Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od miodrage »

Gari, hotSPOT ne radi sa obe, samo sa kartice br 1.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Pa on je rekao da mu hotPOST ne radi. Za hotSPOT ništa nije rekao. [emoji38]

Sent from honor 8 lite using Tapatalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Greška u kucanju. :D

No u svakom slučaju, i da hotspot ne radi kad se internet prebaci na drugu karticu (a mislim da ipak radi, no nebitno), znam da kad u podešavanjima prebacim net sa prve kartice na drugu, pa odmah opet na prvu, onda mi hotspot opet radi. Nešto se tom prilikom resetuje, i hotspot proradi. Nakon prvog sledećeg restarta telefona hotspot opet ne radi, i treba ponoviti postupak ako bi da koristim hotspot.

Inače, kartica sa koje koristim net mi je prva sim kartica na telefonu, tako da to definitivno nije uzrok problema. Možda bi proradilo sa hard resetom, ali nemam ambicije da ga radim zbog tog problemčića...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Za vas ostale ne znam, ali ni meni ne radi hotPOST. Što se tiče hotSPOTA, to već druga priča. :D

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Avg 2015. 11:12
:: W10Mx2
:: smsg Note III

Post od sizif »

:D all
živi li ste braćo!!! :D

Ne znam za vas, ali na mom flagship L925 1709 ••••.124 radi hotSPOT i hotPOST...
InterOpujte vaše mašinke :P

Sent from my L925 using mTalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Baš danas pomenula devojka kako na njenoj Lumiji 650 na poslednjem buildu malo malo, pa neće tastatura neko slovo da ukuca. I onda ugasi aplikaciju, ili samo spusti tastaturu, šta li, i onda opet tastatura OK radi. Ko je na AU, on je blagosloven.

Na CU kod mene za sad OK, mada je suviše rano. Videćemo da li će na ovom buildu telefon izgurati više od nedelju dana bez restarta.

Možda bi i kod devojke radilo ono OK kada bi u radila hard reset, ali nije im to dobro.

Tako da, ako budem nešto interopovao, biće to da bi mogao na telefon da nabacim stariju verziju sistema. :D

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

https://www.benchmark.rs/vesti/windows_ ... ciju-74226
Šta kažete na ovo, braćo? I W10M da bude prvi u nečemu. :D :D

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Nije loše, šteta što ljudi kod nas ne cene više to što se WhatsApp trudi da pruži svoju uslugu skoro svakome.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Iskreno, ta buduća nova opcija mi uopšte nije potrebna, ali mi je bilo interesantno što je puštaju prvo za W10M, pa sam morao da okačim u nadi da će proizvesti raspravu vrednu kokica. :D
Inače, naš narod uvek zna šta je najbolje: Grand, Farma i Vajber. :D :D

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

A, pa naravno... :D

E, da, i jedan tvoj link je bio dovoljan da me podseti koliko je taj forum toksičan... :lol:

A ta nova opcija, ni meni ne znači, ali jeste, lepo je videti. Bilo bi mi zanimljivo recimo ako bi ceo interfejs izmenili tako da izgleda kao w10m. Naravno, to je manje bitna stvar, ali kad su krenuli već tim putem, onda bi nekako lepo bilo i tih par preostalih elemenata da "modernizuju". Iako bi mi da sam na wp8.1 bilo bezveze forsiranje w10m izgleda, ali dobro, ne može se svima ugoditi. :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ta vest je pogrešna, jer je vrlo brzo stigao novi update i gde je sve poništeno i WhatsApp je izdao saopštenje da je u pitanju greška. Dobro je što ipak rade na aplikaciji
Poslato sa najboljeg telefona današnjice

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Ehey, ima li neko od vas app Awesome Lock (free)? Naime, cesto, vrlo cesto (2-3x dnevno) mi se desava (jer imam namjesteno da mi lcok screen bude sa Awesome Lock-a) da mi jednostavno "nestane" lock screen sa Awesome-a i da se vrati lock screen sa telefona, pa onda opet moram da idem u Settings/Personalisation/Lock/ pa onda da izabreem da mi Awesome Lock bude app od koje ce da se preuzima slika. E sad, moje pitanje je, da li neko ima problem slican ili isti kao i ja i da li taj problem moze da se rijesi ?! Vjerujem da ne moze, jer mislim da je nekakav bug, ali ako mi neko moze reci za neku drugu app osim ove i Lockmix-a, onda da probam nesto drugo :) E sad da malo iskopiram miodrage-a, u svom stilu ;)
Poslato sa najgoreg OS-a današnjice
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Probaj Lockie, a za slike DailyPic, možda ti se dopadne i Galleries, meni je fina. A što se tiče potpisa, zaista ne treba da se mučiš toliko, evo, poslaću ti PP sa svojom adresom, pa mi pošalji telefon - čak ću i platiti poštarinu, da se ne trošiš. :D

