Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od TosaNS »

Odlično Gary sad kada si sve namestio ne diraj ništa, što kažu nahrani prasiće i ne diraj dugmiće :) AU je ok ništa mu ne fali, telefon radi korektno...

Poslato uz pomoć Tapatoka
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

E baš tako! A što mi je drago, to instaliranje jezika nije zahtevalo nikakvo hakovanje, nego se sve odradi sa resursima koje koje je i sam Microsoft ponudio, jedino što bi čovek morao da da istražuje šta i kako da uradi ako mu neko ne stavi uredno ovako sve na jedno mesto. Tako da nisam potezao za Interop Toolsom, i ni za čim.

Još sam u nekom trenutku probao da povučem ponovo CU, ali nije uspeo. Tek sutradan sam predikciju instalirao na taj drugačiji način, ali mi je drago što me nije odveo ipak na CU. Jedino što nisam siguran da li to znači da sad više ipak ne može više da se stavi CU na starije telefone, a bez menjanja registra.

E, a da te pitam... Ti si ranije probao Roamit, jel tako? Na Lumiji 730? I jel ti je radio? Pošto me sad na AU nešto baš i ne sluša, ne može na telefonu da vidi ostale moje uređaje. Ako ti ne bi bio problem da ga probaš i ti na svojoj Lumiji, pa da mi kažeš da li kod tebe na telefonu lepo radi?

Inače, vidi on Android telefon od mame sa kojim sam se ranije još igrao, mada nisam tu ništa oprobavao, ali ne vidi mi kompjutere (tj. preostale Windows uređaje).

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Gari što se tiče CU mislim da su najavili da neće moći više da se preko insajdera ubaci ta verzija OS-a. Možda nisam razumeo dobro ali znam da su nešto uradili sa insajderom. Obzirom da je abgrejd na CU jedino bio moguć pomoću insajdera pretpostavljam da je tu neka kvaka. Samo oficijalni build može da se instalira. Što se roamit aplikacije tiče imao sam problema koje opisuješ ali se nisam udubljivao u problematiku, kontao sam da je to do verzije OS-a koju imam jer si ti tada bio na CU i tu je radio ok. Btw ne bih ništa prčkao po registrima...

Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Da, to što kažeš i deluje kao najlogičnije objašnjenje. Verovatno su puštali ljude da se nadograde na CU samo to jedno vreme, pa posle to zatvorili. Ali jeste, i bolje ovako na AU, softver stabilniji, a ništa posebno nema novo ni na CU ni na FCU da bi me neka znatiželja vukla. Jedino uščekivanje na CU i FCU je sada kada će i da li će popraviti stabilnost i performanse sistema.

A verujem da bi još i devojku sada mogao da ubedim da joj stavim AU na Lumiju 650, ali joj sada već to nije bitno. Prešla je na iPhone, a Lumiju upali samo kada joj zatreba.

Hvala za informaciju za Roamit. Da znam da ne iščekujem neko poboljšanje. Pala deinstalacija.

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

:x Eh ljudi, naravno... Opet problem. Naime, izvadim danas SD karticu i na njoj naravno sve instalirane aplikacije i naravno poslije nekog vremena vratim karticu i jednostavno nijedna app ne radi. Kao da SD kartica ne postoji. Ne znam sta da radim
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Reinstalirati te aplikacije sa kartice, pa ih instalirati opet?

Ili, ako ima nešto bitno na njima, da probaš da ih prebaciš u memoriju telefona? Ne verujem da bi uspelo doduše, ali možda vredi probati.

Kontam da će morati reinstalacija ili resetovanje aplikacija. Ne verujem da bi i soft reset vredeo...

U svakom slučaju, ne funkcioniše to tako da kad je aplikacija u kartici, da se onda lako pokrene prilikom ubacivanja kartice. Na primer, ako ubaciš svoju karticu u drugi neki tuži telefon, te aplikacije se neće videti, nego ćeš na tom drugom telefonu samo dobiti obaveštenje da na kartici ima aplikacija sa drugog telefona, i pitanje da li bi da ih obrišeš. Ima smisla, šta recimo da prebaciš Facebook aplikaciju na karticu (ako je to za Facebook moguće), daš nekome svoju SD karticu da je koristi, i onda da može da nastavi da koristi aplikaciju sa tvojim nalogom ulogovanim... Ne bi bilo dobro.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

zavodnick, jesi probao soft reset uredjaja?
гари, umesto Roamit, jesi probao ShareIt ili ClipboardX? Ne znam da li ima u Android varijanti, ali lepo rade na WP, barem meni.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Hvala za predloge! Probaću. Za Android mi nije bitno da li ima aplikacija, ono sam se na Android telefonu sa Roamitom samo igrao da vidim kako radi.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

