LG Nexus 5
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Firefox OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Firefox OS ●
- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
Re: LG Nexus 5
Veovatno je isto kao za n4, sve preko nexus toolkita.Sto se tice roma,moja preporuka je 'Purity
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
artifex, +1Baraba napisao:Kako root? Koji rom?
Nexus ROOT Toolkit - za otključavanje bootloadera , ROOT , Recovery .
Ubaci Purity ROM
16 godina na forumu MOBILNISVET
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Nexus 5 ja najbrži android fon. I to je to
Mislim da će ART zaživeti, vidi se napredak u brzini. Predpostavljam da će android sa ART prodisati punim plućima, pogotovo na samsungu (osim ako tw ne učine još težim). Napredak u odnosu na nexus 4 vidi se skoro na svim poljima (ekran, kamera, lepše leži u ruci), sem na dizajinu/izradi
Nexus 4 je mnogo lepši i izgleda skuplje/ozbiljnije, staklena leđa na nexus 4 su mi ubedljivo lepša. Da ih stavimo jedan pored drugog i da ne znam koji je 4 a koji 5, rekao bih da je 4 noviji model. Korišćenje jednom rukom prijatnije je na nexus 5, zadnji deo je takav da se ne kliza iz ruke.
Dragi čitaoci, pitali ste zašto brzo ode nexus 5? Celokupan utisak telefona mi nije bio nešto kada je stajao pored iPhone 4s - a to je model iz 2011 godine (4s imam kući i sa njim sam mogao da uporedim). Uopšte, od note 3 deluje dosta jeftinije (čak mi je note 3 izgledao dosta skuplje i elegantnije od nexus 5, znam, nisu ista klasa, ali znate samsung i plastika). U odnosu na iPhone 4s (telefon iz 2011 god), displej nexusa 5 je lošiji (bled), izrada i zvuk na sluškama/zvučniku takođe lošiji (pod ovim mislim da zvučnik nexus 5 nije glasan za zvono ali je ok, zvuk sa dobrim sluškama je očaj, ali zvuk sagovornika u toku razgovora je odličan), to mi je bilo najveće razočarenje, tako stariji fon 4s a toliko bolji na tom poljima, meni najbitnijim. Note 3 ima vidno bolji zvuk na zvučniku/sluškama.
Dok sam imao nexus 5, dopisivao sam se sa zoreli, predlagao mi je da menjam rom, pa viper za zvuk, pa kernel franco da mu promenim boje na displeju... ne želim da dam dukat da uđem u kolo a dva da izađem. Ako sa tom pričom počnem tu nema kraja, znam sebe, kada to krene najmanje imam svoje telefon da koristim, stalno gledam koji ima novi rom da probam... jedva sam se skino, što kažu narkomani. Zato je on rekao, 5s ili S5. Imalo je treće u opciji, hteo sam da uzmem lumia 1020, baš sam se čukao sa @iLuka, ali nisam našao u radnji (novi 365e), mada cenim da se ne bih mnogo zadržao na njemu (zbog wp, možda kad izađe zvaničan 8.1 i uzmem da probam 1020), ali ajde da probam i tu kameru.
Slike sa kamere nexus 5 ste videli u predviđenoj temi, svasvim ok, očekivao sam lošiju iskreno, prijatno sam se iznenadio. Baterija je bolja od nexus 4. Nexus 5 je na stock 4.4.2, nije rutovan, 3G, auto osvetljenje:

GPS je radio 38 min, toliko je i slušana muzika:

Verovatno većina mana nexus 5 za mene mogu da se isprave, sa određenim rom, kernel i budženjem zvuka. Ali, predpostavljam da opet to nije kako sam navikao, čak i da jeste, utisak o izradi ne može da se nadomesti.
Između nexus 5 i G2, svakako bih G2 izabrao zbog displeja i baterije. Između G2 i S4, uzeo bih S4 jer mi je lepši (black sa kožnim leđima) i bolje leži u ruci, samsungov UI mi je lepši (nisam mislio da ću ovo nekad napisati).

