Da li je Windows Phone sazreo kao operativni sistem?

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Da li je Windows Phone sazreo kao operativni sistem?

Post od Baraba »

cvoruga, ako ja lažem, slike SS ne lažu :)
520 nema opciju EQ, kakva šteta, ima 3x bolji zvuk od 1020 ili 925:
Slika

U 8.0 je imao EQ, u 8.1 nema :angry:

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Brate, ladno si uzeo crni, ne priznajem Lumiu ako nije boje gey je ok :P .

Meni smeta što bez aktivacije virtuelne ribe ne može jednim klikom da se pali i gasi zvuk,
što jedan klik pali wifi a da bi ga ugasio moram da kliknem 3 puta,
što su podešavanja nabacana s brda s dola, što OS sam komprimuje sliku pri slanju mejlom ili Viberom,
što ne može da se menja rezolucija fotografije, ali kad se vratim na to koliko sam platio uređaj, odličan je WP i Nokia.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

cvoruga, praštaj ako znaš, danas jurim belu masku ako mogu da se iskupim :)
Gde aktiviram ribu i gde imam opciju da gasim zvuk jednim klikom? To mi isto fali.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Ne može bela, samo crvena, narandžasta, fluorescentno tunel žuta i zelena.

Što se virtuelene ribe tiče, moraš da prebaciš na USA region i da je aktiviraš i onda instaliraš QuietHours.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Ja sad provjerih da li imam viber u opciji dijeljenja slika, i ima, a ranije je nisam primjetio:)
Meni najvise smeta los multitasking. Ako izadjem recimo iz igre, i pokrenem je nakon 5min ona ide ispocetka. Ponekad nervira i kursor, nemogucnost djeljenja linkova automatski na druge programe osim maila, nemogucnost navigiranja na tacan broj. Doduse, ne znam da li to radi u euro gradovima. Al to bi se i moglo pretrpiti:)
Cekam da vidim kako ce funkcionisati to sa w10, i ta povezanost sa svim uredjajima. Mislim da ce od toga da zavisi buducnost sistema koji ima potencijala.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Baraba, obavestenja ostaju u roletni ako si samo pogledao. Moras da tapnes (otvara app), ili slide da ga uklonis. Tako je napravljeno. Za mene odlicna stvar da vidim jel nesto bitno, ako nije da kasnije samo spustanjem toga udjem u obavestenje koje me zanima.
Viber ubija kako radi. Ako zelis smestanje na DB i slicne servise skini nekoliko apps pa isprobaj. I uvek sve radi iz aplikacije jer to nije sistemski i pristup je ogranicen. Ako zelis vise, koristi OneDrive, koji je sjajan, daleko bolji od Db, i daje daleko vise prostora, ja sada imam 140 GB.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

novak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od novak »

Pa i zove se notification, samo da obavijesti da je nesto stiglo.
Ne znam sto ti je problem onedrive. Valjda ti je najbitnije da imas servis na koji mozes pohraniti podatke

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Čekaj bre, kako nema navigacija do kućnog broja? Ja uredno ukucam adresu sa kućnim brojem u pretragu, i sve mi lepo pronađe. U BG i po inostranstvu doduše. Nisam probao po ostalim lokacijama u Srbiji.

Što se tiče Ekvilajzera, ne znam da li su to ukinuli za 520, ali na 925 ga imam, jedino što radi samo kad su uključene slušalice.

Da postoje ograničenja preko čega se može deliti slika iz galerije, to definitivno stoji. Da li je to glupost ili preterana mera bezbednosti od nesistemskih aplikacija, to je sad već drugo pitanje.

Vibracija je idiotluk i tu nema šta da se kaže, mada sam ja izgleda polako navikao, pa mi sad na G3 neobično kad vibrira sve vreme :)

WiFi shortcut se meni recimo sviđa baš takav kakav je, jer mi se x puta desi da slučajno isključim WiFi na Androidu iako to nisam hteo. Ali vidim kako bi drugima moglo da smeta.

Settings je nabacan i to stoji, ali recimo prevod na srpski je daleko bolji nego što je meni na G3. Em je na ćirilici pa neke "pozajmljene" reči rogobatno izgledaju, em je spojio D i J u Đ gde god je mogao :)

novak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od novak »

Meni je par puta fulao, al ja kontam da je to mapa (BiH je u pitanju). Zato kazem mozda je drugacije po inostranstvu, a ti potvrdujes da jeste sto je i najbitnije.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Ima here brojeve i u Srb, kuca se tačan naziv ulice i u nastvaku broj.

Što se tiče teme. Fora je što uglavnom ovde pišu neki da je wp brz, munja na jeftinim modelima, mnogo brži od androida, kakav android za te pare. Pa gde brz sunce ti kalaisano? Jeste ako šaltate meni gore,dole. Pritisnem hardversko dugme za kameru, čekam, učita se, kliknem na tri tačke i tu nema čekanja, odmah izbaci lens, timer... klik na lens pa panorama, opet čekaj... Kliknem na kalendar, ako nije u memoriji čekaj i gledaj u malu ikonicu kalendara. itd. Ovde mnogi brane wp, pišu hvalospeve o wp, kao da je ne znam kakvo čudo iz budućnosti. Svi se nadamo promenama u wp10, ali teško, biće opet čekajte, to je nov sistem, da se ovo doradi, biće... evo sad baš izlazi wp11.

