Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od гари »

Za Glance ne znam, Lumia 730 ga svakako nema, a nikad nisam probao na onako neke fore da ga omogućim. Ni glance, ni LED lampicu (za koju nisam ni siguran da li je moj telefon konkretno i ima).

Šta znam, ako ti radi dobro, možda bolje ne čačkati još ništa. Čak sam i devojci komentarisao da bi možda mogla da ugasi nadogradnje na Lumiji 650 dok se ne uverim da na CU sve lepo radi. Mada ne znam šta će ona ipak uraditi.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

Pa eto pre nekog vremena sam se zalio da radi dosta problematicno, dogovorio se kolegom da mu "jednom" odradimo HR, a ako ne pomogne prebecimo na noviju verziju AU ili CU. Medjutim dosta posla, nije se bilo vremena, a u medjuvremenu fon samo od sebe posle par update-a preko Store-a radi da kucnem u drvo odlicno. Al sad malo svrbi kolegu sto ima neka tamo novija verzija OS pa bi da proba :lol: :lol: :lol:

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Pa dobro, skroz ga razumem... :lol:

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Novi tekst sa više manje starim informacijama i bez konkretnih odgovora.
“If you are a Windows Insider on an unsupported device, you can stay on the Windows 10 Creators Update and receive Cumulative Updates via the Release Preview ring. However, you do so at your own risk as it’s unsupported. If you are on one of these unsupported devices and in the Fast or Slow ring, you will need to switch to the Release Preview ring via Settings > Update & security > Windows Insider Program.”
Dakle, ko ima CU na nepodržanom telefonu on će moći da nastavi da dobija nadogradnje preko Release Preview insajdera.

Ali da li ovo sada znači da ti telefoni neće moći da dobijaju nadogradnje na Slow i Fast insajderu... Iz ovog teksta mi miriše kao da Slow i Fast za nas sa starijim telefonima neće raditi, ali dobro - možda je htela samo da kaže kako trebamo samo da pređemo na Release Preview da bismo koristili istu verziju sistema kao oni koji su zvanično podržali, a jer će i Slow uskoro da ode na Fast.

Pored toga, ona opet kaže "stay on w10m CU", pa da li ti znači da, kao što smo si sad i mislili, nakon što CU zvanično izađe nećemo moći da (možda ponovo) instaliramo CU na takav nepodržan telefon (bez da mu menjamo registar)...

Posebno što se svi ovde pozivaju na to šta je Dona ili neko drugi napisao na Twitteru, a baš kod nje sam pre neki dan, možda i juče, video jedan kontradiktoran skup iskaza. A da ne pominjem to što su ti tvitovi uvek ograničeni na jedan mali broj karaktera, pa onda oni koji nešto pišu ne mogu da napišu to dovoljno jasno. I onda neko baš osnovu takvog tvita napiše članak, i sad se mi češkamo. :lol:

PS. Ništa im ne valja to na Twitteru, takvo beskrupulozno zabranjivanje romana je prosto nehumano. :lol: Ne mogu vam opisati koliko me duša boli kad zbog toga moram da skratim komentar. :lol:

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

Očigledno nemam problem sa Maps nego sa win10. Danas mi i Map Factor Navigator i Maps pucali i gubili GPS nekoliko puta. I sve je to mnogo češće od prelaska na insider. Jedino što mi preostaje je da se vratim na 8.1 pa da probam Here pa ako i on zeza onda je do uređaja. Ako Garijev brat ide negde na duži put može da testira. Baš me narviralo danas i to u sred bg.

klaTm morf tneS
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

I meni je na putu u Češku navigacija na Lumiji 730 zadavala glavobolju pred početak aprila. Neverovatno teško je hvatala moju trenutnu lokaciju bez uključenog interneta, da sam hteo da budem uporan iscedio bih celu bateriju u pokušaju da skontam gde se nalazim, i možda opet ne bi ni dobio tu informaciju.

Konkretno, ne znam da li je možda uobičajeno da se lokacija teže uhvati kad sam u vozi, tj. van puta, na pruzi? Kontam da nije, mada je zasta navigacija loše radila i kad sam stigao u taj tamo grad. Pomoglo mi je samo to što sam dobro prostudirao mapu grada veče pre puta, inače bi mogao telefon u kantu da bacim. Dobro, ruku na srce, koristio sam i Windows mape, ali bez nade da će me pronaći, nego sam Windows mape koristio kao "dobru staru mapu grada". Pre toga sam ga dva puta koristio u inostranstvu sa isključenim podacima: u Grčkoj u avgustu kad sam imao AU, i u Češkoj oko maja kad sam imao Threshold 2, i oba puta je zadovoljavajuće brzo tražila lokaciju.

Između ostalog mislim i da je problem i u tome da mape zaborave gde su me prethodni put videle, pa svaki put iznova proveravaju celu planetu gde se nalatim, umesto da odmah na brzinu provere da li sam negde u blizini mesta gde sam prethodni put viđen, ili negde duž tog nekog puta. :dry:

Mape su skroz zeznuli. Na maminom Soniju HERE WeGo radi ko zmaj. U poređenju sa situacijom na Androidu, nama je ovog trenutka situacija da sednemo i plačemo.
Poslednja izmena od гари u Sre, 26. Apr 2017. 21:42, izmenjeno 2 puta ukupno.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan

E to sto si rekao, traži da uključujem internet. Ali najgore je što i drugi programi imaju isti problem, ne samo Maps. Tvrdim da je to neki bug na relaciji gps-win10m. Stvarno sve gore i gore. Još da zeznu outlook i mTalk i odoh ja na 8.1. Tamo bar to što ima radi. Ovde ima, radi ali prvi update sve može da sruši.

klaTm morf tneS

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Slažem se, i meni deluje da je do sistema, tako je tako negde neka greška koja sve to koči. I da, moguće je da ti pronađe telefon lokaciju i kad si offline, ali se oteliš dok ne uspe, i ako nemaš sreće - posrkaće ti celu bateriju dok ne uspe.