Mislim da će ART zaživeti, vidi se napredak u brzini. Predpostavljam da će android sa ART prodisati punim plućima, pogotovo na samsungu (osim ako tw ne učine još težim). Napredak u odnosu na nexus 4 vidi se skoro na svim poljima (ekran, kamera, lepše leži u ruci), sem na dizajinu/izradi

Nexus 4 je mnogo lepši i izgleda skuplje/ozbiljnije, staklena leđa na nexus 4 su mi ubedljivo lepša. Da ih stavimo jedan pored drugog i da ne znam koji je 4 a koji 5, rekao bih da je 4 noviji model. Korišćenje jednom rukom prijatnije je na nexus 5, zadnji deo je takav da se ne kliza iz ruke.
Dragi čitaoci, pitali ste zašto brzo ode nexus 5? Celokupan utisak telefona mi nije bio nešto kada je stajao pored iPhone 4s - a to je model iz 2011 godine (4s imam kući i sa njim sam mogao da uporedim). Uopšte, od note 3 deluje dosta jeftinije (čak mi je note 3 izgledao dosta skuplje i elegantnije od nexus 5, znam, nisu ista klasa, ali znate samsung i plastika). U odnosu na iPhone 4s (telefon iz 2011 god), displej nexusa 5 je lošiji (bled), izrada i zvuk na sluškama/zvučniku takođe lošiji (pod ovim mislim da zvučnik nexus 5 nije glasan za zvono ali je ok, zvuk sa dobrim sluškama je očaj, ali zvuk sagovornika u toku razgovora je odličan), to mi je bilo najveće razočarenje, tako stariji fon 4s a toliko bolji na tom poljima, meni najbitnijim. Note 3 ima vidno bolji zvuk na zvučniku/sluškama.
Dok sam imao nexus 5, dopisivao sam se sa zoreli, predlagao mi je da menjam rom, pa viper za zvuk, pa kernel franco da mu promenim boje na displeju... ne želim da dam dukat da uđem u kolo a dva da izađem. Ako sa tom pričom počnem tu nema kraja, znam sebe, kada to krene najmanje imam svoje telefon da koristim, stalno gledam koji ima novi rom da probam... jedva sam se skino, što kažu narkomani. Zato je on rekao, 5s ili S5. Imalo je treće u opciji, hteo sam da uzmem lumia 1020, baš sam se čukao sa @iLuka, ali nisam našao u radnji (novi 365e), mada cenim da se ne bih mnogo zadržao na njemu (zbog wp, možda kad izađe zvaničan 8.1 i uzmem da probam 1020), ali ajde da probam i tu kameru.
Slike sa kamere nexus 5 ste videli u predviđenoj temi, svasvim ok, očekivao sam lošiju iskreno, prijatno sam se iznenadio. Baterija je bolja od nexus 4. Nexus 5 je na stock 4.4.2, nije rutovan, 3G, auto osvetljenje:

GPS je radio 38 min, toliko je i slušana muzika:

Verovatno većina mana nexus 5 za mene mogu da se isprave, sa određenim rom, kernel i budženjem zvuka. Ali, predpostavljam da opet to nije kako sam navikao, čak i da jeste, utisak o izradi ne može da se nadomesti.
Između nexus 5 i G2, svakako bih G2 izabrao zbog displeja i baterije. Između G2 i S4, uzeo bih S4 jer mi je lepši (black sa kožnim leđima) i bolje leži u ruci, samsungov UI mi je lepši (nisam mislio da ću ovo nekad napisati).
- Jaza Vizantijac
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 21. Mar 2013. 12:33
- :: LG Nexsus4
Pošto me nije bilondugo na forumu,da se i ja prijavim kao vlasnik Nexus 5.Presao sa N4....Definitivno najbrzi trenutno android telefon....
Ubacio Purity ROM i ElementalX kernel svaka preporuka,telwfon još brže leti
:lol:
Ubacio Purity ROM i ElementalX kernel svaka preporuka,telwfon još brže leti

