Windows kao protivteža Androidu

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 10:24
:: L950 : Mi4 sMIUI8

Re: Windows kao protivteža Androidu

Post od kinkel »

O boze ... Kojie repere ti imas .. Pa tamo rade ljudi poput tebe :) da im na bilbordu okačiš hilari i dalje bi videli tvampa (sto bi voja reko).

ciklon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 07:03
:: Mi Note 10 Lite

Post od ciklon »

Sem Toše, niko drugi da odgovori na moja dva pitanja se prethodne strane (mada se ni on nije potrudio nešto previše), već se svi vrtite u krug sa prepucavanjem. Ako već ne možete da se suzdržite od toga, a ono barem u postovima koje ostavljate prozborite po koju o tome kako se kreatori sistema i developeri ponašaju prema tim starim verzijama sistema i svemu vezanom za njih.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Ja sam ti odgovorio. Svi sem Appla isto.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

Kad se zaključa tema, obavezno da raspravu preusmerite u temi Whatsapp ili Viber. Da utvrdimo da li je bolji vajber, votsap, ili ruski telegram.

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Samo sarajte po temama, kao i po običaju... Navalili ste ko mutav na telefon... UHHH ja zaboravio, wp koriste samo bizMismeni... Znaju ljudi sta valja...

Ako sam Lud, Nisam Blesav :)
Huawei

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

@Ciklon
Zanimaju me sledeće stvari:
1. kolika je i kakva podrška za Lumije (i ostale modele telefona) koji su imali Windows 7 mobile? Koliko MS i developeri održavaju aplikacije, da li ima nekih ažuriranja ili bilo čega?
2. kolika je i kakva podrška za starije modele telefona sa starijim verzijama Androida? Koliko Google i developeri haju za korisnike kojima takvi modeli i dalje vrše posao, bilo kao primarni, bilo kao sekundarni telefoni?

1. Nisam upućen 100% mogu da pretpostavim da je nikakava jer skoro je i bilo nekakavo saopštenje da neće dalje biti nikakih ažuriranja dakle nešto slično kao kod androida i verovatno da to rade da bi smalnjili ne potrebne troškove po meni razumljiv potez. Ako neko ne želi da nakon određenog vremena ne manjeg od 4 god da uzme novi telefon onda treba da računa na to da će podrška biti "tanka". Obzirom da smo u potrošačkom društvu na taj način primoravaju korisnike da kupuju novije uređaje ....

2.Za starije modele androida nisam upućen ali znam iz nekog ličnog iskustva da obzirom da supruga koristi neki prastari android 2.3.5. da apdejta nema već nekoliko godina unazad, a što se tiče aplikacija jako malo može da instalira obzirom na mali kapcitet memorije, osim vibera mislim da nema ništa značajnije ...
Poslednja izmena od TosaNS u Čet, 13. Okt 2016. 20:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Sto bi se zakljucala? Ovo je prava tema za raspavu posto neki mogu ici u nedogled, a bitno je da se ne ide u off.

Sent from mTalk
Festina lente.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Verovatno da sve što nema veze sa nekim android uređajem treba da se zaključa da ljudi nemaju mučninu dok čitaju, šta bi se desilo kad bih ja rekao da se pozaključavaju teme koje se tiču androida i da mi je mučno čitati te komentare ....

bata bogdane od svega najbolji ti je potpis :)
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Svako ima pravo da izrazi misljenje, dok nema vredjanja, ali pljuvacina po sistemu koji ima beznacajan udeo na trzistu nema smisla. Ispade da je Windows konkurencija Androidu, a ne iOS sudeci po komenatrima :D Ali eto, konacno jedna tema ciji naslov aludira da raspravu izmedju dva tabora.

Sent from mTalk
Festina lente.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ne znam ni što pominjemo WP7. To ljudi na forumima znaju za taj sistem, ali ja znam samo jednu osobu koja ima taj telefon, i nisam ni kod koga drugog WP7 ni video. Možda sam i video još nekog, a da se ne sećam...

