Windows kao protivteža Androidu
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: Windows kao protivteža Androidu
1808, otkud ti znas sta ja sve imam instalirano? Proverio si?
Drugo, Linux sam koristio, ali ne nesto rpeterano, a sad i da ne znam koliko zelim, nece mi raditi sa Win telefonom kako radi Win telefon sa Win desktopom. Iskreno, sve vreme dok sam koristio iPhone, zao mi je bilo sto nemam Mac, ali za mene je to skupa stvar.
Drugo, Linux sam koristio, ali ne nesto rpeterano, a sad i da ne znam koliko zelim, nece mi raditi sa Win telefonom kako radi Win telefon sa Win desktopom. Iskreno, sve vreme dok sam koristio iPhone, zao mi je bilo sto nemam Mac, ali za mene je to skupa stvar.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Ti izgleda slabo pamtiš šta pišeš po ovom forumu i koliko si se ovde hvalio o svom privatnom životu. Evidentno te demencija uzela pod svoje.miodrage napisao:1808, otkud ti znas sta ja sve imam instalirano?

-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Ne znam... Na kompu me je Linux pomalo razočarao kad sam krenuo ozbiljnije da ga koristim, a naročito kada sam hteo da ga prilagodim za rad na mjuzi. Previše truda je potrebno, a pored toga mi ni pola VSTova nije radilo... Tako da za ovo što meni treba Windows i OS X nemaju alternativu vrednu pomena.
Što se tiče telefona, da imam 500+ € da pljunem, bez razmišljanja bih vozao iOS; da imam ~300€ bio bi neki LG Android jer mi se njihov dizajn najviše dopada, ali ovako mi je WP najmanje zlo koje ispunjava 99% mojih potreba. Dalje već dolaze ukusi, a tu zaista ne vidim prostor za raspravu.
Što se tiče telefona, da imam 500+ € da pljunem, bez razmišljanja bih vozao iOS; da imam ~300€ bio bi neki LG Android jer mi se njihov dizajn najviše dopada, ali ovako mi je WP najmanje zlo koje ispunjava 99% mojih potreba. Dalje već dolaze ukusi, a tu zaista ne vidim prostor za raspravu.
Prednost Androida u odnosu na wp i ios je u tome sto android moze da izgleda kao oba pomenuta sistema. Ako hoces da ti android telefon izgleda kao wp skines Launcher 8 i imas wp interfejs.knezevic76 napisao:Smešno je uopšte porediti pločice sa vidžetima. Da ih nema, bilo bi a što ih nema, kad ih ima onda ne odgovaraju itd. Mislim da potencijalni kupci WPa kritikuju nedostatke istog, jer ga krišom gledaju al nemaju "cojones" da ga uzmu jer su da ne nabrajam šta...
Uživajte Vi u vidžetima, menjajte boje, skidajte skinove.....u trenutcima kad ne znate šta će te sa sobom a dobijete inspiraciju da se igrate sa nečim što ste platili par stotina eura a ne znate štaće te sa njim.Mislim, to im je jedina svrha postojanja, kao i samom androidu, jer taj šareniš mora da opravda svoje postojanje. Generalno, voli narod cirkus.
E sad malo ozbiljno, ja lično ne znam ni jednog ozbiljnijeg lika u krugovima kojim se krećem a da mu je android šaren, ima na svim ekranima podeljene app, vidžeti itd....jednostavno izbačene ikonice onog što često koriste i to je to.Izvucite sami zaključak, slično je i sa korisnicima iPhonea.
Oni koji pljuju Android zbog 'sarenila' pojma o zivotu nemaju, Android moze da bude najsareniji a moze da bude najminimalistickiji ui. Dopusta ti da ga podesis kako hoces, da se kreativno izrazis, ne ogranicava te ni u cemu i zato je daleko superiorniji od bilo cega drugog.
