad i dalje na top listi mi je br.1 - L950 ali se Alkatel opasno približio tom mestu 

- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Toca, ako ti kamera nije najbitnija onda je Alcatel tvoj izbor, obrnuto L950.
Sent from Lumia 950 using mTalk
Sent from Lumia 950 using mTalk
Festina lente.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
I ja sam pre za Lumiju 950, VR mi je manje više nebitan. Što se čipseta tiče, ni ovaj ni onaj ne bih dovodio do usijanja, igre ne igram... Kamera - nije previše bitno da imam predobru kameru, ali birajući između malo novijeg i boljeg hardvera i bolje kamere moj izbor je bolja kamera.
A možda mi je i još važnije da duže imam nadogradnje sistema. Barem za sad dok još ima par stvari za koje mislim da bi Microsoft trebao da ih doda u sistem.