Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od 9R94 »

Evindzer, nemaš ti prosečnu ti imaš kikboksersku :D
Više sam za to da više pažnje posvete svojim aplikacijama nego univerzalnim sa androidom jer će opet, nama korisnicima, zakomplikovati korišćenje telefona.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Sviđa mi se.
Slika

Ubacili su i opciju da istovremeno zvoni i vibrira, jeeeeeee :) .
knezevic76 napisao:Koliko zauzme GB instalacija 10ke
Slika

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Lepo, lepo... Dobro je da ispravljaju tako te greske, nedostatke. Zna li se da li ce biti odvojeni Volume za Alarms, van Ringtones+Volumes? I takodje, kako funkcionise srpski swype (posto sam procitao da ce biti dostupan sa WP10)?
Festina lente.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Apolo, ovo prvo odgovor je ne, isto kao i na 8.1,
ovo drugo nisam probao jer se telefon često restartovao pa smo ga vratili na Denim.

Biće 10ka dobar OS, moderno i sveže izgleda, samo još i aplikacije da budu takve
i nema razloga da ne uspe.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

cvoruga, A sunce mu kalajsano... A brojevi u imeniku, hoce se sad znati koji je zvao, slao poruku kad imamo vise brojeva pod jednim imenom? I generalno, sta si jos primetio od novina?
Festina lente.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Apolo, nisam se mnogo udubljivao, jer nije moj fontele,
ali iako više nije crn meni i sve izgleda modernije ako aplikacije ne budu pratile taj novi izgled,
ne vidim razlog ostajanja/prelaženja/vraćanja na WP, realno.

Treba sačekati par meseci da sve sedne na svoje i onda videti šta i kako dalje,
i dalje tvrdim da za sada nema razloga koristiti WP, sem najjeftinijih uređaja na Denimu.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Sve izgleda modernije i oku ugodnije u odnosu na 8.1. Ja cekam da vidim razvoj aplikacija. Ako to ne isprati sistem ja se najvjerovatnije vracam na iOS. Ne moraju odmah sve doci, ali ocekujem poboljsanje vibera, fb, tapatalk... Ako to do proljeca ne legne na svoje ne znam kad ce

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

cvoruga, Oni ce verovatno ponuditi mogucnost "kiceraja" kao sto vec postoji na Androidu, ali bitno je da klasicni korisnici mogu da zadrze crnu pozadinu, odnosno da nema previse sarenila u interfejsu ako sam korisnik to ne zeli. Meni licno performanse Windowsa nikad nisu bile problem, i dan danas sve leti i radi fludino, ALI... Iako nisam zahtevan korisnik postoje neke sitnice koje me pocinju nervirati, iako imam sve aplikacije koje mi trebaju neke od njih ne rade kako bi trebale (kasne notifikacije ili uopste ne stizu i slicno). Lepo si rekao, ko zeli moze uzeti jeftinije WP telefone jer u ovakvim okolnostima nema nekog jakog argumenta zasto bi se izdvajalo 500+ evrica ako novi WP10 ne ispuni ocekivanja.

novak, Ja onda odoh na kineski iPhone, Xiaomi :DD
Festina lente.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Kako ovo nisam ranije provalio?
U Win 10 mobile se nalazi sh#t emoticon? :lol: Kome treba emotikon u obliku go#neta? :lol:
Slika
Osim toga, emotikonu u ljudskom obliku, uključujući i šake, se mogu menjati po boji kože. Ovi odoše u krajnost političke korektnosti? :D
Slika

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

I jedno i drugo je odavno prisutno na Votsapu, koliko znam, i na Androidu i na WP-u. :D

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Ali ovo je u SMS app... Imam ivek bilo gde da kucam. Otkucam poo ili shit i odmah mi ponudi emotikon. :D

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Kreće uskoro i 10 ofic, ovde treba pratiti ko i kad :)
>Software update for Lumia with Windows 10<
poz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

novak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od novak »

Ja sam ih shvatio da na ovoj stranici pise kada ce pojedini modeli dobiti update, kad shipak. Svakako mi javi sam mob kad je update spreman.

kobeBRYANT
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 11. Feb 2015. 15:17
:: lumia925

Post od kobeBRYANT »

ljudi imao sam problem sa w10. Svi brojevi su mi se obrisali kad sam je instalirao.. E sad ili ja nisam znao da vratim brojeve ali sam sve probao i import from sim i nista nije radilo. Vratio sam se na 8.1 i tu sam instalirao aplikaciju contacts message backup. E sad me interesuje da li ce ta aplikacija raditi kad instaliram opet 10? pa da vratim kontakte sa tom aplikacijom ako ne moze drugacije :D

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

Trebalo bi da ti se automatski sinhronizuju sa tvojim MS nalogom.

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

kobeBRYANT napisao:ljudi imao sam problem sa w10. Svi brojevi su mi se obrisali kad sam je instalirao.. E sad ili ja nisam znao da vratim brojeve ali sam sve probao i import from sim i nista nije radilo. Vratio sam se na 8.1 i tu sam instalirao aplikaciju contacts message backup. E sad me interesuje da li ce ta aplikacija raditi kad instaliram opet 10? pa da vratim kontakte sa tom aplikacijom ako ne moze drugacije :D
Moj savet je da becakupuje kontakte sa windows phone-a 8.1 na google mejl ili neki drugi.
Tada je potpuno svejedno da li ćeš instalirati wp8 ili w10m jer ćeš imati kontakte uvežene sa mejla a i tako ti je sigurno i za Android ako se nekad vratiš na njega.

kobeBRYANT
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 11. Feb 2015. 15:17
:: lumia925

Post od kobeBRYANT »

hvala ljudi.. Znam da bi trebalo ali nisu se sinhronizovali ..

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Ništa, sutra opet na 8.1.

Ovaj sad build je u početku radio odlično, ali juče i danas katastrofa. Konstantno rušenje aplikacija, ako zaključam ekran dok je u nekoj app, ista se u pozadini isključi i kad otključam pokreće se ispočetka, pravi jako duge pauze u switchovanju iz app u app i dolazi do zamrzavanja na po nekoliko sekundi u Edgu, TT i još nekim app.

Možda me kolje 512 MB RAM.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od novak »

To se izgleda desava na svim buildovima. Svima prvih dana radi k'o sat, a onda kasnije krecu problemi. Moguce je da malo rama pravi problem, al to onda ne zvuci obecavajuce. Pitanje je koliko ce uspjeti da ispeglaju za slabije uredjaje

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

novak, koliko mi se čini da se neću mnogo igrati sa 10kom dalje na 630ki. Počeo sam čak da razmišljam da li ću uopšte i nastaviti sa WP dalje... Ne znam. Nisam pametan.

Malo sam se zagrejao sad za ovaj 550 što dolazi, ali opet SD 210 baš i nije neki čipset, dok sa druge strane mi je pažnju privukao Lenovo S60 koji mi deluje da je za to koliko košta i za šta meni treba pravo zverče sa SD 410 i 2GB RAM. Jeste malo iznad budžeta koji sam imao u planu da potrošim, ali po rivjuovim mi se čini da vredi.

630ku ću na kraju ostaviti na 8.1 jer je tu najstabilniji i koristiti ga kao plejer za matrice na nastupima. :lol:

Odgovori