Windows 10 Mobile - generalna diskusija
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
Mozda kasnim par dana al da se nadovezem na cuvenu plocicu kalendara. Dobro se secam da sam bas radio HR bez povlacenja backupa, kako bih resio taj problem sa plocicom kalendara..i nije se resio..ostalo je sve isto.
Probacu danas ovu soluciju sa deinstalacijom InteropTools pa ponovnim instalom..pa javljam
Probacu danas ovu soluciju sa deinstalacijom InteropTools pa ponovnim instalom..pa javljam
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Ali kad ne to bilo, kada što radio taj hard reset?
Sent from mTalk on Windows 10 phone
Radio sam HR prvenstveno zbog te plocice, a mislim da sam radio i zbog problema za profilnim fotkama u kontaktima. Naime, bio sam izbrisao sve te profilne fotke, al one su bile i dalje na plocici. Razlog za to je bio sto sam nakon HR povukao back up. Nakon toga i dobijenih odgovora za taj problemcic savetovano mi je da ne povlacim nikakav back up. Tako sam i uradio...i sredilo se.
Problem sa plocicom kalendara je i dalje bio prisutan.
No..jel komplikovana procedura deinstalacije pomocu Interop Tools ?
Problem sa plocicom kalendara je i dalje bio prisutan.
No..jel komplikovana procedura deinstalacije pomocu Interop Tools ?
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Deluje mi da je jednostavno, ali ja nikad nisam ništa probao sa InteropToolsom. Trebalo da kad instaliraš InteropTools, dobiješ negde opciju da se deinstalira bilo koja aplikacija. Ali treba instalirati noviju verziju InteropToolsa, tu mogućnost InteropTools je uveo jesenas.
A za instaliranje InteropToolsa, treba ga skinuti s neta preko kompa, pa snimiš taj fajl u memoriju telefona ili memorijsku karticu. Pre toga u podešavanjima ideš u For developers i omogućiš Sideload apps ili Developer mode. Pa pokreneš taj snimljen fajl na telefonu da bi instalirao InteropTools.
Ali ja to sve teorijski govorim.
Čitao sam to ako mi zatreba, ali mi nije zatrebalo za sad.
A za instaliranje InteropToolsa, treba ga skinuti s neta preko kompa, pa snimiš taj fajl u memoriju telefona ili memorijsku karticu. Pre toga u podešavanjima ideš u For developers i omogućiš Sideload apps ili Developer mode. Pa pokreneš taj snimljen fajl na telefonu da bi instalirao InteropTools.
Ali ja to sve teorijski govorim.

-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 23. Feb 2016. 16:01
- :: Microsoft Lumia 550
- :: Huawei P Smart 2021
Uzeta L550,iako jos nisam odneo 520 u servis,sto cu uciniti ovih dana
Telefon zaista odlicno radi,nemam zamerki zasad
Ako neko moze da objasni sta se podrazumeva u Aplikacijskoj potrosnji baterije"Pod upravljanjem OS Windows",to nisam imao na 8.1,bio je samo dve opicje,da radi u pozadini ili da ne radi...

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Nisam ni ja skroz siguran. Meni je ta opcija na svim skoro aplikacijama, osim za one kojima sam zabranio da rade u pozadini. Možda je to za ta preostala opcija da bi aplikacija radila i kad je uključen Battery saver.
Čestitam na kupovini!
Čestitam na kupovini!

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Dario90, OS ako smatra da ti app previse jede bateriju, javi ti i pita da li zelis da disablujes
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Lepe vesti.
Inače, ovo je sve na fast insajderu, i nikome ne preporučuje da ovo proba, ali lepe su vesti jer bismo i mi trebali da dobijemo ove mogućnosti za koji mesec na zvaničnom kanalu kad nam puste Creators Update.
Feature packed Windows 10 Build 15007 released to Fast Ring Insiders for PCs and Mobile
Here’s what’s new, fixed, and broken in Windows 10 Build 15007 for PCs and Mobile devices.
Ja citiram neke od pasusa iz oba teksta sa najzanimljivijim stvarima.