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

Baraba napisao:Iz galerije ne mogu da delim/šaljem slike kako ja želim! Da li na dropbox (CloudSix), viber itd...
Ovo su opcije deljenja kada otovrim sliku:
Slika
Ja kada štikliram sliku koju hoću da šerujem izađe mi da mogu i na Viber i na Whatsapp, nije mi jasno zašto kod tebe neće, takođe je L520 i Denim

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Baraba, prešao si sa high-end uređaja na najjeftiniji mob na tržištu,
normalno je da ti se ne sviđa, kao da si iz BMWa seo u Golfa2 dizela i to bez turbine :) .

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Baraba, možda si malkice oštar u komentarima, ali za neke stvari nisi daleko od istine.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Znas kako, posle hvalospeva o wp covek ocekuje neke stvari.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Ali zar nema i iOS svoja ograničenja pa se prodaje u bilijardu primeraka?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Ima, i ja sam pisao o istim, ali ima JB sa kojim možeš dosta da nadomestiš, čak i unaprediš svaša nešto što nema na ostalim OS, za razliku od wp koji nema ni root ni JB. Ne, nemoj da porediš iOS sa ovim, on radi glatko kao sablja kroz puter kada ide, bolje i od androida, to kažem realno iako volim android, volim i iOS. Koji je napredniji? Najverovatnije android jer nudi najviše mogućnosti fabrički bez čačkanja.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Baraba, ali zaracunaj jos neke stvari majku mu, toliko jednostrano gledas da to BOLI. Nisi realan!
Na 930 ili 1520 nema cekanja za kalendar, kameru i sl.
Na najjeftinijem WP uredjaju ima, ali i takav bolje radi nego bilo koji Android te cene, i to je cinjenica. Apple i iOS su prica i klasa za sebe, ali cenovnog ranga da se smrzne govno u tebi! A i sa time 930 i 1520 mogu lepo da se porede.
Svasta bi neko da ima, da ovo da ono... Sve mogucnosti postoje, samo je mozda put malo drugaciji. ZAsto bas mora sharovanje slike na Viber ili sta ti ja znam sta iz galerije? Moze da se uradi direktno iz Vibera ili koje vec aplikacije... A sharing iz galerije kod mene RADI!
Za vibraciju jesi u pravu, ali evo, godinama je ne koristim, i ne osetim da mi fali. Mozda sam za ovih 2 godine bez vibracije (iskljucena mi je stalno) imao 3-4 propustena poziva koja nisam cuo (ne racunam propustene pozive kad ne mogu da se javim).
WiFi, i ostali shortcutovi... Meni je ovo smesno da uopste bilo ko pominje... Jebote zar vi zaista mislite da se ovime stedi baterije? Evo na svojim uredjajima sam i ovu famu isprobao... razlika za ceo dan je mozda 30 min vise sa ugasenim WiFi... A da se akam da sve gasim i palim po potrebi me najsavrsenije zabole... Stalno sve ukljuceno i cepam bez ikakvih problema!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

miodrage, ali, računaj da sam promenio te OS, da sam kompentetntan da o istim pišem, da pišem iz svog ugla, koji nije zatrovan mržnjom kao što je tvoj ugao pisanja.

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Re: Одг: Da li je Windows Phone sazreo kao operativni sistem

Post od knezevic76 »

Mogu samo reći da mi je WP daleko stabilniji od androida.Čak mi i ozbiljnije izgleda.Nisam neki klinac i ne palim se na romove, kuvanja, šarenilo ..... Ali sam spokojniji kad mi je WP u džepu.
Odradio je sve što od njega tražim bez izbacivanja iz aplikacija i zamrzavanja i to me je kupilo.Nije bitno koliko para je dato za taj WP aparat, ali svaki radi odlično za svoju cenu i u odnosu na konkurenciju.
Posle WP sam uzeo android na mesec dana i jednostavno nije to to, ne leži mi više kao operativni sistem ali nikako.Daleko od toga da je android loš, pogotovo zadnje verzije na visoko budžetnim aparatima ali posle toliko godina druženja sa istim razišli smo se [emoji6]

Jedina stvar koja me strašno nervira je kad stisnem neki link, što mi ne da izbor da biram u kom ću pretraživaču da ga otvorim.

Ima sitnica i uvek će i biti koje se mogu doraditi, a podrška kod WP je bar po meni na odličnom nivou, brdo ispravki je stiglo za zadnjih 6 meseci, i nisu uslovljene hardverom telefona i cenovnom klasom.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Šer kod mene
Slika
Sa Dropbox sam prešao na Onedrive, ne znam šta je tu problem, Drop držim kao "backup" recimo ako One bude "nuke" :lol:
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Odgovori