Vesti i dešavanja
Re: Vesti i dešavanja
Gasi se uskoro wp a vi kako hocete....
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Svakako je besmisleno o tome diskutovati, vreme ce pokazati, ali po svemu sto se ovog trenutka desava, daleko od toga da se WP gasi.
A koje su sluzbene najave?
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Omanuo - ne omanuo, dok ga bude, biće ga kod mene.
I ne gasi se još uvek, platforma će postojati, ali drugo je pitanje koliko će novih modela ubuduće raditi na njoj i koliko će njih doći na naše tržište.

I ne gasi se još uvek, platforma će postojati, ali drugo je pitanje koliko će novih modela ubuduće raditi na njoj i koliko će njih doći na naše tržište.
Sluzbene najave za sta? Gasenje? To ne postoji..
Najave da ce i dalje raditi su bile pre neki dan.
Najave da ce i dalje raditi su bile pre neki dan.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Je l to neko od vas radi u WP pa znate sve te informacije? 
Sent from my Lumia 950 using mTalk

Sent from my Lumia 950 using mTalk
Festina lente.
kinkel, raspale Lumie su slicno izgledale kad su se pojavile. A i dalje imaju manje funkcija od te decije igracke.

Kada je htc pravio wp (7) .. Pravio ih je za odrasle ljude i jos od metala (trophy, hd7, radar itd). Danas, radi za klijenta koji kopira konkurenciju .. Rezultat, komičan .. Ali bar ima džek za sluške.
Daleko je to od kopiranja, ali da ima sličnosti, ima. To niko ne poriče. Dok neko ne izmisli nešto skroz drugačije, tako je kako je. Imaš li ti možda neku ideju kako ne "kopirati"? Lako je nama ovako iz toplih soba preko tastatura... Misliš da je proizvođačima lako?
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Pre 15 godina je neko mogao da napravi originalni mobilni telefon. Sada ne to teže nego ikada. Možda čak i nemoguće s obzirom na to koliko je Android napredovao - zajedno sa iOS-om. A posebno praviti originalni OS radi originalnosti samo - to bi bilo suludo. Nisu oni umetnici pod da ih je briga koliko će zaraditi, oni treba da prodaju nekome telefon sa svojim sistemom.
A što se tiče sličnosti ova tri glavna sistema - da ne teže tome, ne bi mogli nikako da privuku ljude sa drugih platformi na svoju. Jedan deo znatiželjnih da, ako ko bi hteo da kupi telefon na kome će se nakon korišćenja Androida snalaziti kao pećinski čovek.
Sent from mTalk on Windows 10 phone
A što se tiče sličnosti ova tri glavna sistema - da ne teže tome, ne bi mogli nikako da privuku ljude sa drugih platformi na svoju. Jedan deo znatiželjnih da, ako ko bi hteo da kupi telefon na kome će se nakon korišćenja Androida snalaziti kao pećinski čovek.
- TosaNS
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
- :: Xiaomi Mi 9 lite
- :: Huawei p10 lite
Teško je biti originalan u sadašnjem svetu gde su informacije dostupne na svakom koraku i gde se špijunira sve u 16. Ja verujem da konkurencija već unapred zna kakav će biti proizvod te druge konkurentske firme. Kod nas je najbitnije da puno ne košta i da radi, dok na nekom drugom tržištu se gleda i kako to nešto izgleda i koje su mu mogućnosti. Kineski brendovi su upravo napravili bum zahvaljujući niskoj ceni i kvalitetnom izradom. Možda se pojave neki novi modeli sa WP koji će biti konkurencija sa cenom i kvalitetom izrade ...
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
Malo vesti iz komšiluka. Znamo, ali da utvrdimo gradivo
http://www.windowsnovosti.com/2016/11/z ... vrsto.html

- TosaNS
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
- :: Xiaomi Mi 9 lite
- :: Huawei p10 lite
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Sa uživanjem pogledao.

