Windows 10 Mobile - generalna diskusija
Re: Windows 10 - generalna diskusija
Znam ja vec kako se vratiti vidio sam u ranijim postovima i vratio sam sad sve radi perfektno i imam i denim.Ostavicu sad 8.1 jer je mnogo mnogo brza ali je win 10 ljepsa ali sta je tu je samo imam neki osjecaj da i kad dodje prava win 10 da ce biti sporija od 8.1.
- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Samsung Galaxy S8
- :: Huawei Honor 8 Lite
Naci ce nacin da sve to lepo opeglaju i utegnu. Zato i izbacuju ove verzije. Radice to lepo.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
I ja sam rekao da se necu zezati sa 10kom dok ne izbace bar onako stabilnu verziju kao sto jeo bio ranije preview for developers, pa sa opet morao da cackam oba builda.
Koristio par dana da vidim sta ima novo i vrnuo se na 8.1.

- vojkan85
- Mobil manijak
Strpljen spasen
. Imaju jos fore da to sve lepo dodje na svoje, i verujem da ce sve isprobati pre pustanja finalne verzije.

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Meni je 530 stalno na Win10,ali ga samo ovako povremeno gledam, ne koristim svakako 2 broja. Sto se 930 tice, on je na GDR2, i osim malo brzeg curenja baterija drugih problema, kakve su ljudi prijavljivali, nisma imao, da ne cuje zlo.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- vojkan85
- Mobil manijak
Jel si dobio preko ota GDR2, ili si sam budznuo na 930? Ja nisam ni gledao da li ima za 735.
Koja je razlika sad izmedju windows insider i windows preview for devolepers,ja sam samo probao insider i kako dobiti gdr2 i koje su uopste promjene.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Kao Windows insider dobijas alfa i beta softver koji je daleko od zavrsenog, a preview for developers je skoro zavrsen softver koji je namenjen developerima da bi mogli da prilagode aplikacije novom sistemu pre nego sto ga zvanicno puste.
GDR2 trenutno mozes dobiti samo preko insajdera. Prvo skida njega, pa onda 10ku. Koje su promene ne znam posto sam ja otisao na 10ku pa se vratio na 8.1 i ne nudi mi GDR2 vec odmah 10ku.
GDR2 trenutno mozes dobiti samo preko insajdera. Prvo skida njega, pa onda 10ku. Koje su promene ne znam posto sam ja otisao na 10ku pa se vratio na 8.1 i ne nudi mi GDR2 vec odmah 10ku.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
E taaako...
A sada nekoliko novih saopstenja iz Redmonda:
Android i iOS aplikacije ce moci da se portuju na WP vrlo brzo i vrlo lako - idemo M$
Svaki Win uredjaj ce moci da bude developer unlocked kroz prostu precicu u podesavanjima
Microsoft Continuum za Windows telefone ce praviti od istih Desktop PC
Ako se ovo ostvari, Win ce bas krupnim koracima poceti da gazi, a i po konkurenciji!
A sada nekoliko novih saopstenja iz Redmonda:
Android i iOS aplikacije ce moci da se portuju na WP vrlo brzo i vrlo lako - idemo M$
Svaki Win uredjaj ce moci da bude developer unlocked kroz prostu precicu u podesavanjima
Microsoft Continuum za Windows telefone ce praviti od istih Desktop PC
Ako se ovo ostvari, Win ce bas krupnim koracima poceti da gazi, a i po konkurenciji!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
Onda nece moci da kukaju kako nema aplikacija i kako ne rade isto kao na ios-u ili androidu
Sjajna vest, win os ce onda bas da suri!
- vojkan85
- Mobil manijak
Ovo ako budu sredili da moze da se budzi bojim se da ce doziveti sudbinu androida i da vise nece biti tako fluidan kao sada. Bolje je da ostane zatvoren.
Mislim da neće nego će pre kao kod BB OS, neke aplikacije sa androida, ios-a će raditi, neke će polovično a neke neće uopšte.
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 16. Avg 2012. 12:14
- :: Nokia Lumia 730
Sta ce raditi, zavisice od dewelopera koje aplikacije ce da "propuste" kroz MS framework. Ovo sto je uradio MS bi trebalo samo da ih motivise, jer ce im trebati manje vremena i posla, nego sto je bilo do sada.
Ne ocekujem neki boom po pitanju udjela na trzistu. Da su ovo napravili ranije imali bi se cemu nadati. Mada ako se ovo portovanje pokaze kao dobro definitivno ce ljudi poceti da razmisljaju i o win uredjaju
- vojkan85
- Mobil manijak
Ja iskreno nisam za to, jer je bolje da se napise app za win nego da se portuje. Mislim da bi samo time usli u bespotrebnu borbu sa custom os-ovima koji bi onda usledili.
Naravno da je bolje da se napise nativno kod, al to nije islo. Em nisu htjeli da pisu za wp, em i ovo sto se pisalo je cesto bilo osakaceno u odnosu na ios i android.
Vidjet cemo kako ce proci ovaj eksperiment. Zasluzuju da im se da sansa
Vidjet cemo kako ce proci ovaj eksperiment. Zasluzuju da im se da sansa
- vojkan85
- Mobil manijak
@novak To svakako, ali mislim da je bolje da to bude samo za win. Brutalno stabilan os zasluzuje iste takve app.
- vojkan85
- Mobil manijak
http://www.gsmarena.com/windows_10_for_ ... -12126.php
I tako mi se cini da ce ko zna kada da ga izbace. Ako bude do kraja godine, bice super....
I tako mi se cini da ce ko zna kada da ga izbace. Ako bude do kraja godine, bice super....
To je zato sto oce prvo za komp da izbace windows 10 jer je 8.1 nizasta,a telefoni mogu cekati jer dobro rade na 8.1.