Windows kao protivteža Androidu

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Re: Windows kao protivteža Androidu

Post od TosaNS »

ciklon napisao: MS je monopolista mogao da bude, kao što i dalje dobrim delom jeste, samo na personalnim kompjuterima, bilo da su u pitanju desktop ili prenosni kompjuteri. "Protiv njih" si mogao da budeš samo ako si koristio:
1. Mac OS X;
2. neku Linux platformu, na primer Ubuntu.

Recimo da je u pitanju razlog broj 2, to nije Google-ov sistem, tako da nisi podržavao niti njih, niti Android.
Primer kako sam se borio pa umesto explorera koristio google cheome. Nije neka borba ali eto skromno sa moje strane.
ciklon napisao: Dalje, Windows nikada nije mogao ni da prismrdi Androidu, pošto su sami sebi postavljali nogu redovno. Kada su mogli da naprave nešto, oni su presekli i do dana današnjeg nisu finalizirali svoj poslednji OS.
Kako nisu finalizirali poslednji os, pa nije to android da kad se pojavi jedna verzija to je to do sledeće verzije zdravo. Ako bude neki apdejt bude ako ne kupite novi telefon sa novim androidom. Kod ove verzije windowsa je fora da se često apdejtuje tačno ispravljaju se greške ali i unapređuje sistem, malo li je.
ciklon napisao: Ovo za JAVU (obično slovo "v", ne duplo) je nonsens neviđeni: Android pre 4 godine i android sada su nebo i zemlja.
Pogrešio sam u pisanju ali koliko mi je poznato većim delom android je java :) koja troši jako puno resursa, tačno u pravu si jesu nebo i zemlja odličan je nugat ali samo dok se ne pojavi sledeći po redu br.8 :)

Soilent Green is People
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

Nažalost više nije protiteža. Mada, mislim da nikada neću preći na android ne zato sto mislim da je loš nego zato što može da bude najbolji ali ne može da bude jedini. Preci cu na neki drugi sistem. iOS dolazi u obzir samo ako naprave dual sim. Nije u pitanju inat nego jednostavno nema toga što sam radio na androidu a da nisam mogao na wp i obrnuto tako da mi je sve jedno. Moja ljubav prema mobilnim telefonima je opala uvođenjem touch screena, cigala od telefona, tesko mi je da se naviknem i posle toliko godina. Valjda zbog odbojnosti. Tako da je meni svaki smart nužno zlo pa mogu da se bakćem principima a ne suvim performansama[emoji1][emoji1][emoji2][emoji1]

Sent from lumia532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Tema je ociscena. Mozete da nastavite da pisete iskljucivo u okviru naslova teme. Svako skretanje sa iste ce biti sankcionisano.
Istovremeno cu vam skrenuti paznju da pricu iz jedne (zakljucane) teme ne prenosite u drugu koja to jos uvek nije.
Obratite paznju i na pravila foruma. Ako niste sigurni u ista, procitajte ih, imate linkove svuda po forumu.
Nemojte pisati samo radi pisanja, pisite argumentovano. Budite koliko toliko objektivni. Ovo ne govorim bez veze, vec kako zbog nekih novih ljudi koji citaju, tako i zbog apsurdne diskusije koja se vrti u krug.

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Sta tu ima da se prica. U svakom aspektu je Android bolji od Windows-a.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Sem po onim aspektima po kojima nije bolji. 8) Nemoj započinjati opet, složimo se da se ne slažemo po tom pitanju, i ajmo dalje. :)

Sent from mTalk on Windows 10 phone

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Ne moze biti protiteza kad veliki dio stvari na win ne radi kako bi trebalo da radi.
Nije to stvar vise da li je to win ili nije, bitno je da kaska.

Sent from my iPhone using Tapatalk

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Koji to veliki deo ne radi nisam upoznat sa tim, molim da mi pojasniš konkretno koji je to veliki deo na šta si mislio ne kažem da nisi u pravu ali me zanima na šta si tačno mislio.

da li kaska wp za androidom nije problem da prihvatim kao činjenicu ali samo kaži u čemu konkretno da li si mislio na broj aplikacija u prodavnici ili nešto drugo, a ako si na to mislio na prodavnicu da naravno se sa tim slažem wp ima manje aplikacija na raspolaganju od androida ali isto tako da ti kažem da u prodavnici nije više situacija ista kao što je bila pre i sigurno je da se menja na bolje ima dovoljno aplikacija bar onih koje su meni neophodne ali verujem i većini ljudi koji koriste wp.
Poslednja izmena od TosaNS u Sre, 12. Okt 2016. 11:50, izmenjeno 1 put ukupno.
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

E pa vidis, u tome je problem. Ne moze nesto biti kvalitetna alternativa ako je samo meni dovoljno. Po tome bi se mogli reci i da su dumb telefoni alternativa smartu jer eto nekome zavrsavaju posao.
Viber-problemi, messenger-problemi, snapchat-nema, skype-grozno radi, medicinske aplilacije-nema ih, tapatalk-nema, alternativa nije dovoljno kvalitetna, igrice-kasne, portali za vijesti-losi.
Kad se sve sabere i oduzme, nema tu protivteze, a sam broj korisnika dovoljno govori o tome

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

Au ljudi odakle vam više energije?
Vaša poruka sadrži 34 karaktera. Minimalni broj karaktera koji morate uneti je 60.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

@Novak
Apsolutno se slažem da broj korisnika Wp telefona je manji u odnosu na android i da je tu android ne prikosnoven ali ja sam mišljenja da to govori i o nečemu drugom, a ne samo o kvalitetu nekog proizvoda. Slažem se sa konstatacijom da ako je meni samo dovoljno to ne znači da je i nekom drugom dovoljno, isto tako mislim da wp ne pruža ništa manje nego li android. Ali ti si stavio akcenat na aplikacije umesto na konkretan OS. Sve što si naveo kao loše jasno je da se radi o aplikacijama i ja sam već napisao da su aplikacije skromnije u wp prodavnici u odnosu na android play store ali se sada situacija popravlja i bolja je nakon izlasaka win10 mobile.