miodrage, ma nista ne vrijedi... Evo sad uradio hard reset ali ne vrijedi, jednostavno ne prikazuje SD karticu...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

zavodnick, uopste je ne prikazuje? Ili samo ne vidis sadrzaj na njoj? jel je vidis u nekom drugom uredjaju? jel ti telefon vidi neku drugu karticu? Probaj da formatiras karticu pa je onda vrni u telefon?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

miodrage, uopste je ne prikazuje. Zaista, ovo mi sa ovim fonom pocinje na nerve da mi ide... Ima da ga slomim kao kocku cokokade... :x

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Ja sam ti još prošle godine lepo predložio da mi ga pokloniš i da se više ne mučiš. ;)
Mogao je da mi to bude novogodišnji poklon od druga sa foruma. :D
Ako neki drugi telefon prepoznaje karticu, a taj ne, najverovatnije je do telefona, mada, probaj još formatiranje, čisto da kažeš da si probao sve. Ako i posle toga ne uspe, onda je do Lumije. Nema veze, primam je i takvu na poklon. ;)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Evindzer, jbg... Cemu onda sluzi kartica ako sad moram da je formatiram...

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Znam da nakon ubacivanja SD kartice treba neko vreme da telefon skenira tu karticu. Ako i posle nekog vremena telefon ne vidi tu karticu onda je problem ili do kartice ili do telefona. Nisam ispratio da li si proverio sa nekom drugom SD karticom?

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Baš sam i ja to hteo da predložim... Možda je problem u kartici. Čak i da uspeš negde drugde da pričitaš šta imaš na toj kartici, vredi probati neku drugu na toj Lumiji.

A što se tiče kartice, i šta će nam... Nikad ne stavljati sva jaja u jednu korpu. I hard disk može da crkne, memorijska kartica, sve živo... Treba backupovati sve što ti je bitno.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

zavodnick, stavi tu SD karticu u laptop i ukoliko je vidi, onda iskopiraj sve podatke, pa potom udri format SD u telefonu i potom vrati podatke. Ako ni laptop ne može da vidi tu karticu, onda joj nema pomoći.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

miodrage napisao:гари, umesto Roamit, jesi probao ShareIt ili ClipboardX? Ne znam da li ima u Android varijanti, ali lepo rade na WP, barem meni.
Ipak sam se opredelio za Share.it. Različite su aplikacije, rade malo drugačije stvari, a i na bitno drugačiji način. Za deljenje fajlova Share.it ubedljivo bolji, a za deljenje sadržaja clipboarda mi i ne treba posebna aplikacija kad već imam OneNote, i gomilu sličnih aplikacija. A ono otvaranje stranice sa jednog uređaja na drugom ne nudi ni jedan od ta dva, tako da: Share.it. Koji je u svojoj nameni bolji i od Roamita ipak.

Još jednom hvala. :)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

1808, da bih je stavio u laptop, morao bih da imam citac za kartice a to nemam. Dalje, stavio sam u zenin telefon ali na sranjdroidu ne mogu da se snadjem... Danas je Lumia otisla u 15 p.m... Tako da definitivno prelazim na staru dobru Nokia 6210. Tako da sad mogu da uzivam u Nokia, samo dok mi stigne. Nista nece moci da zamijeni taj mir bez kartica, dodataka, backupova, updateova... Prelijepo... :D

ciklon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 07:03
:: Mi Note 10 Lite

Post od ciklon »

Android je, po tvojim rečima, sr00nje jer ti ne umeš da se snađeš na njemu. Bravo!
Laptop nema čitač kartica jedino ako je mator kao biblija. S obzirom da je to malo verovatno, sasvim je sigurno da ima slot za SD kartice. Da bi tu ubacio microSD treba ti samo adapter koji svakako ide uz kartice tog formata prilikom kupovine. Ako ga već nemaš, možeš ga pozajmiti od nekoga (kao uostalom i bilo koji univerzalni čitač kartica različitih formata).

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

ciklon, imam i adapter ali nemam slot za citac kartica. Jednostavno. Naime, racunar sam kupio prije 2 godine... No, Ok.
Sto se tice Androida, zasto je sr..e necu da govorim o tome jer smo to apsolvirali. No,da se u podesavanjima ne mogu snaci... Ne mogu!
Poslednja izmena od zavodnick u Pon, 08. Jan 2018. 12:21, izmenjeno 1 put ukupno.

Odgovori