Windows 10 Mobile - generalna diskusija
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
Da, mislim da sam i ja imao tu aplikaciju nakon što sam se prebacio na CU, ali da sam je deinstalirao.
Inače, koji ti je tačno build? Taj koji hoćeš da dobiješ je 10.0.15063.251. Nadam se da nisi pokupio 10.0.15207? Ja sam imao do danas 10.0.15063.138, taj sam stavio sa Slow insajderom, a onda sam prešao na Release Preview, i danas mi je preko Release Preview stigao taj 10.0.15063.251.
Mislim da bi svakako trebao da se prebaciš na Release Preview da ne bi otišao na Redstone 3 koji će biti uskoro mnogo nepouzdaniji.
Inače, koji ti je tačno build? Taj koji hoćeš da dobiješ je 10.0.15063.251. Nadam se da nisi pokupio 10.0.15207? Ja sam imao do danas 10.0.15063.138, taj sam stavio sa Slow insajderom, a onda sam prešao na Release Preview, i danas mi je preko Release Preview stigao taj 10.0.15063.251.
Mislim da bi svakako trebao da se prebaciš na Release Preview da ne bi otišao na Redstone 3 koji će biti uskoro mnogo nepouzdaniji.
- srđan obradović
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
- :: microsoft lumia 532
Na fast sam i imam .138. Ne stiže još ništa. Nije moguće da Release dobije nadogradnju a Fast ne?! A što se tiče RS3, nek bude kakav bude, moj je[emoji2]
Gle gle, stavih ga na Release i odmah dobih nadogradnju, videćemo šta će biti kad završi.
Čim se instaliraju vraćam se na fast.
klaTm morf tneS
Gle gle, stavih ga na Release i odmah dobih nadogradnju, videćemo šta će biti kad završi.
Čim se instaliraju vraćam se na fast.
klaTm morf tneS
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ja bih ipak ostao na RP na tvom mestu. 
Sent from mTalk on Windows 10 phone

Gari nisi valjda promenio avatar zbog propasti Windows mobile platforme 
Ne padaj u očaj, uvek ćeš moći da kupiš neki povoljan android telefon i promeniš nick u Jack Sparrow ;D
Sent from mTalk

Ne padaj u očaj, uvek ćeš moći da kupiš neki povoljan android telefon i promeniš nick u Jack Sparrow ;D
Sent from mTalk
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Jesam, zbog toga sam promenio avatar.
Ali ne očajavam, nego već pratim situaciju i na Androidu, pa da vidim na šta ću preći kada na to dođe red.
A što se tiče avatara, još ne mislim da sam u ovoj fazi sa skoro skroz potopljenim čamcem, sad još uvek kofom izbacujem vodu iz broda.
(Inače, par metara u levo od Jacka je dok, tako da nije ovde on u problemu.
)
Ta je scena.
https://m.youtube.com/watch?v=mnXQdMRi63E

Ta je scena.

https://m.youtube.com/watch?v=mnXQdMRi63E
- srđan obradović
- Mobil fan
E z'inat sam ga frljnuo na .251 i vratio na fast. Inače insider ko insider...usporio malo ali ništa strašno, Ništa što Jack Sparrow ne bi mogao da savlada [emoji848][emoji3]
Do sad sam pričao godinu dana, ali mislim da neće izgurati leto i win10m će biti neupotrebljiv i svi će na win8.1, ili droid. Ja ću 8.1.
klaTm morf tneS
Do sad sam pričao godinu dana, ali mislim da neće izgurati leto i win10m će biti neupotrebljiv i svi će na win8.1, ili droid. Ja ću 8.1.
klaTm morf tneS
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ne znam baš za wp8.1. Znaš da je bio onaj neki problem o kome su pričali da OneNote ne može da sinhronizuje svesku... Ne znam da li je to ispravljeno. Proveriću baš sutra na tatinom telefonu. Ipak bi se pre kladio na w10m nego na wp8.1, iako je wp8.1 fluidniji. A što se tiče desetke: videćemo kakav će biti CU, trenutno mi je samo dan i po na telefonu, i OK je; a AU, on je počeo da zeza nedavno, ali bio je pre toga dobar, i verujem da će za koji mesec i on biti dobar. Tj. biće dobra desetka makar što se sistema tiče, ali to ne menja činjenicu da odsustvo novih telefona utiče na developere da dižu ruke od sistema, i to je ono što je po meni glavni problem.
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
- :: Nokia808PureView
- :: Xiaomi Mi note 10
Uzeo sam prijatelju da azuriram ( spremamo ga za prodaju) L640 XL LTE, bio je na 8.1. Nije nudio update. Skinu Upgrade advisora i azurirao. Pitam se kako je moguceeeee da se i dalje prvo azurira na 1511 windows 10 (.107)... Znaci cekao sam DVA SATA da bi se kao azurirao i onda cim se ukljucio kaze da ima novi update na 10.0.14393.1066 i sad cu da cekam opet jos DVA SATAAA!!!!... Pa nije ni cudo sto mora Hard reset posle update-a... Kakav uzas. 
Pritom dok preuzima update i dalje zabada, stane na 8-10% i stoji po 10 min 15 min. Uzas.
EDIT: KATASTROFA
Restatovao se poceo update i onda ovo

