LG KS20

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

spasa, pa probaj sa S2U2 da resis problem mislim da ce dosta da ti pomogne.Mene iritira to sto nema proximity sensor pa tokom razgovora ispritiskam razne stvari a desavase da i vezu prekinem.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

spasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 17:48

Post od spasa »

App je super, to mi je trebalo, puno hvala. A koliko kosta eksterni GPS prijemnik, nije mi neophodan, cisto informativno.

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Post od hirurg »

vidim tema je aktivna u zadnjim danima, sto mi je vrlo drago i vrlo sam sretan zbog toga...svi ucimo od velikog experta Dimija koji je prvi poceo da se zanima sta i kako i koji su postupci oko samog flesovanja i oko svih zanimljivih aplikacija! I sam sam naucio dosta od njega...i naravno imam nekakva sada iskustva koje Dimi mozda nije imao...od brisanja IMEI do blocka itd...u svakom slucaju preporucujem 6.5 romove koji rade odlicno i probao sam ih sve....rade odlicno
a jos ljepse dizajn im je sredjen....tako da ako kome treba pomoc po tom pitanju neka pita tu sam... pozzz raja
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

kyubic
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 05. Jul 2009. 13:02

Post od kyubic »

hirurg, Ne bojte se bice pitanja koliko hocete,samo da Dimi postavi jedan lep tutorijal za fleshovanje, pa kad krenemo...... :D

Edit:
spasa, Solidani eksterni GPS moduli,se krecu od 30 do 50eura. Mozes i naci uskoro svim,bolje opremljenim prodavnicama za mobilne.

Spojio: IDzO
*Zabranjeno je uzastopno postovanje, koristi opciju Izmeni *

Procitaj -> Pravila otvaranja tema i davanja odgovora

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Evo naso sam malo slobodnog vremena pa kao sto sam obecao da napisem uktratko uputstvo za flesovanje LG KS20.

Za pocetak trebate da znate neke osnovne stvari kao sto je postojanje emergency moda i normal moda za flesovanje(prekopuka je da se flesuje u normal modu ali neki telefoni to ne mogu kao sto je moj tako da sam ja uvek flesovao u emergency modu).Takodje u telefonu postoji engeenering menu koji vam sluzi da bi mogl ida brebacite izmedju LG Composite i Microsoft USB-a(LG comp. je iskljucivo za flesovanje dok je microsoft iskljucivo za prenos podataka i activ sync)... .NV2 je fajl koji sadrzi podatke o telefonu (kao sto je IMEI itd...) i njega morate da backupujete obavezno (backupujete ga preko LGMPD EURO-a)...Programi koji su vam neophodni za flesovanje su : LGMPD preuzimanje Corona USB Drajver
Flesovanje u normalnom modu:

1)Instalirati Neophodne programe za flesovanje telefona (LGMPD i LG Corona usb drajver)
2)Ukucati u telefona: 2676625720# to vam otvara engeenering menu u kojem cete promeniti sledece stavke
a)Port Setting → 1. Diag Setting → 1. USB Set for Diag → “OK” → “Back”.
b)Port Setting → 1. Diag Setting →) 2. USB Switching → “LG Composite -DUN, DIAG”.
-press Done and reset your device.
3)Instalirajte >WIN Diag.cab na telefon
4)Restartujete telefon
5)Prikljucite telefon na USB port i startujte LGMPD EURO i pritisnite "select port " da pronadjete telefon.
Ukoliko ne mozete da pronadjete telefon otvorite Control Panel >System>Hardware>Device Manager pronadjite LG Corona USB drajver desni klik pa disable (nemojte da restartujete komp) zatim istekajte mob sa USB-a pa posle 10-15 sec ga ponovo prikl;jucite pa odete enable na corona usb drajver i pokusate ponovo u LGMPD EURO-u da pronadjete telefon.

Kad pronadjete telefon otvorice vam se meni za ucitavanje rom-a povucite rom sa mesta gde ste ga snimili i kliknite Flesh(ili kako se vec zove dugme) izacice vam neko "navodno " ocitavanje podataka koje zanemarite i nastavite dalje.Telefon se flesuje odprilike 10-15 min.

<<<Uputstvo za flesovanje u emergency modu>>>>
NAPOMENA: Flesujte u emergency modu samo ako imate vec backupovan .NV2 (za svaki slucaj)
1)Za pristupanje emergency modu ugasite telefon i drzite u isto vremene >zelenu slusalicu>internet dugme>power dugme sve dok se ne pocne da svetli dioda zeleno onda vam je telefon u emergency modu.
Postupak za flesovanje je isti sem instaliranja WIN Diaga i otvaranja engeenering menia.....Znaci telefon postavite u emergency mod zatim ga prikljucite na LGMPD Euro kliknete na select port(ako ga ne nadje odradite trik sa drajverom) ,ucitate rom i flesujte telefon.

Sve radite na sopstvenu odgovornost i za svu stetu nastalu na vasim uredjajima ja ne odgovaram.Takodje se zahvaljujem ljudima sa XDA foruma koji su i napisali originalno uputstvo za flesovanje LG KS20.
Nadam se da sam Vam bio od pomoci.pozz

P.S.Moguce da sam gresio tokom pisanja ovog uputstva il ida su vasa iskustva drugacija tako da ako imate primedbe /pohvale slobodno pisite.[/url]
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

kyubic
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kyubic »

Pozdrav Dimi, i puno HVALA!!!!.Ne verujem da neko ima primedbe na tvoj rad,a i veliki trud koji si ulozio,dok si ovo pisao. :D

E sad jedno pitanje,ukoliko se desi....(ne daj Boze)neka greska prilikom flesovanja telefona,da li je moguce telefon povratiti iz "mrtvih", ili mu je to kraj?

