Windows 10 Mobile - generalna diskusija
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
Poslednji preview build radi veoma dobro, mnogo bolje nego pre nekoliko meseci. E, sad ima jedna falinka - nikako ne mogu da pronađem gde se menja zvuk za notifikaciju kod poruka. Ne mislim na onaj "default" zvuk, već na onaj koji se čuje kada stigne poruka u aktivnoj prepisci.
- snenad
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
- :: LG G2mini (LG-D620r)
Odložen Windows 10 za 2016.
http://www.phonearena.com/news/Windows- ... 16_id76766
http://www.phonearena.com/news/Windows- ... 16_id76766
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Zer smo i očekivali drugačije? 
EDIT
Sinoć sam nabacio ovaj novi build (10586.36) i za sada nema nekih zamerki. Iskreno, mislim da je ok što su ga pomerili za 2016. jer ipa ktreba za svaki model da srede firmware i radiće odlično. Iako 10ka super šljaka kod mene na 640ki ipak u nekim stvarima 550ka radi bolje.
Lagano neka ga srede i taman će biti i još novih aplikacija za njega, a i postojeće će se ispeglati. Nemam neku nadu u uspeh 10ke, ali sada kako radi ovaj Insajder za mene je sasvim zadovoljavauće... imaju jednu četvorku pa se mošda poprave još od NG u drugom polugodištu.
Jedine primedbe od mene su brzina rada koja nije mnogo, ali je ipak sporija nego na 8.1 i mislim da im RAM menadžment nije još najbolje naštelovan jer vremenom kao da se zaguši i počne da mi gasi sve app u pozadini... Npr. ne mogu muzika i Edge da rade u isto vreme. Restart telefona uvek pomogne (na šta li me to podseća?).

EDIT
Sinoć sam nabacio ovaj novi build (10586.36) i za sada nema nekih zamerki. Iskreno, mislim da je ok što su ga pomerili za 2016. jer ipa ktreba za svaki model da srede firmware i radiće odlično. Iako 10ka super šljaka kod mene na 640ki ipak u nekim stvarima 550ka radi bolje.
Lagano neka ga srede i taman će biti i još novih aplikacija za njega, a i postojeće će se ispeglati. Nemam neku nadu u uspeh 10ke, ali sada kako radi ovaj Insajder za mene je sasvim zadovoljavauće... imaju jednu četvorku pa se mošda poprave još od NG u drugom polugodištu.

Jedine primedbe od mene su brzina rada koja nije mnogo, ali je ipak sporija nego na 8.1 i mislim da im RAM menadžment nije još najbolje naštelovan jer vremenom kao da se zaguši i počne da mi gasi sve app u pozadini... Npr. ne mogu muzika i Edge da rade u isto vreme. Restart telefona uvek pomogne (na šta li me to podseća?).
Poslednja izmena od znemanja u Pet, 18. Dec 2015. 13:51, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne piši post za postom, koristi opciju "izmeni".
Rezlog: Ne piši post za postom, koristi opciju "izmeni".
- snenad
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
- :: LG G2mini (LG-D620r)
Za mene je razočarenje da ovoliko dugo ne mogu da podese sistem, više od 6 meseci beta testiranja. Firmware ne može biti opravdanje jer imaju mali broj varijacija.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Upravo su objavili koliko su nesposobni. Što se mene tiče, ovaj OS me više ne zanima, što sam izgubio vreme prateći ga, izgubio sam, više ne.
-
- Sertifikovani Trol
Da imam izbora verovatno ni ja ne bih bio strpljiv, ali ovako jedino mogu da tražim koliko toliko pozitivne stvari celoj ovoj situaciju... 
Da stvari drugačije stoje već bih vozao neki Asus ili LG, ali ovako - jbg.

Da stvari drugačije stoje već bih vozao neki Asus ili LG, ali ovako - jbg.

Top komentar. Ispratiti jedino neku veliku vest tipa da sad sistem radi onako kako je uvek trebao i to je to.Baraba napisao:Upravo su objavili koliko su nesposobni. Što se mene tiče, ovaj OS me više ne zanima, što sam izgubio vreme prateći ga, izgubio sam, više ne.
- Baraba
sugarcoated_ass, naravo, pisao sam iz svog ugla, kao i ti iz svog. Ako negde probaš M8 otećeš ga, sa muziče strane razbija. Ostale koji gledaju 950 ne razumem, osim ako ih ne zanima samo kamera na telefonu, u stvari ni tada ih ne razumem, za manje novca ima svašta nešto.
ps. Miodrag je posebna kategorija, njega razumem
ps. Miodrag je posebna kategorija, njega razumem

Poslednja izmena od Baraba u Pet, 18. Dec 2015. 12:51, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Sertifikovani Trol
Baraba, pazi, ja sam se žestoko naložio na onaj Asus zenFone 2 Laser... nije čak ni skup, ali kako stvari trenutno stoje... 

