Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od гари »

Baš i piše u članku za ovaj telefon što sam okačio link da nameravaju da naprave odmah i verziju sa qwerty tastaturom. Ne bih znao reći da li im je jeftinije da naprave veći ekran, pa da fizičke tastature nema, morao bih da ti verujem na reč, ali bi fizička tastatura sigurno trošila manje baterije.

Da, i nisam imao ni jedan telefon sa qwerty tastaturom, svi koje sam viđao sa takvom tastaturom su mi bili nekako premali za moj palac, ali verovatno bih se složio sa tobom da sam naišao na qwery tastaturu koja odgovara dimenzijama mog palca. :P (Ne kažem da ih nije bilo, samo nisam naleteo na takav neki.)

Ali nevezano od ove problematike oko tastature i touch ekrana, mislim da je taj taster gore levo desno suvišan. Imao sam Ashu 202, i daleko mi je bilo lakše da tapkam gore po ekranu, nego što bi mi bilo a klikćem gore dole levo desno.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

asha je mala pa mozes palcem, na fonu 140x60mm recimo jefnom rukom nema sanse. e zato kursori, a kad naucis radis sve na slepo. imao sam ashu 200 i qwerty je zakon za kucanje. samo klizis palcevima po tastaturi, nema podizanja palceva i uvek cujes klik. greske su mnogo redje, kursorima pomeris crticu za pisanje gde hoces precizno, kao sa pc tastaturom. a tek blackbery tastatura, mekana fina...eh...

Sent from lumia532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ipak su u pravu vezano za te strelice na tastaturi.
srđan obradović napisao:kursorima pomeris crticu za pisanje gde hoces precizno, kao sa pc tastaturom. a tek blackbery tastatura, mekana fina...eh...

Sent from lumia532ds
Posebno zbog ovoga, mi sad imamo ovu plavu tačkicu kojom možemo da se krećemo kroz tekst, a ovako to ne bi imali.

I dalje ne bi bilo neophodno, ali bilo bi veoma korisno ponekad. I na Ashi 202 sam se snalazio bez toga, ali pretpostavljam da može samo da pomogne. Ne znam samo koliko bi zauzimalo mesta, možda bi zbog toga morao ekran da bude oko pola centimetra više iznad tastature...

Sent from mTalk on Windows 10 phone

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 10:24
:: L950 : Mi4 sMIUI8

Post od kinkel »

Evo na ovo nek dodaju GSM komponentu i gotov problem :)

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan

ma šta će im GSM, GSM košta 20 evra! ovo je vrh, vraća se vreme džepnih računara[emoji7]

Sent from Windows 10 PC

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 10:24
:: L950 : Mi4 sMIUI8

Post od kinkel »

srđan obradović, cisto da koristis 3g/4g .. a kada to vec poseduje moze i fon pride :)
mada... ni ovako nije lose.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

kinkel napisao:Evo na ovo nek dodaju GSM komponentu i gotov problem :)
Lično mislim da se sve polako,ali sigurno kreće u tom pravcu i da su angažovane third party kompanije,da pazl polako uobličuju i u isto vreme skreću pažnju sa onoga "što se valja iza brda"...Koliko vidim jednim udarcem i pc i telefon(ali to neko drugi radi).

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan

daj boze da je tako. nesto i za punoletne. to mi lici kao http://blog.winwin.rs/asus-chromebox-no ... -iz-asusa/ recimo to sa ekranom.

Sent from lumia532ds

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

(...) i koristi Chrome OS
Pu, ne treba mi... :lol:

Ali i šalu na stranu, zaista mislim da su ovakve igračkice mnogo bolje ako imaju Windows 10 na sebi, pa to da se baci na televizor, nego ovo. :)

Nego i ja da podelim nešto sa društvom. :)

https://www.vectorwatch.com/vector-luna ... al-regular

http://www.windowscentral.com/vector-smartwatch-review

Zanimljive igračkice, ali košta... :D Ne morate sve čitati, i ona recenzija na Windows Central je poduža pa je ni ja nisam detaljno čitao, samo sam preleteo na brzinu. U svakom slučaju, ne bih znao reći koliko se na suncu vidi ekran, a može da se podešava na njima kako da pokazuju vreme, da li da bude sa kazaljkom, i kakav stil, ili neka varijatna kao digitalni sat. Prikazuje obaveštenja sa telefona - to mu je i poena, da se sinhronizuje sa telefonom sve. Dakle, super ako vam žena ili devojka drži stalno telefon u torbi (kao 99% njih), pa se nekad desi da ne primeti poziv. :D

Radi i sa iOS, Androidom, i sa Windowsom, imaju svoje aplikacije za svaki od sistema, pa sa kojima se vrši ova sinhronizacija i u kojima se sve podešava. E sad, što se tiče ove aplikacije od Vectora, kako kažu u recenziji, dešava im se da u nekom trenutku pukne aplikacija dok radite u njoj, ili da prosto sam od sebe sat ispadne iz sinhronizacije sa telefonom, tj. da ne prikazuje obaveštenja dok se malo ne čačne.

Dobro, ne radi savršeno, a svakako ga ne bih ni kupovao (iz gomile razloga), ali mi je bilo zanimljivo pa reko da podelim sa društvom. :)

che80
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 17. Nov 2016. 12:01
:: Microsoft Lumia 535

Post od che80 »

Pozdrav drugari

Na mojoj vec sad vremesnoj Lumiji 535, polako se skupljaju problemcici pa bih bio zahvalan za neko resenje..naravno ako postoji..mada sam vecinu potencijalnih resenja pokusao..i nista.

