Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od novak »

Pa nije bas ista kamera. Na L930 je f2.4, na 950 je 1.9.
Skinuo sam ovaj proshoot, nisam primjetio neku razliku. Mozda je bilo i do mene kod ovih mutnih slika

NakaR
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Maj 2013. 13:23
:: Xperia T
:: W880i

Post od NakaR »

Pomagajte. Kako da resim problem sto mi notifikacije za poruke ne stizu na WM10?

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Obriši konverzacije za koje ti ne stižu poruke ili jednostavno obriši sve. :D
Meni je to svaki put rešavalo problem. :)

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

Meni je update na .164 resio problem sa porukama.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

sugarcoated_ass napisao:Meni je to svaki put rešavalo problem. :)
Svaki put?
Znači, reši problem do njegovog sledećeg pojavljivanja. :D
I posle se pitate što još nisam nabacio 10-ku. :o
Kad isprave tako neke trivijalne gluposti, onda ću preći. ;)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Jeste! Pisao sam o tome još odavno. :) Svaki put kada sam podizao 10ku dešavala se ista stvara, hence "svaki put". :D

E da, i meni na .164 se nije desilo ni jednom... za sada. :lol:

Ma i meni je više pun *peeeeep*! Sad da imam 240€ uzeo bih Xiaomi Mi4c i batalio više ovo *peeeeeep*, ali pre januara sledeće godine teško da će moći tako... :dry:

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

sugarcoated_ass, Imas na Aliju trenutno za 136e Xiaomi Mi4, ako se uklapa u budzet :)
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Vidim da ćemo za par meseci jedino Miodrag i ja biti učesnici u MS temama i vasnici MS telefona. :lol: :lol: :lol:

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Opet generalizujete problem na ceo OS, kao WM 10 ne prikazuje notifikacije blabla, sranje, menjam OS. Ljudi će svašta da pomisle... Bezveze
poz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

8 dana je radio bez restarta a onda se zaglupio i sve sto otvorim puca. Nakon restarta normalno radi. Testiracu ga opet, da vidim koliko dugo moze bez restarta da radi. Inace, messenger me ubija u pojam kada sam na 3g. Kad udjem iz notifikacije u 90% slucajeva nema da prikaze poruku nego pise waiting for network i moram da izadjem i preko plocice da otvaram. Preko plocice je drugacije ali i tu zna da zabaguje. Znam da je to i do lose mts mreze ali ako mi radi WA normalno, onda moze i on.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

Pisite na kojim telefonima imate probleme i na kojoj verziji desetke i da li ste radili reset telefona!

Ovako ispada da ceo sistem ima problem. Ja nikad nisam imao problem sa notifikacijama ni na jednoj verziji desetke a bio sam od .6x pa na ovama na najmanje 6-7 verzija :wink:

NakaR
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Maj 2013. 13:23
:: Xperia T
:: W880i

Post od NakaR »

Ja koristim Nokia Lumia 925 ona Vodafon verzija sa 32 gb. Do verzije .164 je sve bilo ok a onda problemi. Pa sam presao na ovaj Redstone i on ima. Medjutim uspeo sam nesto cackajuci u pozadinskim aplikacijama.
Npr kamera nema mogucnost da gasis i palis blic, sve je automatski.

Sistem ima podosta gresaka na ovim slabijim telefonima. Imao je i na Lumii 830 (mada ni ona ne moze da se svrsta u jace).

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Apolo, aha... trenutni budžet je 0 (nula) € i tako će ostati do daljnjeg. :uhuh: Pored toga se ne bih baš zezao sa takvim poručivanjem. Pre bih ga pazario u Logic Shopu ili nekoj sličnoj šupici. :D

filip89x, kod mene sve piše u potpisu pa koga interesuje neka gleda. S obzirom da sam WP veteran mislim da nemam potrebe da se pravdam i da mi neko objašnjava da nije problem u samom sistemu. Previše je ovde fanbojizma...

I da, kompletan sistem ne valja jer nisu u mogućnosti da srede osnovne stvari. Sa 8 i 8.1 sam mogao da im progledam kroz prste za manjak aplikacija i funkcija u istim jer su mi ispunjavale 90% potreba, ali uz vrhunsku stabilnost i brzinu... 10ka je samo jedna velika za*ebancija, od prve najave pa sve do sada. Ok, sa .164 bildom su otklonjene neke stvari. Sistem je primetno brži i stabilniji, ali opet na svakih par dana mi se desi da moram da restartujem telefon jer odbija da pokrene aplikacije ili se jednostavno samo zamrzne ili restartuje. Mogu da navedem ovde listu problema, ali opet će se naći neko da opravdava veoma loš sistem nekim izgovorima koji čak i nemaju previše smisla!