A baš ne vidim što bi se ova tema zaključavala, ovoj diskusiji je baš ovde i mesto.

Još bih dodao i da čak i ovi nepodržani telefoni sa WP8.1 mogu i dalje da budu aktielni, jer je moguće menjanjem registra staviti na njega desetku. Android korisnici rutuju svoje telefone svako malo, a da je nama problem da izmenimo malo registar na telefonu, i ostanemo na najnovijem sistemu.

Au, Tošo, pa počasti je nekom Lumijom, ono je baš relikvija. :D

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Pominju se starije verzije iz razloga sto je msft tu ispalio svoje korisnike, a kap koja je kod velikog broja ljudi prelila casu je sto nisu ispostovali sve korisnike sa WP8 a obecali su.
A da su makar aplikacije nastavile da imaju podrsku.

Sent from my iPhone using Tapatalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

To se slažem, ali kod Microsofta je to tako - sa Windows Phone 7 su imali premali udeo, hteli su da idu dalje, i pošto je onaj broj korisnika bio premali, ispalo je kako je ispalo. Mogli su sebi da priušte i to da menjaju svoj pravac za 90 stepeni. Sad barem kad je u pitanju Windows Phone 8.1 je moguće menjati registar kao što sam napisao, pa da korisnici tako dođu do novije verzije sistema, i do novijih aplikacija - probaju taj novi sistem, i koriste ga ako su zadovoljni.

Što se Windows Phone 8.1 tiče, taj sistem i dalje odlično radi, i dalje ima aplikacije, i i dalje postoji velik broj korisnika koji su mogli da prelaze na desetku, ali niti im se žuri, niti planiraju u skorije vreme da pređu.

Ja mislim da je Microsoft i ovako bolji po korisnike koji bi hteli telefone koji nisu preskupi nego što je Google, a što se tiče neispoštovanog obećanja - u potpunosti se slažem. Tako je i meni bilo krivo kad je objavljeno da i Lumia 630 ipak neće dobiti W10M nadogradnju koju je koristila moja devojka. Ima je i dalje, a možda kasnije probam na nju da stavim desetku, no videću. Nije baš ni da su prezadovoljni korisnici sa Lumijom 630 Windowsom 10 Mobile.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Što se Android developer podrške tiče, ona je uvek bila i biće odlična. To već i deca znaju. Matori Galaxy S II, na primer, tera Marshmallow ko zmaj. Što se Google podrške i podrške proizvođača tiče, pa i to se zna. Nexus prvi dobija, kasnije i ostali. Ali ne može se očekivati neki redovan dugogodišnji update.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

S2 tera redovan ili neki modovani MM? Jer legendarni HTC HD2 je uspeo da potera svaki windows do sada, ali nista od toga nije bilo zvanično.
Modovanjem može jako puno toga da se odradi ali to nije prava stvar
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Naravno da je to sa rutovanjem, to nema veze sa podrškom na toj platformi, nego se korisnici snalaze. To je isto kao što bi mi mogli da kažemo "može i Windows 10 Mobile da se stavi na nepodržane telefone", a to bi povlačilo da svako ko je do sad imao wp8.1 može da se ima ažuran softver - pod time mislim i na sistem i na aplikacije.

ciklon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 07:03
:: Mi Note 10 Lite

Post od ciklon »

Ja sam ti odgovorio. Svi sem Appla isto.
Na tebe sam mislio, ne na Tošu, al' sam s njim imao najviše konverzacije, pa mi je ostao u "temp-u", haha. Hvala u svakom slučaju i tebi i Apolu.