EDIT 2: Morao je da radi MWRT.... To je bio put od 8.1 do windows 10 i nazad na 8.1 uz gubljenje svih podataka. Sreca te sam prekopirao Camera Roll na komp, a videcemo sta je beckup-ovano na nalog... Divno

Pritom dok preuzima update i dalje zabada, stane na 8-10% i stoji po 10 min 15 min. Uzas.
EDIT: KATASTROFA
Restatovao se poceo update i onda ovo

EDIT 2: Morao je da radi MWRT.... To je bio put od 8.1 do windows 10 i nazad na 8.1 uz gubljenje svih podataka. Sreca te sam prekopirao Camera Roll na komp, a videcemo sta je beckup-ovano na nalog... Divno

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Sve što je snimano na memorijsku karticu sigurno nije izgubljeno osim ako si odabrao opciju da se dve obriše sa nje tokom hard reseta.
1. Upgrade Advisor, i nadograđuješ sistem na desetku.
2. Odmah hard reset.
3. Ažuriraj aplikacije. Možeš i da odmah posle ažuriranja uđeš u kalendar i mejl, i sve odmah da podesiš.
4. Nadogradi opet sistem, na AU. Ne treba hard reset više.
5. Ažuriraj opet aplikacije. I uživaj.
1. Upgrade Advisor, i nadograđuješ sistem na desetku.
2. Odmah hard reset.
3. Ažuriraj aplikacije. Možeš i da odmah posle ažuriranja uđeš u kalendar i mejl, i sve odmah da podesiš.
4. Nadogradi opet sistem, na AU. Ne treba hard reset više.
5. Ažuriraj opet aplikacije. I uživaj.

Poslednja izmena od гари u Sub, 29. Apr 2017. 20:49, izmenjeno 2 puta ukupno.
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
- :: Nokia808PureView
- :: Xiaomi Mi note 10
^^ Nope nije bilo hard reseta. Telefon je upao u bootloop posle update-a sa TH2 na AU. Nije mogao softreset, nije mogao hardreset ( pokusao sam sve), jedno WDRT na PC pa opet na 8.1. Nema memorisku karticu. Jedino ako ima na nalogu cloud backup ( a to cu da proverim sutra).
I kako je moguce da WDRT vraca na 8.1 i posle toga kaze da je telefon up-to-date, a godinama postoji desetka, cccccc, strasno...
Uglavnom sutra ponovo.
Sad je na 8.1, jel treba da je azuriram i app i sistem ili ne ( zasto ako ga necu koristiti nego hocu pa predjem na 10)? Da li mogu odmah samo ponovo na Upgrade advisor?
I kako je moguce da WDRT vraca na 8.1 i posle toga kaze da je telefon up-to-date, a godinama postoji desetka, cccccc, strasno...
Uglavnom sutra ponovo.
Sad je na 8.1, jel treba da je azuriram i app i sistem ili ne ( zasto ako ga necu koristiti nego hocu pa predjem na 10)? Da li mogu odmah samo ponovo na Upgrade advisor?
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ali nisi radio hard reset nakon što si stavio desetku?
Dok si na osmici ne moraš da ažuriraš aplikacije, nema smisla, i tako ćeš posle toga hard reset da radiš.
Samo Upgrade Advisor, pa na desetku, i sve onako kao što sam napisao. 
DODATAK: Izvini, bio je ono lapsus, nisam hteo reći WDRT nego Upgrade Advisor.
Dok si na osmici ne moraš da ažuriraš aplikacije, nema smisla, i tako ćeš posle toga hard reset da radiš.

