Da li je Windows Phone sazreo kao operativni sistem?
Re: Da li je Windows Phone sazreo kao operativni sistem?
Da to jeste glupo. Ali sa druge strane, većina ljudi neće provaliti da je to problem, jer nikad nece skidati veće fajlove.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Pa zavisi. Za nekog sa sporom konekcijom npr HERE mapa Srbije sa svojih 200 i kusur MB jeste velik fajl, dok nekome sa boljim netom nije problem da skine i nekoliko GB za par minuta.
- zavodnick
- Expert
- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
open-mind, zaista tu ne vidim problem, ali to je minijaturno i to se moze rijesiti mozda jednom app... Ako samo zbog toga cijenis ovaj novi OS onda ocjena nijednom OS-u nije potrebna... Upravo zbog toga sto je ovaj OS tako da kazem
"nov i mlad" onda mu treba zaista dati sansu i gledati ga iz sirokog spektra. Naime, sjecam se kad je Symbian bio OS, a Android nesto kao WP... da li si mogao da poredis u to vrijeme ta dva OS-s ?! Naravno, da nisi ...
"nov i mlad" onda mu treba zaista dati sansu i gledati ga iz sirokog spektra. Naime, sjecam se kad je Symbian bio OS, a Android nesto kao WP... da li si mogao da poredis u to vrijeme ta dva OS-s ?! Naravno, da nisi ...
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Ne znam da li je sazreo ili nije, ja sam evo presao na Android pre par nedelja i neka me nostalgija uhvatila da se vratim na WP. Jest da Android ima mnogo vise aplica i cuda, ali prosto WP mi je izgleda usao u krv 

Festina lente.
Mislio sam na download preko IE, jer ako izađeš iz browsera download staje...Azimuth napisao:Pa zavisi. Za nekog sa sporom konekcijom npr HERE mapa Srbije sa svojih 200 i kusur MB jeste velik fajl, dok nekome sa boljim netom nije problem da skine i nekoliko GB za par minuta.
Sve zavisi sta kome treba. Ja se ne sjecam kad sam kuci skinuo neki fajl od gige, na mobu nisam nikad. I ono sto bih skinuo je neki film, program koji mi nije potreban iste sekunde pa da ne mogu pricekati da dodjem kuci.
Za mene trenutno nema smisla skidanje giga preko telefona i to iz browsera.
Za mene trenutno nema smisla skidanje giga preko telefona i to iz browsera.
Pa da, i ja to kažem.
- zavodnick
- Expert
- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
Coni, za to si u pravu, ali kazem da su to minorne stvari koji jedan patch moze da sredi, zar ne!?
novak, znam da nisi, ali evo ja sam neki dan skinuo mape za Njemacku ( jer moram za nekoliko dana da putujem tamo ) i mape su reda velicine 900 MB... E sad ti vidi
Doduse, za sve nase zemlje u okruzenju mape su do 220 MB, a i one dodju ukupno oko 800 MB 
novak, znam da nisi, ali evo ja sam neki dan skinuo mape za Njemacku ( jer moram za nekoliko dana da putujem tamo ) i mape su reda velicine 900 MB... E sad ti vidi

Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
novak, Coni, uopšte nije bitno da li vi to koristite ili ne, bitno je da problem postoji i da bi se morao riješiti. "Ko to još koristi..." obrazloženje ne ide u prilog ovom OS.
Da, objektivno jeste mana i evo ja se slažem.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
To je mana IE, a ne OSa,ali je mana i tu se slazem. App, mape i nadogradnje se skidaju normalno u pozadini. Valjda ce u WP10 i sa novim IE resiti vise te decije bolesti.
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 16. Avg 2012. 12:14
- :: Nokia Lumia 730
Po mom misljenju nije jos uvek, ali je na dobrom putu.
Posle 4 nedelje koriscenja pojavile su se neke sitnice koje mi smetaju.
Recimo, u istoriji poziva kada kliknem na kontakt sa kojim sam vise puta pricao, umesto da izlista informacije o pozivima, on odmah zove.
Fali mi u notifikacijama precica za ukljucivanje/iskljcuvanje mobilnog interneta [reseno pomocu dodatne aplikacije]
mp3 plejru fali mogucnost pustanje muzike iz foldera [reseno pomocu dodatne aplikacije]
...
Nadam se da ce dosta tih nedostata da uklone u narednoj verziji. Ostaje samo da cekamo 21.01. kada su rekli da ce se pojaviti vise informacija o 10-ki.
Nebi bilo lose malo i interfejs da osveze. Recimo providnim prostorom izmedju plocica.
Posle 4 nedelje koriscenja pojavile su se neke sitnice koje mi smetaju.
Recimo, u istoriji poziva kada kliknem na kontakt sa kojim sam vise puta pricao, umesto da izlista informacije o pozivima, on odmah zove.
Fali mi u notifikacijama precica za ukljucivanje/iskljcuvanje mobilnog interneta [reseno pomocu dodatne aplikacije]
mp3 plejru fali mogucnost pustanje muzike iz foldera [reseno pomocu dodatne aplikacije]
...
Nadam se da ce dosta tih nedostata da uklone u narednoj verziji. Ostaje samo da cekamo 21.01. kada su rekli da ce se pojaviti vise informacija o 10-ki.
Nebi bilo lose malo i interfejs da osveze. Recimo providnim prostorom izmedju plocica.

Zadrži prst, pa details. Magija [emoji12]mpetrovickg napisao:Recimo, u istoriji poziva kada kliknem na kontakt sa kojim sam vise puta pricao, umesto da izlista informacije o pozivima, on odmah zove.
-
- Neredovni učesnik
Coni napisao:Zadrži prst, pa details. Magija [emoji12]
A joj.

Vise se ne javljam dok ne prelistam ceo manual.

Ma pitaj čoveče šta te zanima 

"Recimo providnim prostorom izmedju plocica." mpetrovickg, na sta mislis, kako "providno"?
Ovo za listu poziva je logicno, to i sluzi za brzo pozivanje a ako treba info ili opcije "drzi prst", logika
Ovo za listu poziva je logicno, to i sluzi za brzo pozivanje a ako treba info ili opcije "drzi prst", logika

zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
-
- Neredovni učesnik
Vlada Zem napisao:"Recimo providnim prostorom izmedju plocica." mpetrovickg, na sta mislis, kako "providno"?
Kao sto je sada na 8.1, tj. kao sto je neko predlozio.
Edit: Jeste, skroz je logicno. Samo sto mi nije palo na pamet...
-
- Sertifikovani Trol
mpetrovickg napisao: Fali mi u notifikacijama precica za ukljucivanje/iskljcuvanje mobilnog interneta
Ima na Denimu... ili ide sa 8.1.1... Vise nisam siguran.

To je koncept, želja nekog tipa...mpetrovickg napisao:
Kao sto je sada na 8.1, tj. kao sto je neko predlozio.
Edit: Jeste, skroz je logicno. Samo sto mi nije palo na pamet...
-
- Sertifikovani Trol
Meh... Ne izgleda ovako lepo kao sa providnim plocicama.