Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od Apolo »

Pratim ovu temu kad stignem, nadam se da se ne ponavljam sa pitanjima ali bih priupitao korisnike koji trenutno koriste WP10 (nikako da se naviknem na Windows 10 Mobile :)). Ono sto me zanima jeste:
1. Da li su resili problem sa kasnjenjem notifikacija?
2. Da li sada postoji mogucnost kada se ode na B92 ili tako neku aplikaciju da se direktno sharuje link na Viber, Telegram itd (znam da je i ranije moglo na Telegram ali Vibera nije bil u opcijama)?
3. Jedan kontakt, dva broja... Da li sada moze da se bira na koji broj cu poslati poruku ili koji cu pozvati?
Festina lente.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

1. Da

2. Nope. Nisu mi jasni developeri Viber-a. Whatsapp mi se svud pojavljuje kao opcija, bar tamo gde ja koristim share preko njega.

3. Yep!

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Bar ovo pod 3 je pozitivna vest. Mada, ja godinama ne guram više brojeva pod jedan kontakt, jer sam imao običaj da se zeznem i u brzini odaberem pogrešan broj, pa zato (godinama unazad) za svaki broj lupim po novi kontakt, pa tako imam, recimo, Lazu 063, Lazu 064, Lazu 065 itd - a sve isti čovek. :D
Možda ćete reći da je to glupo, ali tako se lakše snalazim u imeniku.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Ma bilo je to i na 8.1, ali samo preko People aplikacije. Sad ima i u dialeru i porukama da možeš otvoriti kontakt i pozvati koji broj hoćeš.
Za biranje broja za slanje poruka je uvek postojala Switch Number opcija, tako da i nije novitet, ali bar je dostupnije. :)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Po koji put ga odlažu?
I kako onda očekivati nove i poboljšane aplikacije od treće strane
kad sam proizvođač telefona ne radi kako treba?

Ovoliko praznih obećanja i laganja bi oprostio samo Pameli Anderson i njoj sličnim,
odustajem od Lumije.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Zasto Pameli? Mislim, nije neka riba, iako priznajem izgleda bolje od vrsnjakinja.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Čovek nema ukusa, jbg. :lol:
Da mi neko ponudi 10 Pamela, ja bih izabrao Billie Piper. ;)

Ma šta reći. Svi smo znali da neće biti sada, a neće biti ni u februaru, ni u martu. Možda se sete u septembru da ga najzad izbace, ali ne znam koje godine...
Kao što sam rekao na benchu - već bih ih poslao u #$@&% samo da imam manje strpljenja i više para.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

sugarcoated_ass, e to se zove ukus za žene! :wink:
Može Bili Pajper, ali samo od pre desetak godina, dok je bila mlada i još imala "prvu farbu". :lol: :lol: :lol:
Što se tiče Majkrosofta, mislim da i najnaklonjeniji korisnici već uveliko gube strpljenje (mada to ne znači da i dalje neće koristiti WP uređaje), jer je ovo bukvalno ponižavanje korisnika - onih koji se iole razumeju u telefone i imaju neko lično mišljenje i razlog zašto su baš izabrali neki telefon i OS, a ne neki drugi; oni korisnici kao što je moja kuma koja smatra da je njen 535 bolji od mog 930 :lol: i ne znaju šta znači abdejt, tako da njih to neće mnogo (ili čak nimalo) pogoditi.
Ja ću svakako nastaviti da koristim (uz Android i) WP: 930 dok god bude trajao, a posle njega opet neki WP (W10M) koji tada izađe (ako izađe), ali se osećam iznervirano i poniženo kao korisnik koji je dao svoj novac jednoj (ogromnoj) firmi i koji je time toj firmi poklonio svoje poverenje. Nije da mi sa sadašnjim OS-om telefon radi loše, radi isto kao prvog dana, ali kršenjem sopstvenih obećanja i odlaganjem u nedogled najavljenog - ne gradi se poverenje kod kupaca, ni autoritet u poslu, već se urušava i ono malo kredibiliteta što su zadržali kod trenutnih korisnika.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Evindzer: Svaka ti je na mestu, i 100% se slazem sa tobom. Ja cu nastaviti sa WP jer jednostavno nemam alternativu, iOS mi je dosadio, Android me odbija. Ali i ja mislim sad vec da MS pojma nema sta ce i kako ce. Kad ja to kazem, jasno je koliko je sati.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Evindzer, pa taman iz Doctor Who perioda. 8)