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ja mislim da vi ne vidite dalje od svojih noseva. Prodaja novih win10 telefona je krenula bolje nego sto se MSFT nadao. Pa nisu valjda blesavi da izbace novi sistem za starije uredjaje, i time sebi pucaju u nogu. Sad treba da iskoriste hype, i da prodaju sto mogu vise novih uredjaja, a onda kad prodaja opadne, da puste novi sistem i za ostale.
Ja bih tako razmisljao.
Ja bih tako razmisljao.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Baraba
To je razmišljanje "boli nas uvo za vas koji ste kupili telefon" i sjajna poruka novim kupcima "vas zaboravljamo čim dođete kući, garancija je krug - dva po dvorištu, to je to, sledeći" 
Apple je pustio update poslednje verzije iOS9 za 4s, telefon iz 2011. godine! Opet im ne opada prodaja 6s! To je za svaku pohvalu, briga o korisnicima i podrška. Zato mogu sebi da dopuste cenu da izuva, ali M$ sa ovakvim ponašanjem ne, naduvali su cene a ti sam si rekao da je preskupo.
Što se mene tiče, M$ je popušio na trasi kretanja.
Miodraže, da se vratiš u staro apple jato, vidim da vip daje popust na telefone, razmisli o apple uređaju, kalkuliši malo, kupi fon i budi miran na duže staze (bar 2god. koliko je garancija), plus najbolji ekosistem koji postoji, dobio bi nov telefon da ti rikno ekran kao na 930, taj ekosistem dosta cenim iako se nisam zadržao na apple, i sam razmišljam o 6s posle svih promašaja u ovoj godini.

Apple je pustio update poslednje verzije iOS9 za 4s, telefon iz 2011. godine! Opet im ne opada prodaja 6s! To je za svaku pohvalu, briga o korisnicima i podrška. Zato mogu sebi da dopuste cenu da izuva, ali M$ sa ovakvim ponašanjem ne, naduvali su cene a ti sam si rekao da je preskupo.
Što se mene tiče, M$ je popušio na trasi kretanja.
Miodraže, da se vratiš u staro apple jato, vidim da vip daje popust na telefone, razmisli o apple uređaju, kalkuliši malo, kupi fon i budi miran na duže staze (bar 2god. koliko je garancija), plus najbolji ekosistem koji postoji, dobio bi nov telefon da ti rikno ekran kao na 930, taj ekosistem dosta cenim iako se nisam zadržao na apple, i sam razmišljam o 6s posle svih promašaja u ovoj godini.
miodrage, koje nove uređaje prodaju?
Koliko objava, najava, lažnih i praznih obećanja i na kraju ništa, pojeo vuk magarca.
Američka propaganda u svom najgorem obliku.
Pošto su lagali korisnike sad je jedino ispravno da spuste cene 25-30%
i time se oduže za laži i obmanu korisnika.
Koliko objava, najava, lažnih i praznih obećanja i na kraju ništa, pojeo vuk magarca.
Američka propaganda u svom najgorem obliku.
Pošto su lagali korisnike sad je jedino ispravno da spuste cene 25-30%
i time se oduže za laži i obmanu korisnika.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Isto to si već jednom rekao pre pola godine, ali ne vredi.miodrage napisao:Ja mislim da vi ne vidite dalje od svojih noseva.

I nemoj da napuštaš Lumije, jer jedan je Guru!

I ja se sve više razočaravam u OS zbog neažurnosti, ali mi je trenutno svejedno, ne planiram da menjam 930.

A imam utisak da ipak nešto rade po pitanju mobilne platforme, i da ćemo to videti za pola godine - godinu. Znam, zvuči kao stara priča o čekanju Godoa da MS uradi nešto konkretno, ali stičem utisak da Panej zna šta radi (više od svojih prethodnika, bar), a i da budemo iskreni, Balmer je uništio kompaniju, samo me interesuje ko je onakvog balvana doveo na mesto na takvo tadno mesto.

- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
E ovaj miodrage bi našao način da brani Microsoft čak i kad bi ljudima prodavali ciglu kao smartphone. 

