Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od гари »

Ruku na srce, ima onih koji su ovde pisali i za Windows 10 mobile i Windows Phone da su sr*nje iz istog tog razloga. Jer oni nisu umeli da se snađu na njemu.

Ali da, nije Android sr*nje.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

zavodnick napisao:.... imam i adapter ali nemam slot za citac kartica.
Ako imaš laptop, onda u njemu već postoji slot za SD kartice, svaki to ima.
гари napisao:.... ima onih koji su ovde pisali i za Windows 10 mobile i Windows Phone da su sr*nje iz istog tog razloga. Jer oni nisu umeli da se snađu na njemu.
Nije baš da sam ga tako nazivao, ali jesam odavno pisao da je WP čist promašaj. I nije to bio stav zato što nisam znao da se snađem na njemu, već zato što je tako nakaradno organizovan, nepouzdan i nefunkcionalan u odnosu na konkurenciju. Sve u svemu, zbog tih činjenica je WP i završio kako je završio. Kome to do sada nije jasno, nikada mu i neće biti jasno.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

1808, pa eto vidis, meni je Android iz istih ovih razloga tezak promasaj. Nazalost, malo ljudi deli moje misljenje, ali sta da se radi... ja opet znam da sam ja u pravu a svi drugi u krivu.
Nema na svakom laptopu slot za SD kartice.

zavodnik, imas sigurno nekog poznanika gde moze da se proveri ta kartica.
Sta bi sa Lumiom? Evo, hocu i ja takvu kakva je da je udomim :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

"nakaradno organizovan, nepouzdan i nefunkcionalan u odnosu na KONKURENCIJU" Give me a break, rekao bih da je razlog propasti odustajanje Microsofta od daljeg razvoja OS-a, to što si ti naveo nije razlog.

Poslato uz pomoć Tapatoka
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Čekaj, polako... 8ca jeste bila totalni haos. Onaj setting gde nikad ne znaš gde je koja opcija, pa još kad se nešto apdejtuje pa se ispremešta... To je zaista bio totalni haos. Kasnije su oni polako to sve sređivali, sa 10kom čak i lepo doveli u red, ali su zeznuli mnoge druge stvari koje su bile bitnije, na prvom mestu optimizaciju i stabilnost koje su bile na vrhunskom nivou.
To je naravno jer opet umesto da su gradili dalje ono što imaju i što valja oni su po ko zna koji put opet izmišlja(va)li toplu vodu i krenuli ispočetka. Tu je najveći problem, ostalo su samo sitnice sa mnogo manjim uticajem na ovo što se sada dešava.

Mislim, prvo ispala većini korisnika za apdejt na 10ku, pa proces apgrejda koji jedan prosečan korisnik teško da može odmah da ukapira (posebna app, pa apdejt, pa HR, pa opet apdejt, pa opet HR, par molitvi i možda proradi) i onda na kraju prvi zvanični bildovi 10ke su bili zlo i naopako. Dalji nastavak priče je da su samo dodavali nove funkcije koje su većinom donosile i nove probleme korisnicima, a malo šta se od starih popravljalo.
Sve je to lepo dovelo do toga da su mene kao nekadašnjeg prezadovoljnog korisnika oterali od OSa, kao i SVE ljude oko mene koji su ga koristili. Da, zvanično više nemam ni jednu osobu u krugu porodice i bližih poznanika koji koriste WP/W10m.

Sent from honor 8 lite using Tapatalk

ciklon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 07:03
:: Mi Note 10 Lite

Post od ciklon »

Laptop star 2 godine (makar bio proizveden u poslednjih pet) teško da nema slot za SD kartice. Pa, bre - danas sam nabasao na tablet sa rezistivnim ekranom koji ima ulaze za dva USB-a, LAN i SD (ne i micro SD, haha) sa Android 2.3 verzijom. Gabaritan i težak u odnosu na ove nove, ali i dalje ispravan.

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

miodrage napisao:1808, pa eto vidis, meni je Android iz istih ovih razloga tezak promasaj. Nazalost, malo ljudi deli moje misljenje, ali sta da se radi... ja opet znam da sam ja u pravu a svi drugi u krivu.
Koliko si u pravu, pokazalo je vreme i naravno tržište. Toliko o tvojim stavovima.
TosaNS napisao:....rekao bih da je razlog propasti odustajanje Microsofta od daljeg razvoja OS-a, to što si ti naveo nije razlog.
Odustajanje Microcofta je samo neminovna posledica, a nikako razlog propasti. Nisu oni svojom voljom iz čista mira i prosperiteta OS odjednom doneli odluku da dignu ruke od svega, već zato što je sistem potpuno propao na tržištu, a zbog onih razloga koje sam prethodno nabrojao i kao takav je samo pravio finansijske gubitke koje više ni Microsoft nije hteo da trpi.