I ja sam ponosni vlasnik Nexusa 5 i vrlo sam zadovoljan.
Hteo sam da podelim sa vama na forumu jedno zamalo pa neprijatno iskustvo. Kada bih spojio uređaj sa kompjuterom (laptop, ali isto se dešavalo i sa desktop računarom), ništa se ne bi dešavalo osim punjenja baterije. Sistem ga nije prepoznavao, tj. ispostavilo se da postoji neki problem sa drajverima. Potražio sam iskustva drugih na netu i video da taj problem nije redak. Ako se nekome odavde dogodi nešto slično, evo rešenja: ili uzimanje usb drajvera sa neta ili aktiviranje Developer mode-a i uključivanje opcije USB debugging. Ja sam odradio oba i sve šljaka kako treba.
Ne znam da li je neko imao sličnih iskustava...
Hteo sam da podelim sa vama na forumu jedno zamalo pa neprijatno iskustvo. Kada bih spojio uređaj sa kompjuterom (laptop, ali isto se dešavalo i sa desktop računarom), ništa se ne bi dešavalo osim punjenja baterije. Sistem ga nije prepoznavao, tj. ispostavilo se da postoji neki problem sa drajverima. Potražio sam iskustva drugih na netu i video da taj problem nije redak. Ako se nekome odavde dogodi nešto slično, evo rešenja: ili uzimanje usb drajvera sa neta ili aktiviranje Developer mode-a i uključivanje opcije USB debugging. Ja sam odradio oba i sve šljaka kako treba.
Ne znam da li je neko imao sličnih iskustava...
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 20. Nov 2008. 03:04
Dobar dan.
Od 7.05.2014. godine je izašla nova dopuna za kameru na N5.
Postoje neke novine pa ko ima više vremena neka pogleda i neka nas malo informiše.
Pozdrav vlasniku N5 "Braraba" za lep prikaz.
Pozdrav iz Zaječara.
Slobodan.
Od 7.05.2014. godine je izašla nova dopuna za kameru na N5.
Postoje neke novine pa ko ima više vremena neka pogleda i neka nas malo informiše.
Pozdrav vlasniku N5 "Braraba" za lep prikaz.
Pozdrav iz Zaječara.
Slobodan.

-
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
- :: iphone 5s 32gb
Zasto ovaj model nije zastupljen kao g2?
Forum g2 gori, ovde nista. Interesujem se za njega, a vidim da i nije nesto popularan. baterija me zanima najvise kakva je...
Forum g2 gori, ovde nista. Interesujem se za njega, a vidim da i nije nesto popularan. baterija me zanima najvise kakva je...
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Zato sto je oslabljena verzija G2 )baterija, kamera i displej). A cena priblizna. Sa G2 ljudi uzimaju više za isti novac.
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Realno G2 je daleko bolji od Nexus 5 , a pošto je G2 u oglasima oko 300€ normalno je da se 90% ljudi odluči za njega .
16 godina na forumu MOBILNISVET
https://imageshack.com/i/n6j2sagj
https://imageshack.com/i/ndbtpqj
https://imageshack.com/i/n6878hxj
https://imageshack.com/i/n9tg48j
https://imageshack.com/i/n6lf9dqj
https://imageshack.com/i/nf7t7jjj
https://imageshack.com/i/ngn33ej
posle zadnjeg updatea google camera
kamera mu uopste nije tako losa koa sto neki pricaju

https://imageshack.com/i/ndbtpqj
https://imageshack.com/i/n6878hxj
https://imageshack.com/i/n9tg48j
https://imageshack.com/i/n6lf9dqj
https://imageshack.com/i/nf7t7jjj
https://imageshack.com/i/ngn33ej
posle zadnjeg updatea google camera

-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 20. Nov 2008. 03:04
Dobro veče.
Od večeras možete da dopunite N5 na 4.4.3.
Dopuna je velka 92,2 Mb.
Drugačiji je izgled brojčanika i dela koji se odnosi na opcije iz pozivanja i u izgledu kontakta.
Šta je suštinski izmenjeno neznam.
Pozdrav.
Od večeras možete da dopunite N5 na 4.4.3.
Dopuna je velka 92,2 Mb.
Drugačiji je izgled brojčanika i dela koji se odnosi na opcije iz pozivanja i u izgledu kontakta.
Šta je suštinski izmenjeno neznam.
Pozdrav.

- vojvodjanin81
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sre, 20. Feb 2013. 15:40
- :: Samsung S5 G900F
Evo citam komentare kako je baterija vidno bolja posle update na 4.4.3 Da li je to neko od vas primetio posto ja ne vidim nikakva poboljsanja po tom pitanju?Doduse telefon bas koristim,screen mi uvek bude oko 45 posto.Ali sa istim koriscenjem baterija mi je isto trajala i na 4.4.2 i stvarno ne vidim toliku promenu kao sto se pise.
Nije resen problem sa trosenjem baterije! mm-qcamera-daemon se ponovo javlja, meni se sinoc pojavilo! 