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Samo sto ovde neki to ne zele, vec zele da od starta minimalisticki tako izgleda pri prvom paljenju telefona. Ne razumem takve ljude. Prednost androida je njegova najveca mana, jeste...
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Kernek: Stock 3.4.0
Android je bolji od WP8.1, tačka, ko kaže drugačije je zagrižen fanboj i nerealan.
Jedino u čemu je WP trenutno bolji je cena, jeftiniji je, npr 640 sem loše kamere nema manu, a košta 100€.
Pločice su stvar ukusa, šarenilo Androida takođe, i to nije realna mana niti jednog sistema.
Realne mane WPa su debilska ograničenja sistema i tvrdoglavo odbijanje MSa
da izbaci WP 8.2 i da popravi te sitnice koje kvare celokpunu sliku,
+ da poguraju developere da izbacuju lepe i funkcionalne aplikacije koje ne zaostaju za konkurencijom,
a 10ku da krčkaju polako i iskopiraju Android i iOS.
A ovo sa plastičnom nelepom i skoro ružnom 950 i prodavanjem magle u vidu doka i nedovršenog W10
ni naša državna firma ne bi lošije uradila, realno.
Sačekajmo 10ku koja je blizu, možda konačno bude zanimljiviji dvoboj.
Jedino u čemu je WP trenutno bolji je cena, jeftiniji je, npr 640 sem loše kamere nema manu, a košta 100€.
Pločice su stvar ukusa, šarenilo Androida takođe, i to nije realna mana niti jednog sistema.
+ da poguraju developere da izbacuju lepe i funkcionalne aplikacije koje ne zaostaju za konkurencijom,
A ovo sa plastičnom nelepom i skoro ružnom 950 i prodavanjem magle u vidu doka i nedovršenog W10
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Član 1808 je lepo sve objasnio a i većina članova što se tiče wp i tu gde jesu, ok ima i korisnika kojima se svidja sve na WP, ali na žalost realnost je skroz drugačija što se tiče wp os, polako i sigurno wp gubi svaki korak... 10 kako će se još pokazati, hmm... Tesko da ce biti neko veliko oduševljenje i neki veliki bum...
Android, žile upravo napisao, koja je mana Androida, možeš sa njim sta hoćeš i kako hoćeš... Zar je to loše? A kao korisnici wp da postoji neki root kao to ne bi uradili, ajde bre... Ne može, pa onda vam Android šaren, dečiji i sta ja znam vec... Priče za malu decu, ali kao i sve, ovde svako svoje opravdava, što je i u neku ruku normalno, ja opravdavam Huawei, miodrage wp, 1808 nadje uvek valjane argumente, baraba, večito nesto nije po njegovoj volji bilo koji fon... Ovo je sve šala
Mora wp još da raste, jos uvek je zelen i nezreo, da je drugačije, bio bi aktuelniji kod samih korisnika, za 3 god bi morao bar 30%korosnika da ima...
Što je najgore, wp je sam sebi konkurencija, lutaju i bezidejno rade sve.. Sve nešto, evo sad idemo iz početka i tako u krug...
Pozdrav
Android, žile upravo napisao, koja je mana Androida, možeš sa njim sta hoćeš i kako hoćeš... Zar je to loše? A kao korisnici wp da postoji neki root kao to ne bi uradili, ajde bre... Ne može, pa onda vam Android šaren, dečiji i sta ja znam vec... Priče za malu decu, ali kao i sve, ovde svako svoje opravdava, što je i u neku ruku normalno, ja opravdavam Huawei, miodrage wp, 1808 nadje uvek valjane argumente, baraba, večito nesto nije po njegovoj volji bilo koji fon... Ovo je sve šala