Feature packed Windows 10 Build 15007 released to Fast Ring Insiders for PCs and Mobile
Here’s what’s new, fixed, and broken in Windows 10 Build 15007 for PCs and Mobile devices.
Ja citiram neke od pasusa iz oba teksta sa najzanimljivijim stvarima.
Microsoft has also added a feature whereby developers can now implement progress bars in notifications, for Android users this should be familiar as it should allow app developers to show the progress of things like updates and app downloads via the Action center.
For people in the LGBT society, Microsoft shows their support for diversity with a rainbow flag emoji which the Windows keyboard now supports.
[]
App reset (Mobile): One of the features added to PC with the Windows 10 Anniversary Update was the ability to reset an app back to its original state. We’re happy to announce starting with Build 15007, the same will now be possible on Mobile – thanks everyone who logged feedback requesting this! If you have a UWP app in a bad state, open Settings > System > Storage, and navigate to the app. In the advanced settings for that app, you’ll now see a “Reset” option. Tapping it will clear the app’s cache, and reset the app as if it had just been installed (without actually having to reinstall it).
[ Ovo je jedna od najneophodnijih stvari koje nismo imali do sad. ]
Cortana loves music (Mobile): You can now use Cortana to control music playback on more of your favorite music apps (EN-US only). Starting with this build, we’ve enabled natural language compatibility for iHeartRadio and TuneIn Radio. While you are listening to music in one of these apps, you can also use your voice to control playback and volume. With radio stations, we often want to know what that catchy tune is that has played a million times, so we added support for “What’s Playing”. Try saying “Hey Cortana, What’s Playing” and it will work for all apps playing music. This appeared for Insiders on PCs with Build 14986.
Web payments: Microsoft Edge now has preview support for the new Payment Request API, which allows sites to make checkout easier using the payment and shipping preferences stored in your Microsoft Wallet. This is currently in a preview state for developers and will not process payment information until a future flight. You can learn more about Payment Request on the Microsoft Edge Dev Blog. This appeared for Insiders on PCs with Build 15002.
[ Zanimljivo, iako bih verovatno bio među poslednjima koji bi ovo probali. Prilično sam paranoičan kad je plaćanje preko bilo čega u pitanju. ]
New option to pause updates: We’ve added an option that will enable you to pause updates on your phone for up to 35 days. To pause your phone, go to the Settings > Update & security > Phone Update and tap Advanced. This capability will be available on enterprise managed devices on Windows 10 Mobile. This appeared for Insiders on PCs with Build 15002.
[ Mislim da je i ovo prilično značajno. ]
- TosaNS
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
- :: Xiaomi Mi 9 lite
- :: Huawei p10 lite
Procitao sam na windows novostima sve u vezi apdejta koji ce mo dobiti za koji mesec, rekao bih da ima dosta poboljsanja ali neki novina sto je lepo i dobro je da se i dalje unapredjuje ovaj OS. Ocekujem da nakon izlaska ovog apdejta bude predstavljen i neki telefon mada sto se mene tice i ne zurim obzirom da sam jos uvek pod ugovorom ...
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
I ja sad obezbeđen sa Lumijom 730, pa u martu-aprilu kupujem mami telefon preko mog ugovora. A posle o tom po tom, ako je sve kako treba, onda u nekom trenutku mogu i sebe da ponovim nečim dobrim kad naiđe. 
Svakako sam u poslednje vreme probirljiviji sa telefonima, pa je pitanje da li ću sebi kupovati uopšte telefon kod operatera. Prvo je pitanje da li će imati to što ja hoću, a drugo je pitanje da li će mi njihova cena za taj konkretno telefon odgovarati.
Malo je onda bezveze što nisam primtio tu vest sa Windows Novosti, ali evo i za njihov članak link.
Windows Novosti: [Insider] Dostupan Windows Insider Preview build 15007 za PC i Mobile
Vidim, i oni su lepo ispisali šta sve ima novo, ako ne i bolje.

