Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od knezevic76 »

@ cvoruga

Lepo ja napisah ;)

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Ja nemam problem sa WPom, koristio sam ga par meseci,
da su izbacili još jedan update pre 10ke verovatno bi i dalje nosio Lumiju.
735 mi odgovara i veličina i kamera, za mene savršen uređaj da ima glance.

Ali da je toliko superioran OS kao što ga miodrage i ekipa predstavlja, nije.
Činjenica je da ne zabada ali je i činjenica da i nema šta da zabode,
pa jbt nema % potrošenosti baterije niti smart dialer, i što bi onda seckao, realno?

Sem SofaScore nema lepe aplikacije, Skajp bolje radi na Androidu nego na WPu,
naših aplikacija nema, niti će ih biti u skorije vreme,
ja bar što sam kontaktirao svi su mi odgovorili da nemaju u planu da prave appove za WP.

Ali i dalje pratim temu i čekam da vidim zvaničnu 10ku, pa se možda i vratim.

Jedino što se bezrezervno slažem sa vama hardcore WPovcima je da za 100€ nema bolje kupovine od Lumije.

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od knezevic76 »

Druže, neobavešten si i za procenat baterije i za smart dailer, ali ajd, nek ti bude, ja da sam razočaran nečim, pratio bih temu i čitao iskustva, ne bih stalno ubacivao postove od par rečenica.... i da ne nastavljam dalje, jes da forum služi za iznošenje mišljenja i rasprave ali treba imati granicu, ne odnosi se ovo samo na tebe, da ne dođe do zabune.
Mislim, ako neko u svakom trećem postu spomene istu stvar.....

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Ja koristio WP 8.1 i sad ti meni kažeš da ima to što nema.
Ae daj mi printscreen % kod baterije i smart dialer da vidim kako izgleda na W10.

Niko od vas ne iznese nijednu validnu činjenicu da WP valja,
samo ga branite bezargumentovano i pišete loše o Guglu, kao da je mene briga i za jedne i za druge.
Daj činjenice bajo moj i daj slike da vidim kako izgleda.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ima % baterije, ali tek po spustanju roletne. Smart Dialer ima u nekim aplikacijama da se posebno instaliraju.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

nina735
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 11. Jan 2016. 21:04
:: lumia 735
:: galaxy note 3

Post od nina735 »

Smart dialer ima u 10ci. Meni je smešno što se cela diskusija svodi na to da li će sada i wp imati što i android ali da opet ništa ne baguje. Ja sad kad uporedim mogućnosti samsung note 3 i lumie 735 ubedljivo je sve i brže i lepše urađeno na samsungu, iako je stariji model, a pri tom upoređujem sa wp 10 gde bi sve kao trebalo da bude "vau". Glavna prednost nokia telefona jeste da kad bih uzela neki android koji isto košta kao 735 to ne bi bio slučaj, imala bih oprt sve to lepo upakovano ali sa trilion bagova i lagova. Tako da realno treba da budemo zadovoljni sa ovim što imamo po ovakvoj ceni :)Iako se iskreno nadam da će oficijelna 10ka biti nešto mnogo više od ovoga što nam sad predstavljaju... Od kad mi je prešao na .63 četiri puta se resetovao, crashovao je edge bar isto toliko puta, ulazak u whatsapp čekam danima...

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

Mora HARD Reset da se odradi da bi .63 radio dobro. Ja sam sacuvao sve iz telefona i odradio reset. Prosto me je nerviralo sto su mi ostale aplikacije koje vise nisu podrzane itd, bagovala mi je galerija itd, nisam "morao" al odradio sam reset.

Desetka .63 sada radi isto kao i 8.1, mozda i bolje. Radi kao podmazana.

Ali evo u mom slucaju. Jos uvek nemam 3g/4g ONLY opciju. Za Call waiting, sam morao da skinem dodtanu aplikaciju Call+ da bi mogao da je ukljucim. Za LTE i hotspot sam morao da skinem Access point aplikaciju kako bi omogucio da telefon koristi sve parametre od MTS-a (a ne od Verizon-a) ukljucujuci i LTE i internet sharing, . Na 8.1 ta aplikacija Access point nije radila.
Sad je sve super.

Mislim zbog nedostatka opcija, pojedini kao ja imaju dosta muka.

Inace kolko windows spijunira to nije normalo, pogasio sve sto sam mogao u Privacy i pojedinacno u aplikacijama. Trebalo duze da drzi baterija!