DODATAK: Izvini, bio je ono lapsus, nisam hteo reći WDRT nego Upgrade Advisor.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Daklem, MSFT ubija i Win10Mobile. Ima taj neki papir 10QC, gde pišu da prekidaju finansiranje istog. Ti bi bilo to nažalost. Vidim da mi je sledeći uređaj iPhone. Šta da se radi.
Do tada, ostajem na 950xl
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Znaš već da nisam ni ja optimističan po pitanju budućnosti w10m, ali i ja sam video tako neki tekst na msPoweruser, , ali nije mi baš uverljiv.
Microsoft says the Windows Phone retrenchment to end in June
Jel si i ti ovako nešto video?
Izvode se zaključci na osnovu kratkih tvitova ili tako nekih kratkih komentara koji se mogu dvosmisleno tumačiti. Evo najbitnitniji deo da citiram i prokomentarišem.
Iz ovoga što oni navode kao izvor se prosto ne vidi da oni odustaju od w10m.
Doduše, sad nije ni bitno šta će oni (iz Microsofta) pričati, jer je nevezano od te priče nama sad bitno šta će Microsoft po ovom pitanju uraditi. I sve dok ne bude novih telefona, w10m je na sunovratu. Sve i da Nutella dođe i kaže "uskoro objavljujemo nove telefone", ja mu ne verujem sve dok to i ne vidim.
Microsoft says the Windows Phone retrenchment to end in June
Jel si i ti ovako nešto video?
Izvode se zaključci na osnovu kratkih tvitova ili tako nekih kratkih komentara koji se mogu dvosmisleno tumačiti. Evo najbitnitniji deo da citiram i prokomentarišem.
Da, naravno da ne zarađuju trenutno novac od telefona kad ni ne prave nove telefone. I da, naravno da će do juna ove godine da im prodaja telefona skoro pa da stane kad su u velikom broju zemalja Lumije rasprodate, a i ko će sad već kupovati te telefone koji su godinu i po dana stari i sa neizvesnom budućnošću.With phone revenue down another $730 million in the last quarter, Microsoft has now, according to ZDNet’s Mary Jo Foley, confirmed that there is now virtually no more money left in the phone business.
Paul Thurrott also confirmed that the phone business is set to wind down “by the end of the current fiscal year” ie June 2017.
Iz ovoga što oni navode kao izvor se prosto ne vidi da oni odustaju od w10m.
Doduše, sad nije ni bitno šta će oni (iz Microsofta) pričati, jer je nevezano od te priče nama sad bitno šta će Microsoft po ovom pitanju uraditi. I sve dok ne bude novih telefona, w10m je na sunovratu. Sve i da Nutella dođe i kaže "uskoro objavljujemo nove telefone", ja mu ne verujem sve dok to i ne vidim.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Cinjenicno stanje je da ne izbacuju telefone, pojedine aplikacije se gase na OS, a i dok su bile radile su traljavo u odnosu na Android ili iOS. MS jedino sto je nagovestio jeste Surface telefon, mada ako mene pitas od toga nema nista... Lagano ce da spustaju zavesu jer ako su i imali nekad potencijala sada ga nemaju nikako, a Nokia ce zaziveti za razliku od njih.miodrage napisao:Daklem, MSFT ubija i Win10Mobile. Ima taj neki papir 10QC, gde pišu da prekidaju finansiranje istog. Ti bi bilo to nažalost. Vidim da mi je sledeći uređaj iPhone. Šta da se radi.
Festina lente.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
^ I s ovakvom analizom na osnovu trenutnog činjeničnog stanja se slažem.
Jedino što bi po meni ipak mogli da uspeju, i dok se Nokia razlikuje od ostalih najviše po svom imenu, Microsoft bi se razlikovao po svom sistemu koji i na jeftinom telefonu dobro radi i kad ga zatrpate aplikacijama. Ali za to bi morali da se više posvete w10m, a ne kao što su radili do sad.
Možemo i da komentarišemo šta mislimo da je bolje Microsoft da radi i kako im je u interesu da razvijaju w10m, ali ništa od toga, Microsoft i tako sve radi ko muva bez glave.
Jedino što bi po meni ipak mogli da uspeju, i dok se Nokia razlikuje od ostalih najviše po svom imenu, Microsoft bi se razlikovao po svom sistemu koji i na jeftinom telefonu dobro radi i kad ga zatrpate aplikacijama. Ali za to bi morali da se više posvete w10m, a ne kao što su radili do sad.
Možemo i da komentarišemo šta mislimo da je bolje Microsoft da radi i kako im je u interesu da razvijaju w10m, ali ništa od toga, Microsoft i tako sve radi ko muva bez glave.

- srđan obradović
- Mobil fan
Ms mora da ima nešto u mobilnom segmentu, da li tablet, phablet, 2u1, nešto mora, ne može se bazirati samo na win10 koji po meni dobro radi. To što još nema drivera, igrica, programerskih zafrkancija to će sve doći. Njihove usluge najviše koriste poslovni ljudi i to treba da im bude ciljna grupa. Optimizovani lagani laptopovi, fizičke tastature, office... Smartphonima mora da se gadja mlađa populacija, društvene mreže, selfie fanatici. To je kao kad bi napravili Rols Royce u žutoj boji i roze volanom da bi privukli mlade.
Na žalost to znači da će u pliće džepove droid, u dublje iPhone. Neće nam to mnogo promeniti živote, samo će biti malo smoran forum bez okršaja droid-win[emoji2]
klaTm morf tneS
Na žalost to znači da će u pliće džepove droid, u dublje iPhone. Neće nam to mnogo promeniti živote, samo će biti malo smoran forum bez okršaja droid-win[emoji2]
klaTm morf tneS
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Znaš da na ovim prostorima najviše vole Eurokrem.гари napisao:Sve i da Nutella dođe (...)

