Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od Evindzer »

Kad te telefon toliko nervira, daj ga meni. Biću kulturan, pa ću platiti pivo. ;)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Ipak, ovaj problem je vezan za Outlook nelog, ne konkratno za w10m. Iako ni w10m nije sjajan... No nije ni bitno, nego mogu misliti kako ti je bilo, baš robija... :( Sad samo filtriraj kontakte tako da ti se ti sa Outlooka ni ne pojavljuju, a u kalendaru pazi da ti se isto prikazuje samo Outlook. I stavi da ti Outlook u kalendaru i kada je prikazan bude prikazan u nekoj upečatljivoj boji, tipa ljubičastoj, koju baš ni za šta ne bi koristio. Da bi lako mogao primetiti ako bi neki put novu obavezu slučajno dodao na Outlook umesto na Gmail. Savet iz prve ruke, nije glupost, meni se dogodilo da mi ponudi da mi čuva neke obaveze na Outlook umesto na Gmail, a nisam primetio jer su mi oba bila plave boje. Posle toga mi se to nije dešavalo, ali ipak...

I da dopunim Zavodnikovo pitanje za osvetljenje... To tako verovatno vide ili ljudi koji su na FCU, ili ko je na FCU i na insajderu.

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

гари, brate, do prije 10 dana "dao bih ruku" da mi je pisalo Suggested, Dark, itd. a ne ova zajebancija... Pa nije mi jasno da GLUPI Smartphone ako tako mogu da kazem, "upamti" koju sam app imao a ne moze da upamti na kojem sam buildu bio... Mislim??? :smutny: Evindzer, pa gdje da ti dam krs od telefona...? :roll: Poslije, nakon nekoliko dana nerviranja rekao bi mi:" Ajd ti meni sad plati pivo da ti vratim ovo go.no sa velikim G"! :roll:
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ako je Lumia 950, pošalji je meni. :D Opet ja kažem, taj konkretno problem je vezan za Outlook nalog. Nešto tu na tom nalogu ne štima, nešto je Microsoft zeznuo. Pa čim ne možeš da eksportuješ kontakte u csv fajl, znači da je problem izvan Windows 10 mobile-a. Opet, ne kažem da je w10m odličan, daleko od toga...

A za ono, dobar ti je build, nego je sigurno to nešto što ti je stiglo preko prodavnice, kao ažuriranje za nešto, a što je u sklopu podešavanja. To ni ne vidiš u istoriji ažuriranja u prodavnici, to jedino ako otvoriš prodavnicu, pa slučajno ovako primetiš da je tako neko ažuriranje u toku.

MALI DODATAK...
Niko nije pomenuo. Juče pušteni novi buildovi.
Yesterday
mobile15254.124: TargetedRelease
mobile15254.16: SlowFast
mobile15063.786: BroadTargeted
mobile14393.1944: BroadTargeted
https://changewindows.org/platform/mobile

Malo neobično da je na FCU na Slow i Fast *.16, a na regularnom *.124...

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Kod mene stigao 1944, ako sam dobro razumeo i pročitao da neće više biti insajdera... Moguće da nisam razumeo najbolje text.

https://www.windowslatest.com/2017/12/1 ... rovements/

Poslato uz pomoć Tapatoka
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

I ja sam danas skinuo neki novi bild, ali nemam pojma koji. :D

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

Jedno pitanje, koji je to Microsoft nalog a koji Outlook? U imeniku imam neke osobe duplo, jedan kontakt je na jednom a drugi na drugom nalogu. Koristim samo hotmail. U podesavanjima sam namestio da filtrira kontakte i prikazuje samo Outlook ali on izgleda radi kako hoce.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

staff, brate u poslednje vrijeme to je pakao. Outlook, gmail, Microsoft... To je sve sad pomijesano! Procitaj par zadnjih strana u kojima smo ucestvovali гари i ja, pa ces da vidis.Evindzer, build je 15254.* ali je problwm u ostalim brojevima... Umjesto zvjezdice moze biti ili 16 ili 124 ili neki drugi broj ali koliko sam citao nema razlike. Sve je to isti build. Go.no. Jbg :D

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Microsoft nalog ti je onaj nalog kojim si se prijavio na telefon. Koji ti je za taj telefon glavni. Ali negde ga označi kod mene kao Outlook, negde kao Microsoft, pa da ga j*bem...

