Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od TosaNS »

Obzirom da ima problema sa mapama na CU ja neću prelaziti tj neću apdejtovati telefon na CU nego ću ostati na tom buildu koji oni preporučuju. Da li si pazario Sygic?
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Nisam još. Stoji mi u listi aplikacija (između ostalog kako bi uh imao na umu), i mogu da je koristim za pretragu adresa ako bi hteo, a i generalno izgleda da samo ne mogu da koristim glasovnu navigaciju u njoj (što za mene jeste najbitniji deo navigacije skoro, barem kad nemam suvozača).

Pre nego što budem negde putovao van Srbije ili Crne Gore, onda ću videti koliko je podnošljiva situacija u Maps, pa ću na osnovu toga doneti odluku. :)

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Dario90
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Feb 2016. 16:01
:: Microsoft Lumia 550
:: Huawei P Smart 2021

Post od Dario90 »

Trudim se da razumem ovo s mapama, ali mi ne uspeva. Ok, pokusavaju nesto novo da naprave, mozda malo da se distanciraju od Here-a, ali traljavo...pa neka nas vrate onda na stare mape ako vec nisu kadri da naprave to kako valja...

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Slažem se. A problem je prisutan i na kompu, i na telefonima. Možda jedino misle "oni koji imaju net neće ni primetiti da nešto nije uredu", a oni ostali su korisnici w10m u roamingu ili koji nemaju net, te - korisnici koji nisu mnogo bitni da bi se zbog njih žurilo sa ispravkom. :P

No opet, da su ovako recimo mog tatu zeznuli, kupio bi mu Sygic. Mada čak i bez kupljene licence u Sygicu pretraga adresa savršeno radi, a mape zauzimaju još manje mesta. Reda veličine 10MB.

Isto tako i za sebe ako bi išao u inostranstvo, a da procenim da bi mi trebala offline pretraga.

Čak mi je krivo što ga nisam zbog brata ranije probao. Trebala mu mapa Japana, a ja oprobam Sygic samo na wp8.1, a ne na w10m. Na desetki Sygic mnogo bolji. Sad jbg, telefon mu na wp8.1. :)

Dario90
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dario90 »

Sygic kida stvarno offline, al' mora se kupiti glasovna :) ako budem kupovao konsultovacu se s tobom Gari., ako me izneveri MapFactor :)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Zapravo, za Sygic treba konsultovati Tošu, ja ipak nisam kupio licencu. :) Kupiću ako budem išao na neki put, pa da mi treba, a da tad Maps ne radi kako valja.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

@Daraio90 ako ti se ne žuri Sygic redovno daje neke popuste i lako možeš kupiti licencu za ceo svet za 1000. din više ukoliko ti nije žurba sačekaj prvi popust, pogotovo što će ga biti, pogotovo sad pred godišnje odmore umeju da iznenade sa kojekakvim akcijama. Ne znam da li u free varijanti imaš displej hub odlična fora koju ja rado korstim kada vozim noću gde sa ekrana telefona sadržaj reflektujem na šajbnu :)
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Avg 2015. 11:12
:: W10Mx2
:: smsg Note III

Post od sizif »

ne zahtevni korisnik(ja) nema nijedan problem na CU zvanični, ni na podržanim ni na nepodržanom. :)
Navigacije na CU, winova i Maps Factor mi rade ok, od tačke A do B. Probao malo u lokalu, e sad u sitna crevca nisam zalazio.
Za detaljnije igranje više volim iGO, no ne napuštam brod, bez obzira što mi je trenutno primarni android('ebiga nova igračka) :D

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Dario90
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dario90 »

hvala Toso na informacijama...i nezahtevnim korisnicima(medju koje kontam da spadam) sigurno smeta sto su mape katastrofa...jos jednom sramota za Microsoft, oni nece to da poprave, ne verujem da ne mogu posle toliko vremena.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Pa da, dopuste da im se problem u aplikaciji provlači mesecima. Skoro godinu dana im je trebalo da isprave problem sa kalendarom. A s obzirom na to kako je ispravljen, ljudi mogu da vide samo bandoglav odnos između različitih timova unutar Microsofta. Realno, problem su mogli da isprave oni koji su zaduženi za kalendar, ali se čekalo da ovi što rade sistem poprave šta treba.

Tako verovatno i sad s mapama. Mogli bi oni da poprave šta treba verovatno sa verzijom Maps aplikacije, ali ne - neće oni "ispravljati tuđu grešku", neka je poprave oni koji su je napravili, tj. neka čekaju korisnici da se to ispravi sa tamo nekim buildom.

A naravno da korisnik ne mora da bude zahtevan da bi primetio problem, dovoljno je samo da koristi to kod čega se bag ispoljava.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

Ummmm nesto merkam Windows 10 stavim iz fore cisto...
https://www.youtube.com/watch?v=xbEvSxusQpM

na snimku je build 15031. Koji je to Windows beshe?
Sad ima inace i najnoviji...

