WP 8.1 - generalna diskusija
- alphablue597
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
- :: Nokia Lumia 520
Re: WP 8.1 - generalna diskusija
Video sam na nekim sajtovima da ima krekovanih aplikacija.Pise da bi se instalirale telefon treba da bude "otkljucan",tako nesto.Sta to znaci,pojma nemam,iskreno meni takve aplikacije nisu potrebne,gotovo sve sto mi trebaju su besplatne....
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Mozes otkljucati telefon za intalaciju aplikacija van marketa i mozes bez problema imati do dve aplikacije instalirane tim putem... neko je napisao: "Mozes legalno instalirati dve ilegalne aplikacije." 
Tako sam ja bar saznao.

Tako sam ja bar saznao.

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Postoji nacin da se instalira do 10 aplikacija (tzv. sideloading) - ima objasnjenje na XDA o tome.
Inace, kao i alphablue597, ni meni prakticno nista nije potrebno, skoro sve imam za dz, mnoge app koje se placaju sam preko app deals dobio za dz, a 2-3 sam drage volje platio 100 din, i time dobio ono sto mi treba na uredjaju.
Inace, kao i alphablue597, ni meni prakticno nista nije potrebno, skoro sve imam za dz, mnoge app koje se placaju sam preko app deals dobio za dz, a 2-3 sam drage volje platio 100 din, i time dobio ono sto mi treba na uredjaju.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Sertifikovani Trol
Sad moze i 10?! Do sada sam vidjao da se spominju 2. Ok onda. 

- yocasylver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
- :: Huawei P40 Pro
A kakva je trenutno situacija sa off line navigacijom ili jos uek samo Gmaps?
Izvinite sto smaram ali moram dost siguran da budem pre nego se odlucim za kupovinu.Smanjio sam izbor na Lumia 925 a alternative su Galasy S4 i G2
Izvinite sto smaram ali moram dost siguran da budem pre nego se odlucim za kupovinu.Smanjio sam izbor na Lumia 925 a alternative su Galasy S4 i G2
- Nikola031
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
- :: Lumia 640 Dual SIM
- Kontakt:
Ima Here Drive+ koji ima sasvim korektne mape, nesto slicno kao iGo.
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)
Nokijine Here maps i Here Drive + su tu. Po meni apsolutno nema razlike u odnosu na iGo i slične. Čak mislim da su Here pouzdaniji. Još plus što je sve već tu. Ne moraš da šteluješ rezolucije prebacuješ fajlove....samo poskidaš kroz samu aplikaciju mape koje ti trebaju i gotovo.
Isprobao sam ih i kao pešak i u kolima po Beogradu, Beču, Berlinu... Sve super radi.
Isprobao sam ih i kao pešak i u kolima po Beogradu, Beču, Berlinu... Sve super radi.
Here navigacija je odlicna. Savrseno radi i mape su super!yocasylver napisao:A kakva je trenutno situacija sa off line navigacijom ili jos uek samo Gmaps?
miodrage je napisao:
Samo je mrtav Android dobar Android ;)
Samo je mrtav Android dobar Android ;)
- yocasylver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
- :: Huawei P40 Pro
Hvala momci.Samo jos,nema ga nigde osim nov da se kupi.Malo mi muka od stalnog doplacivanja
- NijeZauzetoIme
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 10. Feb 2011. 21:23
- :: Pocophone F1
Ljudi, sta vam najvise trosi bateriju na 8.1?? Ja najvise koristim Viber, i on otprilike na screen on trosi za tri klase vise od svega ostalog. Morao sam da ubijem sve, otcekiram da ne radi u pozadini jer bas kolje..
Huawei Nexus 6p - Xiaomi Mi Note 3 - Pocophone F1
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Sve trosi, cekaj Lumia Cyan, jer ce on da donese optimizovanu potrosnju baterije
- alphablue597
- Mobil fan
Obrisi sve bing aplikacije,koje inace nicemu ne sluze,meni to bilo najveci potrosac,punio sam telefon 2puta dnevno...
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ja od Binga imam samo weather, pa ga punim vec oko 20-21h. Nema veze sa tim aplikacijama, vec sa neoptimizovanom potrosnjom.
- alphablue597
- Mobil fan
miodrage, ne kazem ja da samo one trose,ali primetno duze traje baterija kada sam ih sve obrisao.A Bing weather je najnetacnija aplikacija za vremensku prognozu koja postoji.To je prva aplikacija koju sam skinuo kad sam kupio wp(novembra).Posle nekoliko dana koriscenja primetio sam da je uzasno netacna.Do sada sam im poslao,cini mi se 50 povratnih poruka,i nista...Izbacili su nekoliko azuriranja ali je i dalje netacna.I to se zale ljudi iz svih delova sveta...Evo jutros je ponovo instaliram da probam.Pogledam napolje,sunce.Accuweather,weather channel,amazing weather hd,weather bug kazu 18 stepena vedro,bing weather-14 stepena oblacno?!
-
- Sertifikovani Trol
Izgleda da to zavisi od modela... meni baterija traje skoro isto kao i na WP8. Naravno pogasio sam Cortanu i slicne gluposti koje mi ne trebaju. 

