LG Nexus 4

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Re: LG Nexus 4

Post od kvaka33 »

Baraba, legendo .pa kako uvek vi koji koristite iphone ,tvrdite da je sve na njemu bolje ahaha
po vama ce i S4 ili G pro biti malo dete za iphone 4s ili jos bolje iphone 3 :lol:
Ali nema veze,da nema vas sa kime bi se raspravljali :wink:
sta bi na kraju sa bumperom ,neko ovde nudio i sad nista?
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

LG Nexus 4

Post od Baraba »

Argumentovano sam naveo sta je bolje, a tvoj argument "mi sto koristimo iphone" :D

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

kvaka33, evo ja koristim Android a i koristio sam iphone nekada davno i mogu ti reci da stvarno sistem kao sistem radi bolje nego Android i da su aplikacije lepse i bogatije uradjene jer se vise placa za iOS aplikacije. E sada ide druga strana iOS-a zatvorenost sistema i kada ga jailbreakujes i kada krenes da se igras sa sistemom da ga prilagodjavas sebi tada i iphone zna da zastuca i da pravi gluposti, dok je to kod Androida mnogo bolje sto ga vise modujes i budzis ons ve bolji i bolji :D. Uglvanom evo ja vec dva dana merkam Nexus 4 pa cemo da vidimo da li cu vam se pridruziti u tabor :P

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Hajde ti u nase jato ,pa da se bacimo na veselje :)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

aman ljudi, sta je kome bolje i sta je brze ne mora da znaci da i drugi misli tako... :)

@lesa0208 - bolje vidi neki iphone, nemoj i ti da se zaj_bes :lol:

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

luca, ma jok davno smo iphone i ja raskrstili :D. Nema veze ja se necu razocarati sigurno uz malo romova i modova ima da bude super, ne kupuje se meni nexus al ne mogu da cekam One do maja :/

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

zezam se, dobar je nexus :wink:
u nekim stvarima je stvarno brzi ip4s ali sve po potrebi korisnika...

ja nemam vremena da sednem i da ispobam svasta, samo sam citao dosta po netu sta sve moze i gledao slike... mocna spravica sa 4,7 inca ekranom :wink:

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

UHH, kad bi iPhone 5 izgledaokao nexus 4 , odmah bi ga uzeo, inace sa iphone 4 sam presao na note2, i njega zamenio za nexus 4

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Ccc ja bas ne bi dao note2 za naxus ali ok stvar ukusa ,mada note stvarno jeste malo nezgodan za koriscenje

NoBodyAsAleksa
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 12. Nov 2006. 14:43

Post od NoBodyAsAleksa »

Baraba napisao:Ps. Vezano za lovu po kojoj ide nov. Znaci da je odlučna kupovina, jer je 4s nov dosta skuplji. Ili da je bolji izbor onom kome treba veci displej. Mene zanima displej, upotrebljivost jednim rukom, opet displej, rad sistema (za brzinu sistema sam naveo jedan primer sa rotacijim ekrana, zar nije bruka da je 4s i dalje brzi iako ovaj ima 2GB Ram? , to je ona optimizacija iOS koja se pominje i fluidnost, pa surf i učitavanje tj. pregled i listanje strane, pa izvlači vecu brzinu neta na istom wifi, pa jačina zvona ...) itd. itd.
Ako gledaš mogucnosti, napisao sam da je njegov skoro klot, 4s full opterećen twikovima i apps. Izradu namerno ne komentarisem jer se nekom sviđa ovo nekom ono. Jbga, tako je kako je.
Kakve veze ima to sto ima veci ram?

Covece ne poznajete arhitekturu uopste, niko od vas i svi pricate nebuloze.

Ako imate vecu ram memoriju to znaci da mozete da koristite vise aplikacija, tabova pod broweserom a da vam ne koci. Mada opet ni to skroz nije tacno, jer to opet zavisi od CASH memorije procesora, a sve to zavisi od broja registara u samom procesoru. Brzina zavisi od radnog takta i arhitekture, kao i od adresa i njihovih velicina koje se traze. Cak i sve to zavisi i od OS-a.

Tako da neko ko nije skolovan ili se ne bavi ovim vec godinama ne moze da prica o ovakvim stvarima.

