Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od гари »

Baš tako, a malo mu fali.

Sad sam izašao sa insajdera inače. Videću kako će mi to uticati na bateriju, ažuriranje aplikacija, i nadogradnje sistema.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

Sinoć 27 aplikacija ažurirano[emoji15] Među njima i Maps.

klaTm morf tneS
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Meni samo Skype, mada možda jer nisam više na insajderu... Ti na Release Preview? Za svaki slučaj reko da pitam. :)

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan

Vratio sam se na RP da bih dobio .251 i čim se instaliralo vratio se na insider fast i nakon pola dana dobio 27 nadogradnji od jednom. .

klaTm morf tneS

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

E, kakve su tu mape sad? Probaj da vidiš Novi Sad. Jel skoro sve zgrade imaju 3D modele? I probaj sad pretragu ulica i adresa bez uključenih WiFija i mobilnog interneta ako ti nije problem. :)

DODATAK: Mislim da imam drastično poboljšanje baterije sad kad sam izašao sa insajdera.

DRUGI DODATAK: A inače baš bi bilo super da naprave da za pločice može da se podešava blur efekat, tj. onako sa klizačem kao što ima za stepen providnosti. Možda to bude sa Redstone 3, tu su svugde nešto počeli da ubacuju taj blur efekat i poluprovidnost.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan

Ništa spektakularno se nije promenilo. E sad, stabilnost još nisam probao. Probaću ovih dana.
Slika
Slika

klaTm morf tneS

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

A inače, pozitivna stvar je što sad navigacija radi i dok si u multitaskingu, ili u drugim aplikacijama. Čini mi se da to ranije nije bilo, a da sad jeste. Ali to bi rado menjao za detaljnije mape i navigaciju s ugašenim ekranom. :D

DODATAK:
Evo i jedna baš odlična stvar. Kad projektujem sve na drugi ekran, odnosno konkretno na laptop, ne mora više da displej telefona stalno bude uključen. Ugasim ekran, a na ekranu sve i dalje radi. Malopre odgledao epizodu Dragon Ball Super tako. :D

Govorili su o tome za Continuum, čak ima i nekih podešavanja za Continuum. Da se ugasi ekran telefona sam posle nekog vremena. Ovde ja nemam to podešavanje, ali mogu da ugasim ekran ručno.

Ovo je odlično, baš bi bilo šteta od toga da Microsoft odustane, ili samo malo da izreklamiraju... Sistem je sjajan. :) Nadam se da će biti uskoro i novih telefona. :)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

^ People have realized that the moment they killed the Lumia line, but for some of them it was just too stupid to be real, so they continued to hope... :)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Bilo je nekoliko sličnih tekstova ovih dana, a svodi se na ovo: Satya Nadella: Microsoft will make more phones that won’t look like phones.

I više se ne obazirem na to šta pričaju, totalno me zabole više. :) Pratim dešavanja, i gledam šta će konkretno da bude, i ako ništa ne bude zanimljivo kad crknu i ova Lumija 730, a i ona devojkina 650, odo na Android. Stalno Microsoft priča o nečemu, a nikad to nešto revolucionarno da vidimo. Šta god da se pojavi, to zapravo neće zavisi od Microsofta. Ako se pojave savitljivi telefoni, to je do hardvera, i Samsung će spremno dočekati taj momenat sa gotovim ekosistemom, a Microsoftov ekosistem uveliko više neće imati ni ono malo banking aplikacija koje je imao, i gomilu drugih stvari. Ako bude ipak bilo nešto u formi naočara, tj. nešto slično kao Hololens, i tu bi sto posto Google bio spremniji. Verovatno zato Microsoft zato stalno i priča o stvarima koje bi mogle biti u budućnosti. Šta god da su probali (sem tog svog operativnog sistema i Offica), tu su ih ostali prešišali uprkos njihovom ogromnom kapitalu, i ni nema im druge nego da gledaju šta još dolazi, pa da budu spremniji za te buduće bitke. A kad ih i u tim budućim bitkama izlome, onda će opet gledati šta budućnost donosi, i tako u krug pa sve dok ne postanu skroz nebitni. I pričaju o ambicijama i rizicima, a sve što trenutno je radi samo zgrtanje profita na siguricu. :)

