Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od 1808 »

Evindzer napisao:....Kakav WP, pobogu, to je sad W10M.
To više ni Microsoft ne zna šta je. Toliko su imali pokušaja i nazíva sa OS za mobilne uređaje, da im je sad ponestalo ideja kako nazvati ovog frankeštajna kojeg su sada sklepali. Pa Windows Mobile je već postojao i stigao je tamo do neke verzije 6.5 kad su ga ugasili najavljujući novi sistem WP7 koji je po tadašnjim obećanjima trebao da bude čudo.

Pošto se ni tu nisu zaustavili, usledio je WP8 koji takođe nije bio kompatibilan sa prethodnm platformom, a sad u 10-ku opet vraćaju naziv Mobile. Cirkus šta rade.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Razumem ja zašto su opet promenili naziv u Mobile, samo tu ideju nešto sporo realizuju... Zbog toga se ni ne spominje više posebno Win 10 i Win 10 mobile jer uz ideju univerzalnih aplikacija sve to ide u isti koš samo kao Windows 10. Zbog toga možda i deluje kao da su izostavili W10m iz prezentacija. E sad što se vuku užasno to je već druga priča zbog koje sve ovo pada u vodu.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Smorise zaista, ja kupio Lumiju da kao probam Win 10, vise i ne iscekujem - ova osmica smara, i ne trudim se vise da je provaljujem jer dubine nema, poznatih aplikacija nema, samo generickih. A da isprobavam polustabilne builde, neka hvala, android bolje radi od toga. Nisam zato kupio ovaj fon.
Ne znam, bas je FAIL.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

NakaR
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Maj 2013. 13:23
:: Xperia T
:: W880i

Post od NakaR »

Koliki su izmasili, pokazuje i cena njihovog najboljeg telefona. Nov sa garancijom od 2 godine je 450 eura, a pre samo dva meseca kostao je 650. Takav pad odavno nisam video.

Meni se javio jedan uzasan problem, a to je da se posle par punjenja, izgubim ton u slusalici. Pa moram da radim soft reset da bi se to vratilo u normalu.

Bukvalno, izlaskom WM10, mi sa starijim telefonima smo prisiljeni da menjamo telefon.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

NakaR, I tu cenu koju trenutno drzi je mislim najvecim delom zbog brutalne kamere, sa odlaganjem W10M doprineli su samo drasticnom padu cene ovog modela, kao i trzisnog ucesca. Ne sumnjam da ce cena uredjaja i dalje padati jer sumnjam da ce neko ponuditi citavo bogatstvo uzeci u obzir da W10M jos uvek nije ispeglan.
Festina lente.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Pa moj drug hteo da kupi 950 ali kad sam mu preneo utiske sa foruma odustao i kupio LG v10.
Eto zbog svega ovoga što je ovde napisano i kvara na mojoj lumiji m.s. je ispustio priliku da proda 4 telefona.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

NakaR napisao:Bukvalno, izlaskom WM10, mi sa starijim telefonima smo prisiljeni da menjamo telefon.
To je jasna stvar, pisali smo o tome, i ne treba da te iznenađuje. 10-ka zato i nije (zvanično) podržana na svim starim WP telefonima - osim preko Insajdera.
A što se tiče cene L950(xl) - cena WP telefona je uvek brzo padala, posebno u startu. Kad dođe na oko 400e, računajte da će se stabilizovati jer prodavci neće rado ići ispod te cifre.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Ja sam na oglasima nasao XL sa 23mjeseca garancije za 405€. Zaista nevjerovatno. Sto rece Apolo, mislim da se kupuje samo radi kamere.

NakaR
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od NakaR »

Evindzer napisao: To je jasna stvar, pisali smo o tome, i ne treba da te iznenađuje. 10-ka zato i nije (zvanično) podržana na svim starim WP telefonima - osim preko Insajdera.
A što se tiče cene L950(xl) - cena WP telefona je uvek brzo padala, posebno u startu. Kad dođe na oko 400e, računajte da će se stabilizovati jer prodavci neće rado ići ispod te cifre.
Iskreno najava je bila drugacija. Da sam ja znao da ce politiku promeniti preko noci, prodao bih ga ja kada mi je nudjeno 150 eura za telefon. Sada ga, haman, ne zeli niko za 90 eura.

