Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od гари »

Pa sad... Ako ćemo realno, ja sam na Lumijama video da se neke stvari isprave za života tog telefona, a Samsung ima opciju da se zaključaju poruke kako ih neko ne bi mogao čitati, ali se lepo vide vidi šta piše iz multitaskinga. Ne verujem da će to ispraviti. Možda bude bolje sa nekim novim telefonom. :P

Mislim, ne znam šta ti očekuješ od podrške proizvođača? Možeš reći šta hoćeš, ali ni jedan telefon od 100€, a takav je telefon o kome Srđan govori, pa i višeg cenovnog ranga nije dobijao sve novije verzije softvera cele dve godine. P.S. Rutovanje nije podrška proizvođača.

DODATAK:
Jedna glasina...
Microsoft navodno planira restart Windowsa na telefonima
http://www.windowsnovosti.com/2017/05/m ... t.html?m=1

DRUGI DODATAK:
Citat iz teksta na istu temu sa msPoweruser.
https://mspoweruser.com/microsoft-repor ... le-reboot/
Microsoft has also used up consumer and retailer goodwill with prior Windows phone iterations, so it is very likely that they’ll already have built in biases working against them. However, it is also true that the consumer is fickle and memories are short, so that could very well change.

Many have speculated that Microsoft would position Windows 10 on ARM as a successor to Windows 10 Mobile. This is unlikely as Windows 10 on ARM (the version being discussed here anyway) is merely an iteration of Windows 10 Pro to provide an opportunity for Qualcomm-powered Laptops and Windows Convertibles to light up new mobility experiences as we can see in the LTE-capable Surface Pro. It is more likely that this unnamed new branch of Windows Mobile is where Microsoft is actively testing possible future iterations of Windows Mobile.

Barring a product that amounts to a total failure of imagination such as a shrunken down Windows PC or another Windows Phone 7 inspired interface, it’ll undoubtedly be exciting to see what they come up with next.
Posebno se s prvom rečenicom slažem... Mada videćemo šta to tačno navodno imaju na umu. Ako imaju. :)

Sent from mTalk on Windows 10 phone

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Ima vest i na gsm areni. Sta znam. Ja i dalje koristim 925 sa wp8 ali iskreno nemam vise zelje da se zaj... sa wp. Android koliko god bio takav kakav jeste je buducnost - nazalost.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Šta znači simbol slušalica i strelica u gornjem levom uglu ekrana kod simbola za wifi?
Edit:
Uspeo sam [emoji1] tako što sam ukucao ovaj kod Preusmeravanje svih dolaznih poziva bezuslovno
Aktivacija: **21*broj na koji se preusmerava poziv sa pozivnim brojem# OK, YES ili
Deaktivacija: ##21#OK
Provera statusa: *#21#OK
Sent from mTalk
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Sigurno si menjao karticu.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Da, to kad se zameni kartica bude tako jedan dan dok mu nešto "ne legne". Mada možda se Toša i nešto igrao, pa sad ispravio stvar. :)

A za Windows mobile, bilo je dosta tekstova ovih dana i o tome kakvih je telefona moglo biti... Možda je to dobar znak, ali sve je to svakako iz šupljeg u prazno dok nema telefona. U svakom slučaju, i da bude novih telefona - treba biti obazriv i uzimati baš ako se hoće. Android je sigurica, nisi u mogu milosti Microsofta. I u potpunosti je razumljivo što neće sad mnogi hteti da učestvuju u njihovim eksperimentima.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

To sam ženi ubacio karticu u L630 koju je koristila ćera a koja je jako lepo očuvana obzirom da je ona 064 razlog simbola sa slušalicom je zbog podešavanja kod operatera koji sam rešio :) btw ona je srećna sa novim/starim telefonom.
Poslednja izmena od TosaNS u Čet, 01. Jun 2017. 08:39, izmenjeno 2 puta ukupno.
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Svakako i dalje odličan telefon. :)

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Kum kupio HP X3. Za mene je cista ludost baciti te pare za wp ali jbg ima nada umire poslednja.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Tako se i meni čini. Mada jeste taj telefon zanimljiv, ali sa lapdockom. Sam za sebe mi nije nešto. Ali je sa lapdockom još skuplji. No sve zavisi od načina na koji koristi telefon, tj. od njegovih potreba, ali suviše je tu neizvesnosti. Niko više ništa ne zna zasigurno šta će sa tim sistemom biti, a možda u nekom trenutku i sami Microsoftovi servisi prestanu da rade.

DODATAK:
Inače, izgleda da je navigacija sa ugašenim ekranom proradila. I moguće da je pronalaženje lokacije sad malo bolje nego ono kad smo prošli put diskutovali. Pronalaženje lokacije još problematično kako mi se čini.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Microsoft's next attempt at Windows phone won't support Silverlight apps

U nekom trenutku svakako neophodan korak. Jedino je bezveze što se nisu više potrudili da dovedu ekosistem u red pre nego što ovo probaju. Jer sad nije dovoljno dobra situacija za lagano odbacivanje stare platforme, a čisto sumnjam da bi situacija u neko skorije vreme mogla biti bolja. No dobro, barem nešto da se dešava. :) Mada, naravno, ni ovo nije sigurno. :)

DODATAK:
Ranije ovih dana mi se učinilo da bi trebalo da je navigacija proradila opet sa ugašenim ekranom, ali nisam ništa hteo da pišem dok ne proverim i sam. Probao danas, i navigacija sa ugašenim ekranom radi odlično kao i ranije. I ostaje mi utisak da je lociranje sada bolje.