@ Toša - hvala za odgovor.
Ne znam ni što pominjemo WP7. To ljudi na forumima znaju za taj sistem, ali ja znam samo jednu osobu koja ima taj telefon, i nisam ni kod koga drugog WP7 ni video. Možda sam i video još nekog, a da se ne sećam...
Novak je tu dao pravi odgovor:
Pominju se starije verzije iz razloga sto je msft tu ispalio svoje korisnike, a kap koja je kod velikog broja ljudi prelila casu je sto nisu ispostovali sve korisnike sa WP8 a obecali su.
A da su makar aplikacije nastavile da imaju podrsku.
Što se Windows Phone 8.1 tiče, taj sistem i dalje odlično radi, i dalje ima aplikacije, i i dalje postoji velik broj korisnika koji su mogli da prelaze na desetku, ali niti im se žuri, niti planiraju u skorije vreme da pređu.
To je prednost koju je trebalo da iskoriste - da zadrže i 8.1 aktivnim i da imaju desetku. Ponude aplikacije koje su kompatabilne sa oba sistema (što ima na jednom, ima i na drugom), ali da ubacuju neke premijum za desetku kako bi povećali prodaju ili broj korisnika. 8.1 je radio super na uređajima sa 512 MB RAM-a, dok je desetka umela da štucne pošteno.
Ja mislim da je Microsoft i ovako bolji po korisnike koji bi hteli telefone koji nisu preskupi nego što je Google
Na svu sreću pa sada ima finih uređaja koji imaju Android, a koji rade fino. Na primer, tu LG modeli "Spirit" i "Magna" i koji još već iz te serije. MS je sa Lumijama trebalo da sem light sistema ponudi i više u pakovanju - ta L630 nije smela da ide bez blica, bez sluški i bez punjača sa odvojenim USB kablom. Jeste, manje bi zaradili, ali tako se kupuju korisnici.
Modovanjem može jako puno toga da se odradi ali to nije prava stvar
To baš i nije tačno: ako je mod dobar, ima da cepa bolje nego stock ROM. Imao sam davno Xperiu X10 (mislim da je t,aj model, baš je mali bio) i Cyanogen mod na njoj je bolji kao OS neko fabrički.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Koliko mi je poznato, na tom spomenutom S2 rade sve aktuelne aplikacije. Na androidu 2.x.x ne rade neke, ali S2 je otišao dalje. Pričamo o telefonu koji je više od 5 godina star.
Elem, kad tako vučete paralele, onda ih pravite na relaciji Nexus - Lumia. Zašto? Samo zato što su to telefoni i softver direktno od gugla tj ms-a. I onda, ko duže pruža podršku? Ko dozvoljava potpunu manipulaciju fajlovima (skidanje, pravljenje/editovanje, slanje i prebacivanje fajlova)? Itd.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Azimuth napisao:....kad tako vučete paralele, onda ih pravite na relaciji Nexus - Lumia.
Pazi molim te, pa kako će onda prozordžije da šire demagogiju u svoju korist. :D
Poslednja izmena od 1808 u Pet, 14. Okt 2016. 09:24, izmenjeno 2 puta ukupno.

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 10:24
:: L950 : Mi4 sMIUI8

Post od kinkel »

Cus, android koji nije rutovan nije android. Nikada nisam koristio android uredjaj koj je imao stock rom ili nije rutovan ...

Sent from mTalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ti, Ciklon, dobro zboriš. Jedino nisam uveren za te jeftinije Androide. Mislim, ne Hmm da li si u pravu ili ne, ali malo sam pogledao na netu sad - cena oko 15.000, nije loše, ali 1GB RAMa, ta to nisam siguran za kakvo korišćenje je na ovom telefonu to dovoljno. Taman ako moja mama ostane pri tome da hoće Android, pogledaću i recenzije tog telefona.

Što se tiče poređenja Microsoft i Nexus, svi Microsoft telefoni i jesu dobili w10m. Ha, 1808, izvukao sam se! :P 8)

Mada ovde poredimo dva sistema, pa možemo i da nastavimo kao do sad jer Lumije čine većinu Windows telefona, a ako gledamo Android - njega u većoj meri čine krševi. Barem sad kad sam gledao utiske korisnika sa tim jeftinijim Androidima.

Zaključana tema