Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od PetarI »

Opet ja... :D Nije mi jasno zašto mi u Autluk mejlu(kombinovao sam hotmejl i gugl nalog) ne otvara priloge.Nemogu uopšte ni da vidim prilog,konkretno,račun za mob.usluge 8) ...na računaru ga otvara,na andr....otvara,ovde ne.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

To je bio problem na nekim starim buildovima, ali je rešeno.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

E, da, vidi Outlook inače sve priloge i lepo ih otvara odgovarajućom aplikacijom, ali iz nekog razloga ni meni nikad ne prikaže attachment iz tog mejla od MTSa. :/ (Tako ne znam koliko meseci u nizu već.)

Sent from mTalk on Windows 10 phone

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

гари, ja sam gledao nesto, ima veze sa time kako se attachuje. Nisam pohvatao sve konce, ali kad je attach iz webmaila, onda se ne prikazuje. Nije mi jasno kako i zasto, i ne bi smelo da ima veze ali opet. Doduse ja sam samo par takvih mailova dobio, pa sam sa time povezao, mozda i nisam u pravu.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ne znam, ja mislim da meni većinom šalju mejlove baš preko vebmejla (ako pod time misliš na ono kad neko sedne za komp, pa u Chrome, Mozilli, IE, Edge ili šta već, pa na mail.google.com ili tako nešto), i uvek vidim attachment sem kad ga dobijem od MTSa.

Ali sigurno ima neke veze, ali ništa mi tu nije jasno u čemu je razlika i zašto ovaj to ne prikazuje...

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Ovo za pošiljaoca poruke su u pravu.Sa njima imam problem.Njihov atačment nemogu da "skinem"

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Evo, još jedan poslat sa webmaila, ali ni na kompu ne vidim attachment, samo kad uđemu webmail (naš bolnički)

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

verovatno se priča o promotivnom mailu mts-a, meni sve stigne sa sve sa attachmentom i skuda se, otvara itd.

Sent from Windows 10 PC
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

miodrage napisao:Evo, još jedan poslat sa webmaila, ali ni na kompu ne vidim attachment, samo kad uđemu webmail (naš bolnički)
Aha, znači vi na tvom radnom mestu imate neki svoj mejl, pa kad sa njega šalješ mejl sa attachmentom, attachment se ne vidi. Sigurno onda ta vaša webmail aplikacija pakuje attachment na neki način sličan kao i mejl od MTSa, a tako da ga Outlook ne vidi. Eto, znamo uzrok problema, neko treba sad samo te detalje da turi Microsoftu pod nos ako želi.
srđan obradović napisao:verovatno se priča o promotivnom mailu mts-a, meni sve stigne sa sve sa attachmentom i skuda se, otvara itd.

Sent from Windows 10 PC
Ne o promotivnom mejlu, nego kad ti pošalju račun na mejl.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Upavo tako.Dobio sam račun na mejl i nemogu da otvori prilog.Btw Gari,koja je to "prava app" koja ih otvara?

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

To sam mislio na scenario kada Outlook vidi attachment, i ta "prava aplikacija" je ili Word, ili Excel, ili Adobe Reader za PDF, ili Edge za PDF, i slično. Na to sam mislio.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan

evo, drugi put za par meseci, ako vidite iseckane brojeve po sredini ekrana. traje nekoliko sati, postaje sve jace, pa crno i nestane. citao sam, softver kažu. kao neka anomalija ekrana, a ono software

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Da, to je vezano za naš telefon samo, za Lumiju 532. Liči kao da je drajver za grafiku u pitanju. Problem postoji i od Windows Phone 8.1, i u glavnom se javlja jedan dan nakon restarta. Na desetki nekad bude takva linija kao što kažeš.

Iskuliraj ga taj jedan dan kad to vidiš, a sutradan restartuj telefon i biće ok. Ako ga gomilu puta restartuješ, ti ništa ne pomaže, možda samo odmogne.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Vezano za onaj telefon što su se slike pojavile pre neki dan. Sad imamo više detalja, u pitanju je DELLov telefon sa x86 procesorom, ne zna se u kojoj su fazi razvoja ovog telefona (i da li je u bilo kojoj fazi), i bio je (ili je i dalje) plan da izađe u proleće 2017. U prvobitnom planu su izgleda bile bar dve generacije, pa ako se od prve generacije i odustalo, može biti nešto od ove druge.