- NijeZauzetoIme
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 10. Feb 2011. 21:23
- :: Pocophone F1
Ja sam na Samsung Ativu.
Za sada je stanje, da mora da se gase servisi u pozadini, nista sync, nista 3g ili wifi on ceo dan. (mada, polovan sam kupio model, po imeiju proverio da je star godinu i nesto, al stvarno je super, vetujem da ce oficijalni update i nova baterija (nadam se originalna) pokazati pravu stvar
Edit: Danas mi na mobilnom netu (Vip) nije hteo otvoriti sliku na facsbooku, kao ni notifikacije, izbacivao je we're getting trouble fetching data" Probao sam restart, nije htelo..

Edit: Danas mi na mobilnom netu (Vip) nije hteo otvoriti sliku na facsbooku, kao ni notifikacije, izbacivao je we're getting trouble fetching data" Probao sam restart, nije htelo..
Huawei Nexus 6p - Xiaomi Mi Note 3 - Pocophone F1
Sa FB aplikacijom se to ponekad dešava, i mislim da je to do aplikacije.
Što se potrošnje tiče, primetio sam da je ubedljivo najveća potrošnja baterije u varijanti kada je 3g aktivan, ali se paralelno i drži wifi uključen, recimo kada ste na kućnom wifi, pa kad izlazite negde, samo gasite wifi, a 3g preuzima tegljenje podataka.
Primera radi, kada sam držao prenos podataka preko mreže sasvim isključen, i koristio samo wifi na poslu ili kod kuće (znači ukupno možda dva-tri sata dnevno telefon ne bi bio nakačen ni na kakav data saobraćaj), baterija je gurala između punog dana i dva dana kad slabije koristim telefon (Lumia 925). Kada je samo 3g uključen, situacija je slična. Dan rada mi je zagarantovan. Ali evo, sinoć sam ostavio uključen 3g, i samo se nakačio na kućni wifi, oko ponoći je telefon imao jedno 70% baterije, stigla 3 maila tokom noći, i jutros pokazuje da je ostalo 35% baterije. Nije prvi put da to vidim.
Nije mi najjasnije zašto je ovo ovako, ali već nekoliko puta sam video ovakav šablon ponašanja.
Što se potrošnje tiče, primetio sam da je ubedljivo najveća potrošnja baterije u varijanti kada je 3g aktivan, ali se paralelno i drži wifi uključen, recimo kada ste na kućnom wifi, pa kad izlazite negde, samo gasite wifi, a 3g preuzima tegljenje podataka.
Primera radi, kada sam držao prenos podataka preko mreže sasvim isključen, i koristio samo wifi na poslu ili kod kuće (znači ukupno možda dva-tri sata dnevno telefon ne bi bio nakačen ni na kakav data saobraćaj), baterija je gurala između punog dana i dva dana kad slabije koristim telefon (Lumia 925). Kada je samo 3g uključen, situacija je slična. Dan rada mi je zagarantovan. Ali evo, sinoć sam ostavio uključen 3g, i samo se nakačio na kućni wifi, oko ponoći je telefon imao jedno 70% baterije, stigla 3 maila tokom noći, i jutros pokazuje da je ostalo 35% baterije. Nije prvi put da to vidim.
Nije mi najjasnije zašto je ovo ovako, ali već nekoliko puta sam video ovakav šablon ponašanja.
- alphablue597
- Mobil fan
Meni je 2g i gps uvek ukljuceno.Tacno je da 3g mnogo brze jede bateriju,mada mi nije jasno zasto.Razumem da skidam nesto,ali ovako u stanju mirovanja,ne znam.Kada sam bio na wp8 uvece kad legnem pogledam procenat napunjenosti.Kada pogledam ujutru baterija se ispraznila 1-5%.Sada sa wp8.1,evo sinoc bila oko 70%,jutros 55%.Imam iste aplikacije koje sam imao i na wp8.E sad sta trosi toliko,pojma nemam,pokusavao sam i gasenje/paljenje telefona,soft reset,nista.
-
- Sertifikovani Trol
Upravo mi stigli apdejtevi za extras+info i music. Na music su ispravili neke bagcice i radi odlicno, a uz extras... za sada nisam primetio nista. Mozda neka priprema za OS apdejt?
Dosta tih aplikacija se apdejtovalo u poslednje vreme....predpostavljam da je u pitanju priprema za zvanični 8.1 apdejt. Kompatibilnost i tako to...ništa što bi se videlo.