Vlada Zem, ako su meni kao nekome ko se od prvog kontakta sa WPom zaljubio u isti i sa uživanjem ga koristi neprestano, preporučivao sistem većini ljudi i pokazivao koliko voli ovaj sistem, uspeli da totalno upropaste utisak i najverovatnije odvrate od korišćenja u daljoj budućnosti, mislim da to dovoljno govori o tome koliko 10ka valja!

Na žalost imaju još vremena da se poprave jer nisam u mogućnosti da pazarim nešto drugo . . .

Na kraju krajeva, i da neki problem nije do sistema već do nekog njegovog dela ili same aplikacije, šta se to mene kao krajnjeg korisnika tiče?

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

sugarcoated_ass napisao: trenutni budžet je 0 (nula) €
To se ovako piše: trenutni budžet je nula (slovima: 0) e. :lol: :lol: :lol:
sugarcoated_ass napisao: u Logic Shopu ili nekoj sličnoj šupici. :D
Odlično rečeno. 8) :D :D :D

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Nekad se wp kupovao jer kupis telefon, podesis stavis u dzep i idemo da radimo, ja sam ga barem zato bio kupio. Citam ove vase muke i sta reci sad, isto kao da imas neki slabiji android i mucis se sa njime da ako moze da proradi malo bolje kao ja sa ovim sokoćalom - zete blade3. :smutny: :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ne znam ljudi, ja jesam ostrasceni fanboy, ali da cuknem vo drvo, nemam P od problema. Ustvari lazem, danas prvi problem, stigla poruka, i samo slikica na ekranu, sta god da stisnem ne reaguje. nakon 7-8 sec, eto i poruke, samo se pojavila. Interesantno. Verovatno neki trenutni zablent :D Hoce to i na kompu ponekad :lol:
Inace obavestenja mi stizu odmah, sistem radi kao podmazan. Ja sam ga uzeo sa .69 buildom, pa sam uradio update na .122 i sada na .164 i nemam problem. RS necu jos uvek da stavljam, jer mi treba uredjaj koji ce stabilno da radi.
Da li radi dobro zato sto je ipak njihov najjaci model u pitanju ili sta u to necu da ulazim, ali radi. Drugar sa 930 po update-u kaze da je telefon poludeo, uradio je hard reset i sada kaze radi odlicno. Par stvari mu se svidja, neke druge ne svidjaju, ali ne moze se svima ugoditi. Ustvari moglo bi, neka svako napise sistem za sebe :P
Zenicinu 930 jos uvek nisam updateovao, njoj ovako odgovara, ne bih da nesto da zeznem, da ne moram posle da vadim fleke. Ona je zadovoljna. Cak je i njena sestra, a moja svastika, zadovoljna zeninom bivsom 535 (nakon njenog Huawei g630).
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 10:24
:: L950 : Mi4 sMIUI8

Post od kinkel »

mi4 .. ukratko
posle najnovije nadogradnje RS..295 .. telefon se zaglupio totalno (nije prepoznavao wifi, nije hteo na 4g i sl.). Onda sam ga jednostavno iskljucio i ponovo ukljucio .. i sve radi kako treba. :blinky:
Notifikacije uredno dolaze, ne kasne ... problem sa bing pozdinama je ostao.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Ranije je wp radio jednako dobro na svim uredjajima jer je bio ogoljen do srzi. Isto kao auto da je samo skoljka s najosnovnijom opremom:) sad je to vec malo komplikovanije, zahtjevnije...

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

sugarcoated_ass, Ja sam u Logic Shopu dosad dobio Samsung Ativ S sa fabrickom greskom i Lumiu 830 sa zvucnikom koji je probijao na volume preko 7. Iskreno pouzdanije mi je preko Alija, a i dva drugara su kupili Xiaomi i prezadovoljni su. Sve radi ko podmazano, nema da skripit, skici niti ista slicno. Cisto da znas ako se u buducnosti odlucis za neku kupovinu :)

novak, Sto se kaze i baba je nekad bila mlada :) Slazem se, ranije samo kupis telefon, podesis par stvari i koristis. Zalili su se korisnici kako je ogoljen sistem, eto sad vise nije. Medjutim normalno je da nece doveka raditi sistem sjajno i bajno i na najslabijim uredjajima, jer cilj je da se prodaje i ostvaruje profit, dakle kupovina novih uredjaja. Razocaravajuce je to koliko je MS digao dzevu oko novog sistema, koji odlicno radi na kompu ali ne jos uvek pouzdano na telefonu. Mislim da cemo svi zasad morati ostati strpljivi :/
Festina lente.

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

Evo već desetak dana i ni jedan problem sa W10M (osim što sam morao da ga resetujem odmah).
Zamerke i dalje imam ali bilo bi čudnije da sam skroz zadovoljan.

Odgovori