Evindzer, pa taman iz Doctor Who perioda.
Ne znam inače ni ja šta znači aBdejt, znam samo za aPdejt.

Svakako, njih su spašavale dve stvari na 8 i 8.1 - brzina i stabilnost za relativno male pare. Međutim sada kada i jeftiniji telefoni imaju onakav hardver u sebi kakav imaju, jedino što bi moglo da ih provuče dalje je da porade na ekosistemu (koji je kod Androida totalni haos; ne zna se ko pije, a ko plaća sa svim proizvođačima i podproizvođačima), ali ne - oni su sad našli da zabušavaju i da zavlače, izbacuju na brzinu bez logike sastavljene modele sa nedovršenim sistemom... Pa bolje da smo ostali ovih godinu dana još na 8.1 i da su svima pustili GDR2 ili sad već do trojke da su nagurali, ali da su nakupili sve bitne aplikacije i da se to nasviralo da radi kako treba, a ovamo drugi tim neka radi na 10ki.
Ja samo kada sam video razliku između GDR2 na 640ki i osnovnog 8.1 koji sam imao na 630 meni je to bila dovoljna razlika da se moglo pustiti kao nadogradnja svima i da se kaže da nešto rade. Pa onda da su pustili neki 8.1.3 koji bi imao još neke mogućnosti koje 8.1.2 nije imao.
Oni hoće da na telefonima funkcionišu kao na PCu! Da ti izbace sistem i naredne 2 - 3 godine samo da krpe neke rupice i onda da izbace totalno drugačiji sistem od prethodnog i svi da budu happy.
Ne ide to tako u svetu pametnih telefona! Tu tehnologija jako brzo napreduje, pojavljuju se neki noviteti koje svi moraju ispratiti, a ljudi su gladni tih promena! Zato ih hraniš na kašičicu i oni će biti zadovoljni ako vide da sve radi kako treba!
Samo da su napravili posle prelaska na 8.1 neki dogovor sa developerima i malo odrešili kesu da se naprave aplikacije koje će raditi skoro identično kao na iOS i na Androidu, i da su nove funkcije implementirali u već postojeći sistem i davali te apdejtove na kašičicu, ALI SVIMA, i mnogo bolje bi prošli.... Ne znam... možda sam ja samo debil koji ovde sedi i ke#a samo nešto sa trogodišnjom srednjom, a oni tamo imaju gomilu visokoobrazovanih ljudi koji im planiraju poteze i šta je najbolje za kompaniju pa ja ne kontam kako to sve funkcioniše...