Da li si imao prilike da koristiš WP i kada je to bilo?

Obzirom da koristim wp mogu ti reći da nemam problem sa wiberom, messinger jeste spor ali radi zadovoljavajuće mislim da je situacija i na ostalim platformama slična, snapchat nema to jeste tačno mislim da je neće i biti niti neke alternative to jeste problem i to je do win OS-a, pitanje je koliko nedostaje ta aplikacija ostalim koji imaju wp ali se slažem da je to bzvz ali ne velika zamerka i tebi može biti to prednost androida ali za mene nije jer ja to i ne koristim. Medicinskih aplikacija ne mogu da tvrdim da ima ne koristim ni jednu, umesto tt koristim mtalk koji je ekstra veruj da sam ja kupio tt i koristio na wp ali zbog toga što nisu ništa uradili da poboljšaju aplikaciju ja sam se opredelio za mtalk, slažem se da alternativa nije dovoljna ali je ima, igrice ne igram ali sada koliko mi je poznato imaš FIFU 2017 ako voliš fudbal, vesti pratim preko edge tako da to je to.

Kada se sabere kao što kažeš, mišljenja sam da nije loša protiv teža ...

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

novak napisao:E pa vidis, u tome je problem. Ne moze nesto biti kvalitetna alternativa ako je samo meni dovoljno. Po tome bi se mogli reci i da su dumb telefoni alternativa smartu jer eto nekome zavrsavaju posao.
Viber-problemi, messenger-problemi, snapchat-nema, skype-grozno radi, medicinske aplilacije-nema ih, tapatalk-nema, alternativa nije dovoljno kvalitetna, igrice-kasne, portali za vijesti-losi.
Kad se sve sabere i oduzme, nema tu protivteze, a sam broj korisnika dovoljno govori o tome

Skype i Viber me odlično služe. mTalk radi pos'o umesto Tapatalka, portali mi ne trebaju...

Sent from mTalk on Windows 10 phone

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ako tebi nešto ne treba, ne znači automatski i da ne treba da postoji. Uopšte niste objektivni. WP je i meni odlično radio posao i uvek sam govorio da je MENI bolji, ali ne i da je genera bolji ili da može da parira iOS ili Androidu. Ako je VAMA nešto bolje to ne zači odmah i da je to nešto zaista bolje.
Osim toga, Viber ume da okasni žestoko. Messenger mi je aktiviran i na P9 lite i na 550, oba povezana na isti WiFi, sestra sedi pored mene i pošalje mi poruku, P9l se javlja istog momenta, 550ka ćuti dok ne otvorim messenger ili se javi posle par minuta.
Meni su zbog mog hobija društvene mreže i app za komunikaciju primarne i ovakve stvari ne smeju da se dešavaju.

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Govorimo o Windows kao protivteža Androidu osim "tankih" aplikacija ja ne vidim ni jedan razlog zašto to ne bi mogao biti u nekoj budućnosti ne očekujem nikakav bum ali svakao ne i potpuni nestanak ove pltaforme .... Ukoliko bude bilo više modela na tržištu biće to sasvim korektna protiv teža ...

sa ovim bih završio svaki divan na ovu temu ....

Enemoon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 25. Sep 2016. 22:08
:: Xiaomi Mi 9T Pro

Post od Enemoon »

Naravno da je dobra protivteza androidu,posebno ozbiljnim korisnicima koji telefon ne koriste kao igracku a i onima kojima je dosadilo stalno opstepoznato mucenje sa jeftinijim androidima(ako ne i onim skupljim).Svaki Os ima neke probleme i ni jedan nije(jos) savrsen ,nazalost.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

TosaNS napisao:.....ne vidim ni jedan razlog zašto to ne bi mogao biti u nekoj budućnosti.......
Aaaaa, u nekoj dalekoj budućnosti,... pa što ne kažeš. Voliš izgleda SF pričice. :lol: :lol:
Enemoon napisao:Naravno da je dobra protivteza androidu, posebno ozbiljnim korisnicima.....
A ti rešio ovde da pričaš viceve. Ima za to posebna tema u kafiću. :D :D :D

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Postalo je mucno citati njihove komentare.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

ahahah funnY da da vidim kako ti je mucno kada si redovan u temi Windows OS nešto tu ne štima SM-G935F

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Najveći problem je kvalitet aplikacija na Windows platformi. Ok, recimo da većina radi ok, ali mnogo njih je urađeno krajnje neozbiljno. A mnogih uopšte ni nema. Da na jednoj "ozbiljnoj" platformi nema zvanična youtube aplikacija. Snaga svakog sistema su programi, a popularnost Windowsa među developerima dovoljno toga govori.

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

Ako su postovi ograničeni na minimum 60 karaktera, zašto se ne ograniči i maximum na nekih 600 na primer? I to samo u onim temama gde se pominje WP. Mučno mi da pratim temu kad prozordžije pišu romane, tl;dr :D

Sent from my Sexus 6P using Fapatalk

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Kad je coveku nešto mučno onda on prati nesto drugo. Jedna stvar je pratiti ko sta pise, a druga kad pratiš temu jer te zanima.

Sent from my Lumia 950 using mTalk
Festina lente.

Zaključana tema