Ako gledate koji je telefon bolji po velicini ram memorije ili radnom taktu procesora onda opako gresite...

On ima 1.5GHz po sekundi i sta ti to vredi ako tvoja ram memorija ima 133Mhz?

A GPU necu ni da komentarisem....

Jednostavno i jedan i drugi telefon su masine i mogu mnogo mnogo toga sto vama nece trebati sigurno.

Kada budem krenuo da radim zahtevnije stvari na njemu reci cu vam moje misljenje, ali vec sada znam da je bolji nego prosecan racunar pre 10 godina. Ali opet to je telefon, za 99% korisnika apple OS je najbolje resenje, jer je sigurniji. Dok open source android pravljen pod unixom je opaka stvar za nekog ko zeli raditi na njemu, a ne igrati igrice i otvarati 456 tabova u browseru, ali je zato i jako ranjiv.

P.S. Inace ako ocete da testirate dva telefona onako laicki lepo otvorite google earth, sve na high podesite i ukljucite 3D i ucitajte na primer new york ili tako nesto gde ima puno 3d zgrada i videcete koji se telefon bolje ponasa.
Nokia N8 + 4gb Sandisk + Sennheiser CX300-II

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

NoBodyAsAleksa, ima nešto što se zove praksa. Ti pišeš o teoriji mi o praksi. To je velika razlika :)
Ne treba za to diploma Tesle, već ljudsko oko, dva telefona, jedan pored drugog. Zašto u tvojoj teoriji nije kao u praksi pitaj google. Ni ja ne bih poverovao da nexus 4 sa ovim specifikacijama bude sporiji, da uživo nisam testirao.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

ja kao korisnik androida trenutno, moram da priznam -

Aleksa je u pravu donekle... to sto je napisao se najbolje vidi na primeru Iphone tj apple uredjaja (po meni bilo kog) i u njihovom radu kao i u poredjenju sa drugim uredjajima, citaj - androidima :)

jedan mali iphone 4s sa po 1000mHz u dva jezgra i 512MB RAM memorije, stvarno, ali stvarno je brzi od vecine androida sa dual ili quad core-ovima... i to pun ''do cepa'' :)

poenta je u samom sistemu, sta kome treba, koji su prioriteti korisnika itd...

(samo da ne pocne diskusija apple vs android) :lol: :lol: :lol:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

LG Nexus 4

Post od Baraba »

Sto se mene tice nece, ja sam konstatovao nesto sto sam video svojim ocima. Da lažem necu, iako bih voleo da je nexus na svim poljima bolji.

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Baraba , što se tiče Nexusa 4 16gb ja ga danas video po 335 evra (novi neotpakovani) ima koliko hoćeš na lageru :wink:
16 godina na forumu MOBILNISVET

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

To je dobra cena. Ne znam šta da radim, da li da uzimam ovaj telefon, ili da sačekam da Xperia Z pojeftini?
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Одг: LG Nexus 4

Post od iamivan »

A, u čemu je fora sa takvom cenom, može li mi neko reći? Kolika mu je bila cena kad je došao kod nas? Sve mi se čini da mnogo brzo pada, možda i grešim... :(

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Pa kod nas je bila naduvana cena od pocetka... Normalna cena je 340 i 380... Tako je sada :)

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

zoreli napisao:Nexusa 4 16gb ja ga danas video po 335 evra (novi neotpakovani)
Super cena, kad padne na 300 evra biće ubedljivo najbolja kupovina Slika

sasa95
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 24. Mar 2013. 15:28
:: Nexus 4

Post od sasa95 »

Ja sam nasao ovako:
16gb - 335e
8gb - 315e

Cenu ovog telefona pratim 3 nedelje i tada je cena bila za oko 30e visa. Tako da, za jedno mesec dana verujem da ce biti oko 300e za 16gb i oko 280e za 8gb.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

LG Nexus 4

Post od Baraba »

iKe napisao:To je dobra cena. Ne znam šta da radim, da li da uzimam ovaj telefon, ili da sačekam da Xperia Z pojeftini?
Uporedi pre toga displej sa tvojim gnex, obavezno, imas ih po trznim centrima na telenor štandu. Javi kako ti izgleda jedan pored drugog.

Odgovori