Mora wp još da raste, jos uvek je zelen i nezreo, da je drugačije, bio bi aktuelniji kod samih korisnika, za 3 god bi morao bar 30%korosnika da ima...
Što je najgore, wp je sam sebi konkurencija, lutaju i bezidejno rade sve.. Sve nešto, evo sad idemo iz početka i tako u krug...
Pozdrav
Huawei
-
- Sertifikovani Trol
Zile995, meni je to već postalo nebitno kako izgleda i bitno mi je da radi to što meni treba. Ranije sam dosta gubio vreme oko stalnog šminkanja, menjanja ikonica, widgeta, ovoga, onoga... sad imam neki svoj šablon po kom su mi stalno poslagani tajlovi i samo menjam pozadinu kad mi trenutna dosadi. Ovu sad što držima na 640ici mi je pre nje stajala na 630ci baš dugo.
Omatorio sam.
bata bogdan, ma svi smo svesni da je konjima iz MSFTa ovo zadnja šansa da naprave bilo kakav uspeh i ako u 2016. naguraju i 4% udela, treba da slave!

bata bogdan, ma svi smo svesni da je konjima iz MSFTa ovo zadnja šansa da naprave bilo kakav uspeh i ako u 2016. naguraju i 4% udela, treba da slave!

Postoji u celoj ovoj priči mala začkoljica.
Microsoft je totalno nezainteresovan za mobilnu platformu. Fluidan jeste ali je u odnosu na Android totalno osakaćen...
Microsoft je totalno nezainteresovan za mobilnu platformu. Fluidan jeste ali je u odnosu na Android totalno osakaćen...
-
- Sertifikovani Trol
Drakenzen, ne znam, ja se ne bunim pošto meni, kao što rekoh, ispunjava 99% potreba. Onaj 1% im gledam kroz prste pošto za ove pare bar nemam nikakvih problema sa sistemom.
Mislim da wp polako gubi prednost koju je imao u odnosu na android a to je stabilnost i brzina na jeftinim telefonima. Danas je vec normalno da i jeftiniji telefoni dolaze sa 1gb ram i 4 jezgra. Pre dve nedelje je stigao kod mene lenovo a2010 (dilema bila izmedju njega i lumie 532). Telefon radi izuzetno brzo i bez lagova. Trenutno gura 360h bez gasenja sa 60 instaliranih aplikacija + preinstalirane. Ja nisam mogao da verujem da android koji kosta oko 80€ moze ovako brzo i stabilno da radi.
-
- Sertifikovani Trol
staff, problem kod tih Androida je što u početku radi dobro i onda vremenom kao da krene da se guši. Sestrin muž ima Galaxy Prime i zaista je odlično radio par meseci, ali sada već počinju spucavanja i restarti. Pukao mu je jedan reset na fabričko i opet je poleteo. Zašto se to dešava, zaista ne znam, ali to je najčešća pritužba koju mogu da čujem od korisnika Android telefona u tom rangu.
Pitam se zašto kada sam se raspitivao koji telefon da uzmem, nakčešći savet je bio: "Ne razmišljaj o Androidu bez 2 GB RAM"? Verovatno ljudi znaju šta pričaju.
Pitam se zašto kada sam se raspitivao koji telefon da uzmem, nakčešći savet je bio: "Ne razmišljaj o Androidu bez 2 GB RAM"? Verovatno ljudi znaju šta pričaju.

Nažalost to za 2GB ram-a je u potpunosti tačno...
Uze mi reč iz usta. Ok ja imam jeftini android sa gb ram-a, prijaviću kad krene da zabada.cvoruga napisao:Android je bolji od WP8.1, tačka, ko kaže drugačije je zagrižen fanboj i nerealan.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
1808, od tada je podosta proslo... Ti ocito zivis u zestokoj proslosti. Mene ne interesuje ni sta je bilo pre 5 sec, jer je bilo, i vratiti vreme ne mogu.
Elem, neko je pomenuo launcher za kanticu, i da onda izgleda kao WP. Slazem se, jedino sto ne radi kao WP, to je veliki problem.
Elem, neko je pomenuo launcher za kanticu, i da onda izgleda kao WP. Slazem se, jedino sto ne radi kao WP, to je veliki problem.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
miodrage, Nema smisla menjati launcher jer kao sto si rekao to de facto nisu plocice vec vestak. Ako hocu plocice uzecu Lumiju, ako necu uzecu Android. Bar ja tako razmisljam.
sugarcoated_ass, Upravo tako. Stavise, meni su neki savetovali kada sam postavljao pitanja oko bugovanja, seckanja da lepo doplatim malo vise, 300-350e, i kupim neki Android i uzivam bez bugova. Koristio sam Android sa 1gb rama i ne mogu reci da sam bio zadovoljan, na kraju sam zavrsio na G3 sa 3gb rama.
sugarcoated_ass, Upravo tako. Stavise, meni su neki savetovali kada sam postavljao pitanja oko bugovanja, seckanja da lepo doplatim malo vise, 300-350e, i kupim neki Android i uzivam bez bugova. Koristio sam Android sa 1gb rama i ne mogu reci da sam bio zadovoljan, na kraju sam zavrsio na G3 sa 3gb rama.
Festina lente.
-
- Sertifikovani Trol
Eto, upravo kao što rekoh - da imam 500+ € legao bi iPhone, za ~300€ Android, ovako za stotinjak € WP i kraj.
- 1808
- Expert
A ti očito pišeš svašta,... lažeš-mažeš koliko ti kad odgovara. Učemu onda ti živiš?miodrage napisao:1808, od tada je podosta proslo... Ti ocito zivis u zestokoj proslosti.

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ti se hvatas za neke postove od pre par godina.... Izadji malo iz arhiviranja foruma, i gledaj sadasnjost a okreni se buducnosti. Ispada kao da ja ne mogu na dnevnoj bazi da menjam OS koji zelim, jer ako nisam napisao na forumu, odnosno ti to nisi video, nije se desilo.
- 1808
- Expert
miodrage, sa tobom je džabe pričati, jer tu nikada i nema neke smislene diskusuje. Težak si kao crna zemlja, a bandoglav do besvesti, pa se polemika sa tobom svodi na čisto gubljenje vremena. Šta da ti kažem onda,... teraj druže kud si naumio, pa kako god ti bude u životu.