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Evindzer, imam neki posao na vidiku, pa ako budem dobio ovaj posao i oparim se, imas moj telefon... za sitnu lovu... ;)
E ova Lockie je bas, bas dobra. Uz to, nasao sam i jednu finu app Dinamic Wallpaper, predobra!
Nekad sam pitao ovo pitanje i mislim da sam nekad dobio odgovor, ali... Naime, da li je neko imao na ranijim telefonima AccuWeather. Na prijasnjim telefonima, odnosno prije zadnje velike nadogradnje na samoj app, jednostavno im je nestala opcija "lock screen".Da li je moguce da se meni nesto zeznulo, jer ja i sad kad skinem Accu, ja tu opciju nemam!
Naime, app je bila predobra, ali...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

zavodnick, imam ja Awesome Lock (full, bila nekad za dz pa sam iskoristio). Od prelaska na AU vrlo lose radi i desava se upravo to sto si opisao. Sto se Lockie tice, kao i svih ostalih Lockscreen aplikacija (da, apsolutno sam isprobao SVAKU u Store-u), od AU naovamo nijedna ne radi kako bi trebalo.
Nije ti se ni za Accu nista zeznulo, to su ukinuli.
Sto se promena wallpapera tice, to i sam Bing radi, ali meni to ne treba nego mi treba vremenska prognoza, treba mi stanje baterije, treba mi detaljan kalendar, treba mi jos zilion toga odmah da imam pregledno bez da otkljucavam uredjaj. Nazalost, to je to.... bolje biti nece. Pisao ja ovima iz awesome-a ali nista... verovatno nema svrhe da razvijaju dalje aplikaciju koju koristi njih mozda 50 na celom svetu.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Jos jednom da dodam i ja, mogao bi sistem da bude dobar, i mogao bi i odlicno da te sluzi jos, ali fora je da izbegnes Microsoftove egzibicije. Telefon na WDRT, promenis registar da je Lumia 730, i da ostane "zarobljen" na AU. Tj. nadam se da bi to moglo tako, a da ne izgubis mogucnost snimanja razgovora, Continuum, i slicno.

A za preuzimanje, tu smo i Evi i ja, ali dobro, ako je Evi ovoliko vremena utrosio u obradjivanje, nije OK da mu se ubacijem. :lol:

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

гари, sniamanje razgovora ?! S kojom se to app radi ?! Vidis, interesantna stvarcica :D
miodrage, realno i meni neke stvari trebaju ali da me ubijes, ne mogu da u istu sliku zurim kad uhvatim telefon i to ti je. Nekako mi onda brzo dosadi telefon i to ti je ;) E mozda sam zato i imao ovoliko telefona ;)
Nego, ja cu opet da pitam, da li mozda neko ima Tapatalk app, jer ja je nemam a u STORU je takodje nema. Mislim da mi je гари, pokusao poslati, ali nisam uspio... :(

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

TT sam pronašao u podmeniju "Moja biblioteka", ili tako nešto. Tu su sve stvari koje sam ikad skinuo iz Prodavnice. Bez problema sam ga instalirao, iako ga zvanično nije bilo u Prodavnici. Probaj, možda ti uspe, kao i meni.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

To radi na Lumijama 950, 650 i 550 bez aplikacija. Tj. normalno kad nekog nazoveš, ima dugme jedno tokom tog poziva na koje tapneš da započneš snimanje.

Za Tapatalk, posle smo skontali i da ne radi baš savršeno ta aplikacija jer bez Android telefona ipak ne možeš dodati novi forum na svoj nalog. Moraš na Android, dodaš forum, pa nazad na Windows, i tek onda uđeš u taj forum. Ali trebalo bi da to može i sa telefonom od nekog drugara.

Šta je beše bilo, uspeo sam da ti pošaljem, ali nisi uspeo da instaliraš, ili nisam uspeo da ti pošaljem? Trebalo bi valjda za Tapatalk da je jednostavno, samo da se omogući sideloadovanje aplikacija, tj. instalacija iz nepoznatih izvora, ima u developer options, pa onda da se samo pokrene taj fajlić sa memorijske kartice. Ako nisam nešto zaboravio sada već... Rekao bih da nije komplikovanije od toga, ali *ebem li ga, ne sećam se... :? Za neke aplikacije je nezgodnije, ali za neke je to urađeno tako da lako može svako da je instalira bez po muke.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

гари, e bas bih volio da je instaliram pa cu jednom da te smorim da vidim kako se to radi :) Naime, supruga mi ima nekakav telefon (pomocni Android) pa cu preko njenog to da odradim ;)
E vidis , ja imam Lumia 950 ali sad kad pokusavam da nadjem taj dugmic, nema ga ;(
Kako izgleda dugmic ?!
Kod mene imas ove dugmice HOLD, ADD CALL, BLUETOOTH (koji su sivi i na njih ne mozes da kliknes) a imas i ove aktivne dugmice VIDEO< MUTE, SPEAKER, DIAL PAD... :D

Naime, nasao sam... da pojasnim ljudima koji ne znaju... Naime, prvo otici u SETTINGS/PHONE/DEFAULT APPS/ i zatim iyabrati VOICE RECORDER. I to je to :) HVala lijepo :)

Odgovori