Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
sizif
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Avg 2015. 11:12
:: W10Mx2
:: smsg Note III

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od sizif »

filip89x napisao:brankisha, Evindzer, Ima milion ali treba pronaci neku bez reklama i sa dosta podesavanja for free :lol: I onda malo truda da se napravi da lici na nesto.

U pitanju je SquareHome2 app, ikonice su Lines Icon pack app, a wallpaper sam skinuo preko google.
Obavestenja na kockicama i tap to lock kockica rade i besplatni su u toj app...
Tnx, al pod odmah će Note III da liči na telefon :D

Sent from my L925 using mTalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Nema teorije da će Andromeda, ako ga bude, moći da se instalira na svaki uređaj. Čak ni Windows 10 ne može da se instalira i dobro da radi na svakom uređaju. Moraju i drajveri da postoje za taj sistem, koji su, ako sam dobro razumeo, kod mobilnih uređaja u firmveru. Čak ni Windows 10 ne može da se instalira na bilo koji laptop, a da dobro radi, moguće je da bude problema sa drajverima. Ma, brate, Windows 10 ne radi dobro ni na svim novijim kompjuterima... :lol: Sedmica je sigurica, a desetka je druga priča.

I ne bi Androimeda bio baš od nule. To je nastavak na w10m, pokretao bi UWP aplikacije. A da je Microsoft pametniji, pravio bi sad telefone pa makar bio na nuli, jer će za više od godinu dana situacija sa aplikacijama biti mnogo gora nego danas, i ljudi baš iz tog razloga ne bi kupovali takav preskup telefon. Ali da, novi ciklus bagova, to jeste. :D

A posebno sumnjam da to može biti sistem za sve uređaje, jer bi to značilo da je to jedan sistem i za ARM i za x86... Zato verujem da bi samo neki telefoni sa najjačim čipsetima mogli da pokrenu win32 programe, a da bi većina telefona mogla da pokreće samo UWP aplikacije. Nešto kao i danas što samo određeni telefoni imaju Continuum. Ali ako bi tako nešto bilo, onda bi bilo dobro da imaju tri kategorije - ako neko ima čipset srednje snage i ne može da pokrene win32, da može da pokrene Continuum makar. Što mu odezeti i jedno i drugo.

Ali ako Microsoft i propadne, bolelo bi me uvo kao i našeg drugara 1808. (Dobro, možda bi on zvao ceo komšiluk i širu rodbinu na slavlje, ali mene bi samo bolelo uvo. :D )

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

гари napisao:...Ali ako Microsoft i propadne, bolelo bi me uvo kao i našeg drugara 1808. (Dobro, možda bi on zvao ceo komšiluk i širu rodbinu na slavlje, ali mene bi samo bolelo uvo. :D )
grešiš sinak, gde/koga bi on onda...izmedju ostalog i na račun QI... bolje da stanem, nisam siguran da i ja imam dozvolu da kršim pravilo >Novosti > Otvaranje tema i odgovori > Nije dozvoljeno > #1... provocirati :P

Sent from mTalk

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

srđan obradović napisao:Jos da naprave model do 100€..
Andromvedić:)
Ako je to jedinina prednost M$, onda su u dubokom kanalu, još dubljem nego sada! Zašto? Apple!
Nema Apple telefon od 100e! U jednoj reči sam ti odgovorio, ne moram da pišem roman!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

гари, radi Win 10 svuda ako ga instaliras kako treba. Naravno, neke specifikacije uredjaja moraju da postoje, kao i driveri to se u potpunosti slazem. Ali ako je ovo isposotovano 10-ka radi sjajno.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Baraba, oni su u dubokom kanalu jer su kompanija koju vode glupsoni, i u kojoj izgleda i rade glupsoni. :lol: Barem u poređenju sa drugim IT kompanijama. A možda su i pojedinci pametni, ali kao kompanija su katastrofa. Smisliš neku ideju, ideja je možda sjajna, ne realizuješ je dobro, a onda odustaneš od nje jer je malo ljudi koristi. Pa naravno da ju je malo ljudi koristilo kad nisi uradio posao do kraja. Glupson i tupson.

