Windows kao protivteža Androidu

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Zaključana tema
Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Re: Windows kao protivteža Androidu

Post od Apolo »

To je vec ono sta bi bilo kad bi bilo... Eto ja imam G3 i sve koristim po defaultu jer me iskreno smara menjanje tema, launchera i slicno, mada mozda zato sto mi LG-jev interfejs odgovara. Ali svakako je opcija/podesavanje vise uvek dobrodoslo pa neka koristi ko misli da mu treba, a ko je i bez toga zadovoljan neka uziva :)
Festina lente.

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

Android je bas zato i dobar jer ima mogucnost da ga podesis po sebi kako ti zelis. Ja licno volim minimalizam i windows mi je donekle legao jer je fabricki takav. Jeste razbacan settings menu al vise znam napamet gde se sta nalazi, koliko sam video na win10 je i to reseno a kod nekih modela kao l930 kroz update. Od win10 ne ocekujem nista bog zna sta jer ni same glavonje u m$ ne znaju sta hoce. I opet kazem, kome je telefon dovoljan za poziv, proveri mejl, neki od popularnih IM a nece da da neke velike novce onda je windows ili bb os pravi pogodak. Za nesto zahtrvnije korisnike android i sa dubljim dzepom ios.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

9R94, Bravo za poslednje dve recenice, lepo si srocio. Mozda ce se u buducnosti nesto promeniti ako se MS mrdne iz mesta, ali zasad stvari stoje ovako kako si ti napisao na kraju komentara.
Festina lente.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Meni je na WPu smetalo to što nema % pored baterije,
što na zaključanom ekranu datum i vreme i obaveštenja stoje samo levo dole,
što je ista notifikacija za sve propušteno.

Sa druge strane pločice su mi kul,
MTS Centar live tile je lepša i bolja nego widget MTSa na Androidu.

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Ima i onih koji ne žele da daju više keša, da bi plaćali samo ime brenda, a npr mogu to da plate. Ja evo uzecu sebe za primer, mogu da kupim iphone, ali niti želim a niti hocu da dajem tolike pare za telefon, 400e plafon.
Mada, svi su se pomamili za većim cenama, svaki nov model, nema ga ispod 600e...
Huawei

ilija98
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 28. Avg 2013. 19:36
:: LG Spirit
:: E72, 5800

Post od ilija98 »

Eh, sta je sve meni smetalo na windowsu :D al u cenovnom rangu do 100e, boljeg izbora nema, tako da se nisam zalio. Onda sam uzeo android sa 2gb rama, bio zadovoljan, ali jednostavno posle Windowsa mi android nije legao, tako da sam ga prodao. Evo sad koristim iOS i ne planiram da menjam OS, dok se ovi iz Microsofta ne uozbilje. [emoji12] A onda mozda razmislim o L830 :)

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Da svakako, treba da se razbije monopolski lobi od strane googla, dok je bio windows monopolista podržavao sam google, situacije se obrnula i potrebna je nekakav balans u ponudi smartfonova i protiv teža androidu ...
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Ti vaskrsao temu od pre godinu i po. :D

A to za monopol jeste...

Sent from mTalk on Windows 10 phone

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Ima moderatora, ima, ali nije mi cilj da pozaključavam sve teme na forumu. Ako je neka tema zaključana onda znači da se rasprava iz te teme ne prenosi na drugu temu.

@TosaNS, oživljavaš temu koja za naslov ima upravo temu rasprave iz teme koja je zaključana. Jasno je da simpatišeš Windows, ali ne mora to u svakoj temi da dolazi do izražaja.

@Gari, to isto važi i za tebe.

Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

TosaNS, vrlo dobro znaš da je tema u vezi Nokie zaključana upravo zbog rasprave koja se tamo vodila. U ovoj temi nisi pisao mimo teme, ali isto tako si je reaktivirao jako brzo nakon što je tema o povratku Nokie zaključana, čime si pokazao tendenciju da se rasprava nastavi u ovoj temi. Imaš pravo da izneseš milšljenje, ali isto tako i drugi članovi imaju pravo da iznesu kontramišljenje, tako da 1808 ima pravo da iskaše suprotno mišljenje od tvog.

Dodatno, ovde ima mnogo više ljudi ljudi koji iznose validne i razumne argumente koje govore u prilog Androidu, dok su argumetni u prilog Windows mobile jako slabi. Niko ne spori da se nekome sviđa Windows mobile, ali smeta kada se taj isti pored NEOBORIVIH ČINJENICA stavlja ispred Androida kada je objektivno i činjenično jasno da je Windows mobile inferiorniji od Androida.

To bi bilo isto kako kada bih ja rekao da je Srbija ekonomski i vojno jača od Rusije. Ja mogu, ako sam patriotski nastrojen, da hvalim Srbiju, ali objektivno Srbija je u ekonomskom i vojnom pogledu siromašnija do Rusije. Dakle, jedno su moje preferencije i lična zadovoljstava, a drugo je činjenično stanje. Windows nekome završava posao, ali on je u svakom pogledu lošiji od Androida i to je činjenično stanje.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Nemam nameru da se zameram nikome ali dozvoli da mislim da si subjektivan. Temu sam video i ostavio svoje mišljenje nema dalje. Sve insinuacije oko prepirke su samo insinuacije. Da li je dozvoljeno imati drugačije mišljenje od moderatora ili treba da pitam pre nego napišem nešto u temi koja je stara. Ako je to pravilo foruma nije problem da znam za ubuduće.

Da jeste android je cool, najbolji itd.