Preko insajdera je ukinuta podrska za 925. Ostao sam zaglavljen izmedju 8.1 i 10.

Iskreno, za Nokia telefone cene nisu ovko naglo padale kao za MS telefone. Ovo su stvarno stravicni padovi cena, cak su u rangu sa Noname telefonima iz Kine.

Ja volim Windows, sa androida sam pobegao, ali nazalost nedostatci kojih ima dosta odbijaju korisnike.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

NakaR napisao:Ja volim Windows, sa androida sam pobegao, ali nazalost nedostatci kojih ima dosta odbijaju korisnike.
I sada se cemo se ponovo (sem miodraga) :D ponovo morati vracati na android.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

I da Tuneln Radio app konacno i na windowsu, sad mogu isto kao na nokiji n8 i 808 bez mnogo muke i nauke da slusam radio iz celog sveta sto sam mogao i 2011. godine :wink:

NakaR
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od NakaR »

E ovo samo ima kod MS.

Telefon mi je registrovan preko Hotmail naloga. I sinoc promenim onaj nacin zastite, da mi umesto poruke na mobilni broj (koji vise ne koristim) u slucaju necega poruke dolaze na mail. Kompijuter to prihvati. Medjutim, na telefonu skroz druga situacija. Obavesti me da je promenjen nacin zastite u slucaju izgubljene sifre i da moram da cekam 30 dana od 05.04. Iako imam sifru, i znam svoj nalog, on me izbaci sa aplikacija Store, Outlook, OneDrive, Weather, Herea i svega sto je vezano za nalog i kada probam da udjem obavestava me da ce MS proveriti u narednih 30 dana promenu zastite maila.

Znaci osakate ti telefon, zarad jedne bezazlene promene. Sramota da sramnije ne moze da bude. Pri tome sifra je ok i nijednom nije pogresena.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Joj znam za to... Matorom sam sređivao telefon (550) i pukao HR i sad hoću da povučem backup sa OneDrive. Može, ali prvo da mi pošalju kod koji treba da unesem da bih potvrdio identitet. Važi.
Matori uneo broj telefona kao jedini način identifikacije... F*ck! Kad si u početnom meniju za podešavanja nisi dostupan i ne stižu poruke.
Ok. Sednem za komp, ulogujem se na njegov hotmail nalog, dodam moj mail kao alternativnu adresu pa da mi pošalju kod... alternativna mail adresa će biti aktivna za 30 dana... Muuurš bre u 3 *€%#$ materine, don't restore, evo ti svež telefon i pati se sa vraćanjem app!

Sent from mTalk

NakaR
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od NakaR »

Al ne ide mi u glavu 30 dana. Pa sta se verifikuje toliko. Sporiji su i od salterusa na balkanu.

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

filip89x napisao:I da Tuneln Radio app konacno i na windowsu, sad mogu isto kao na nokiji n8 i 808 bez mnogo muke i nauke da slusam radio iz celog sveta sto sam mogao i 2011. godine :wink:
Zapravo imao si aplikacije sa shoutcast-om, to je servis kao tunein koji je ugradjen u winamp i tu ima puno svetskih i nasih stanica.
Meni licno bolji od tunein-a. Imas aplikaciju shoutcaster recimo.

Takodje dosta popularna a dobra app je iHeart radio koji je kolekcija radio stanica ali samo njihovih, pustaju dobru muziku na svakoj stanici.

Obe dostupne na wp8.1 i w10m.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

Microsoft rešio da proba sve iz početka 2017.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

No more Lumias

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od vla-do »

Kod: Obeleži sve

Give Microsoft time to come back with a strong product and something to disrupt the market
Prestanite sa ga gušite sa kupovinom telefona i konsantnim aBdejtovanjem sistema. [emoji3] MS treba (još) "malo" vremena da nešto urade...

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ne bi da imaju rok od 100 godina... :roll:

Odgovori