Jos jednom, sve pohvale za tvoj trud!!!!

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

kyubic, pa ne znam sta bi mogo da pogresis.Ako ne backupujes .nv2 a namestis na erase EFS onda ce mob da ti bude cist PDA uredjaj (neces mocida ga koristis kao telefon) mada i to se da ispraviti jer ima ljudi koji znaju sa tvojim IMEI brojem da naprave novi .nv2.Mislim da najvise mozes da zeznes telefo nako ga diskonektujes tokom flesa ma da po nekom mom shvatanju i posle toga mozes da udjes e emergency mod i refresujes ga.Najbolje je da backupujes .nv2 i proveris fajl on ti je odprilike oko 116kb-a.Kada ja nisma napravo moj telefon neupotrebljivim a flesovao sma ga i pogresnim rom-om i androidom i ko zna cime jos mislim da neces ni ti,koliko znam do sad niko na xda forumu nije napisao da mu je telefon dead prilikom flesa.

spasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od spasa »

Hvala puno dimi, ja ga sigrno flesujem ovih dana, preko laptop jer sam ja maler i nestace struja u sred flesovanja :D
Izgleda da nije tesko, samo mi nije jasno ovaj .nv2, znaci beckupujem ga i sta s njim radim posle(taj backup)?
Zsto ga backupujem?
Ne vraca se u telefon?
To li je za svaki slucaj...ili ga kasnije vracam...napisao si da ga beckupujemo i vise se ne spominje u flesovanju.
Ranijim postovima si spominjao brendirane telefone? Na moj iznad dzojstika pise vodafon.
A koji ROM?

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

spasa, tvoj je onda ocigledno brendiran moraces da skines alat za de-brendiranje .nv2 fajla.Kad backupujes .nv2 fajl on ti sluzi da ako prilikom flesovanja u normal modu izaberes Erase EFS posle moze da povratis taj fajl na telefon.Ako ga flesujes u emergency modu i pritom ne izaberes Erase EFS onda ti nece ni trebati taj backup .nv2 fajla.Svakako preporucljivo je da ga uradis jer moze da ti zatreba a malo vremena oduzima.

spasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od spasa »

Skinuo sam rom i u zipu se nalazi taj alat. E sad izvucem nv2, debrendiram ga i onda taj debrendiran nv2 vratim u mob pa tek onda ide gore naveden postupak? ili ne?

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

spasa, kad ga debrendiras onda flesujes telefon i tokom flesa izaberes Erase EFS i restorujes .nv2.Upozoravam te da proveris .nv2 i da proveris debrended .nv2.Nije strasno ako flesujes telefon sa pogresnim ROM-om lako ces da ga vratis ali ako izbrises .nv2 a nije ti dobar backup onda nastaje problem.Mada ako si sve odradio kako sam napisao nemas oko cega da se brines.

kyubic
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kyubic »

spasa, U pravu si potpuno, i ja cekam na laptop,pa cu da radim fleshovanje.Od 6.5 romova,koji su naj bolji,i koji su se pokazali najstabilniji za nas fon,pa ako moze male preporuke i linkovi ka tim romovima. :wink:

spasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od spasa »

znaci nikako ne mogu da povezem mob sa LGMDP_EURO, pise no phone. sve sam pokusao ali nikako. :smutny:

Iz emergency moda mi prepoznaje mob ali jel moze iz emergency moda da se izvuce .nv2?

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

spasa, jel si instalirao WinDiag.cab ? Ako jesi onda otvori task manager i pokreni proces.Zatim povezi sa LGMPD Euro i 99% ce da ti prepozna telefon.

spasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od spasa »

Ma jesam ali...procitaj od 3 do 9 post na ovom linku http://forum.xda-developers.com/showthr ... 032&page=6
Ja kod mene nisam naso u folder windows taj .dll a imam bas tu verziju rom-a :dry:

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

spasa, Nisi me razumeo.Trebada da u mob ubacis ovaj program > Task Manager (samo ga prekopira i pokrenes nista se ne instalira) zatim sa desne strane ces da vidis padajuci meni u komne ces da izaberes opciju devices skrolovaces do kraja procese i videces da jedan nema status loaded kliknes na njega i pokrenes ga,zatim ne zatvaras program vec ga ostavis da radi u pozadini i povezes mob sa LGMPD-om i nacices teelfon.[/url]

spasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od spasa »

Svi procesi imaju status Loaded i ima ih 63. i dalje kad prikljucim nece i pise state:enable, phone: no phone, model: NONE...

ako si procitao sto sam ti dao link u prethodnom postu i ako je to tacno onda moj mob ne podrzava taj .dll
Mozda mozemo da pokusamo da mi das ti taj dll iz tvog moba i ja da ga rucno ubacim u windows folder da vidimo sta ce da bude jer on u moj windows ne postoji.

Naso sam da treba ovaj proces da se upali $device\WDG1 ali on ne postoji kod mene.

spasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od spasa »

Uspeo sam. instalirao sam http://forum.xda-developers.com/showthr ... 032&page=3 post #25 WinDiag_New2.cab i ubacio windiag.dll (windiag.zip u istom postu, #25), a onda sam odradio to sto si mi napisao za task manager i zadnji proces koji se zove $device\WDG1 sam startovao.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Nadam se da si resio problem.Moja je greska u startu jer sam dao link za pogresan WinDiag.Sta da kazem...Ko radi taj i gresi.Kojim ROM-om ces da flesujes telefon?

spasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od spasa »

Prvo sam ubacio 6.5 a sad sam 6.1.
Jel ima neki program koji automatski snima razgovre? Naso sam Resko audio recorder i Vito audio notes ali izgleda ne rade na ks20, instaliram ih i nece da snimaju automatski ili ne umem da podesim...

Odgovori