^ Na to sam i mislio. Oni i kad su posvećeni nečemu, ne stisnu zube, pa da urade to kako treba. Večito bez jasnog plana koji bi obuhvatio sve njihove proizvode i servise... Ma nemaju jasan plan ni za Windows 10, a kamo li za sve ili većinu svojih proizvoda i servisa.
Opet, ko zna šta donosi budućnost. Ali možda ovaj tekst dobro objašnjava situaciju.
Without a mobile play, Microsoft and Windows are losing the consumer market - MSPoweruser
Možda je malo duži tekst, i samo je analiza situacije, ko ga nije preleteo ranije ne mora sad da ga čita, i ja sam ga preleteo kad nisam imao šta pametnije da radim.
U svakom slučaju, govori o tome kako bez mobilnog OSa ni sam Windows nema svetlu budućnost. (Jer je Windows svakako overkill za skoro sve njegove korisnike, a mobilni sistemi postaju sve napredniji, i već i sada ispunjavaju sve potrebe mnogih korisnika tako da im kompjuter baš ni ne treba.) I u suštini to je razlog zašto su mnogi drugi mislili da Microsoft neće definitivno izaći iz te trke, ali moguće da su se pomirili sa time da su na putu da postanu nebitni, ili im prosto glupaci donose krupne odluke.
Rade oni sad kao na mnogim stvarima, dosta toga su započeli pre drugih, ali nekako već vidimo da od svega toga pojedinačno neverovatnije nema ništa. Mislim na Hololens, VR, AR... Sve su to kao oni prvi počeli, i svuda će iz drugi preteći izgleda.
Sent from
mTalk on Windows phone