I da se ne opečeš kao Zavodnik... Ako možeš, nemoj koristiti te njihove hotmail, outlook... Prebaci se bolje na Gmail. Evo, sad Zavodnik nikako nije mogao automatski da izveze kontakte, ili ih direktno prebaci na Gmail, sve radio ručno. I meni bilo neobično, pa se uverio. On doduše dosta petlja oko insajdera, ali ovo je vezano za Outlook nalog, ne za sistem na telefonu, ne bi to smelo da se dogodi.

Prebaciš sve na pouzdan nalog, a onda u People ideš u podešavanja, pa u tamo neke opcije filtriranja, i staviš da ti se vide kontakti samo sa tog jednog pouzdanog naloga.

A i w10m opasno brlja sa nalozima... Em brlja Outlook, em brlja i w10m... Zaista, bojao bih se da se oslonim na njega. Da moram da koristim Outlook za podsetnike recimo, kupio bih blokčić... :D

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Ja koristim ms podsetnik u poslovne svrhe i za sad da kucnem u drvo radi bez problema, niti mi brljavi sa kontaktima. Moguće da je to zato što sam na AU...

Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

Ubacio sam gmail koji koristim na androidu, nema sada duplih kontakata ali viber uspeva da vidi neke kontakte tri puta. Koji cirkus :D

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Dođe i prođe taj .16 apdejt (insajder fast mislim da sam), ali sam posle restarta izgubio wifi hotspot funkciju!!!
:angry: :x :angry: :x :angry: :x
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

m@c|-|oR, probaj da izbacis bateriju :) I meni se to desavalo i nakon vadjenja baterije, vratilo se! Naime, znam, nemoj mi reci da mi je rjesenje glupo, ali meni odradilo posao. Naime, 16 je cini mi se za slow :D ili je 124? Hmmm :)

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

.16 je za slow/fast insider.

Šta bi - bi, pao je hard reset, podaci su pogubljeni i još jedan ekser je zakucan u Lumijinu sudbinu.

Samo da stvorim tih 210 eur i menjam je pod o'ma za Mi A1!
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

oooo, znači još uvek aktivna tema wp10, a prognozirali su nam propast:) iako već 4 meseca koristim samo droid i daje sam prozordžija u duši:) jedino me drži na droidu što nema novih wp modela, pa još i jeftinih, ali ako ovaj Gretel A7 rikne, Lumia532ds čeka u kutujici u špajzu kao zapeta puška!!!!:) Kad sada pomislim šta sam sve instalirao i isprobavao na toj luniji i ništa, uvek radi isto, zaboravim da deinstaliram...nema veze gura! Ovde već nakon 3 meseca pao jedan HR, jedino što mnogo kraće traje, nema onih kilometarskih ažururanja app, pa sistema kao na wp10. Malo kvarim raspravu oko outlooka ali reko' da se javim. Inače sam bez problema preneo kontakte sa outlooka na google kada sam prelazio, sve ih je google prepoznao i uvezao.

Sent from Windows 10 PC
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

srđan obradović napisao:oooo, znači još uvek aktivna tema wp10 (...)
Normalno da je aktivna, dok bude mene na forumu, biće i pisanija u temi za W10M. ;)

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

I mene naravno. :)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ma naravno, još mi ovde ne gasimo svetlo. :D

I da dodam vezano za hotpost. I mene zeza na Lumiji 730, proradi kad net prebacim sa jedne kartice na drugu, pa (ako hoću) vratim. Kod devojke sa druge strane hotpost na Lumiji 650 normalno radi.

Nisam zbog toga konkretno vadio bateriju, ali jesam je vadio nedavno. Kad mi je upala Lumia u tiganj s batkom. :lol: (Ne s ovim batkom s foruma. :D ) Vidiš ti šta sve Nokia Lumia izdrži. 8) Šalu na stranu, nije ulje bilo vrelo.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Ali, supa je bila vrela. :D
A koliko vrela, možeš naći na YT. ;)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com