-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
- :: Nokia808PureView
- :: Xiaomi Mi note 10
Ne znam jel neko kacio!
Evo sta je dalji plan M$-a za mobilne telefone. http://news.softpedia.com/news/microsof ... 9855.shtml
To se ionako stalno menja al ajd.
Evo sta je dalji plan M$-a za mobilne telefone. http://news.softpedia.com/news/microsof ... 9855.shtml
To se ionako stalno menja al ajd.
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Neki dan sam pričao sa drugarom na temu M$-a.
U PC svetu su usvojili politiku da ih boli uvo za optimizaciju SW-a, jer uvek postoji HW koji će to uspeti nekako da "tera", pa su teret svoje lenjosti prebacili na proizvođače HW-a i na korisnike koji stalno moraju da kupuju jače i jače računare.
Slično ponašanje ima Google, pa zato Androidi sa slabijim HW imaju probleme u radu, dok se na nivou perjanica vodi trka ko će jači procesor, više RAM-a i brži čipset da ugradi.
U mobilnom svetu, kada TI praviš i SW i HW ta logika jednostavno ne ide i TRAŽI ozbiljan pristup optimizaciji SW-a (kao što to radi Apple, recimo).
Pa majku mu, koliko im je teško da kompajliraju sistem za svaki model zasebno, ali da ga pre toga lepo i lagano očiste i optimizuju, izbace redundanse i razne gluposti koje vuku iz PC sveta??
U PC svetu su usvojili politiku da ih boli uvo za optimizaciju SW-a, jer uvek postoji HW koji će to uspeti nekako da "tera", pa su teret svoje lenjosti prebacili na proizvođače HW-a i na korisnike koji stalno moraju da kupuju jače i jače računare.
Slično ponašanje ima Google, pa zato Androidi sa slabijim HW imaju probleme u radu, dok se na nivou perjanica vodi trka ko će jači procesor, više RAM-a i brži čipset da ugradi.
U mobilnom svetu, kada TI praviš i SW i HW ta logika jednostavno ne ide i TRAŽI ozbiljan pristup optimizaciji SW-a (kao što to radi Apple, recimo).
Pa majku mu, koliko im je teško da kompajliraju sistem za svaki model zasebno, ali da ga pre toga lepo i lagano očiste i optimizuju, izbace redundanse i razne gluposti koje vuku iz PC sveta??
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Nije bas vest samo iz Windows sveta ali ne mogu a da je ne podelim. Mislim da sam upravo nasao najbolji razlog za koriscenje Continuuma koji inace nemam, ali se sada pomalo kajem... Da ne duzim previse:
https://www.facebook.com/TechInsiderUK/ ... 897165034/
Nesto bolje u zivotu jos nisam video za ovu namenu
https://www.facebook.com/TechInsiderUK/ ... 897165034/
Nesto bolje u zivotu jos nisam video za ovu namenu
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Neka bude sve za svakog, ali meni bi ovde falili tastatura i miš, ne da gledam u telefon da zadajem komande, a na ovome da bude slika. I zapreminski - nije to tako maleno. Lap dock bi mi ipak bio bolji od ovoga, ili 2in1 uređaj jedan koji podržava Miracast, ali i bez njega bi mi bilo ok da ga koristim preko kabela. Naravno, samo da lap dock košta oko 100€, mislim da bi mi mu to bila realna cena, jer ima 2in1 i za manje od 200€...
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
гари, ovo cudo kosta $374, sto jeste skupo, ali zamisli da ides da drzis prezentacije i sl, ipak je ovo 24" monitor, sto je daleko vece od 2u1 i sl.
Za tastaturu i misa, moze da se kupi neki mali kombo ili cak mala BT tastaturica i mali BT mis, I time sve reseno uz Continuum dock. mozda cak ni Continuum ne treba.
Za tastaturu i misa, moze da se kupi neki mali kombo ili cak mala BT tastaturica i mali BT mis, I time sve reseno uz Continuum dock. mozda cak ni Continuum ne treba.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!