I napokon jedna stvar da me baš prijatno iznenadi. Ulazim preko kompjutera na webmejl sa posla, i vidim da su mi flagovani mejlovi označeni i na webu, a ne samo lokalno na telefonu. Sjajno je da to napokon radi, a nisam se nikad ni nadao da će mi to raditi pre svega jer nije u pitanju jedan od standardnih mejl naloga tipa gmail, outlook, yahoo, i šta ja znam. Sjajno urađen posao! 8)

DODATAK: Evo, sad sam flagovao nešto u browseru, i odmah mi se taj mejl flagovao i na telefonu. Fantastično. 8)

Da ne shvati neko pogrešno, mislim da su mi ove stvari i ranije radile za Outlook mejl nalog, ali za ovaj poslovni mi je ovo stiglo nenadano.

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Avg 2015. 11:12
:: W10Mx2
:: smsg Note III

Post od sizif »

L920 na fast ringu .138, nikako ne dobija update, a 550 već na .207(feature 2). Reko smislili su bolju proveru, džaba hack registra.
Zbog srpskog glasa u Mape, podešavanja sve na našem. Čim sam prebacio na english, odmah ide 207.

Sent from my L925

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ma sve sad nešto polupano, sad odjednom kao moraju da u fazama daju nadogradnje. :o Valjda je neko pomislio kako bi to bilo kul, a inače za tim nema potrebe, i tako je sve manje i manje w10m telefona koji dobijaju nadogradnje.

I kako nemaju nigde informacije o buildovima: koji je kad izašao, koji je na kojem buildu... Sve mora da se prati, čim se malo opustiš nema teorije da lagano saznaš. Imaju oni svoje neke stranice o tome, ali vidi se da nisu ažurni.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

гари napisao:Ali da li ovo sada znači da ti telefoni neće moći da dobijaju nadogradnje na Slow i Fast insajderu... Iz ovog teksta mi miriše kao da Slow i Fast za nas sa starijim telefonima neće raditi, ali dobro - možda je htela samo da kaže kako trebamo samo da pređemo na Release Preview da bismo koristili istu verziju sistema kao oni koji su zvanično podržali, a jer će i Slow uskoro da ode na Fast.
Upravo zbog ove nedoumice sam i okačio onaj link. Daju izjave koje ne sadrže razjašnjene činjenice. Tako može da razgovara sa drugaricom na kafi, ali ne i da daje zvanično obaveštenje. Potpuno odsustvo ozbiljnog pristupa poslu.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ma... Samo da se Dona slika, lako ćemo ostalo. :lol:

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Avg 2015. 11:12
:: W10Mx2
:: smsg Note III

Post od sizif »

:)
Ma vi pisali o app Mapi, ja se nadovezao tj. kasno mi proradio kliker da zbog navigacije na srpskom tj REGIJE, nisam dobijao apdejte dalje od fast 15063.138 na L920.,
Reko' da pomognem onima kojima je žao(meni) da obese mob o kllin, a služi im i za zabavu(čačkanje), a može još da se nosi s W10M. :)
"Čačkanjem" na x2x modelima na W10M, mogu se još uvek koristiti zanimljive app koje je M$ ukinuo :)

Slika
Slika

Sent from my L920

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Pa i dobro je što si se nadovezao i s tim. ;) Nama kao korisnicima je svejedno da li je nešto si sistema ili je do aplikacije - problema svakako ima, i kao što vidiš, i tu smo delili zajedničku muku, jedino što sad ja znam da ima i sistem zasluga u tome, a ne samo Maps aplikacija.

Lepo, leže ti i Fast. 8)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Stiže mi *.251 na Release Preview insajderu. Moguće da sad stiže i zvanično CU nadogradnja za podržane telefone u Srbiji, valjda je to sad naš region došao na red.

Slika

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Ovo ti je kad je fast insider isključen ?
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ovo je Release Preview kod mene.

DODATAK: Iako sam na insajderu mogao sam dijagnostiku ovako da podesim na Basic. Sad opet ne mogu ništa da promenim, ali nakon same nadogradnje sam mogao sam da dijagnostiku stavim na Basic. Obratite i vi ostali koji ste na insajderu pažnju na ovo, treba iskoristiti tu jednu priliku da se isključi dijagnostika.

Slika

DODATAK:
Microsoft will still let unsupported Windows Phones update to the Windows 10 Creators Update - MSPoweruser

Izgleda da će ipak nepodržani telefoni moći na CU. Preko Slow da se dođe na CU, i odmah da se prebacite na Release Preview. Tako kažu. Nadam se da ovo znači da će i do daljnjeg ovaj sistem raditi, tj. i kasnije da će funkcionisati ako bi neko trebao da reinstalira softver.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan

Kad mene na fast nema ponuđeno to .251. Nije valda da moram da se vratim na Release!?.
Negoo "3D Prikaz", ima li te app i kod vas ili sam nešto slučajno instalirao?

klaTm morf tneS

Odgovori