Ne zna se izgleda, ako je i došlo do odustajanja ili odlaganja, da li je došlo do toga usled čekanja da Microsoft nešto napravi sa Windows 10 Mobile, ili je u pitanju baterija, ili je u pitanju nepostojanje odgovarajućeg procesora. Mada, oni tu pominju Intelove Kaby Lake procesore, a Kaby Lake procesori su već nešto što je aktuelno ako se ne varam? Pominjali ste to i ranije...

Dell wanted to build an Intel-based Windows 10 Mobile device for all your needs

Details of Dell’s “Stack” Windows 10 Mobile Intel device surface

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan

znači gari slaba vajda da mi docekamo neki Alcatel pixi, bice neki Surface all-in-one koji ce kostati kao dellov laptop. sve mi se cini da win10 ode u nekom drugom pravcu. i ako naprave nesto pitanje je da li ce ikad stici u srbiju. steta[emoji24][emoji22]

Sent from lumia532ds

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ne mislim da je slaba vajda, negde sam čak pročitao da je neko baš i iz Alcatela izjavio da bez obzira što bi ovaj njihov najnoviji bio za SAD, da imaju nešto u planu i za ostala tržišta, ali pojma nemam odakle mi to... Valjda sam na to naleteo dok sam onako u busu čitao koješta. To onda dok je bila aktuelna priča kako će ipak biti samo za T-mobile u SAD.

Jedino što mi se na osnovu ovoga što vidim za ove jeftinije Acere čini da će mnogi od tih third party telefona imati manje redovne te velike nadogradnje. A možda će ih i propuštati...

Ovo što sada imamo su "Nexusi među budućim Windows telefonima" izgleda. Ali možda i grešim, možda i proizvođač telefona treba da uloži neki minimalan napor da sa Microsoftom obezbedi te velike nadogradnje, a da se Acer time prosto nije bavio.

Inače, nemojte uzimati ovo što govorim zdravo za gotovo, govorim svoj utisak stečen na osnovu informacija koje nisam proverio. Pod time mislim na deo gde govorim kako neki nisu dobili nadogradnju na Redstone. Znam da neki nisu dobili, ali neću da garantujem da su Aceri među njima.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Lično mi nesmeta,telefon mi je podešen na jezik i tastatura engleski(usa),ali bih voleo da je na srpskom.Vaše mišljenje,da li je bolje da ga ostavim tako,zbog apdejta i navigacije(maps) ili je svejedno,sćto se tiga ti će,sem navigacije i prebacim na srpski?

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan

ako nekoga zanima, plocica outlook kalendara i dalje radi, vec treci dan, imam gmail outlook nalog i otvara priloge, mada mislim da nece da otvori pdf ako nemate acrobat reader.

Sent from lumia532ds

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Svejedno je, Petre, koliko ja znam, to sve samo namestiš po svom ukusu. Jedino možda može biti da nemaš opcije koje idu uz Cortanu ako ti je telefon na srpskom, ali nisam ni to baš siguran. Ako ti se više sviđa da telefon bude na srpskom prebaci ga na srpski, možda bi izgubio Quite hours ili tako nešto što ni ne koristiš. ;)

Može Edge da otvara PDF Srđane. :) Ako ne bi imao Adobe Reader, onda bi ti se iz Outlooka PDF attachment automatski otvarao u Edgu, a ovako bi trebalo svaki put da te pita u kojoj bi aplikaciji da ga otvoriš.

A za pločicu kalendara, to bude problem samo posle hard reseta. Sad kad smo na Redstone 1 treba hard reset izbegavati, ali nije ni da iz nekog razloga bivamo primorani na to. A ako bi i imao s time problem, ima dosta zanimljivih aplikacija za kalendar koje nude zanimljive pločice za kalendar. Čak sam naleteo i na onu jednu sa kojom možeš da koristiš third party pločicu, a kad tapneš na nju otvara se i Outlook calendar. :) U svakom slučaju, postoji izbor raznih aplikacija koje bi poslužile, ne moramo da čekamo na Microsoft ko ozeb'o sunce.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Pa izgleda da baš i nije svejedno.Ono što mi je najbitinije,Mape,nije pokriveno srpskim jezikom...tako da sam ostavio na region,jezik....engleski,a u sms mogućnost da koristim srpski...Dok ne ubace srpski u mape,ništa.

Odgovori