Ne znam inače ni ja šta znači aBdejt, znam samo za aPdejt. :lol:
Svakako, njih su spašavale dve stvari na 8 i 8.1 - brzina i stabilnost za relativno male pare. Međutim sada kada i jeftiniji telefoni imaju onakav hardver u sebi kakav imaju, jedino što bi moglo da ih provuče dalje je da porade na ekosistemu (koji je kod Androida totalni haos; ne zna se ko pije, a ko plaća sa svim proizvođačima i podproizvođačima), ali ne - oni su sad našli da zabušavaju i da zavlače, izbacuju na brzinu bez logike sastavljene modele sa nedovršenim sistemom... Pa bolje da smo ostali ovih godinu dana još na 8.1 i da su svima pustili GDR2 ili sad već do trojke da su nagurali, ali da su nakupili sve bitne aplikacije i da se to nasviralo da radi kako treba, a ovamo drugi tim neka radi na 10ki.
Ja samo kada sam video razliku između GDR2 na 640ki i osnovnog 8.1 koji sam imao na 630 meni je to bila dovoljna razlika da se moglo pustiti kao nadogradnja svima i da se kaže da nešto rade. Pa onda da su pustili neki 8.1.3 koji bi imao još neke mogućnosti koje 8.1.2 nije imao.
Oni hoće da na telefonima funkcionišu kao na PCu! Da ti izbace sistem i naredne 2 - 3 godine samo da krpe neke rupice i onda da izbace totalno drugačiji sistem od prethodnog i svi da budu happy.
Ne ide to tako u svetu pametnih telefona! Tu tehnologija jako brzo napreduje, pojavljuju se neki noviteti koje svi moraju ispratiti, a ljudi su gladni tih promena! Zato ih hraniš na kašičicu i oni će biti zadovoljni ako vide da sve radi kako treba!

Samo da su napravili posle prelaska na 8.1 neki dogovor sa developerima i malo odrešili kesu da se naprave aplikacije koje će raditi skoro identično kao na iOS i na Androidu, i da su nove funkcije implementirali u već postojeći sistem i davali te apdejtove na kašičicu, ALI SVIMA, i mnogo bolje bi prošli.... Ne znam... možda sam ja samo debil koji ovde sedi i ke#a samo nešto sa trogodišnjom srednjom, a oni tamo imaju gomilu visokoobrazovanih ljudi koji im planiraju poteze i šta je najbolje za kompaniju pa ja ne kontam kako to sve funkcioniše...

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Dzaba im visokoobrazovani kad je evidentno da vuku pogresne poteze:)
Sve je izglednije da se oni vode mislju da prave sistem za najokorjelije zaljubljenike, a ostali nek se prilagode ili nek traze alternativu.

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

Nije sve tako crno, evo ja razmisljam da se vratim na wp. :D Android mi je vec dosadio a treba mi dual sim, da ne vucem vise dva telefona. Problem je sto je izbor jako tanak. Uzeo bih 640xl ali treba da odem da je pogledam. Ako je prevelika, onda jedino ostaju 730 i 640.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

staff, i ja sam razmišlajo u tom pravcu, da poslovni i privatni G2 i S5 zamenim za 640XL,
ali ne vredi kad MS sam tera potencijalne kupce.
Objavili zakrpe sa novim funkcijama za Android za WP ne, standardna priča.
730 nema glance (735 savršen mob za moje potrebe, veličina, ekran, kamera)
ali ima bolju kameru i ekran od 640, pa sad šta ti je prioritet.

sugarcoated_ass, lepa ali ravna kao daska, nije moj tip.

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od staff »

Pre neki dan sam procitao da ce ovu novu tastaturu na wm10 da izbace i za android. Umesto da sve te dobre stvari koje imaju lumie, budu dostupne samo na windowsu i da budu jedan od razloga za prelazak sa androida na windows oni to ponude svima. Stalno pucaju sebi u nogu. Nego, bas me briga. Meni ni iz dzepa ni u dzep. Ovakav kakav je sada, meni bi zavrsavao posao a ako ce da propadaju, pa nek propadnu. Njihov problem.
Nego, hoce li moci na ovim velikim telefonima da se smanji radna povrsina kako bi moglo jednom rukom da se koristi? Vidim na androidu neki to nude.

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Post od knezevic76 »

Pa možeš da smanjiš ekran na pola držanjem win tastera i onda radiš u donjoj polovini ekrana.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

knezevic76, Bash sam se pitao cemu to sluzi :D Nije losa fora, pogotovo nekome na 1520 recimo :)

Ne znam, L950 je savrsen za moje potrebe, pravi zamenik 928 8) Problem je sto su ga izbacili mnogo kasno i preskupo, da je izasao pola godine/godinu ranije sad bi vec bio u mojim rukama. Kao sto sam vec napisao vise puta po ovom forumu, sa MS kao da je vreme stalo, to je po meni najveci problem...

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Sakupilo se i meni i ja sam bio veliki obozavalac wp, hvalio ga svima. Ali kako mi je telefon crko nakon 15 dana po zavrsetku garancije i sto i dalje mema aplikacija koje mi trebaju a nece ih ni biti, hteo nehteo polako im okrecem ledja. A bila je u planu kupovina L550.
Trenutno koristim stari desire i cekam da vidim sta ce biti.
Najvise bi mi odgovaralo da se oprave i da pocnu raditi kako treba ali tesko. I izrada telefona im neide od ruke. Puno njih se prodaje sa nekim nedostacima, kao polomljena dugmeta, neresivi problemi sa softverom itd.

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od staff »

Ranije je pominjano da ce kod nekih modela da aktiviraju led notifikacije. Hardverski je podrzano, samo softverski da se to isprati i to je trebalo sa 10kom da bude. Ima li nesto od toga ili su bile samo prazne price?

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

staff, to je pisano konkretno za 735, pošto nema glance,
za sada niko nije prijavio da mu blinka bilo šta.

Odgovori