Mnogo ga brate kilave al ajd sto kilave nego sto kenjaju o win10 kao da donosi nesto revolucionalno po pitanju mobilnih platforma. Ako vec ne ide tokom koji oni zele, makar malo "tise" radite po kancelarijama pa izbacujte vesti na internetu i ne sa tolikim vremenskim intervalom do gotovog proizvoda.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Ranije bih se uzrujao, sada sam navikao na ovakve objave. Stavise, bilo je ocekivano. Nisam jos video nigde da neko najavljuje novi OS, pravi citavu famu i na kraju predstave polu-proizvod. Ne kazem, u low budget segmentu bih i dalje bez razmisljanja uzeo WP, medjutim kada hoce covek da uzme jaci uredjaj, sa dobrom kamerom, odlicnim performansama izbor odmah iskljucuje Lumiju 950/XL. Prosto nije zaokruzen uredjaj zbog OS-a iako je kamera brutalna, mozda i medju najboljim trenutno na trzistu.
Festina lente.
Kamera otkida, cak sam se u jednom momentu i razmisljao da nekad na proljece pazarim L950, al ovakva poslovna politika me je odvratila. Za 500+€ mi se ne iscekuje da li ce se unaprijediti aplikacije, ne ceka mi se na stabilnu verziju, ne zelim da svakih pola godine citam o novoj politici pravljenja modela...
Da imam +500e bih pre kupio iphone jer kod njih znaš da će telefon imati punu softversku podršku narednih +4god a hardversku (servis) 2god. Samo što neću u skorije vreme neću imati tolike pare na gomili a još manje bi ih dao na telefon 

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Baraba, da li je MS popusio ili ne, ne znam, videcemo. Meni licno za sada odgovara. Meni je na 930 rikno zvucnik, ekran je samo staklo puklo nakon pada (to koliko ja znam samo jednom doduse pokriva garancija od Huawei Mate7, i niko vise).
Ne razmisljam o Apple uredjaju, jer sam imao 3 pomenuta uredjaja, i iskreno, smorilo me. jeste, gomila aplikacija je tu, Cydia, tweakovi... ali na kraju, mene to sve vise ne interesuje uopste, treba mi pouzdan uredjaj koji radi. Sa WP ja imam sta meni treba. Cim neko ponudi nesto bolje za mene, ja se necu libiti da predjem.
Nadalje, videcemo sta buducnost donosi. Iskreno, sad vec i ja postajem pomalo skeptican, i u neku ruku revoltiran, zbog toga sto se Windows marginalizuje kao mobilni sistem, a sve dok se malo ne prihvati, nema sta da trazi na trzistu. Konkretan primer jeste taj famozni app gap, i accessories gap (gomila gadgeta radi sa iOS i Androidom, ne i sa Win platformom), i to mi ide na nerve. Ne zelim da uzmem Android nikad, a na iOS mi se jos uvek ne vraca.
Uglavnom, ja cekam, za sada 950XL da dodje ovamo, i da vidim da ga uzmem po nekoj nizoj ceni od prosecne u datom momentu, da dam dragoj 930, njen 535 da prodam za sitne novce ili da zadrzim za eksperimente, cale u ponedeljak dobija 550
Ne razmisljam o Apple uredjaju, jer sam imao 3 pomenuta uredjaja, i iskreno, smorilo me. jeste, gomila aplikacija je tu, Cydia, tweakovi... ali na kraju, mene to sve vise ne interesuje uopste, treba mi pouzdan uredjaj koji radi. Sa WP ja imam sta meni treba. Cim neko ponudi nesto bolje za mene, ja se necu libiti da predjem.
Nadalje, videcemo sta buducnost donosi. Iskreno, sad vec i ja postajem pomalo skeptican, i u neku ruku revoltiran, zbog toga sto se Windows marginalizuje kao mobilni sistem, a sve dok se malo ne prihvati, nema sta da trazi na trzistu. Konkretan primer jeste taj famozni app gap, i accessories gap (gomila gadgeta radi sa iOS i Androidom, ne i sa Win platformom), i to mi ide na nerve. Ne zelim da uzmem Android nikad, a na iOS mi se jos uvek ne vraca.
Uglavnom, ja cekam, za sada 950XL da dodje ovamo, i da vidim da ga uzmem po nekoj nizoj ceni od prosecne u datom momentu, da dam dragoj 930, njen 535 da prodam za sitne novce ili da zadrzim za eksperimente, cale u ponedeljak dobija 550

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Jel istina da na Win10 nece moci da se instalira Here Drive?