Hehe, koji bi bio savršeni scenario za mnoge prozoržije. :) Da im crkne Windows telefon za godinu dana ili tako nešto, da ga trgovac ne može popraviti, i da mu ponude Android u zamenu. :D

Da, a ovo što je Evi citirao: pa jeste, potezi sa w10m su im toliko neviđeno glupi da čovek prosto ne može da veruje. I i dalje taj Nutella samo lupeta nešto. Jedna od rečenica koje je nedavno izustio je "mi pravimo Windows telefone", i tu pomene svoje partnere tipa HP... Koja lakrdija, ili laže ljude koji već znaju da to nije tako, ili nema pojma šta mu radi mobilno odeljenje. :)

Sent from mTalk on Windows 10 PC

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

E bre, Gari, sad si me razočarao. ;)
Pa, kad 730 rikne, naći će se 950 za male pare, i eto ti opet super telefona, dok savitljivi SP ne doživi drugo izdanje i preboli pubertetske hronične bolesti. :)
Nego, ja zamišljam drugu situaciju: za godinu - dve u jednom džepu savitljivi Samsung sa olovkom, a u drugom savitljivi SP sa olovkom. :D
Odmah bih kupio onaj telefonski "holder" za ispod pazuha, kao što nosi Majkl Fišer - a već imam par kožnih prsluka da zaokruže kaubojski utisak. :D :D :D
Poslednja izmena od Evindzer u Čet, 04. Maj 2017. 12:22, izmenjeno 1 put ukupno.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Satya Nadella je još pre godinu dana dao intervju u kome je između redova jasno stavio do znanja da je WP završena priča. Moglo se to logički zaključiti (po mnogo čemu) i davno pre njegovog obraćanja, ali kako uvek ima onih kojima zdrav razum nije svojstven, tako isti iz svega toga nisu shvatili ništa, već su nastavili da očekuju nemoguće.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Evindzer napisao:E bre, Gari, sad si me razočarao. ;)
Pa, kad 730 rikne, naći će se 950 za male pare, i eto ti opet super telefona za dok savitljivi SP ne doživi drugo izdanje i preboli pubertetske hronične bolesti. :)
Nego, ja zamišljam drugu situaciju: za godinu dve u jednom džepu savitljivi Samsung sa olovkom, a u drugom savitljivi SP sa olovkom. :D
Odmah bih kupio onaj telefonski "holder" za ispod pazuha, kao što nosi Majkl Fišer - a već imam par kožnih prsluka da zaokruže kaubojski utisak. :D :D :D
A, pa naravno, ako bih video da bilo kakvim uređajima oni još podržavaju w10m, i da ima smisla kupiti opet neki Windows telefon, onda nego šta nego da kupim Lumiju 950. :D Ovo ja kažem u slučaju da se ništa ne pojavi do trenutka kad ova dva pocrkavaju, ali trajaće oni. Ne verujem da je ova Lumia 730 na izdisaju, a Lumia 650 ima garanciju do avgusta 2018. 8)

A, tako bi i ja mogao - da vidim tako neku kaubojsku futrolu, ali da je na opasaču. :D

Nego ovo je članak na onu gore temu, a koji sam između ostalog komentarisao u mom prethodnom komentaru.
Nadella: “We’ll make more phones, but they will not look like phones that are there today.”

Ali kao što rekoh, prvo mi da vidimo šta će oni to da urade. Jedino što su do sad pokazivali neverovatnu nebrigu prema korisnicima, i nisu ni malo truda uložili da zadrže one koji su do sad bili odani platformi (pre svega ovde mislim na developere i kompanije). Microsoft možda kao hoće da bude zanimljiv, ali iz svega što oni rade se vidi samo da je truo, a one "strava stvari" koje najavljuju još nisu korisnici videli na delu.