Soilent Green is People
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

TosaNS, Ok, ali isto tako budi spreman i na suprotna mišljenja od tvog.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Ja sam rođen uvek spreman i raspoložen za debatu nije problem ... :)

Green sledeći put ću više voditi pažnje ..... Da ne budem provaljen ;)

Soilent Green is People
Poslednja izmena od TosaNS u Uto, 11. Okt 2016. 12:49, izmenjeno 1 put ukupno.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

TosaNS napisao: dok je bio windows monopolista podržavao sam google
Kako si podržavao Gugl?

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

aklamcijom Čvoruga :D javno preko megafona iznosio mišljenje kako je windows monopolista jer nameće explorer kao glavni pretraživač ....

Podržavao sam ih time što sam jedno vreme koristio uređaje sa njihovim android OS-om. Iskreno i bez uvijanja kažem da nisam bio zadovoljan te sam morao da im uskratim svoju dalju podršku. Jednostavno nisam mogao više da idem na svoju štetu, tada sam shvatio da od previše zahtevne JAWE ne može da se napravi dobar OS.

Moguće da je sada situacija drastično bolja i ne sporim da je ovaj nugat prava stvar extra, najbolji android OS do sada po priči mnogih korisnika ...

Obzirom da je tema Windows kao protivteža Androidu, subjektivnog sam mišljenja da bi on to mogao da bude ali prema trenutnim tržišnim pokazteljima kao što kaže (1808) windows to ne može biti to je jasno da budem politički korektan ;) takođe to trenutno stanje ne mora da ostane.

Jedno sam sigurn da ništa nije sigurno ...

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Ova tema je izgubila smisao i treba je zaključati. Evo šta je pokretač teme rekao još u svom prvom postu....
miodrage napisao:.....Jedino postojanjem vise razlicitih OS-ova koji su na procentu iznad statisticke greske se moze ocekivati konkurentnost. .....iOS je na 13%, Android na 80%, WP na 2.7, ostali su na 0.x... .
Sada je iOS na 14%, Android na 85%, a svi ostali su na 0,x% (uključujući i WP).
Dakle, konkurent Androidu jedino može biti iOS, a za ove ostale (Firefox, Sailfish, WP, Tizen,...) otvoriti neku zajedničku temu. :lol:

ciklon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 07:03
:: Mi Note 10 Lite

Post od ciklon »

Da svakako, treba da se razbije monopolski lobi od strane googla, dok je bio windows monopolista podržavao sam google, situacije se obrnula i potrebna je nekakav balans u ponudi smartfonova i protiv teža androidu ...
Podržavao sam ih time što sam jedno vreme koristio uređaje sa njihovim android OS-om. Iskreno i bez uvijanja kažem da nisam bio zadovoljan te sam morao da im uskratim svoju dalju podršku. Jednostavno nisam mogao više da idem na svoju štetu, tada sam shvatio da od previše zahtevne JAWE ne može da se napravi dobar OS.
MS je monopolista mogao da bude, kao što i dalje dobrim delom jeste, samo na personalnim kompjuterima, bilo da su u pitanju desktop ili prenosni kompjuteri. "Protiv njih" si mogao da budeš samo ako si koristio:
1. Mac OS X;
2. neku Linux platformu, na primer Ubuntu.

Recimo da je u pitanju razlog broj 2, to nije Google-ov sistem, tako da nisi podržavao niti njih, niti Android.

Dalje, Windows nikada nije mogao ni da prismrdi Androidu, pošto su sami sebi postavljali nogu redovno. Kada su mogli da naprave nešto, oni su presekli i do dana današnjeg nisu finalizirali svoj poslednji OS.

Ovo za JAVU (obično slovo "v", ne duplo) je nonsens neviđeni: Android pre 4 godine i android sada su nebo i zemlja.

ciklon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 07:03
:: Mi Note 10 Lite

Post od ciklon »

Niko ne govori da prozordžije treba da batale taj OS i da prihvate Android, glupo je tako nešto i pomisliti i raditi. Problem je što prozordžije vrte istu priču non-stop, a ta priča je sledeća: MS će napraviti bum i njegov OS za mobilne će biti neki faktor. Pa, neće i to zbog toga što je MS uradio sve što je mogao da samome sebi osakati sistem.

I dana danas je Lumija 520 najprodavaniji model. Zašto? Zato što je nudila ono što nijedan Android nije i verovatno i neće, a to je jeftin telefon, u isto vreme kvalitetan, koji nije štucao. I umesto da se i u Nokija i u MS eri jasno definišu, oni su bauljali, tražili se, izbacili gomilu modela kojima su samo odavali utisak nekoga ko ne zna šta radi.

Da je mobilni Windows (WP8.1 i W10mobile zajedno) zauzeo od 5 do 10 tržišta zaključno sa današnjim danom, stvari bi se drugačije odvijale. Sada dele sudbinu Blackberry-ja koji je od giganta postao statistička greška.

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

BlackBerry je koliko ja znam zvanično ugašen...
A to si u pravu, njihov segment je bio low end telefoni gde iskreno, MS jede Android. Ali MS je hteo nešto više i vidimo danas gde su došli....

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

E jeste, čvoruga, još samo da skontam kalo da zaključamo i tvoje privatne poruke, jedino nam je to van domašaja. :lol:

I da odgovorim pošto je dozvoljeno. Jeste, Android je superioran kad su u pitanju prosto mogućnosti sistema, ali Windows je i dalje bolji od Androida po mom mišljenju kad su u pitanju jeftiniji telefoni. Ja ne znam kako ljudi ovoliko imaju novca da svi pričaju o telefonima preko 300€, a 300€ većini ljudi u ovoj zemlji nije ni mesečna plata.

A zašto Google nije dao proizvođačima neki minimum system requirements? Ovako je pričinio veliku štetu - bofl proizvođači nude preslabe telefone, koji em ubijaju konkurenciju, em niko njima nije zadovoljan...

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Zaključana tema