To što ti ne kapiraš ni najosnovnije stvari o poslovanju, neće promeniti ništa od onoga što se zaista već desilo. WP je prošao tačno onako koliko je u postojećoj konkurenciji vredeo i zaslužio. Amin. 8)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Windows Phone/mobile je prošao kako je prošao zbog toga što je Microsoft bio i ostao vrtiguz kao što je Sugar objasnio. I što se tiče konfuznog Settings-a u osmici, očigledno to nije nije uspevalo da ograniči rast Windows Phone osmice na tržištu, pri čemu je u nekim zemljama tržišni udeo dostizao skoro petinu, tj. do 20%.

Jednostavno, ni jedan OS ne nudi danas to što nudi Windows Phone. Bolji rad na slabijem hardveru, a i interfejs mnogo bolji za korisnike koji žele da im sve prečice i informacije budu dostupne na jednom mestu. I ne, vidžeti nisu dovoljno dobra zamena za žive pločice.

Ne kažem da je bio bolji od Androida, ali govorim da je imao itekako jače strane, ali Microsoft vode krelci koji ne umeju da osmisle dugoročnu strategiju, i da se nje drže. Zato stalno i pričaju o budućnosti jer nisu sposobni da dosledno rade na nekom proizvodu u sadašnjosti.

Evo poređenje opet Anniversary Update i Creators Update na telefonu. AU hiljadu puta bolji, CU ima par više mogućnosti, i 1,5GB bagova! Da, baš tako, sistem ne nudi ništa novo, a kad sam imao sve iste aplikacije kao i sad imao sam 1,5GB manje slobodno u memoriji telefona, a ne vidim na šta su ti megabajti mogli otići osim u foktore nestabilnosti u sistemu. :D

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

гари napisao:ni jedan OS ne nudi danas to što nudi Windows Phone. Bolji rad na slabijem hardveru
Nudio. Prošlo vreme. WP8.X je radio vrhunski na 512 i 1GB RAM, ali W10m ti je ravan Androidu. Bez minimum 2GB RAM zaboravi na bilo kakvu optimizaciju i brz rad. Imam Lumiju još uvek. Proveravam ponekad na šta su ga srozali i samo vidim nizbrdicu.

Sent from honor 8 lite using Tapatalk

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

1808 ja sam napisao da razlog propasti i odustajanje od daljeg razvoja OS-a mogu biti razne, malo aplikacija itd. ali svakako ne ono šta si ti naveo, šta tu nije jasno? Važno je da ti kapiraš najosnovnije stvari o poslovanju i da si ti upućen u sve. Ovo je netačno da je nakaradno organizovan, nepouzdan i nefunkcionalan... Od aplikacija koja je meni nedostajala na wp je ona od banke.

Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ne, Tošo, nije da on kapira osnovne stvari, on kapira sve stvari, a mi ne kapiramo ni osnovne stvari. :D

I da, Sugar, prošlo vreme nažalost. S tim da ipak i w10m iako radi tromije na slabijem hardveru, on na slabijem hardveru može da radi, i možeš mu natrpati gomilu aplikacija. Neka prednost u performansama i dalje postoji, makar ako gledamo AU jer su CU i FCU nestabilniji, ali prednost u tom aspektu je danas nebitna jer su telefoni sa 1,5 i 2GB postali pristupačniji.

A za Lumiju 550, Interop Tools, izmeniš registar, napraviš je da bude recimo Lumia 532, 730, ili koja već, i uživaš na AU. 8) Doduše, ruku na srce, ne mogu da ti tvrdim da je na AU baš mnogo bolja stabilnost, to bih mogao da ti kažem tek za mesec dana. Da, i nisam oprobao da li je to što sam naveo moguće izvesti, tj. zadržati telefon na AU, a tako da nastavi da prima nadogradnje na AU i ne povuče CU. Pretpostavljam da je moguće na način na koji sam napisao, i da nije suviše teško.

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

1808, iskreno, sad kad sam nalo prevaljivao laptop i kad sam izvadio nekakvu gumicu, vidio sam da imam slot koji nikad nisam koristio, no opet stavim adapter a u njega karticu i uopste mi ne ocitava... Mah... :x :x Jednostavno nema nista...miodrage, polupao sam je... Samo sad ne znam kako da ti pokazem sliku! Sutra idem kod drugara da mi proba negdje naci staru onu 6210 Nokia-u i da sam sa njom srecan a ovo ostalo je sve...
Sto se tice sr.nja ili nesto slicno, evo par iskuastava. Win SR.NJE u bojama! Isto tako, Win10 na kompu je totalni uzas a pogotovo sad poslije nekih update-a. Evo sad skontam da mi na kompu ne radi BlueRAY... :x :x
Android... Neki dan mama mi kupi nekakav telefon i ona ima nekakav HTC, dok stari ima Huawei. Naime, trazili smo nekakve opcije. Na Huaweiu te opcije uopste nema na tom mjestu gdje smo trazili dok je na HTC-u potpuno drugacija opcija... radilo se nesto za tastaturu. Naime, ako je jedan OS ne bi li trebalo da imaju "slicne" opcije pod istim dijelom menija "podesavanje" !?
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