Možda se nešto bude menjalo u budućnosti, ali za sad - više deluje kao da su na putu da postanu totalno nebitni. Možda i imaju neki plan koji mi ne vidimo, i koji će ih izvaditi, ali ovo ne kažem zbog zanošenja kao što bi rekli neki, nego prosto jer priznajem da ne znam ko šta planira, i šta će se zbivati.

Ali ako i imaju neki plan, za sad im se sve previše sporo odvija, tako da je logičnije objašnjenje da su prosto nesposobni.

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

e sad je Note III po mom ukusu ;)
SlikaSlikaSlika

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

AndroMan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 13:25
:: Galaxy Note 9 N960F
:: BB Passport; N808PV

Post od AndroMan »

Simpatično izgledaju WM launcher-i, i ja sam se zezao s tim na G2 pre par godina, dok sam bio zagrejan za Lumiu 1020 :oops:

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Bila bi fora da ima neki laucher kod koga se pločice uklapaju sa šarama onako kao u starijim kupatilima. :D

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

:)
samo se ti sprdaj, ali kako "to šiba" :P
Slika

Jest off, ali ima zanimljivih. opcija ovi SqureHome2:: Izbor veličine, pa kocka u koju mož' staviti više apk, pa rolaš, izbor boja, ikona itd.
Uživo to još lepše izgleda.
Za sada sam zadovoljan radom samog launchera. :)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

https://www.technobuffalo.com/2017/10/0 ... g-support/

Sent from honor 8 lite using Tapatalk

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Treba ga za kaznu ošišati! :D (Napisao sam sličan detaljniji odgovor u Microsoft Vesti temi. :) )

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Twitter

To mu dođe - to...
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Kakav je ostalima novi build na CU?

Meni je u startu počeo da deluje katastrofalno, mada sad naknadno vidim da su neke stare stvari ispravili ili počeli da menjaju na bolje. Videću još, možda je to ovih dana još legalo sve na svoje mesto, pa da je zato telefon zezao, pa sam ga restartovao par puta.

Edge sad dosta lakše hoće da refreshuje stranicu, ali i lakše sad opet mogu da otvorim više od četiri taba u pozadini, a da nema nekih problema.

I popravili su prikaz koliko je potrošeno podataka na kojoj mreži. Ranije je sve sabirao, i onda za svaku poznatu mrežu prikazivao taj zbir, umesto da za svakog prikaže tačno šta treba. Evo primer.
.
Slika
.
Slika
.

Sent from mTalk

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

sizif, Izgleda extra! A radi daleko bolje od pravog! 8)

............ ................. ...............................

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

Malo jeste off, ali u ovoj temi ima jos uvek dosta lumijasa koje mozda zanima ovo...
Par modera sa XDA napravise varijantu Androida na Lumijama.
https://forum.xda-developers.com/nokia- ... 280/page80

podrzane Lumije su: 520, 521, 525, 526, 620, 625, 720, 820, 920, 925, 928, 1020 and 1320, traze beta testere pa ko voli nek izvoli.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Ne podržavaju 930, tako da neću. A i da podržavaju, ne bih. :D

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Vrlo zanimljivo. Mislim da to nikako nije off.

Sent from mTalk

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

filip89x napisao:Malo jeste off, ali u ovoj temi ima jos uvek dosta lumijasa koje mozda zanima ovo...
Par modera sa XDA napravise varijantu Androida na Lumijama.
https://forum.xda-developers.com/nokia- ... 280/page80

podrzane Lumije su: 520, 521, 525, 526, 620, 625, 720, 820, 920, 925, 928, 1020 and 1320, traze beta testere pa ko voli nek izvoli.
Hvala, heh heh, jednog si pogodio s lumiama 920 i 925 :)
Ko zna možda i zatreba, ako/kad budem morao da odustanem od kotrljanja ovog kamena čitaj M$ uz qrac, ups uzbrdo :D

Hvala i za svidjanje SquareHome2, eh još da mi "prodaš"onaj tvoj SAT(levo gore) :D možeš info na pp, da ne offujemo previše.

I da nažalost upravu si i za ono bolji rad. Mada ja i nemam nekih problema s mojim windosima sem što mi fali neka apk. Plus sobzirom da ja nisam "normalan" korisnik fona(trošadžija apk) ni windows ni android ne stignu da se zaglupe jer stalno nešto petljam, prve Interopujem druge rootujem itd. :D

Odgovori