Nema teorije da će Andromeda, ako ga bude, moći da se instalira na svaki uređaj. Čak ni Windows 10 ne može da se instalira i dobro da radi na svakom uređaju. Moraju i drajveri da postoje za taj sistem, koji su, ako sam dobro razumeo, kod mobilnih uređaja u firmveru. Čak ni Windows 10 ne može da se instalira na bilo koji laptop, a da dobro radi, moguće je da bude problema sa drajverima. Ma, brate, Windows 10 ne radi dobro ni na svim novijim kompjuterima...

Sedmica je sigurica, a desetka je druga priča.
I ne bi Androimeda bio baš od nule. To je nastavak na w10m, pokretao bi UWP aplikacije. A da je Microsoft pametniji, pravio bi sad telefone pa makar bio na nuli, jer će za više od godinu dana situacija sa aplikacijama biti mnogo gora nego danas, i ljudi baš iz tog razloga ne bi kupovali takav preskup telefon. Ali da, novi ciklus bagova, to jeste.
A posebno sumnjam da to može biti sistem za sve uređaje, jer bi to značilo da je to jedan sistem i za ARM i za x86... Zato verujem da bi samo neki telefoni sa najjačim čipsetima mogli da pokrenu win32 programe, a da bi većina telefona mogla da pokreće samo UWP aplikacije. Nešto kao i danas što samo određeni telefoni imaju Continuum. Ali ako bi tako nešto bilo, onda bi bilo dobro da imaju tri kategorije - ako neko ima čipset srednje snage i ne može da pokrene win32, da može da pokrene Continuum makar. Što mu odezeti i jedno i drugo.
Ali ako Microsoft i propadne, bolelo bi me uvo kao i našeg drugara 1808. (Dobro, možda bi on zvao ceo komšiluk i širu rodbinu na slavlje, ali mene bi samo bolelo uvo.

)