Svakako sam u poslednje vreme probirljiviji sa telefonima, pa je pitanje da li ću sebi kupovati uopšte telefon kod operatera. Prvo je pitanje da li će imati to što ja hoću, a drugo je pitanje da li će mi njihova cena za taj konkretno telefon odgovarati.
Malo je onda bezveze što nisam primtio tu vest sa Windows Novosti, ali evo i za njihov članak link.
Windows Novosti: [Insider] Dostupan Windows Insider Preview build 15007 za PC i Mobile
Vidim, i oni su lepo ispisali šta sve ima novo, ako ne i bolje.
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
- :: Nokia808PureView
- :: Xiaomi Mi note 10
Nista o Led obavestenjima ni u creatores updatu...
Hm, nasao sam da ipak moze da se ukljuci na gomili lumija, ali izgleda ne moze na Mi4
https://forum.xda-developers.com/window ... d-t3504969
https://msdn.microsoft.com/en-us/window ... ion-option
Ko hoce nek proba
Hm, nasao sam da ipak moze da se ukljuci na gomili lumija, ali izgleda ne moze na Mi4

https://forum.xda-developers.com/window ... d-t3504969
https://msdn.microsoft.com/en-us/window ... ion-option
Ko hoce nek proba

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
I ovo je baš gomila stvari u jednoj nadogradnji. Ko zna, možda bude i to za LED obaveštenje, mada mi deluje više kao da bi se time pozabavili tek kad dođe do objavljivanja nekog telefona sa LED lampicom (znam da ih već ima, ali mislim na neki koji bi im bio dovoljno aktuelan da se time pozabave).
Pošto su sad već pustili ovo za resetovanje aplikacija što sam do sad najviše čekao, sad Filipe zajedno čekamo LED obaveštenja.
Pošto su sad već pustili ovo za resetovanje aplikacija što sam do sad najviše čekao, sad Filipe zajedno čekamo LED obaveštenja.

Malopre uključim messenger, kada ono ima opcija za pozive, pozovem cimnem jednog prijatelja, isključim messenger uključim opet nema opcije za video pozive. Ne razumem, ako neko razume da mi objasni. Telefon je Lumia 550
Sent from mTalk
Sent from mTalk
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Još dve novine na poslednjem buildu na fast insajderu. Obe su zanimljive.
https://mspoweruser.com/windows-10-buil ... -sd-cards/Encrypt your SD card (Mobile): Enterprises often need to ensure devices with access to enterprise data have device encryption enabled so that their data remains protected against offline attacks. With Build 15007, we’re happy to announce that enterprise managed devices on Windows 10 Mobile now have the ability to encrypt SD cards that have been inserted into the phone when device encryption is enabled. Head to Settings > Update & Security > Device Encryption to find the new option. When deploying policies through mobile device management (MDM) solutions for the Windows 10 Creators Update, enterprises can require SD cards to be encrypted. Cloud backup for data on the SD card is strongly recommended when using this feature.
Glance Screen Improvements (Mobile): The “Always show Glance screen when charging” option is back! It is available in Settings under Personalization -> Glance Screen starting with Build 15007! Thank you for your feedback!
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Povećao se broj Windows korisnika kod mene na poslu za 1. 
Sad nam je odnos u kabinetu Windows korisnici : Android korisnici = 4 : 8.
Još ima jedna koleginica koja koristi neki stari telefon, još samo nju da konvertujem na pravu stranu, ali za sad namerno ne želi da koristi nikakav smart telefon. 

Sad nam je odnos u kabinetu Windows korisnici : Android korisnici = 4 : 8.

- srđan obradović
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
- :: microsoft lumia 532
Ne želi smart telefon?! Pa što ne uzme Android[emoji3]
Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
U fazonu je da neće ni mejlovi da joj stižu na telefon, ni ništa.
Ili prosto misli da to nije ništa vredno tih para.

- srđan obradović
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
- :: microsoft lumia 532
To je ok, moj poslodavac ima Note 3 već skoro dve godine i uopšte ne uključuje internet, ni wi fi ni mobilni net. Note mu odgovara zbog veličine ekrana i kamere. Ima viber instaliran kad hoće da zove inostranstvo.
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Jeste, svako ga koristi kako mu odgovara. Meni ovako odgovara da koristim prednosti smart telefona, i skroz jednostavnije funkcionišem u odnosu na ono dok sam imao dumb telefon. Ali neko baš neće da mu telefon pišti odmah za svaki mejl, nego "pogledaću kad budem hteo".