- artifex
- Mobil manijak
Dachimir,nije bitno sto se javlja bitno je koliko vuce baterije... Sta ti pise za CPU potrosnju i za 'budjenje' uredjaja ?
Ranije mi se to pojavljivalo samo kad slikam u HDR+ rezimu, nemam skajp ili neke od onih aplikacija za koje se pisalo da izazivaju batery drain. Sinoc sam ga skinuo sa punjaca, Posle nekih 3 sata okinuo par slika u HDR-u, sto je trajalo mozda minut, otisao na bateriju, a tamo vec pisalo da je daemon potrosio 5% od ukupne potrosnje. Za minut! Odmah sam rebootovao tel, ali da nisam ko zna koliko bi jos potrosio...
Pri tom, i LED opet ne radi pri propustenim pozivima...
Pri tom, i LED opet ne radi pri propustenim pozivima...
- artifex
- Mobil manijak
Sledeci put ako se pojavi molim te pogledaj koliko je 'cpu total' i 'keep awake' .... Sto se tice led-a instaliraj aplikaciju 'Light manager' ili 'light flow' ,to je moja preporuka. Namesti boje koje zelis da ti budu u zavisnosti od notofikacije i ne bi trebalo da imas problem
Ne znam tacno na sta mislis, posto nemam te stavke kad udjem u bateriju(Settings/Battery). Najvise mi ide na 'screen' i 'phone idle'. Inace sam light user, pa mi baterija traje po 2, 3 dana, rekord mi je 4 dana i 23 sata sa 7% ostatka. Generalno ne koristim mnogo aplikacija, a sto se tice tih aplikacija za led, malo mi je cudno da ovakav telefon ima takve nedostatke u osnovnom OS, a ostavio sam DEFY, koja je kocila i gusila se, ali je SVE radilo na stock androidu! I LED u svim bojama, a sad mi treba posebna apk za to...
Da se razumemo, Nexus 5 je fantastican, sve leti, ali je neozbiljno ostaviti ovakve greske.
Da se razumemo, Nexus 5 je fantastican, sve leti, ali je neozbiljno ostaviti ovakve greske.
- artifex
- Mobil manijak
Kada se javi qcamera-daemon klikni na njega i tu ces videti stavke koje sam napisao...Ja probleme nemam nikakve i ne znam sto mislis da je LED nedostatak. A posto mislis da jeste zato i sluze aplikacije,da olaksaju upotrebu telefona.
vojvodjanin81, ja sam primetio da mi od update-a osetno duze traje baterija. Bas me iznenadjuje koliko drzi. Moze da mi izgura cela dva dana, bez nekog divljanja sa telefonom, ali nije ni sad da ga uzmem 3x u ruke u toku dana.
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!
- kopitaneskita
- Mobil fan
- Pridružio se: Ned, 16. Jan 2011. 01:28
narode, od pre neki dan sam vlasnik ovog fona. u narednom periodu imat ću dosta pitanja za sve vas, ali evo za početak jedno od bitnijih.
naime, ne radi mi LED notifikacija za pozive, poruke, mailove itd. prilkom poziva upali se na trenutak i prestane.
sa light flow aplikacijom radi bez problema, ali bez iste nikako. čitao sam na xda i nekim google forumima da je ovo čest problem na nexus 5 i probao sam sve što su tamo savetovali (fabrički restart, restart bez SIM kartice), ali ništa ne pomaže. radi samo kad je light flow instaliran.
ima li neko rešenje bez light flowa?
naime, ne radi mi LED notifikacija za pozive, poruke, mailove itd. prilkom poziva upali se na trenutak i prestane.
sa light flow aplikacijom radi bez problema, ali bez iste nikako. čitao sam na xda i nekim google forumima da je ovo čest problem na nexus 5 i probao sam sve što su tamo savetovali (fabrički restart, restart bez SIM kartice), ali ništa ne pomaže. radi samo kad je light flow instaliran.
ima li neko rešenje bez light flowa?