Apolo, To sto si napisao ne moze kortana nigde pa ni na zapadu a u tome je i problem sto ne moze osnovne stvari da odradi kako treba...
novak, ne koriste ni na zapadu nista narucito zato sto je poluproizvod.
9R94, pa nisi glup covek prosto nisi navikao ili ti ne treba takva opcija u tvom svakodnevnom okruzenju..
Ne moze da procita pristiglu sms poruku, ne moze da brzo odgovori na pristiglu sms poruku ( tipa procita mi poruku ja kazem recimo "replay" i " send, ok, thank you bla bla bla").
Ne moze da ukljuci voice recorder.
Ne moze da procita ime iz imenika koje me zove ili od koga je poruka ili mail.
Ne moze da procita vreme,datum, vremensku prognozu.
to su osnovne stvari. Da ne pricam da je citanje imena onoga ko me zove i celih poruka kao i sve glasovne komande mogla da odradi i moja stara nokia navigator 6110

Ja sam od kortane a to je "obeco" davno i MS ocekivao unapredjenje tih opcija...
Sta moze ali vrlo traljavo. Da poslaje celu sms poruku samo pomocu glasa, ali tu je najveci problem da se izabere pravi kontak iz imenika pogotovo ako imate vishe slicnih ili istih imena
Ja bi zaista mogao dosta da je koristim posto mi je engleski svakodnevno u uptrebi zbog posla i klijantele.
A gde se najlakse koristi. Sa slusalicama u busu, dok vozim bajs, trcim, po kisi, velikoj guzvi i buci. Bez sluslica u kolima i kancelariji kad treba nesto brzinski da se odradi.
Ali DZABA kad nema nista od toga jer nema nikavih korisnih opcija koje sam nabrojao... Ima da mi govori metro stanice, da mi govori podsetnike ili obavestenja o raznim desavanjima koje pratim o tome da li mi je prazna baterija na nekom drugom windows uredjaju u sustini nista pametno i vezano za prakticno ili za posao, po meni potpuno pogresna politika