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

To je na Fast ili Slow insajderu. Ali ako ćeš stavljati Windows, onda je bolje da staviš AU ili CU. Čak je i CU dobar - iako imaju problem s mapama da reše, mnogo taj problem neće ni osetiti.

Nego kako vam se čini novi OneNote, tj. novi dizajn? Meni na prvu loptu nije bio nešto, mada mi se ipak sviđa sad kad sam ga pročačkao. A i deluje mi da sad brže radi.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Nisam ga isprobao. Računam da neće biti bolji, ali ni gori nego ranije, isto kao i ovaj poslednji bild od pre par dana. :)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Za build od pre par dana - sad je mnogo stabilniji. Na CU su napravili recimo da se stranica baš učitava u pozadini kad nešto otvaraš u drugom tabu, ali je umeo da se zaglupi kad hoću tako 4-5 tabova da pootvaram, pa da ni ih posle čitao. Jednostavno Edge prestane da reaguje, pa restartujem Edge i nastavim gde sam stao. Tu je sad bolji kako mi se čini, i u tom polju sve vreme vidim očigledan napredak iz builda u build.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

I meni je Edž ranije znao tako da se ponaša. Lepo je ako su to popravili, nisam se edžovao danima, pa ne znam. ;)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Da, mada ne očekujem da je to sad u potpunosti popravljeno. Jer to se nije manifestovalo stalno u istoj meri, nego se vremenom nakon poslednjeg restarta pogoršavalo, i nakon nedelju dana bi došlo dotle da ne mogu da otvorim malo jaču stranicu bez da se refreshuje, i onda bi restartovao telefon. A u startu bi mogao tako u pozadini da otvorim recimo 4-5 novih tabova, a vremenom se i to smanjivalo.

Ali uveli su super stvar s tim. Ranije na AU kad bi otvarao nešto u pozadini, on bi tu stranicu učitavao tek kad pređeš u taj tab, a sad su napravili da se učitava odmah. Samo eto to da poboljšaju.

Tako da, videćemo... Možda je skroz ispravljeno, a možda će se ovaj put manifestovati posle dve nedelje. :)

Deluje mi da ti problemi mogu da imaju veze sa pretrpavanjem RAM-a, a koji se rasterati tek sa restartom.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Samo da javim koga zanima da je Sygic navigacija na popustu, stigao mi je njihov mejl sa ponudom, 12,99€. Ima u winstoru da se kupi.

Sent from mTalk

banet64
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Mar 2015. 12:32
:: Blackberry Passport
:: Lumia 640 DS

Post od banet64 »

Ima li neko sličan problem? Prvo je kamera kada je gasim kao pozadinsku aplikaciju prevlačenjem gasila ekran i čulo se zaključavanje,dakle nije ostajao osnovni ekran,a od zadnjeg apdejta uključivanjem štednje baterije,telefon odlazi u duboku komu tako da ne znam ni sam kako se vraća. Napominjem da se radi o L640 DS. Hvala

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Hvala na obaveštenju, Tošo. Mada mi je ovo sad nešto neobično... Za Evropu mi stoji da je 1.989 dinara, i to sa kao 60% popusta, što bi bilo da je 5.000 dinara uobičajena cena. A nije bilo tako, nego je bilo 2.000...

No ja i dalje ostajem pri Windows Maps, iako ono sa bacanjem slike na šoferku zvuči baš do j**a. :D Ali ostajem na Maps jer mogu da se snađem bez offline pretrage adresa. Ali Sygic treba da je na umu svakome kome treba kvalitetna navigacija. Nisam je mnogo testirao, ali mi deluje kao ubedljivo najpouzdanija navigacija za Windows telefon, i koja je dostupna offline širom sveta.

To za gašenje ekrana u nekim trenucima kad gasiš kameru, to je bag na Creators Update, i dešava se i meni nekad na Lumiji 730. Nekad ume da smara, ali bože moj...

Štednju baterije redovno koristim, svako veče, a nekad i u toku dana kad mi baterija počne padati kritično nisko, a ja da neću skoro moći da ga punim. Nisam uočio taj problem koji si pomenuo.

Kad si radio poslednji put hard reset? Pitam iz znatiželje samo, a siguran sam da ti recimo prvi problem hard resetom a ni WDRT ne bi bio rešen.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

banet64 napisao:(...) kamera kada je gasim kao pozadinsku aplikaciju prevlačenjem gasila ekran i čulo se zaključavanje,dakle nije ostajao osnovni ekran (...)
To se dešava i meni u poslednjih par meseci, ranije mnogo češće nego sad, ali je i dalje prisutno.
Pošto pre 'desetke' na staroj aplikaciji nije bilo toga, računam da je to samo još jedna od novih osobina MS-ove aplikacije za kameru. :D

Odgovori