Sent from mTalk on Windows 10 PC

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

Danas sam dobio teaser mail za fall update preko insidera...neka hvala, posle CU više nikad insider. Možda u oktobru kad uzmem novi fon a ovaj postane sekundarni, inače...
sent from wp10 L532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Skoro i da je svejedno da li si insajder ili ne. Bag sa nepaljenjem ekrana tokom poziva imali smo svi, svima su nam mape nepouzdane, i da ne nabrajam. Pustili su CU sa dosta problema, i ti problemi se daju uočiti kako na nepodržanim tako i na podržanim telefonima. ;) Trenutno sam na buildu koji je pre koju nedelju izašao za insajder Release Preview (reko daj da ga probam, šta bude bude), a i posle jednog broja nadogradnji aplikacija vidim da ipak sad biva situacija bolja. Možeš ti i ranije doći na CU, ali polako - za sad uživaj, pa kad vidiš da smo mi zadovoljni, onda i ti uskači. :)

Lumia 532 radi odlično sa desetkom, možda samo za nijansu sporije od Lumije 650 ili 730. Nisi ti sad imao probleme jer ti je telefon "mator" ili jer ne može da se nosi sa onim softverom, nego jer treba Microsoft još da radi na ovoj novijoj verziji sistema. :)

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

Pratim ja vas i držim se .1198. Samo što je jako počeo da mi nedostaje blic zbog skeniranja... Kad dodje rs3 biće bolje valjda.
sent from wp10 L532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Misliš na blic na kameri? Kod Lumije 532 je kamera loša jer nema autofocus, ne toliko zbog blica. Ali da, danas čak i jeftini telefoni imaju blic i autofocus, tj. kameru dovoljno dobru da ti zadovolji tu potrebu. Recimo Lumia 550. Ovu manu kamere na Lumiji 532 nikakav softver ne može da nadoknadi.

Bilo je sad tekstova kako Microsoft nešto novo planira što bi odbacivalo aplikacije za wp8.1, a koristilo samo UWP aplikacije. Valjda je to tačno, a ako jeste, onda bi trebali da slede i novi uređaji.

A moguće da su zato i napravili pauzu ovoliku sa uređajima - ako w10m telefoni neće ni moći da se nadograde na to novije, pa da izbegnu taj problem. Mnogo toga "ako", "možda" i "moguće", ali dobro... Služe nas telefoni dovoljno dobro da bismo dočekali da vidimo šta nas to čeka iza ćoška. :)

U svakom slučaju, ali bi bilo tako, bilo bi to dobro i za nas sa w10m telefonima.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Napokon nešto lepo da se dešava.
Microsoft's Windows 10 'CShell' adaptable UI in images and video (exclusive)

Evo i isti tekst sa Windows Novosti, ali mislim da nije loše pročitati oba teksta.
CShell donosi Windows 10 Start meni i izgled na Mobile uređaje

Sve više realnih nagoveštaja da zaista stiže nešto novo i zanimljivo iz kuhinje Microsofta za nas prozordžije.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

:) Vreme je da nas obraduju sa nekim novim uredjajem, :) :) :) :) :)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Gde si Tošo! :D Ja taman gledao "šta je ovo, nikog ovde ovo ne zanima, izgleda da sam samo ja ostao da ugasim svetlo (barem što ovog w10m na ovom forumu tiče)". :lol: Ali svetlo se ne gasi! :D

To i ja mislim! U neku ruku ovo bi pružalo i objašnjenje Microsoftom neizdavanju novih telefona - ako imaju ovo u planu, i ne žele da se bakću nadogradnjom starijih w10m telefona na ovo novo. Pa onda prosto ništa ne objaviš između Lumije 650 i ovog novog, i nikog nisi ispalio. :P

Sviđa mi se inače što su napokon počeli da uvode i rotiranje početnog ekrana. Valjda će napraviti još i da, kad je telefon nagnut, da se akcioni centar spušta odozgo, a ne sa strane kao što je sad slučaj kad se telefon nagne. Odmah bi to bilo bolje i u samim aplikacija, a i sa početnog ekrana da se lista aplikacija otvara swipom u stranu, a ne odozgo.

Naravno, očekivao bih i da se akcioni centar rotira.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Ne sviđa mi se kako izgleda meni u položenom modu jer sa strana ostaje mnogo neiskorišćenog prostora. Drugo, ako drastično ne ubrzaju sistem i (posebno važno) ako intenzivno ne porade na saradnji sa autorima aplikacija, opet će proći kao i do sad.
PS: Gari, nisi ostao sam, ima nas još, ali samo pratimo i ništa ne verujemo dok ne vidimo korpus delikti. ;) :D :D
PPS: pozdrav za Tošu, neće da se druži s nama. ;)

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

I ja redovno pratim.
Ova prica bila je aktuelna jos dok sam ja bio na windowsu 8.1 davne 2015 i tad je vec bila zastarela ali evo sad je konacno sprovode, pardon, "uskoro" "mozda" "nekima" bice dostupna. Ali ako bude tako ako stvarno nesto unapredne i mrdnu se sa mrtve tacke oprobio rado tako nesto na Mi4 :wink:

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

^ Po svoj prilici, šta god da urade - ako urade, a nešto verovatno hoće - biće samo za nove modele, sumnjam da će ijedan od danas postojećih WP/W10M telefona biti podržan.

Odgovori