Windows 10 Mobile - generalna diskusija
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Re: Windows 10 - generalna diskusija
Ja launčere ne bih u WP ni slučajno. Pa i ovo sa slikom u pozadini pločica je previše za moj ukus. Gubi svoju prepoznatljivu estetsku uniformnost i eleganciju. I zato sam rekao da po tom pitanju ne treba mnogo da mudruju, jer - kao što i ti teče - ima dosta drugih stvari kojima mogu (i treba) da se posvete.
^ Nekako i ja tako shvatam WP, jednostavnost, uniformisanost i minimalizam.
Pogledajte, po dizajnu modela telefona i samom UI -WP ima dosta nasledja Nokia "Meego" kome su te odlike bile osnova "gradjenja" UI. I skoro cela "Meego" ekipa je presla u MS.
"Uniformisanost" app je meni jako bitna, komande su uvek na istom mestu, prepoznatljivost UI. Pogledajte svoj browser koji se verovatno malo sporo otvara zbog raznih gluposti kojima je "nafilovan", tako je nastao "project Spartan", to jest Edge browser za wp10, koji bi trebao da radi efikasno otvaranje stranica i nista vise (spartanac), to da vidimo, iako je vec sad IE ok.
Koliko ce to kupci "prepoznati" kao interesantno za kupiti pored "sarenisa" Androida i vec i kod nas rasprotnanjenog iOS sistema? Nepoznato.
Pogledajte, po dizajnu modela telefona i samom UI -WP ima dosta nasledja Nokia "Meego" kome su te odlike bile osnova "gradjenja" UI. I skoro cela "Meego" ekipa je presla u MS.
"Uniformisanost" app je meni jako bitna, komande su uvek na istom mestu, prepoznatljivost UI. Pogledajte svoj browser koji se verovatno malo sporo otvara zbog raznih gluposti kojima je "nafilovan", tako je nastao "project Spartan", to jest Edge browser za wp10, koji bi trebao da radi efikasno otvaranje stranica i nista vise (spartanac), to da vidimo, iako je vec sad IE ok.
Koliko ce to kupci "prepoznati" kao interesantno za kupiti pored "sarenisa" Androida i vec i kod nas rasprotnanjenog iOS sistema? Nepoznato.
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
Ma kakvi crni launceri i neko sarenilo, malo samo vise opcija u vezi plocica i wallpapera i to je to.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Ovo za sad sto vidim na 10ki je taman koliko customizacije i treba. Nista vise ne dirati osim da se ispegla UI do kraja. 

-
- Sertifikovani Trol
Uuu da. Te neke od animacija sam video i na ovom zadnjem bildu. Jako glatko rade i na 630ki. 
Znaci alergican sam na 5" ali zestoko me svrbi 540ka jer kontam da ce 10ka prebrutalno izgledati na tolikom ekranu.

Znaci alergican sam na 5" ali zestoko me svrbi 540ka jer kontam da ce 10ka prebrutalno izgledati na tolikom ekranu.

^^ Lik je sjajan, Action center "...everything is flashing and I don't know why, I'm quite scared."
poz

poz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
Nista vise od ovoga sa klipa ne treba budziti i sareniti jer em je gospodski em mislim da ako se preteruje, da win sistem nece vise biti toliko stabilan i lightweight.
- knezevic76
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
- Kontakt:
Re: Одг: Windows 10 - generalna diskusija
meni liči na totalcommander iz prvih dana na windowsu
- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Samsung Galaxy S8
- :: Huawei Honor 8 Lite
Sto ne launcher-i? Ne moraju da budu kao na a, ali mogu da budu posebno prilagodjeni za wpm.
Od tih stvari sa launchera bi mi odgovarao customise gestures, kao na androidu sto sam preko nova launcher postavio za swype up da mi se zakljucava telefon, double tap da udje u podesavanja telefona itd....
Al mogu da zivim i bez toga, mislim da bi te dzidzabidze usporile i ugusile sam sistem (kao android).

- vojkan85
- Mobil manijak
Nije A spor zbog toga nego zbog Jave
. Nemaju te custom-izacije toliko uticaja kada se uskladi hardware sa software-om, a win zna da lepo opegla software.

Jos malo pa ce wp da se raspane otpustaju radnike,mozda odustanu od smartphona...... 

Nadam se da ovaj people nece ostati ovakav. Presmijesan dizajn
- Evindzer
- Prijatelj foruma
I ja isto.
Mada, računam da će ostati kao i do sada.
Nego, upravo naiđoh na ovo:
http://www.wired.com/2015/07/microsoft-phone-job-cuts/
http://pocketnow.com/2015/07/09/microso ... ars-rumors
Dakle, ako sa 10-kom ne urade nešto (kao što osećam da neće), možda za koju godinu ne budemo imali mogućnost da kupimo telefon koji nije na Androidu ili iOS-u.

Mada, računam da će ostati kao i do sada.
Nego, upravo naiđoh na ovo:
http://www.wired.com/2015/07/microsoft-phone-job-cuts/
http://pocketnow.com/2015/07/09/microso ... ars-rumors
Dakle, ako sa 10-kom ne urade nešto (kao što osećam da neće), možda za koju godinu ne budemo imali mogućnost da kupimo telefon koji nije na Androidu ili iOS-u.
-
- Sertifikovani Trol
Evindzer napisao:[...] možda za koju godinu ne budemo imali mogućnost da kupimo telefon koji nije na Androidu ili iOS-u.
Pa valjda ce do tada ispeglati i taj Android da moze da se koristi normalno i na uredjajima za nas obicne smrtnike...

- Evindzer
- Prijatelj foruma
Može on i sad lepo da se koristi, nego mi dajemo prednost nekom drugom OS-u.

-
- Sertifikovani Trol
Imao sam okrsaj Lumia 630 vs Moto G... Mislim da se vlasnik G-a malko skenjao. 
Da me ne shvatite pogresno, odlicno radi G i ako se budem vracao na Andru najverovatnije pecam Moto.

Da me ne shvatite pogresno, odlicno radi G i ako se budem vracao na Andru najverovatnije pecam Moto.

- vojkan85
- Mobil manijak
Ne izgleda lose, malo jeste na foru androida i ios-a ali napretka ima.