Sad prvog jula wp8.1 gubi i Skype. Ali dobro, ako i njega zanemarimo, i taj wp8.1 je i dalje vrlo pouzdan.
Mada, tek kad ti trebaju neke aplikacije, i nešto da uradiš sa telefonom, onda vidiš koliko je ipak sistem napredovao sa w10m. Jeste izgubio na stabilnosti, malo je usporio, ali mnogo je tu sitnica koje su sada moguće, a ranije nisu bile. Setimo se, ranije je na wp8.1 samo Moli plejer puštao titlove, i možda još neki, valjda VLC plejer. I tako tih sitnica za svakim uglom. Jeste, HERE mape na wp8.1 je pouzdanije od mapa na w10m CU dok ih ovi ne dovedu u red, ali i to čak kad uzmeš u obzir, ipak je w10m bolji. Evo, na Tošin nagovor i ja probao Sygic. Ranije sam se raspitivao za mapu Japana, i video na wp8.1 da ih Sygic nema. I pazi sad ovo - sad probam na w10m, i imaju i mape Japana, i mape Kine, i čega hoćeš! Pa radije ću platiti tih 2.000 za Sygic nego da moram da pređem na Android.
Malo sam komentarisao kako sad nemam mbanking aplikaciju, ali ko ga šiša. Zbog svega ostalog što mi dolazi uz desetku koristiću se malo browserom, i to će mi i tako biti najbolja opcija.
No moraju da porade još na stabilnosti, ali i to su pokazali da mogu! Pred Novu godinu desetka je odlično radila. Mesec dana bez restarta je mogao opušteno da izgura.
A za cenu njihovog uređaja, da, biće papren, verovatno ga kod nas legalno neće ni biti, ali to mene ni ne tangira.

Samo da bude kao sad sa Windows 10 S - objave oni nešto, i odmah objave i ostali. I tako bi bilo i sa telefonima - sve dok i sam Microsoft objavljuje svoj premium telefon na nekoj redovnoj bazi, tako će i ostali da ih slede sa svojim telefonima, i tu smo mi.

Isto kao što mi je Surface bio brutalna stvar kad sam ga video, video sam onda da je preskup, i nisam više na njega ni obraćao pažnju. I ubrzo evo 2u1 uređaja od raznih proizvođača koji rade isto to čime me je i Surface iznenadio.
Sent from mTalk on Windows 10 PC