DODATAK:
@1808
Davali su namerno mutne odgovore, pa da nije zapravo moglo biti jasno šta nameravaju, a oni koje je bolelo dupe za w10m, i kojima su ostali sistemi bili dovoljno zanimljivi da na njih pređu, su pročitali to između redova, a mi smo čitali ono drugo. :) Mislim, moglo se zaista zaključiti i jedno i drugo. I sad opet kad pogledamo: zbog čega i ove malene novotarije dovode sa CU... Ako hoće baš da odustanu od w10m ovakvog kakav je, mogli odmah posle Threshold 2 da objave nekoliko nadogradnji koje bi bili usmerene isključivo na stabilnosti sistema, i kad postignu taj cilj, da se zaustave. Nije baš sve govorilo u prilog tome da gase w10m, ili tako nešto. Jedino što sad više nego ikad izgleda da su oni skeptičniji bili u pravu.

Pre svega mislim da nas je zbunili Microsoftovi potezi za koje su neki jednostavno rekli "ovaj Microsoft jednostavno ne zna gde udara". :lol: I to je to, kompanija bez fokusa, bez jasnih ciljeva...

Sent from mTalk on Windows 10 PC

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan

Moja l532 u garanciji kod mts do 10.2017. Za sad ne pokazuje znake posustajanja.
Šta daleko bilo da nepopravljivo rikne... Ponudili bi mi Teslu 2.3 garant... Neka hvala, pre bih uzeo Nokiu 222.

klaTm morf tneS

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

A, to nikako... :lol: Tu se slažemo, svaki Android koji košta kao ta Lumia 532 je za kantu za smeće i nizašta drugo. :D U tom slučaju imao bi osnova da tražiš i da ti odobre drugi telefon uz doplatu. Sigurno bi ti to odobrili. Priznajem, zaboravio sam na taj telefon kad sam ono gore napisao, imao sam na umu samo telefone od bar 20.000...

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Inače, već sam komentarisao kako su mape postale očajne u odnosu na ono što je bilo. Sad pogledao i kod devojke na Lumiji 650 gde nije stavljen CU preko insajdera, i iste zamerke...

E sad, izgleda da su mape na Fast insajderu OK, i nadam se da će u bliskoj budućnosti to biti slučaj i kod nas ostalih.

Na niske grane padosmo mi prozordžije po pitanju mapa. :)

Ali kao što rekoh, ako na Fast radi dobro onima koje sam propitivao, valjda će tako doći i kod nas ostalih.

Pretraga kad smo offline je očajna. Navigacija se pauzira čim ugasim ekran. Prikaz mapa zlatno lošiji. Same mape su 119MB, dok je ranije bilo oko 160. Mada 119MB je za preuzimanje, ali izgleda da kad se skinu, onda ipak zauzimaju nešto manje od 150MB... I navigacija mi nudi manje puteva do zadatog odredišta.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Još jedan razlog da vi prozordžije konačno pozatvarate te prozore. Ubi vas ta promaja...

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ipak mi se ne sviđa ideja da zatvorim prozore, baš je prijatno kad pirka vetrić. 8)

Osim toga, ako mi bude problem ovo s mapama, prosto se vratim na AU s ove CU ekspedicije. :)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Promaja je uzrok smrti samo u Srbiji. :D

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Evo malo nešto vezano za Project Neon. Kako prave People aplikaciju da izgleda. Ovo je doduše na PC.

People app for Windows 10 gets the most dramatic Project NEON makeover yet

Koliko sam iz komentara skontao, postoji opcija da se isključi ta transparentnost, a to valjda ne piše u tekstu.

Evo i za Photos.

Photos app for Windows 10 gets a new Project NEON overhaull

Odgovori