Inače, do sad su ga zvali Mendela, ali evo postade i Nutela.

Inače, braćo, koristite svoje Lumije dok rade, ili ih prodajte odmah - svejedno, novog modela sa W10M nećemo videti. Lepo rek'o Čvoruga "MS dizgori", i ispunilo mu se.

Inače, MS je poslednjih godina opet postao (pomalo) zanimljiv širim masama, više hardverom nego softverom, ali takav pristup je nemoguć kad je u pitanju tržište telefona. Ako i izbace SP, to im može doneti neku zaradu, a i ne mora, ako takav telefon izađe, tada će me zanimati - a oni kao kompanija me nikad nisu nešto interesovali. Interesovao me je OS za mobilne koji mi se dopadao - pa čak i ovaj W10M, koji je možda kompletniji, ali i ružniji i nestabilniji od WP7(.x) i WP8(.1) - i zato ću jednog dana uzeti 950xl da zameni 930. Moje pare - moj problem ako ih bacam. Ionako će uz njega biti i neki jači Android da popuni praznine.
'Ajde, uzdravlje.

Izvinjavam se na upadici, ali toliko patnje sa telefonom oko običnog update-a sistema, po meni nije vredno truda. Pa to ni Android Cupcake nije imao. Lakše bilo onda odraditi particionisanje kartice nego sada neki win update. I još se nečem boljem nadati...?! Bože sačuvaj.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ma... S onim što piše u Upgrade Advisoru dovode u zabludi ljude kako će "sve ostati gde je bilo", a hard reset mora da se uradi jer ipak ništa ne valja. Moja baba da vodi Microsoft ili njihovo mobilno odeljenje, i ona bi napravila Upgrade Advisor tako da se u toku postupka nadogradnje telefon vrati na fabrička.
Da, a vezano za poslovne korisnike i klinčadiju, ovaj sistem nema dobru banking aplikaciju skoro mi za jednu banku. Ne cilja Microsoft trenutno mi na šta.
A što se tiče njihovih zanimljivih uređaja, videćemo. Surface je za širu masu preskup. Možda je nekome zanimljiv, mada je jedan u milion sličnih uređaja - izdvaja ga samo Microsoft logo. Hololens nije gotov proizvod... Xbox im je eto kao uspešan sad. Ali što je kod njega zanimljiv sad UWP, mislim da će UWP bez mobilnih mnogo da oslabi po pitanju broja i kvaliteta aplikacija, ili barem neće ispuniti ono što je mogao. No taj deo priče verovatno kapcima Xboxa i nije toliko bitan.
Da, a vezano za poslovne korisnike i klinčadiju, ovaj sistem nema dobru banking aplikaciju skoro mi za jednu banku. Ne cilja Microsoft trenutno mi na šta.
A što se tiče njihovih zanimljivih uređaja, videćemo. Surface je za širu masu preskup. Možda je nekome zanimljiv, mada je jedan u milion sličnih uređaja - izdvaja ga samo Microsoft logo. Hololens nije gotov proizvod... Xbox im je eto kao uspešan sad. Ali što je kod njega zanimljiv sad UWP, mislim da će UWP bez mobilnih mnogo da oslabi po pitanju broja i kvaliteta aplikacija, ili barem neće ispuniti ono što je mogao. No taj deo priče verovatno kapcima Xboxa i nije toliko bitan.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Pa i sad se polako svodi sve na droid ili iphone, windows samo pada u senku kao i njegov trzisni udeo koje je vec odavno dotakao dno. Ali slazem se da ce generalno biti smor situacija kada imas samo 2 sistema na trzistu bez jos neke alternative koji je bio w10m dosad, ali sta ces. Mozda Nokia posle nekog vremena izbaci nesto svoje, cisto da covek moze da bira a ovako cemo imati duopol na trzistu.srđan obradović napisao:Ms mora da ima nešto u mobilnom segmentu, da li tablet, phablet, 2u1, nešto mora, ne može se bazirati samo na win10 koji po meni dobro radi. To što još nema drivera, igrica, programerskih zafrkancija to će sve doći. Njihove usluge najviše koriste poslovni ljudi i to treba da im bude ciljna grupa. Optimizovani lagani laptopovi, fizičke tastature, office... Smartphonima mora da se gadja mlađa populacija, društvene mreže, selfie fanatici. To je kao kad bi napravili Rols Royce u žutoj boji i roze volanom da bi privukli mlade.
klaTm morf tneS
Festina lente.