TosaNS napisao:....ali svakako ne ono šta si ti naveo, šta tu nije jasno?
Tebi pre svega nije jasno šta su uzroci, a šta su posledice. Pišeš koještarije bez bilo kakve logike, jer ne razlikuješ ni osnovne pojmove. Evo da ti objasnim najprostije moguće, ako ćeš i to razumeti.....

Ako ti na svom poslu koji obavljaš, stalno grešiš i time praviš materijalnu štetu kompaniji u kojoj radiš, jednog dana ćeš zbog tih grešaka (Uzroka) dobiti otkaz, što je (Posledica) zasluga tvog prethodnog rada. Ti u tvojim analizama kažeš da je posledica razlog propasti WP-a,.... gde je tu logika???

Kad se samo setim da si do pre par meseci tvrdio da se WP još uvek unapređuje i razvija (a uveliko je već bio mrtav), onda me u tvojim analizama ništa više ne može iznenaditi. :lol:
zavodnick napisao:....vidio sam da imam slot koji nikad nisam koristio, no opet stavim adapter a u njega karticu i uopste mi ne ocitava...
Čini se da je ta microSD kartica crkla i tu nema pomoći.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Osmice, tad kad je on govorio da Windows napreduje, on i jeste napredovao.

A Windows nije imao slab uspeh na tržištu zbog ljudi koji nisu obavljali svoj posao dobro, nego zbog ljudi koji odlučuju. Zbog onih koji odlučuju "hajde da batalimo wp8.1, i razvijemo w10m koji će pokretati uwp aplikacije", "hajde da uradimo ovo", "hajde da ipak ne uradimo ovo, nego ono", "hajde ipak ne ono, nego ono treće", i tako sve iz početka, a onda usput i odlučuju da otpuste kvalitetne ljude. Odluče da ne proveravaju čestito softver pre njegove objave milionima korisnika, a da testere zamene insajderima čiji će feedback ignorisati, a i kojima će nadogradnje isporučivati na takav način da od njih u mnogim situacijama neće ni moći da dobiju odgovarajuću povratnu informaciju pre objave nadogradnje koja treba da se sledeća isporuči.

Zavodniče, šteta za Lumiju ako si je polupao... :smutny: Mogao si je bar nekome prodati, pa za koliko god. A pogotovo što se sad ispostavlja da je kartica ta koja je odlužila svoje.

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

гари napisao:Osmice, tad kad je on govorio da Windows napreduje, on i jeste napredovao.
Ha, ha, ha,.... pa i ti si biserko kao i Toša, šta da ti kažem drugo. :lol: To što vas dvojica niste u stanju da logičkom percepcijom sagledate činjenično stanje (a sve zbog navijačkih strasti), to je samo vaš problem kojeg čak niste ni svesni. Nije to baš dobro za vaše mentalno zdravlje. :D

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ja samo ne znam kroz koju kristalnu kuglu si ti pratio napredak w10m pošto kriješ ko zmija noge taj podatak da li si ikada imao i jedan Windows telefon, a da ne kažem Windows 10 telefon. Ali izgleda da ti je ta kugla bila pokvarena. :D

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

Evo da pohvalim i ja windows, udjem u galeriju izaberem album Snimci ekrana kad tamo prazno a u tom folderu imam tri sceenshota. Za pohvalu je to sto vam nikada nije dosadno sa ovim sistemom. Viber mi tri puta prikazuje jedan isti broj a uspeo je da odnekud povuce i kontakt koji sam izbrisao. [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH]

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

1808: Samo kad si ti objektivan i bez navijačkih strasti...

Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

1808 o čemu ti pričaš čoveče, ja tvrdim da nije tačno ovo što si napisao da je w10 nakaradno organizovan, nepouzdan i nefunkcionalan i da je to razlog njegove propasti. Ako je propao onda su to neki drugi razlozi, zašto se praviš Toša :) kakav uzrok kakve posledice, kada sam govorio za w10 da se unapređuje to je bilo za CU i FCU pre nego će reći da odustaju i da neće više raditi na w10 mobile platformi. Neverovatno je da pišeš o win OS a da nisi imao telefon sa tim OS-om na osnovu kog iskustva zasnivaš mišljenje gde je tu logika?

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Ja Sam koristio WP u više navrata, nakon što je krenuo sunovrat bez povratka, WP je pravi primer iz prakse za opasku "raspad sistema" xD

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Festina lente.

Odgovori