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od knezevic76 »

Samo za baju čvorugu

[img]http://images.tapatalk-cdn.com/16/01/19 ... 85e835.png[/img]
[img]http://images.tapatalk-cdn.com/16/01/19 ... ab20df.png[/img]

I nemoj da mi se obraćaš u množini i da me svrstavaš u nekakve branitelje i ljubitelje, jer taj nivo sam prerastao pre jedno petnaestak godina!
I da, pored dva androida imam i WP koji mi je primarni aparat i ne zanima me dal će neko da umre zbog te činjenice.

nina735
Novajlija
Novajlija

Post od nina735 »

Htedoh da uradim hd, iako svi kažu da ne nora, al eto nikako :)
Hvala Filipe :)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ja još uvek ne mogu da kažem da radi dobro jer i dalje mi brojeve koji se razlikuju u jednoj cifri povezuje sa jednim kontaktom i pokazuje mi njega bilo ko da me zove ili šalje poruku od njih, a još imam svaki dan bar jedan restart. Neke app (najviše TT) se gase u pozadini čak i ako pod pozadinom smatram zaključan ekran na par sekundi... a vi se zalepili za j****e % na bateriji.

Iz nekog razloga tajlovi poput prognozr, kalendara i sata prestanu da se apdejtuju i posle prorade sami od sebe.
Osim toga još i kamera zeza i to ne samo u camera app nego bilo gde da je pokrenem - messenger, 6tag... Posle restarta dođe sebi i onda opet isto posle nekog vremena.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

Savetuje se reset.
http://www.windowscentral.com/do-master ... le-insider

Evo meni radi bez ijedne greske. Mada mi je korektno radio pre rst.
Al nemam vise Lumia app, sem lumia creative studia, nema here i sta ti ja znam sve jos :)

Neka objasnjena zasto smo dobili novu galeriju, camera app, program za mape i jos neke sitnice koje smo culi zilion zilijardi miliona puta...
http://winphonehub.org/tutorials/15-rea ... he-future/

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Ja sam mu pukao reset i posle .26 i .36 i .63 i uvek isti problemi. Sad ne toliko izraženi na .63, ali su prisutni.

ilidan
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 30. Sep 2015. 15:36

Post od ilidan »

Ima mnogo istine. Možda bi neki kupili telefon sa W10M da ga proizvodi Samsung, LG, Sony, Huawei i slično. Nekad biraš telefon po OS-u a nekad po proizvođaču.

Sent from mTalk

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

sugarcoated_ass, A kako radi kad odradish reset i ostavish samo aplikacije koje same dodju i odrade se preko store i da li vracas podesavanaj i stare podatke sa onedrive?

Vrlo moguce da ti smeta neka aplikacija koja nije podrzana za desetku ili ako vracas backupa sa 8.1 na 10 da mu nesto smeta. Klot posle reseta treblo bi vrlo fino da radi na poslednjoj .63 verziji :D

nina735
Novajlija
Novajlija

Post od nina735 »

Urađen hr posle .63, sve ispočetka instalirano i cap nestade me fokus na kameri, sve su mi slike i snimci mutni. Dal li se nekom desilo slično ili isto? Da je nešto bolje dobijeno hr-om - nije.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

Posle reseta, treba otici u Store i downloads and update i azurirati sve aplikacije i to je proces koji traje. Kod mene je bilo 37 ispravki za 37 aplikacija ukljucujuci Store. Posle toga treba upaliti i ugasiti telefon i onda ponovo proveriti Store-downloads and update, mislim da sam dobio jos 15-ak ispravki, a posle jos 7. Tek to sve kad se odradi treba cackati aplikacije i sve ostalo ( vracati podatke, fotkati i podesavati)

nina735
Novajlija
Novajlija

Post od nina735 »

:dry: Sve je to odrađeno al džaba, fokus neće da radi ni sa jednom app, a prednja je normalna.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

filip89x, ej bre, nisam od juče na Winu. :P Sve čisto, nikakvi bekapi i gluposti. HR posle nadogradnje na .63, pa apdejtovane sve osnovne aplikacije i sistemske sitnice, i tek onda instalirane moje aplikacije. :)

Anyway, do sada sam imao u telefonu moju matoru 16GB class4 karticu i sve app su mi bile na njoj (koje su mogle da se prebace), a pošto mi toliko prostora nije trebalo, danas sam uzeo Kingston microSDHC 8GB class10 pa ću videti da možda nije i tu malo bio problem u nekim stvarima. :)

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

sugarcoated_ass, Onda bzv. Ja za moje sokocalo redovno pratim na windows central forumu, ovde slaba vajda. Tek sa .63 telefon je stabilan za svakodnevnu upotrebu. I evo stvarno dobro radi.

Jedna jedina zamerka za sad je sto hotspot prestaje da radi kada se ugasi ekran, taj problem imaju svi i iz grupe na windows central forumu.

Pogledajete za svoje modele, teme na tom forumu vezane za desetku, ako vec niste... :wink:

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

E, a kod mene radi hot spot ok. :D Nekih 5-6 sati mi je uključen svaku noć na poslu i gasi se sam jedino ako nema konektovanih uređaja par minuta. :D

Odgovori