Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od Evindzer »

Аполо, баш као што је Новак рекао. Више о свему за који дан. :)
Филипе, потпуно ти верујем - и зато је и не користим, да се не нервирам.
ПС: поздрав ћирилицом са Лумије. :D
Нису лоше урадили ћириличну тастатуру, мени је мало пријатнија од Гуглове ћириличне.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

bas me zanima koliko ljudi na zapadu uopste koriste te glasovne asistente? Sto se mene tice mogu izbaciti i cortanu i ostale:)

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Evindzer, Mene konkretno zanima kako radi LinkedIN (da li je ista unapredjen), Twitter i Telegram :)

novak, Cortana je odlicna stvar (na zapadu, posto nema na srpskom) npr. kada si u kolima i samo navedes rutu, a ono odradi sve umesto tebe i ti samo pritisnes "Navigate", tako neke stvari koje oduzimaju puno vremena a kada si in the middle of something. Inace gluposti tipa "Cortana, tell me a joke" verujem da samo amerikanci koriste xD
Festina lente.

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

Na zaključanom ekranu više mi bing ne menja slike. Stoji slika koja dolazi sa telefonom. Probao sam restart, probao sam da menjam koja aplikacija će da postavlja pozadinu ali ništa. Neko rešenje?

novak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od novak »

Msft konstantno forsira cortanu kao jednu od velikih prednosti sistema pa me zato interesuje koliko ljudi na zapadu zaista koriste glasovne asistente. Koristenje samo u svrhu navigacije po meni nije dovoljan arfgument. Doduse, cortana bi trebala da uveze mobitel i racunar u nekim svakodnevnim zadacima. Ne znam da li to moze Siri i google voice (kako se vec zove)

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

Meni je kortana cista glupost kao i pre +10god kad se pojavilo pozivanje glasom.
Mozda mi je glupo jer sam ja glup covek...

novak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od novak »

A evo i viber pusta aplikaciju za interno
testiranje

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

Apolo, To sto si napisao ne moze kortana nigde pa ni na zapadu a u tome je i problem sto ne moze osnovne stvari da odradi kako treba...
novak, ne koriste ni na zapadu nista narucito zato sto je poluproizvod.
9R94, pa nisi glup covek prosto nisi navikao ili ti ne treba takva opcija u tvom svakodnevnom okruzenju..

Ne moze da procita pristiglu sms poruku, ne moze da brzo odgovori na pristiglu sms poruku ( tipa procita mi poruku ja kazem recimo "replay" i " send, ok, thank you bla bla bla").
Ne moze da ukljuci voice recorder.
Ne moze da procita ime iz imenika koje me zove ili od koga je poruka ili mail.
Ne moze da procita vreme,datum, vremensku prognozu.

to su osnovne stvari. Da ne pricam da je citanje imena onoga ko me zove i celih poruka kao i sve glasovne komande mogla da odradi i moja stara nokia navigator 6110 :wink: Ja sam od kortane a to je "obeco" davno i MS ocekivao unapredjenje tih opcija...

Sta moze ali vrlo traljavo. Da poslaje celu sms poruku samo pomocu glasa, ali tu je najveci problem da se izabere pravi kontak iz imenika pogotovo ako imate vishe slicnih ili istih imena :disgust:

Ja bi zaista mogao dosta da je koristim posto mi je engleski svakodnevno u uptrebi zbog posla i klijantele.

A gde se najlakse koristi. Sa slusalicama u busu, dok vozim bajs, trcim, po kisi, velikoj guzvi i buci. Bez sluslica u kolima i kancelariji kad treba nesto brzinski da se odradi.

Ali DZABA kad nema nista od toga jer nema nikavih korisnih opcija koje sam nabrojao... Ima da mi govori metro stanice, da mi govori podsetnike ili obavestenja o raznim desavanjima koje pratim o tome da li mi je prazna baterija na nekom drugom windows uredjaju u sustini nista pametno i vezano za prakticno ili za posao, po meni potpuno pogresna politika :wacko:

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od staff »

Koju aplikaciju koristite za youtube? Samo su mytube i perfect tube napravljene za win10 ali mi ova prva brljavi, počne da treperi slika kada pustim video preko celog ekrana (probao reinstal i ništa) i često neće da učita video a ova druga guši sa reklama plus moram ručno da pustim video preko celog ekrana, ne mogu samo da zarotiram telefon. Metrotube, tubecast i ostale nisu za win10 i kad sklonim navigacione tastere, ostane traka pa video nije preko celog ekrana i nervira me.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

staff, Tubecast! Meni najbolja. :wink:

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od staff »

Pomenuo sam je u postu iznad. Neće preko celog ekrana lepo da pusti već ostaje traka.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Ahahahha! Ja ladno to nisam skontao... :lol: Jbg, sorry. Meni ne smeta pa nisam uopšte zapazio da se ne sklanja traka. :D

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od staff »

Ne samo da se traka ne sklanja nego i na bokovima ne ide do kraja. Ovaj perfect tube je najmanje zlo.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

staff, pa to mora tako ako se ne sklanja traka da bi zadržao aspect ratio. U suprotnom će ti ili faliti parče videa jer bi traka išla preko njega, ili bi ti video bio razvučen. :)

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od staff »

Nije mi to palo na pamet. Sad ostaje samo da čekam da jednog dana poteče med i mleko pa da mogu normalno da pogledam video na youtube. :D
Ne znam za vas ali ja ovaj "stabilni" windows restartujem najmanje jednom nedeljno. Pre neki dan nije hteo da uključi mobilni internet i pao je restart. Edge je priča za sebe. Ajde što se ponekad sruši, nego pre neki dan smo se natezali na sajtu tehnomanije. Ja zumiram on odzumira, ja zumiram on odzumira i tako u krug dok nisam odustao.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

E da, Tehnomanija i mene zeza... :D
Ma jaga svaki drugi, treći dan restartujem ako se ne restartuje on sam. :lol:

Sent from my Lumia 640 LTE via mTalk

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

^^Ja sam na ovom poslednjem buildu samo jedanput morao da restarujem. nije mi radio space na srpskoj tastaturi :disgust:

Sta ce vam aplikacija za youtube? Ne radi vam preko edge? :?

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

filip89x, ima opcija više, recimo Perfect tube ima opciju da dok gledaš video surfuješ youtubom, da pinuješ kanale, menjaš teme aplikacije, biraš defalut koliki je kvalitet videa, da li samo želiš da slušaš audio sa videa i slično što štedi net. Pored toga lakše i brže se sve traži na w10m.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

mp3mp3, Onda da pitam. Jel ima app za windows 10m, koja moze da mi pusta playlistu sa yt ( ili da napravi playlistu) i da pusta samo muziku bez videa i da radi lepo na H+ mrezi? I da mogu da zakljucam ekran i da radi u pozadini?

To bi bilo kul? Cak bi i platio za tako nesto :wink:

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

filip89x, ne znam za pozadinu, ali perfect tube može da pušta liste. Samo pored pretrage čini mi se klikneš tri tačkice i playlist a u setting na kvalitet videa izaberi audio only što je manje od 240p.

U pozadini neko reče da radi tube cast kada se podesi ali ne mogu da ti potvrdim ali ne znam može li liste da pusti i kako.

Odgovori