Pravila foruma Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Asus ● HTC ● LG ● Nokia ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Ne sviđa mi se.
Srednja slika, ne sviđa mi se što su ikonice skroz uz levu ivicu, mnogo praznog ekrana ima desno,
jedino ako ga je moguće popuniti nekom slikom, možda bi bilo ok, ovako mi se ne sviđa.
Ne znam da li sam ubo pravu temu ali da pitam, pošto sam prilično nov.
Od skora imam nokia lumia 925.
Kako sam ja shvatio možda griješim, velika prednost windows 10 OS-a je to što će dekstop biti puno laške integrisan sa mobilnim telefonom.
To je ukratko moje laičko poimaje onog što ja čitam.
E sad ako može neko konkretno reći šta to znači.
Koji su to servisi i u čemu će se ogledati ta integracija ?
U instaliranim programima, podešavanjima istih, sadržaju diska ?
Ukratko.
Unapred se zahvaljujem na odgovoru.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3
Postojat ce univerzalne aplikacije za W10; office, kalendar, mail, slike, prognoza, one drive, web pretrazivac koje ce raditi isto i na racunaru i na mobitelu. Znaci isti kalendar ces recimo da gledas i na kompu i na mobu. Trebalo bi i da bookmarks na pretrazivacu bude uvezan izmedju kompa i moba. Pored tih nativnih aplikacija trenutno su univerzalne win novosti i valjda tapatalk. Da li ima jos neka, ne znam, al za ocekivati je da ih izlaskom sistema bude jos.
Kefalo, ukratko, radi se na tome da se sistemi unifikuju i da na svim uredjajima imas jedan OS, iste app, i da mozes nesmetano da se ptebacujes po uredjajima, a da to ne primetis. Nastavljas tamo gde si stao.nece to sve odmah bas tako da zazivi, ali bitno je poceti, pa cemo da vidimo dokle ce da ide.
Evo sad vec nekoliko dana vozam ovaj 10166 build. Pomalo se osecam kao da sam se vratio na android jer pravi neke cudne pauze i to ne bas uvek na logicnim mestima, ali ok. Razmisljao sam da se opet vrnem na 8.1, ali su ovo sad tako vizuelno skockali i jos uz ove nove funkcije ne znam kako bih se opet navikao na stari WP. U svakom slucaju su ga dovoljno sredili za svakodnevno upotrebu, ali ima mestimicnih pucanja app koji umeju malo da iznerviraju...
Ko zna, mozda me MS razocara i sledeci tel mi opet bude neki Android pa taman da se naviknem.
Jel izasao neki stabilan build 10ke? Volio bih da isprobam, al ako je stabilan, da nema kocenja, gasenja i slicnog.
I koja je procedura? Prvo registracija a onda ovaj program pfd?
Isplati li mi se to uopste raditi?
Hvala
novak, Daleko je jos od stabilnog. Moze se koristit, ali moras imati malo jace zivce. Edge mi se stalno gasi, aplikacije se resetuju same od sebe iz nekog razloga... da, ne gase se nego se resetuju. Ima nekih pauza pri koriscenju, npr. pri otkljucavanju ekrana prvo iskoci crni ekran pa onda home screen, prelazak iz app u app isto napravi prvo pauzu sa crnim ekranom pa onda izbaci aplikaciju itd.
Ili do decembra.
Sumnjam da će stići u septembru, nisu oni toliko ažurni.
Inače, što više gledam tu "desetku" po YT, sve mi se manje sviđa, bar vizuelno.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.