1. Live Tile Calendar..Gari, na nekoliko stranica unazad procitao sam da si ti ovaj problem resio izlaskom sa insidera. Ja nisam na insideru, al taj bug imam vec sigurno par meseci, od AU. Azuriranja za Outlook Calendar sigurno idu jednom nedeljno, al to ne resavaju..a vidim da se ljudi bas zale na to.

2. Vreme..slican problem. Naime, live tile ne radi kad se stavi opcija da se otkriva moja lokacija. Cim prebacim na podrazumevanu lokaciju, plocica proradi bez problema.

3. Fotografije..prilikom otvaranja postanu mutne na nekoliko sekundi pre nego sto se izbistre. Cesto se desava da sed uopste ne izbistre.

Ima tu jos par stvarcica al ovo mi je prioritet..hvala unapred

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Mala pomoc... Kako se zove aplikacija za TV program, domace radinosti? Koristio sam je poslednji put na WP8.1 ali sam zaboravio ime...

Sent from Lumia 950 using mTalk
Festina lente.

fidel
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 10. Jun 2014. 11:33
:: Note 2

Post od fidel »

TV Vodič, autor Vladimir Mihajlović. Samo što dosta kanala koji su kod nas u ponudi nema u aplikaciji, ali koliko ja znam to je jedina aplikacija te vrste za ovo područje

che80
Novajlija
Novajlija

Post od che80 »

Naravno da moze pomoc. Ja vec neko vreme koristim aplikaciiju Tv Vodic..

Domaca je..pretpostavljam da si mislio na nju

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

To je to, bravo. Hvala![emoji6]

Sent from Lumia 950 using mTalk
Festina lente.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

che80 napisao:Pozdrav drugari

Na mojoj vec sad vremesnoj Lumiji 535, polako se skupljaju problemcici pa bih bio zahvalan za neko resenje..naravno ako postoji..mada sam vecinu potencijalnih resenja pokusao..i nista.

1. Live Tile Calendar..Gari, na nekoliko stranica unazad procitao sam da si ti ovaj problem resio izlaskom sa insidera. Ja nisam na insideru, al taj bug imam vec sigurno par meseci, od AU. Azuriranja za Outlook Calendar sigurno idu jednom nedeljno, al to ne resavaju..a vidim da se ljudi bas zale na to.

2. Vreme..slican problem. Naime, live tile ne radi kad se stavi opcija da se otkriva moja lokacija. Cim prebacim na podrazumevanu lokaciju, plocica proradi bez problema.

3. Fotografije..prilikom otvaranja postanu mutne na nekoliko sekundi pre nego sto se izbistre. Cesto se desava da sed uopste ne izbistre.

Ima tu jos par stvarcica al ovo mi je prioritet..hvala unapred
Da, rešio sam problem, ali kod kalendara konkretno nije bio problem insajder, nego je problem rešen sa WDRT, i sa izbegavanjem da radim hard reset na Redstone/1607. Vratio se na osmicu, pa na desetku, pa na Threshold 2 radio odmah hard reset, ažurirao aplikacije, pa na Redstone 1, i sad nahrani svinje i ništa ne diraj. Pretpostavljam da ima neka bezveze greška u Outlook aplikaciji da na Redstonu ne uspeva da lepo podesi pločicu da radi, a na Threshold 2 se sve lepo podesi, i nakon nadogradnje na Redstone sve nastavi da radi kako treba. Tako se meni čini.

Ja sam aplikaciji za vreme stavio da mi uvek pokazuje Novi Sad samo.

Da, to je kod aplikacije Photos tako. Meni se nekad desi da budu mutne, pa se razbistri, pa se opet zamuti. :/ Onda samo prebacim na drugu sliku pa se vratim i bude OK. To je do aplikacija.

A to za insajder je posebno što me je svrbelo da ne dobijam ažuriranje za aplikacije sa insajdera, hteo sam da dobijam sve sa redovnog kanala i da se ne igram više s tim. :)

Sent from mtalk on Windows 10 PC

che80
Novajlija
Novajlija

Post od che80 »

Hvala Gari na iscrpnom odgovoru. Rado bih krenuo u avanturu i odradio bas tako kako si mi rekao, al poznajuci sebe, poprilicno sam siguran da cu nesto pohebati..ovako mislim da cu pre ostati pri tome da svako jutro imam 3 do 4 bespotrebna klika da promenim na tacni datum..

A ovo za Vreme..i ja sam na kraju samo stavio moju lokaciju jer ne volim da mi bude mrtva plocica. Jer cim se ode negde i promeni mesto, plocica vremenske prognoze prestaje da radi. Ovako ceo dan sam npr. u Novom Sadu, a ja gledam na ekranu kakvo je vreme u Cacku :)

Pozdrav

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Nekad na čemu.

Jeste, meni je ceo dan otišao na to. Počeo avanturu oko 10 uveče, pa legao oko 1, telefon još radio šta je imao da radi preko noći, i još sutradan podešavao i instalirao ručno aplikacije.

A za vreme, ja živim i radim u Novom Sadu, pa mi uglavnom i odgovara ovako. Nisam ni znao da ovi sa lokacijom pravi problem.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

A već sam hteo da te pitam,da li ti uopšte spavaš,makar sudeći po vremenima tvojih postova.... :shock:

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Haha, trudim se da legnem oko 12, mada često zaspim oko 1 tek, a oko 9 se probudim (sem kad zbog posla moram da ustanem ranije). :D

A tu noć kad sam vraćao desetku sam spavao u prekidima. :D

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

I ja kažem svaka čast Gari [emoji1]

Soilent Green is People
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

Odgovori